|
|

המשבר בהייטק מגיע אל פייסבוק: מפטרת יותר מ-11 אלף עובדים

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

המשבר בהייטק מגיע אל החברות הגדולות ביותר. מטא, החברה האם של הרשת החברתית פייסבוק, הודיעה על פיטוריהם של יותר מ-11 אלף עובדי החברה. דיווח על המהלך הצפוי התפרסם תחילה בעיתון "וול סטריט ג'ורנל", וכעת הפך להודעה רשמית מטעם החברה. מדובר על מהלך התייעלות נרחב ראשון שמבצעת החברה מאז הקמתה בשנת 2004.

בסוף 2021 העסיקה פייסבוק כ-87 אלף עובדים בסך הכל, חלקם גם בישראל, וקרוב לוודאי שגלי ההדף של המהלך יורגשו גם כאן.

פייסבוק סובלת כבר זמן רב מסנטימנט שלילי. זה התחיל בנטישת הגולשים הצעירים לטובת רשתות חברתיות אחרות דוגמת אינסטגרם וכמובן טיק טוק. בנוסף, הופנו האשמות מצד בעלי מניות החברה כלפי המייסד מאראק צוקרברג על שהוא מתמקד יותר מדי בחזון המטא-וורס שלו, העולם הווירטואלי שעתיד להחליף את האינטרנט. הדוחות הכספיים שפרסמה החברה לרבעון השלישי של 2022 אכזבו אף הם כאשר התחזית לביצועי החברה קדימה הייתה נמוכה משמעותית מהצפי. על פי התחזית, ההכנסות ברבעון הרביעי יסתכמו ב-30 עד 32.5 מיליארד דולר, לעומת התחזית של וול סטריט שעמדה על מינימום של 32.4 מיליארד דולר.

וכל אלה באים על רקע משבר רוחב בתחום ההייטק, שאת אותותיו חשות חברות רבות. מניית מטא איבדה כ-73% משווייה מתחילת 2022.

מהלך ההתייעלות של החברה באה לאחר הודעה דומה שפרסמה הרשת החברתית טוויטר על קיצוצים של קרוב ל-4,000 עובדים. את ההודעה הוציא הבעלים החדש של טוויטר, מייסד טסלה המיליארדר אילון מאסק, מיד לאחר השלמת הרכישה.

להודעה הזאת קדמה הודעתה של ענקית השבבים אינטל על מהלך התייעלות מאסיבי משל עצמה, שיכלול אלפי עובדים בעולם. אינטל היא המעסיקה הגדולה ביותר בישראל עם כ-12 אלף עובדים כאן. ואומנם בתחילת נובמבר נודע על פיטוריהם של עשרות עובדים בעיקר ממחלקת הגיוס המקומית.