77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

ג`אגי`ק

המתכון הזה הוא שלנו הכורדים ואנחנו קוראים לו בכורדית: ג`אג`יק = פרפחינה עם גבינה. אלה היו הכורדים שגילו את העלים האלה עוד בעיראק. אמא שלי מספרת שהיה להם מלא פרפחינה בגינות.

פרפחינה נקראת בעברית: רגלת הגינה,או רג`ילה והיא צומחת פרא. אז תשאלו מאיפה יש לי פרפחינה?היא גודלת אצלי בעציצים בחצר צמודה לצמחים אחרים, מתפשטת כל פעם למקום אחר. אני לא יודעת איך הגיעו הזרעים לעציצים שלי. יתכן וגם לכם יש בחצרות או בגינות ואולי עכשו גם אתם תזהו את העלים.

שיא הפריחה של הפרפחינה זה לקראת שבועות ולכן אנחנו מכינים את הג`אג`יק בעיקר בסביבות חג השבועות.

ידוע לי ששפים גילו את העלים והם משתמשים בהם במסעדות.

את הפרפחינה אפשר להוסיף בצורה טבעית לסלט ירקות, או להרתיח ולערבב עם גבינות או יוגורט.

יש הסבורים שעלי הפרפחינה מכילים אומגה 3, כנראה הכורדים יודעים למה הם אוכלים אותם

המתכון גם פשוט מאוד אני אוהבת יותר את גירסת ההרתחה ולהוסיף גבינות.

קצת תמונות ולאחר מכן המתכון במלואו.

הפרפחינה בעציצים

העלים שטופים

המתכון:

מצרכים:

עלים של פרפחינה, גבינה לבנה 5% או יוגורט, מעט מלח ושמן זית

הכנה:

  1. להכניס את העלים לקערה עם מים לחצי שעה בערך, לסנן
  2. להעביר לסיר מתאים את העלים, לכסות במים ומלח ולהרתיח, להנמיך את האש
  3. לבשל כ-10 דקות, לשפוך למסננת, לקרר
  4. לסחוט מעט את העלים בידיים, לקצץ את הגבעולים ולזרוק, לקצץ את העלים ולהכניס לקערה מתאימה
  5. להוסיף לקערה גבינה או יוגורט, מעט מלח, שמן זית ולערבב
  6. אפשר להוסיף בצל קצוץ, לימון, הכל לפי הטעם, מה שאוהבים, הכל הולך
  7. לערבב ולהגיש אפשר לאכול בצורה כזו ואפשר לאכול עם קרקרים/לחמניות/פיתות

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת