קרם ../images/Emo43.gifים.... המתכון לקוח מספר בלנדר המקל שלי (מלפני למעלה מ-40 שנים). דרך אגב - כיום הבלנדר נמכר שוב בארץ ונקרא bamix. נושא : בבקשה... קרם תפוזים שולח : raya1 תאריך כתיבה : 22/04/2006 21:50:45 מתוך הספר של בלנדר מקל תוצרת ESGE. הבלנדר נקרא zauberstab , בעל 3 סכינים הניתנים להחלפה. אחד - סכין כמו בבלנדרים הרגילים. השני - שייבה עגולה ללא חורים להקצפת קצפת וכדומה. השלישי שייבה כנ"ל עם חורים (נקרא quirl) להכנת מיונית. לליטר מיץ תפוזים: 4 כפות (כ-50 גרם) קמח תפוחי אדמה. 3 ביצים גדולות (אפשר 4). 175 גרם סוכר (אני שמה כוס אחת). קליפת לימון/תפוז בנדיבות. לשים בסיר כ- ¾ מכמות המיץ, להוסיף ביצים וסוכר. עם שארית המיץ לערבב את קמח תפ"א ולהוסיף לסיר. לערבב כל זמן הבישול, עד שמגיעים לרתיחה או לסמיכות הרצויה. מומלץ להגיש עם אגוזים/שקדים טחונים דק. ניתן לעשות עם מיץ לימון, למהול אותו עם מים עד לחמיצות המתאימה. רעיה אני מוסיפה
קישור בו מוסבר איך ניתן להכין את הקרם ללא הערבוב התמידי בזמן הבישול, ומעתיקה גם לכאן: 1. הכננו לנסיון את הקרם תפוזים של רעיה. לאחר הבישול וצינון קל, הקצפנו את המסה, 10 דקות במהירות גבוהה. התכולה עברה עכשיו לקרור.