מתכונים לחג השבועות

נירהמ1

New member
סלט חצילים בביצים קשות/אילנית12

סלט חצילים בביצים קשות/אילנית12 אני מכינה ורסיה מאוד דומה, רק בלי מיונית. מאוד טעים. הסלט מומלץ בחום (נירה) סלט חצילים בביצים קשות: לקלות חציל גדול לקצוץ במזלג וסכין שתי וערב להוסיף 4-5 ביצים קשות מגוררות על מגררת גסה 2 בצלים קצוצים מטוגנים 3 כפות מיונית מלח פלפל שחור טיפת מיץ לימון או יותר לטעם. מגישים מיד ח מ י ם. אבל טעים מאד גם קר. הערות: מקור המתכון: אילנית12
 

נירהמ1

New member
מוס שוקולד שהובא ע"י אילנית

מוס שוקולד שהובא ע"י אילנית וכפי שהוכן וצולם ע"י אילנית
מוס שוקולד הכמות ל-2 גביעים מקור התמונה: אילנית מקור המתכון:תוכנית טעמים. החומרים: 2 שוקולד השתמשתי מריר 1 שמנת מתוקה + 2 כפות אבקת סוכר פקק וויסקי. ההכנה: קודם ממיסים את השוקולד. מקציפים את השמנת עם הסוכר, מוסיפים את השוקולד(לא חם),ואת הוויסקי,מקררים. ומתענגים. הערות: מקור המתכון: תכנית טעמים מקור התמונה: אילנית12
 

נירהמ1

New member
פשטידת אטריות/הובאה ע"י אילנית12

פשטידת אטריות/הובאה ע"י אילנית12 החומרים: 500 גרם אטריות מבושלות 1 בצל קצוץ כמה פטריות פרוסות (לא חובה) 1 שמנת מתוקה 200 גרם גבינה צהובה מגוררת 3 ביצים מלח,פלפל לפי הטעם. ההכנה: לסנן את האטריות. מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שמקבל גון זהוב,מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 3 דקות. מערבבים את הפסטה עם הבצל והפטריות ושאר החומרים. אופים בחום בינוני גבוה,כחצי שעה. מגישים עם סלט מרענן. הערות: מקור המתכון: עיתון שער למתחיל
 

nicki3

New member
עוגת הגבינה שלי (כמו שהיא מופיעה

במאמרים:
עוגת גבינה קלה ומוצלחת 25/09/2005 nicki3 ו הדפס מאמר את עוגת הגבינה הזאת עשיתי כבר מאות פעמים (בלי הגזמה) במשך שלושים השנים האחרונות (בלי הגזמה). היא דורשת חמש דקות עבודה (בלי הגזמה) ואין מצב שלא תצליח (בלי הגזמה)... מקור המתכון: nicki3 מקור התמונה: silvey מצרכים: לעוגה: 2 קופסאות גבינה לבנה 9% (500 גרם ביחד) 3 כפות קמח תופח 5 ביצים מופרדות כוס סוכר לקרם: 1 שמנת מתוקה 1 פודינג וניל כוס חלב לציפוי: קוקוס טחון אופן ההכנה: 1. מערבבים: את הגבינה, הקמח והחלמונים. 2. מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר. מאחדים תערובות בקיפול. 3. אופים שעה אחת בחום 130 מעלות. 4. מקציפים יחד את חומרי הקרם. יוצקים מעל העוגה. 5. אופציונלי: לפזר מעל עוד שכבת קוקוס, כך שיווצרו "3 שכבות לבנות" בעוגה. אפשר לקשט בכל פרי עונתי. הערה של nicki3: באמת באמת, לאוהבי עוגות גבינה נטו....הטעם הבסיסי בלי כל תוספת הוא הכי מושלם.
 

nicki3

New member
../images/Emo52.gifאני לא מגיבה למתכונים שהובאו

כאן בגלל העושר והכמויות הבלתי ניתנות לעיכול אבל זה לא אומר שאני לא מתפעלת וגם שלא אצטרך לשלוח את המדפסת שלי לפסיכולוג..... לכן תודה כללית לכולם על שירשור מרגש ושובר שיאים. ושיהיה לנו רק זמן וכוח להכין ולהתענג על הכל.
 

satr

New member
מצדיעה לכל אחת ואחד מכם על המתכונים

המעולים. ו... מבולבלת לגמרי - עכשיו כבר לא יודעת מה להכין ורד
 

nicki3

New member
../images/Emo65.gifכיפאק היי../images/Emo65.gifלאוכלחלבי../images/Emo217.gif

והעצם למי ששכח או חדש פה אומרת "מזל טוב" בשפתנו הסודית. מישהו מודיע לגינס?
 

