שרשור מתכונים קלילים ומהירים

בדיוק עכשיו מתבשלים להם במטבח.....

רעב פתאומי תקף אותי ולא היה כלום לאכול! לתומי חשבתי שאכין לי כמה מתכוני גורמה - אבל גם מוצרי גלם אין! הוצאתי את כל מה שהיה בפריזר ובארונות שכלל: טונה, תירס, ביצים, יוגורט, לקט ירקות (כרובית, ברוקולי...), לקט ירקות כתומים, רסק עגבניות ובורגול, וזה מה שיצא:
פשטידת תירס וטונה חומרים: 3 קופסאות טונה במים חצי קופסת שימורים תירס 3 כפות קמח חצי כוס פירורי לחם 3 ביצים חצי גביע קטן של גבינה לבנה גביע יוגורט קל אחד מלח מערבבים, זורקים לתנור ואופים 40 דקות!
פשטידת ירקות כתומים חומרים: לקט ירקות כתומים (למרק) - לבשל במים איזה 20 דקות לריכוך גביע יוגורט החצי השני של הגבינה לבנה 3 ביצים 3 כפות קמח תבלינים: מלח, פטרוזליה, פלפל וכו'. שוב מערבבים הכל ו-45 דק' לתנור!
תבשיל בורגול עם ירקות ועגבניות חומרים + הוראות הכנה: מטגנים בצל, מוסיפים שום מוסיפים חצי חבילת לקט ירקות נורמנדי (יעני כרובית, ברוקולי, גזר, שעועית ועוד משהו) מרככים 10 דקות מוסיפים 2 כוסות בורגול 1 קופסת רסק עגבניות 3 כוסות מים מרתיחים על אש גדולה ואז מנמיכים לכחצי שעה, רצוי עם מכסה (סתם הערה - הרסק עגבניות נשמע מוזר אבל זה ממש משדרג את הבורגול!) אמממ זהו, את הבסיס למתכונים מצאתי באינטרנט ואילתרתי לפי מה שנראה לי! תיכף מתיישבת לאכול, אמא תהיה גאה בי כשתחזור
 
יפה ../images/Emo45.gif ואני הכנתי היום

קציצות טונה מטוגנות (מעולה!) עוגת תותים שקאסיי פרסמה לפני כמה זמן- יצא מעולה ממש
מרק בטטות וסלט גזר עם צימוקים ותפוחים
 

Potato chips1

New member
*תפוחי אדמה בשמנת*

הכי קל, לא מאוד מקורי, אבל טעים- לוקחים כמה תפו"א, תלוי בגודל התבנית ובמספר הסועדים. כשהחבר ואני אוכלים, בתבנית ממוצעת- נכנסים בערך 4-5 תפ"וא. *מקלפים ומוציאים פגמים קטנים ומגעילים. *חותכים לפרוסות( לא למקלות של צ'יפס, אלא לעיגולים כאלו). *מסדרים בתבנית בצורה פרוסה, של מניפה- כלומר, עיגול שוכב, ועל הקצה שלו שוכב עוד עיגול וכו'.. *שופכים על כל העסק מיכל שמנת. *מתבלים בפלפל גרוס, מלח ואבקת שום( אם אוהבים שום טרי כדאי לערבב עם השמנת לפני ששופכים, כי אחרת זה לא מתפזר טוב..) *מוסיפים שני ענפים של רוזמרין שעושים את כל הטעם, ואופים בתנור עד שכל העסק שחום ויפה. משהו כמו 45 דקות-שעה. ד"א, אם זה מתייבש קצת באפייה, אפשר להזליף טיפה שמן זית. קל מהיר וטעים...ומאוד מאוד משביע.
 

ק א סי

New member
מתכון שאלתרתי משאריות אורז

נשאר אורז מבושל. לקחתי פטריות, גזר ואפונה (הכל משימורים כי מיהרתי אבל כמובן שאפשר ורצוי טריים או סנפרוסט). הקפצתי קצת על אש גבוהה. הוספתי סויה+צ'ילי. כמה דקות על אש קטנה וזהו...
 

Potato chips1

New member
רוטב עגבניות אולטימטיבי- ללא רסק!

