הדג המוביל במכירות ברשתות השיווק בתקופת החג הוא האמנון, עם כ-37% מסך מכירות הדגים, אחריו סלמון עם כ-35%, במקום השלישי והרביעי הדניס והקרפיון עם כ-4%, ואחריהם הנסיכה עם כ-3% מסך צריכת הדגים בשבוע הקניות לחג.
בשנת 2020, נצרכו כ-166,400 טונות דגים (במונחי דג שלם), רוב הדגים הנצרכים בישראל מיובאים (כ-90%), 150,900 טונות מיבוא (רובו של דגים קפואים) וכ-15,500 טונות מייצור מקומי. הייצור המקומי של דגים נחלק לשלושה מקורות: בריכות הדגים כ-11,100 טונות, חקלאות ימית כ-3,500 טונות ודיג בים התיכון ובכנרת כ-900 טונות.
באשר לתפוחים, מראים נתוני משרד החקלאות כי בשבוע הקניות לחג צורכים הישראלים כ-68% יותר תפוחים משבוע ממוצע במהלך השנה. הזנים העיקריים הם: "סמיט" (ירוק), "מוזהב" (צהוב), "חרמון" (אדום), "פינק קריספי" (ורוד- ירוק) ו"גאלה" (אדום).
הייצור השנתי העולמי של תפוחים לעונת 2020/21 מוערך ב-76 מיליון טונות. המדינות העיקריות המגדלות תפוחים הן: סין (40.5 מיליון טונות לשנה), אירופה (12.3 מיליון טונות לשנה), ארה"ב (4.7 מיליון טונות לשנה) וטורקיה (4.3 מיליון טונות לשנה). ככלל, תפוחים אוהבים קור, לכן ישראל נמצאת בשולי האזורים המתאימים לגידול תפוחים. הרוב המכריע, כ-90%, של התפוחים בישראל מגודל באזור הצפון, בהרי הגליל והגולן בגבהים של לפחות 600 מטר.
ישראל אינה מייצאת תפוחים, ואף יצוא התפוחים מיישובי הדרוזים בגולן לסוריה הופסק עקב המצב הביטחוני בסוריה. ייבוא התפוחים לישראל בשנת 2020 עמד על כ-39.8 אלף טונות בעיקר מארה"ב, איטליה, צרפת וספרד.
הישראלים אוהבים גם רימונים. הישראלי הממוצע צורך כ-6.1 ק"ג רימונים לנפש בשנה, וניתן לראות גידול משמעותי במכירת הרימונים ברשתות השיווק בשבוע לפני ערב החג. הכמות הנמכרת של רימונים בשבוע זה מהווה כ-12% מהכמות הנמכרת במהלך השנה כולה.
שיאנית בצריכת עוף לקראת ראש השנה
ישראל היא שיאנית העולם בצריכת בשר עוף, לקראת ראש השנה, כאשר בשבוע הקניות לחג הצריכה עולה בכ-40%.
הצריכה המקומית של עוף היא הגבוהה בעולם ועומדת על כ-64.4 ק"ג לנפש בשנה, בעוד הצריכה במדינות ה-oecd נאמדת ב-31.7 ק"ג לנפש בשנה, בארה"ב המדורגת במקום השני כ-51 ק"ג לנפש בשנה. הממוצע העולמי נאמד בכ-14.9 ק"ג לנפש בלבד. כיום, בענף העוף המקומי (פטם) פועלים כ-500 מגדלים.
מנתוני משרד החקלאות עולה כי הישראלי הממוצע צורך בשנה כ-18.1 ק"ג בשר בקר (טרי וקפוא) לנפש. בשנת 2019 הישראלים צרכו כ-164,000 טונות בשר, כ-14% מהכמות היא בשר שנשחט בישראל וכ-86% מהכמות היא בשר מיובא. בנוסף, בשבוע הקניות לקראת ראש השנה, נצפית עלייה בביקוש ובצריכה של כ-82% בהשוואה לממוצע כמות הבשר הנמכרת ברשתות השיווק בשאר ימות השנה.
על פי נתוני ה-oecd הצריכה המקומית של בקר לבשר בישראל היא במקום הרביעי בעולם, כאשר בראש הרשימה עומדת ארגנטינה עם 36.9 ק"ג לנפש, במקום השני ארה"ב עם 26.2 ק"ג לנפש, ובמקום ה-3 ברזיל עם 24.4 ק"ג לנפש, כאשר הממוצע במדינות ה-oecd עומד על 14.4 ק"ג לנפש, והממוצע העולמי עומד על 6.4 ק"ג לנפש בלבד.