נירהמ1

New member
בצק פיצה/הhogo26../images/Emo39.gif

בצק פיצה/הhogo26 1 ק"ג קמח 25 גרם שמרים יבשים 1 כוס יוגורט 1 כוס שמן זית מים לפי ספיגה 20 גרם מלח גס - לערבב הכול חוץ ממלח לבצק אחיד אך לא דביק מדי - להוסיף מלח ולערבב במהירות בינונית כ-5 דקות. - אני מחלק את הבצק ל-4 אופה חצי אפיה ומקפיא ויוצא בצק דק אנחנו אוהבים דק אפשר לחלק ל-2 לבצק יותר עבה. הערות: מקור המתכון: Hogo26
 

נירהמ1

New member
עוגת שוקולד-תפוז נימוחה/hogo26

עוגת שוקולד-תפוז נימוחה/hogo26 החומרים: 6 ביצים 8 חלמונים 170 גרם סוכר לערבב במיקסר לקציפה חצי תפוחה להוסיף כוס ליקר סברה, 360 גרם שוקולד 360 גרם חמאה להמיס ביחד ולהוסיף לביצים 170 גרם קמח גרידה משני תפוזים להוסיף ולערבב למסה אחידה להכין תבנית 26 עם נייר מרוח בשמן או חמאה מסביב למזוג לתבנית 26 3/4 ולהכניס למקרר שעתיים לאחר מכן להוציא ולהכניס לתנור בחום של 200 מעלות 7 דקות ולהחזיר למקרר כיממה. הערות: מקור המתכון: hogo26
 

נירהמ1

New member
עוגת תותים וקרם פטיסייר/hogo26

עוגת תותים וקרם פטיסייר/hogo26 הוגו הביא לבקשתי כשהבאתי לפורום תמונה של העוגה הזאת, שהובאה לפורום "מתכונים" על ידי נעה הרשקוביץ, מפורום "שוקולד", ומאז הייתי בחיפושים אחר העוגה, עד שהגיע הוגו ותרם את המתכון.
החומרים: 8 ביצים מופרדות 250 גרם סוכר 250 גרם קמח 50 גרם קורנפלור תמצית וניל גרידה מחצי לימון מקציפים 8 חלמונים עם 50 גרם סוכר ואת ה-8 חלבונים עם 200 גרם סוכר מערבבים ביחד את הקמח והקורנפלור, מאחדים את החלמונים עם החלבונים מוסיפים תמציות ואת הקמח מזלפים לעיגולים בגודל של תבנית רצויה, יוצא בערך 2-3 עיגולים אופים 200 מעלות כ-10 דקות אולי צריך יותר לקרם: 250 גרם קרם פטיסייר מיכל שמנת מתוקה, קרם פטיסייר אני בטוח שאתם יודעים להכין, מקציפים מכל שמנת מתוקה עם טיפה סוכר, מאחדים את הקרמים, לוקחים תחתית מורחים מעט מהקרם, ומסדרים תותים ומכניסים למקפיא לחצי שעה, מכניסים את שאר הקצפת לפי הצורך את השכבה השניה של הטורט בתאבון הערות: מקור המתכון: Hogo26
 

נירהמ1

New member
המרענן הרשמי לקיץ - לסי של אילנית

לאסי מנגו/אילנית 12
חמה לא מוצאת תמונה של אילנית - אם היא תראה אולי תוסיף את התמונה שלה. בינתיים הנה תמונה שלי.
החומרים: 1 מנגו בינוני מקולף ללא הקליפה(השתמשתי ב"מאיה".) 6 כפיות יוגורט לבן 2 כפיות סוכר,או לפי הטעם 2 טיפות מי וורדים 3 קוביות קרח כתושות. ההכנה: לטחון הכול בבלנדר ולשתות קר. מקור המתכון: מסעדה הודית.
 
