סלט חסה, איטריות אורז ושקדים
סלט חסה עם איטריות אורז והערות שלי/ היהלום שבכתר / מתכונים ו 18:18 | 06/06/05 1-2 חסה שטופה, קצוצה חצי חבילה איטריות אורז שמן לטיגון עמוק 50 גרם שקדים קלופים 50 גרם שומשום רוטב 6 כפות סוכר (אני שמתי 1/4 כוס) 6 כפות חומץ רגיל (אני שמתי 3 כפות חומץ) 1 כפית לימון (אני שמתי חצי לימון סחוט) 1/4 כוס שמן זית 1 כף סויה (אני שמתי 1/4 כוס) פלפל לבן (אני שמתי שחור) מלח לטגן את איטריות האורז בשמן עמוק רותח, כל פעם לזרוק חופן פנימה, שלוש שניות אחרי הם מתנפחות ומלבינות, להוציא מיד, זהירות לא לשרוף. לטגן קלות במחבת נקיה את השקדים עד להשחמה קלה, להוציא לשמור בצד. לטגן קלות באותה מחבת את השומשום ולשמור בצד. אפשר גם לאפות בתנור/טוסטר אובן. לשים את כל חומרי הרוטב בצנצנת סגורה ולשקשק קלות עד לערבוב החומרים. להניח בצד. לפני ההגשה ורק לפני ההגשה, כ-10 דקות לערך, לשפוך את הרוטב על החסה, לפזר למעלה את איטריות האורז ומעט מתערובת השקדים והשומשום, לערבב קלות. ואז לפזר את יתרת השקדים והשומשום לקישוט. לאכול ולהתענג. מקור המתכון: פעם (היהלום שבכתר) הייתי במפגש בפורום אחר ושם הביאה אחת החברות את הסלט הזה, איני זוכרת את שמה לצערי הרב, הייתי שמחה מאוד לתת לה את הקרדיט ולהגיד לה על מתכון נהדר שרץ אצלנו במשפחה בזכותה