שטרודל תפוחים
שטרודל תפוחים של ניר צוק החומרים: 1 חבילה בצק עלים 1 ק"ג תפוחי עץ 250 גרם סוכר גרידת לימון ומיץ משני לימונים גלידת וניל 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 2 כפיות אבקת סוכר אופן ההכנה: למלית • קולפים 1 ק"ג של תפוחי עץ • חותכים 750 גרם מתפוחי עץ לקוביות של 1 ס"מ X 1 ס"מ • מכניסים את קוביות תפוחי העץ לסיר גדול עם 250 גרם סוכר, מיץ לימון וגרידת לימון • מבשלים על אש קטנה עד שתפוחי העץ מתרככים • מורידים מהאש, מסננים ומניחים להתקרר • מגרדים את שארית תפוחי העץ (250 גרם) במגררת גסה • מערבבים את תפוחי העץ המבושלים והמגוררים ומניחים להתקרר במקרר כשעה. • לאחר הקירור מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח קלות • מורחים את המלית על בצק העלים • מגלגלים את בצק העלים סביב המלית (לצורת גליל) • מהדקים את הקצוות היטב • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה, או עד שמשחים • מקציפים שמנת מתוקה עם שתי כפיות אבקת סוכר • מגישים פרוסת עבה של שטרודל עם כדור גלידת וניל וקצפת דרגת קושי- קל עד בינוני
שטרודל תפוחים של ניר צוק החומרים: 1 חבילה בצק עלים 1 ק"ג תפוחי עץ 250 גרם סוכר גרידת לימון ומיץ משני לימונים גלידת וניל 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 2 כפיות אבקת סוכר אופן ההכנה: למלית • קולפים 1 ק"ג של תפוחי עץ • חותכים 750 גרם מתפוחי עץ לקוביות של 1 ס"מ X 1 ס"מ • מכניסים את קוביות תפוחי העץ לסיר גדול עם 250 גרם סוכר, מיץ לימון וגרידת לימון • מבשלים על אש קטנה עד שתפוחי העץ מתרככים • מורידים מהאש, מסננים ומניחים להתקרר • מגרדים את שארית תפוחי העץ (250 גרם) במגררת גסה • מערבבים את תפוחי העץ המבושלים והמגוררים ומניחים להתקרר במקרר כשעה. • לאחר הקירור מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח קלות • מורחים את המלית על בצק העלים • מגלגלים את בצק העלים סביב המלית (לצורת גליל) • מהדקים את הקצוות היטב • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה, או עד שמשחים • מקציפים שמנת מתוקה עם שתי כפיות אבקת סוכר • מגישים פרוסת עבה של שטרודל עם כדור גלידת וניל וקצפת דרגת קושי- קל עד בינוני