פילו אגוזים \ מקור המתכון מיקי שמו
עוגיות פילו פריכות במילוי אגוזים וקינמון העוגיות המתפצחות הללו, עם הצליל שעושה נחמד באוזן, הן ארוחת הבוקר הקבועה של מיקי, לצד כוס קפה. אם תחליטו על נוהג דומה, שריינו בצד כמה שעות מכון כושר - העוגיות ממכרות !!! לבצק: חבילת עלי פילו מופשרים 150 גרם חמאה מומסת למלית: 3 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק 1 כוס סוכר 2 כפיות קינמון לקישוט: אבקת סוכר מערבבים את חומרי המלית בקערה. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. מניחים זוג עלי פילו זה על גבי זה על משטח עבודה, כשצידם הרחב כלפיכם. מברישים בחמאה המומסת. מניחים עליהם עוד זוג עלי פילו וחוזרים על הפעולה. מפזרים רבע מכמות המלית בפס לרוחב העלים, במרחק 5 ס”מ מהקצה הקרוב אליכם, ומגלגלים לגליל. מברישים בעוד מעט חמאה מומסת. חוזרים על הפעולה עם כל עלי הפילו הנוספים ויתרת המלית. (המלית מספיקה ל-4 רולדות). מניחים את גלילי הפילו בתבנית, וחותכים לעוגיות ברוחב 2 ס”מ בעזרת סכין משונן. אופים כ-27 דקות עד הזהבה. לקישוט, בוזקים מעל אבקת סוכר. העוגיות נשמרות 10 ימים בצנצנת אטומה בטמפ’ החדר.