|
|

50 שנה אחרי אפולו: ארה"ב חוזרת אל הירח

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

50 שנה אחרי השיגור ההיסטורי האחרון של חלליות אפולו אל הירח, ארה"ב חוזרת שוב אל הכוכב: החללית אוריון שוגרה אל החלל מבסיס נאס"א שבקייפ קנבראל, פלורידה, במסגרת המשימה שזכתה לשם ארטמיס  שמטרתה להנחית אנשים על הירח.

הפעם מדובר על משימה בלתי מאוישת, שבמסגרתה נשלחה החללית למשך שלושה שבועות להקפה של הירח וחזרה לכדור הארץ. החללית צפויה לחזור אל כדור הארץ ב-11 בדצמבר וליפול באוקיינוס השקט מול חופי סן דייגו, קליפורניה.

אך בעתיד, בהסתמך על תוצאות השיגור הנוכחי, מתכוונת נאס"א לשלוח גם אסטרונאוטים אל הכוכב.

שיגור החללית התאפשר בניסיון השלישי, לאחר כמה דחיות ועיכובים בחודשים האחרונים שנבעו משורה של תקלות טכניות ושרשרת סערות הוריקן. בתוך החללית הוצבו שלוש בובות ועליהן חיישנים מסוגים שונים שיאספו מידע ונתונים שינותחו בידי צוות הקרקע של נאס"א.

12 אסטרונאוטים הלכו על הירח במסגרת משימות אפולו שכללו שש טיסות שונות שהתקיימו בין השנים 1969 ל-1972. מאז התמקדה נאס"א במשימות אחרות, וכעת היא מחדשת את הניסיונות להנחית שוב אדם על הירח לקראת שנת 2025, במטרה להופכו בעתיד למושבה של בני אדם.