66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

קובה אדום במילוי פטריות

קובה  אדום במילוי  פטריות

חייבת להקדים ולחפור לכם קצת ;) לפני שניכנס להכנת הקובה. את הקובה הזה הפרווה, התחלתי להכין
לפני שנים כשהייתי צמחונית. נחל הצלחה רבה, טעים מאוד מאוד. יש לי קצת "מריבות" בבית למה קובה אדום?
למה קובה פטריות? למה קובה דלעת? למה קובה צהוב? למה קובה עם בשר?
כ"כ הרבה למה, עד שהחלטתי להכין מה שבא לי וזהו ! ירצו יאכלו לא ירצו לא יאכלו.
תאמינו לי אכלו וגם אכלו.
בעצם, מי מסוגל לראות קובה ולא לאכול?
הנה הקובה הזו אפשר לאכול אחריו ולשתות ( אם יש מקום בבטן :P ) נס קפה ופרוסת עוגה.

מה שמאוד חשוב למי שעדיין לא הכינה מעולם, לא להתיאש ! אתם יודעים מה יצא לי כשהתחלתי להכין קובה?
( מפאת הפדיחות אולי עדיף לא לספר ) טוב נו, חלקם יצאו אבנים היה צריך לפצח עם איזמל ופטיש.
חלקם נפתחו, חלקם שקעו כאבן במצולות ים ונדבקו לתחתית הסיר, ועוד כמה פאשלות.
אבל בסוף השגתי את המטרה קובה להלל ולשבח. 

אז בבקשה תנסו ותראו שתצליחו. סיימתי לחפור וכעת למתכון שלי.
 

לבצק הקובה:

חצי קילו סולת לפעמים אני גם מוסיפה כוס בורגול דק מושרה במים כחצי שעה

כפית גדושה מלח 

כף שמן

כוס וחצי מים
 

למרק:

4 סלקים בינוניים קלופים חתוכים לפרוסות

כף שמן

מיץ לימון

סוכר

מלח

פלפל שחור

חופן נכבד של פטרוזיליה

סלרי קצוץ עלים וגבעולים מי שאוהב כל המרבה הרי זה משובח ומשביח את טעמו של הקובה

מים בסיר של 4 ליטר מלא שלושת רבעי מגובה הסיר
 

אופן הכנת המרק:

לקלוף את הסלק, לחתוך לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.

שמים את המים בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרוסות הסלק והשמן.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים שעה.

לא להבהל מצבעו של הסלק שדהה. עם הוספת התבלינים חוזר לו צבעו האדום סגלגל.

אחרי בישול של שעה, הוסיפו כף סוכר, כף מיץ לימון וכף וחצי מלח.

הוסיפו את הפטרוזיליה והסלרי ובשלו עוד כ-20 דקות. 

טעמו ותקנו תיבול. המרק צריך לצאת חמוץ מתוק חריף שילוב של טעמים.
 

למילוי:

2 קופסאות פטריות קצוצות לקוביות קטנות

2 בצלים גדולים קצוצים דק

חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה

1 גזר גדול מגורד גס

מלח 

פלפל שחור

קורט כורכום
 

אופן הכנת הבצק:

בקערה גדולה ערבבו את החומרים מלבד המים.

הוסיפו בהדרגה את המים. תחילה כוס, ולאחר מכן בזהירות את שאר המים.

לושו בצק מעט דליל, אם צריך הוסיפו עוד מים. מכסים, ונותנים לנוח לפחות חצי שעה.

אם הבצק קשה, זלפו מים עליו ולושו שוב. תנו לו מנוחה עוד כמה דקות לספיגת הנוזלים..
 

הכנת המילוי:

מטגנים את הבצל ב-4 כפות שמן, עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מערבבים תוך כדי טיגון 

כ-6-7 דקות. מוסיפים את הגזר והתבלינים, מטגנים עוד חמש דקות.

מוסיפים את הפטרוזיליה, מטגנים עוד כמה דקות, מכבים את הלהבה ומצננים.
 

להכנת הקובות:

הכינו קערה עם מים. כי אנחנו מכינים את הקובות בידיים רטובות.

קורצים כדור בגודל כדור פינג פונג. משטחים אותו בכף היד, שמים כפית גדושה מהמילוי

במרכז הבצק וסוגרים לכדור. מגלגלים את הכדור יפה יפה לכדור חלק ועגלגל.

שמים במגש משומן, ככה להמשיך עד שנגמר המילוי.

אם נשאר מילוי, שימו אותו במרק. כשסימנו להכין את כל הקובות והמרק רותח, הרימו קובה אחת

ותגידו  "לכבוד בעלי היקר, לכבוד ילדי הצדיקים, לכבוד אורחים יקרים, ( אם יש ואם לא תזמינו אותי;) ) לכבוד הצדיקים``

שימו את הקובה במרק. רגע דומיה והופ הקובה צף בסבלנות ותראו אותו צף.

אז להתחיל להטיל בזהירות את שאר הקובות, כמות של שתיים שלוש קובות.

לחכות כמה דקות, ולהוסיף עוד קובות. להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל עוד כ-25 דקות.

זהירות מגלישת המרק.

זהוווווו. לכתוב את המתכון נראה יותר קשה מאשר לבשל את הקובות. :P

:P אבל כל המאמץ יהיה שווה, תאמינו לי תקצרו מחמאות. 

מה שנשאר לי לאחל לכם 

בהצלחה

שלכם מכל ה

טובה


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת