|
|

שוקולד פרה ומקופלת חוזרים: מפעל שטראוס בנוף הגליל החל לעבוד

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

חברת שטראוס מחזירה בהדרגה את מוצרי השוקולד שנעלמו מהמדפים לפני כחמישה חודשים במסגרת ריקול ענק.

מפעל ממתקי עלית של שטראוס בנוף הגליל לייצר שוב מוצרי שוקולד בהם טבלאות שוקולד פרה ושוקולדה מקופלת. החזרה לייצור תימשך בהדרגה ובתיאום עם משרד הבריאות. מוצרי המפעל צפויים להגיע למדפים בשבועות הקרובים לאחר צבירת מלאי.

בנוסף, לפני מספר ימים נקבעה בטקס חגיגי מזוזה בשערי המפעל שחזר לאחרונה לייצר. רב העיר נוף הגליל הרה"ג ישעיהו הרצל שליט"א קבע את המזוזה כשלצידו סגן ראש העיר אלכס גדלקין. מטעם הנהלת שטראוס נכחו בטקס: יו"ר הקבוצה עופרה שטראוס, מנכ"ל הקבוצה גיורא בר דעה, מנכ"ל שטראוס ישראל אייל דרור ומנכ"לית חטיבת הממתקים טל בן-פורת. כמו כן נכחו בטקס מנהלי ועובדי האתר. הרה"ג שליט"א בירך את הנהלת החברה והעובדים ש"כל אשר יעשה יצליחו" ואיחל "כתיבה וחתימה טובה".

בטקס התייחסה עופרה שטראוס לאירועים האחרונים: "בתקופה הזו למדנו שכל אחת ואחד מאיתנו נמצאים כאן ביחד, ויש לנו תמיד על מי להישען. אנחנו בונים כאן תשתיות של מצוינות שנסמכות על הידע שצברנו בבית ותוך למידה משותפים לדרך. אם יש תחום אחד שאנחנו הולכים להיות בו מובילים זה בטיחות מזון. בהזדמנות זאת אני רוצה להודות לכל העובדים והעובדות שלנו על כל מה שעשיתם כדי שנוכל לחזור כמה שיותר מהר לחייך ומאחלת לכולם שנה טובה ומוצלחת".

חזרת המפעל לייצור התאפשרה לאחר ניקיונות יסודיים והשקעה משמעותית בתשתיות בשני אתרי היצור שאחראים לייצור ממתקי עלית. החברה שבה לייצר לאחר שבוצעו תהליכי ניקיון יסודיים והשקעות נרחבות בתשתיות, כמו גם, התאמות בתהליכי הייצור ובבקרת האיכות בשני המפעלים. החברה מתגברת את היקף בדיקות האיכות בכל חומרי הגלם, במנות היצור ובסביבת העבודה, על מנת להבטיח עמידה בסטנדרט גבוה של איכות ובטיחות מזון.

כזכור, סגרה שטראוס את שערי המפעל במסגרת ריקול ענק לכל המוצרים שיוצרו בו בעקבות גילוי של זיהום בחיידק הסלמונלה. שטראוס פיצתה את הצרכנים על המוצרים שכבר נרכשו וספגה נזק כלכלי כבד מאוד.