עוף ותפוח אדמה בתנור עם רוטב תפוזים
מצרכים: עוף מפורק או כרעיים 6-7 תפו"א בגודל בינוני 1 כוס מרק עוף (מאבקה) 2 תפוזים 2 כפות מיץ לימון 1 כף דבש 5 כפות שמן זית 4 שיני שום תיבול - מלח, פלפל שחור גרוס, 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה, רבע כפית פפריקה אדומה חריפה, מעט ג'ינג'ר הכנה: לקלף את התפוזים. תפוז אחד לחתוך לפרוסות. את התפוז השני לטחון במעבד מזון יחד עם שום, מרק עוף מיץ לימון, דבש, ושמן זית. להוסיף את התבלינים לרוטב ולערבב היטב. לחתוך תפו"א לחתיכות קטנות. לשים בתבנית יחד עם העוף והתפוז הפרוס. לשפוך את הרוטב מעל. לכסות היטב עם נייר כסף, להעביר לתנור מחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-25 דקות. להוריד נייר כסף, להעלות את החום ל-200 מעלות ולאפות בתנור להשחמה כ-25 דקות נוספות (אני אוהבת קצת שרוף - רואים לפי התמונה...), לבדוק מוכנות לפי תפו"א.