אלפרדו שמנת ופיטריות לפסטה

אלפרדו = שמנת ופיטריותו זיוי האחת וזהו / מתכונים ו 00:54 | 26/06/05 רוב אלפרדו סיר קטן שמן לטיגון - שמן זית 3 כפות בערך - חמאה 1 כף גדושה - 1 בצל גדוללללללללל או שניים יפים לא קטנים - 5 שיני שום. - 1 שמנת מתוקה - 1 שמנת חמוצה/רגילה לא חובה (מסמיך התערובת) - 1 קופסאת פיטריות או אם יש פיטריות טריות - תבלינים - 1 כפית תבלין אגוז מוסקט - מלח או אבקת מרק עוף/או פיטריות (כף בערך) לפי הטעם - מעט אבקת שום/שום גבישי אט טרי ניתן להוסיף מעט שמיר קצוץ דק דק לטגן השמן הבצל והשום עד כדי שיקיפות לא להזהיב ועל אש בינונית להוסיף התבלינים השמנת מתוקה והשמנת הרגילה ותוך כדי בישול, השמנת המתוקה מצתמצמת לבשל עד שמבעבע וכך נהייה לך רוטב סמיך וטעים להגיש חם על הפסטה בהצלחה
 
רוטב שמנת בטטה לפסטהו ניקי ב

רוטב שמנת בטטה לפסטהו ניקי ב / מתכונים ו 18:07 | 21/11/05 רוטב שמנת בטטה לפסטה/ פסטה מיאה 100 גרם חמאה מלוחה 1/2 אגוז מוסקט מגורד מלח, פלפל לפי הטעם 1 ק"ג בטטה מקולף וחתוך לקוביות של ½ 1x ½ 1 ס"מ 500 מ"ל שמנת 50 גרם פרמזן ישראלי ) בסיר בינוני, להמיס את החמאה בסיר, להוסיף את אגוז המוסקט ולערבב. 2) להוסיף חצי מכמות הבטטה (לא מבושל), לערבב ולבשל למספר דקות עד שמתרכך. 3) להוסיף את שאר הבטטה, לערבב היטב. להוסיף את השמנת עד מעל הבטטה, להגיע לרתיחה, לתבל. 4) להוסיף את הפרמזן, להנמיך ולהמשיך לבשל עד שהרוטב אחיד הערות ניקי ב: בישלתי מעט את הבטטות עד שהתרככו קצת. בסוף טחנתי את הרוטב. השתמשתי בפטוצי'ני. מעולה מקור:פסטה מיאה
 
תפחי אדמה עם רוטב שמנת

תפחי אדמה עם רוטב שמנת -מומלץו שיקדי / מתכונים ו 23:09 | 21/09/05 וטעים ותמיד שמחים לאכול עוד מאפה תפוחי-אדמה בשמנת קילו תפוחי-אדמה גדולים מקולפים ופרוסים דק כפית מלח ½ כפית פפריקה מתוקה ½ כפית פלפל שחור ½ כוס פירורי לחם 25 גרם חמאה/מרגרינה רוטב שמנת 2 כפות חמאה/מרגרינה 2 כפות קמח כוס חלב ½ כפית מלח ¼ כפית פלפל שחור/לבן שמנת חמוצה הכנת הרוטב מחממים תנור 200 מעלות 15 דקות ממיסים את החמאה בסיר בינוני, מוסיפים קמח, מערבבים תוך בחישה מתמדת שלא יווצרו גושים עד שהתערובת מבעבעת. מוסיפים את החלב ובוחשים מיד, בחוזקה כדי שהתערובת תהיה חלקה וסמיכה. מורידים מהאש ומתבלים. מערבבים את השמנת ומוסיפים לרוטב החם, מערבבים. אם הרוטב דליל, מחזירים אותו לגז שיסמיך הכנה מכניסים את הת"א לסיר עם מים, מרתיחים ומבשלים 5 דקות. מסננים. מערבבים את התבלינים שמים נייר אפייה בתבנית מרובעת ושכבת ת"א . מעל מפזרים תבלינים, ומחצית מהרוטב מכסים בשכבת ת"א נוספת, מפזרים את שאר התבלינים ושאר הרוטב. מפזרים פירורי לחם על פני המאפה ומנקדים בפירורי חמאה/מרגרינה. אופים באמצע התנור 40 דקות או עד שהרוטב מבעבע ומשחים יפה.
 
למעלה