00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

קליפות תפוזים בסירופ

 
 
מאז היותי ילדה נהגתי להסתובב בין רגלי סבתי ז"ל כשהכינה מטעמים. oh , boy , היא ידעה לבשל.
 
אז נכון, כולם ידעו, יודעים, ידעו לבשל, אבל לא כמוה. לא היה עליה מבחינת המטבח. מן הסתם, גם אהבה את זה.
 
הייתי מכניסה יד לתוך הסירים, טועמת. מפריעה לה מן הסתם. והיתה לה הסבלנות של סבתא ויותר. היא נתנה לי להפריע לה, מקסימום היתה חובטת באצבעותי בעדינות עם בת שחוק מלווה.
 
סבתי ז"ל היתה מלאך. רק להסתכל על הפנים שלה והיית נמרח מהטוב ששכן שם. Angel on earth . לא היה אחד שלא אהב אותה.
 
היה לה חוש הומור שהפיל אותנו כל פעם מחדש. ואיך שהיא הצליחה להיות כזו מודרנית יחסית לאמא שלי, נבצר מהבנתנו ולשמחת רוחנו.
 
אמי לא הסכימה שאלך עם מיני (שנות ה- 60, זוכרים?) וסבתי היתה לוקחת את החצאית (אז עוד הלכתי עם חצאיות) או השמלה ומקצרת אותה והיתה תוך כדי כך מתווכחת עם אמי על שמרנותה ומסבירה לה שאופנה זה אופנה ושאני לא יכולה להסתובב שונה. 
 
סבתי נפטרה בגיל 93, צלולה לגמרי. רק הגוף בגד בה. כמה שאני אוהבת אותך סבתא........
 
ואגב, סבתא, חלמתי עליך בלילה. בחלום שלי חיפשתי אותך ללא הרף, כל הלילה בכיתי (בחלום). 
 
ועדין בוכה בלב במציאות בכל יום שעובר.
 
אני אוהבת אותך.
 
....................
 
ולענין התפוזים. סבתי עשתה את קליפות התפוזים בסירופ הכי טוב בעולם. עוד היום כשאני נזכרת בתבשיליה, הפה שלי מתגעגע.....
 
סבתי השאירה לי ספר בישול גרמני שכתוב בגרמנית גותית (ולך תקרא את זה....:-) שהודפס טרום 1900. אכן, אוצר בלום.....  סבתא, אני אוהבת אותך, תמיד אוהב ותמיד תלווי אותי בכל דרך בה אלך. 
 
 
   התמונה לקוחה מגוגל
 
 
(למי אין תפוזים בבית, שיקום.)
 
לשמור קליפות מ- 8 תפוזים שאתם אוכלים. לקלף את הקליפה הלבנה המרירה ולחתוך לרצועות.
 
מרתיחים את הקליפות בסיר למשך 15 דקות. לשפות המים ולסחוט הקליפות. להניח במי ברז ליומיים כשכל יום מחליפים את המים.
 
לסחוט שוב.
 
בסיר להרתיח 3.5 כוסות סוכר, 2 כוסות מים ומיץ מ- 1 לימון.
 
לבשל על אש קטנה, 10 דקות בערך, להוסיף את קליפות התפוזים ומבשלים כ- 10 דקות. מקררים. חוזרים על הפעולה עוד כפעמיים - שלוש עד שיש לנו סירופ בצבע זהב כתום.
 
לצנן היטב. מאחסנים את הקליפות והסירופ בצנצנת זכוכית גדולה.
 
..............
אפשר לתת כמתנות. הוספה של סירופ הזהב הזה או הקליפות לסיר משדרגת כל תבשיל.
 
אפשר לגלגל את קליפות התפוזים בשוקולד מומס. אפשר לגלגל אותן בשבבי קוקוס או סוכר ולהניח במנז`טים.
 
ללקק ת`אצבעות.
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת