00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

ביקורת מסעדות - מסעדת קבלייר, ירושלים

23/12/2010
בצהרי יום שישי לאחר סיור מרתק על גגות העיר העתיקה בירושלים, ישבנו אחיותי ואני לאכול במסעדת קבלייר הוותיקה, אשר ברח` בן סירא בירושלים.

את שנותיה הראשונות של המסעדה הזו אני זוכרת עוד מהתקופה בה גרתי בעיר ואפילו ניהלתי מסעדה ממש באותו הרחוב.

השף דידי בן הרוש הצליח להביא לעיר מסעדה בטעם צרפתי גם בעיצוב המקום וגם בטעם ובסגנון המנות.

כאמור ביום שישי, לראשונה ישבתי לאכול שם והתרשמנו מאד לטובה.

 במסגרת פסטיבל חמשושוליים זכינו להנות מהתפריט העסקי של המסעדה. מחיר כל מנה נקבע לפי המנה העיקרית - החל מ-79 ש"ח ועד 119 ש"ח.

התפריט כלל מנה ראשונה לבחירה - מרק / טרין חציל קלוי בבלסמי חם / אנטיפסטי / סלט רוקפור ואגוזים / סלט קיסר / קרפצ`יו קולורבי.

 

סלט קיסר - חסה פריכה ורוטב משגע

על השולחן הונחה סלסלת לחמים, מלח אטלנטי ופנכת חמאה. הלחמים היו קרים מה שקצת קלקל אבל עם הארוחה הם התחממו מעט (הגיעו לטמפ` החדר) ונאכלו עד תומם.

 למנות הראשונות בחרנו את סלט הקיסר ושתי מנות מרק ארטישוק ירושלמי עם  ערמונים ונגיעה של פטריות כמהין.

גם הסלט וגם המרק היו פשוט מעולים!

מרק ארטישוק ירושלמי

המרק הוגש בצלחות ענקיות ונאכל עד סופו למרות שחשבנו בתחילה כי המנה גדולה מדי,.. הוא פשוט היה מצויין!

הסלט כמה שנראה פשוט עם החסה, הפרמזן והקרוטונים, היה פשוט מצוין עם הרוטב שהוגש עמו.

 למנות העיקריות הזמנו אנטריקוט על מצע עלי רוקט ברוטב שמנת ופלפל ודג לברק "פיפינה" שהוגש עם סלט עגבניות ופירה.

אנטריקוט מושלם ברוטב שמנת ופלפל

האנטריקוט היה מושלם! אין לי מילים אחרות לתאר את הטעם המדהים של הבשר, את הרכות המשגעת ובשילוב עם הרוטב - חגיגה בפה!  עלי רוקט לא היו שם, אבל הם ממש לא היו חסרים.לצד המנה הוגש כלי נחושת מקסים עם שעועית ירוקה קריספית וראטן תפוחי אדמה.

שעועית קריספית ותפוחי אדמה מצויינים

הצילחות של הדג לדעתי היה שגוי - הוא הוגש בצלחת ביחד עם סלט העגבניות והפירה הוגש בתוך קלחת נחושת קטנה ומקסימה.

הסלט הקר לא ממש התיישב לי בפה ביחד עם הדג החם! נכון יותר לדעתי להחליף את הפירה בסלט ולהפך.

הפירה המושלם! התחסל עד הניגוב האחרון

סלט העגבניות היה מלוח מידי. הזיתים השחורים ובנוסף להם מלח אטלנטי גס היו קצת יותר מידי לסלט.

על הצלחת הונחו שני פילטים של דג ולהפתעתי אחד מהם היה נא. חלקו החיצוני היה צרוב ויפה אך הבשר היה פשוט חי! החזרתי למטבח וקיבלתי צלחת חדשה עם פילה דג חדש וסידור נקי על הצלחת. 

בשורה התחתונה - הדג היה טעים והתחסל, הפירה היה מושלם! הסלט פחות.

 

עם בטן מלאה ולא הרבה התלבטויות החלטנו להתפנק גם בשלושה קינוחים (29 ש"ח בנוסף למחיר המנה העיקרית)

הוזמנו - טירמיסו, קרפ סוזט ברוטב גראן מרניה וקרם ברולה.

 

טירמיסו - כבר אכלתי טובים יותר

הטיראמיסו - בתור חובבת טיראמיסו מושבעת לא מאד התלהבתי ממנו. היו בו יותר מידי ביסקוטי ופחות מידי קרם. לדעתי הוא גם היה בן כמה ימים, חסרה לי העננות האופיינית לקרם בטירמיסו. חבל.

קרם ברולה מעולה (ותראו את גודל הצלחת ביחס לכפית)

הקרם ברולה היה מצוין! ציפוי הסוכר למעלה לא היה מאד קראסטי וחבל אבל טעם הקרם היה גן עדן!

הקרפ סוזט היה נהדר! הוא הוגש עם כדור גלידה וניל והמון רוטב.

לא היה מזיק קצת יותר עיצוב בצלחת (קליפות תפוז מסוכרות ומסולסלות? אולי עלה של נענע?) אבל היה טעים מאד!!

 

קרפ סוזט ברוטב גראן מרניה

 

לסיכום - מסעדה מצוינת! האוכל נפלא! קיבלנו שירות נהדר שכלל מזיגה רצופה של מים לכוסות שנגמעו בשקיקה, יחס אדיב, הסבר טוב של המנות, ואפילו צילום משותף של הסועדות על ידי המלצרית האדיבה :)

וכמה שילמנו? 441 ש"ח כולל שרות 12% שנכנסו לחשבון מראש - עבור 3 סועדות רעבות ומרוצות.

מתוך אתר המסעדה:

"קבלייר שוכנת בלב השכונה הציורית נחלת שבעה בירושלים ומציעה חוויה אינטימית באווירה מוקפדת. המסעדה מציעה שני תפריטים: תפריט המסעדה, המתחלף פעמיים בשנה ומשלב מבחר מנות מסורתיות עם חידושים מפתיעים: מפילה עגל וכבד אווז ברוטב מדירה ושמן כמהין ועד סשימי דניס עם קרם יוזו. ארוחה עיסקית - "שעת הביסטרו" מ-12:00 ועד 15:30 בכל יום - האיכות של קבלייר במחירים מפתים. מאז שנת 1993, מזוהה מסעדת קבלייר עם המטבח הצרפתי העילי, המציע חוויה של ארוחה צרפתית עכשווית במיטבה. "מצד אחד" - אומר דידי, השף והבעלים - "אנחנו מקפידים על איכות המוצרים ודיוק בכללים הנדרשים במטבח הצרפתי המסורתי ומצד שני, כמי שחיים  בישראל  ליד הים התיכון, אנחנו חייבים להיות מודעים לצורך לחדש לעדכן ולהפתיע את החיך הישראלי... כאן ועכשיו!""

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

46 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת