פאי בצל / חנה שאולוב
פאי בצל למלית: 3 בצלים גדולים (פרוסים לפרוסות דקות) 4 כפות שמן 4 פרוסות גבינה צהובה 2 ביצים 1 כוס שמנת לקצפת (250 מ"ל) 1 כף גדושה קמח רגיל מלח ופלפל לפי הטעם לבצק פריך: 1 וחצי כוסות קמח תופח 100 גר' חמאה 1/8 כוס מים (4 כפות בערך) **לחמם תנו ר מראש לחום בינוני-גבוה 200 מעלות תבנית עגולה 26 משומנת מכינים מחומרי הבצק גוש חלק. מרדדים לעלה דק מעבירים את הבצק ומשטחים אותו על הבסיס והדפנות – משאירים עודף לקיפול בשלב מאוחר יותר. מטגנים את הבצל בשמן עד לגוון שחום. מניחים פרוסות גבינה על הבצק. מוסיפים לבצל את הביצים,השמנת, הקמח, הפלפל ומלח בוחשים ויוצקים על הבצק. סוגרים את שולי הבצק מעל המלית בתנועות סיבוביות. ואופים כ-30 דקות או עד שמוכן.
פאי בצל למלית: 3 בצלים גדולים (פרוסים לפרוסות דקות) 4 כפות שמן 4 פרוסות גבינה צהובה 2 ביצים 1 כוס שמנת לקצפת (250 מ"ל) 1 כף גדושה קמח רגיל מלח ופלפל לפי הטעם לבצק פריך: 1 וחצי כוסות קמח תופח 100 גר' חמאה 1/8 כוס מים (4 כפות בערך) **לחמם תנו ר מראש לחום בינוני-גבוה 200 מעלות תבנית עגולה 26 משומנת מכינים מחומרי הבצק גוש חלק. מרדדים לעלה דק מעבירים את הבצק ומשטחים אותו על הבסיס והדפנות – משאירים עודף לקיפול בשלב מאוחר יותר. מטגנים את הבצל בשמן עד לגוון שחום. מניחים פרוסות גבינה על הבצק. מוסיפים לבצל את הביצים,השמנת, הקמח, הפלפל ומלח בוחשים ויוצקים על הבצק. סוגרים את שולי הבצק מעל המלית בתנועות סיבוביות. ואופים כ-30 דקות או עד שמוכן.