לפניכן מתכון לרוטב עגבניות שעשוי כולו מעגבניות טריות, בלי טיפץ רסק מקופסה! מצרכים: - מיועד ל500 גרם פסטה. *7 עגבניות בשלות. *4 שיני שום כתושות. * צרור בזיליקום.נגיד...15-20 עלים. *50 ג' חמאה( אפשר גם שמן זית, אבל חמאה זה כל כך הרבה יותר טעים...) *מלח, פלפל. *שלב שניתן לוותר עליו: חולטים את העגבניות במים רותחים, מקלפים, חותכים לחצאים ומוציאים את הגרעינים.(אני לא חולטת ומקלפת, כי הקליפות הקטנות ברוטב לא מפריעות לי...וזה סתם טרחה). * חותכים גס את העגבניות לקוביות. *חותכים את הבזיליקום גס. *ממיסים במחבת את החמאה ומוסיפים את הביזיליקום החתוך ואת השום הכתוש. *אחרי דקה, לפני שהבזיליקום מתחיל לבעבע ולהתייבש, מוסיפים את העגבניות. * סוגרים את המחבת עם מכסה(חשוב מאוד!) ונותנים לזה להתבשל. כל כמה דקות פותחים בשביל לערבב. *אחרי בערך רבע שעה, העגבניות אמורות להיות רכות כמו חמאה וניתנות למעיכה. מועכים אותן עם מזלג, עד שזה ממש קרמי ונשפך, בלי חתיכות של עגבניות. ההבדל בין זה לבין רוטב מקופסה של רסק קנוי לא יאמן...אני לא יכולה יותר לאכול רוטב שעשוי מרסק..
 

ק א סי

New member
../images/Emo216.gif ועוד מעגבניות...מטבוחה

עושה בעיקר כשנשארות עגבניות קוועצ'יות שאי אפשר לאכול טריות. 4 עגבניות חצי פלפל אדום בצל 1 כף רסק עגבניות (אופציונאלי) שום כתוש מלח/פלפל סחוג (אופציונאלי) קוצצים את הבצל והפלפל. מרסקים את העגבניות (אפשר הכל במעבד מזון). מאדים את הבצל והפלפל. מוסיפי את השום ומערבבים מעט. מוסיפים את העגבניות. מתבלים. מבשלים אחרי רתיחה על אש קטנה עד שהנוזלים מתאדים והתערובת מסמיכה. טעיםםם...
 

dify

New member
עוד המלצה על עגבניות

עגבניות תמר, ארוכות ואדומות חוצים לשתיים לאורך מעמידים עם החלק החצוי כלפי מעלה על תבנית, מפזרים הרבה מלח מלמעלה, שמים הכי קרוב לתקרה של הטוסטראובן, עד שהן ממש מתחילות להישרף על החום הכי גבוה. יוצא טעים במידה שלא תאמן, אם קוצצים אותן קצת אחרי שהן מוכנות זה יוצר רוטב מדהים. לשים הרבה מלח! אחרת זה לא עובד.
 

ira m

New member
אצבעות גבינה מגבינת "טוב טעם"

חבילת גבינה "טוב טעם" ½ חבילת עירית קצוצה ביצה כפית שום כתוש 6 - 5 כפות פירורי לחם פלפל , מלח גס, אבקת מרק קערה עם פירורי לחם אופן ההכנה 1. לערבב את כל החומרים ( חוץ מפירורי הלחם) 2. ליצור "אצבעות". 3. לטבול את ה"אצבעות" בקערה עם פירורי הלחם. 4. לטגן את ה"אצבעות" ולהזהיב מכל הכיוונים. 6. להגיש את אצבעות הגבינה יחד עם הרוטב.
 

ira m

New member
סלמון ברגע ../images/Emo19.gif

דג סלמון מלח גס אופן ההכנה 1.חותכים את הסלמון למספר חתיכות . 2. ממלאים את המחבת במלח גס (כחצי סמ גובה) לכסות את כל המחבת 3. לשים את הסלמון במחבת עם החלק של העור כלפי המלח ולכסות. לטגן 10 דקות בלבד (יותר מזה יצא יבש). 4.להוריד מהאש ולהגיש
 

ira m

New member
סלט עגבניות שרי ../images/Emo216.gif

סלסלת עגבניות שרי עירית צנוברים אופן ההכנה 1.לחתוך לחצי עגבניות שרי. 2. לחתוך עירית גס. 3. לטגם על המחבת את הצנוברים , ולצנן. 5.לערבב את כל החומרים 6. לפני הגשה לסחוט כף מיץ לימון.
 

ira m

New member
סלט חסה עם צימוקים

לסלט- חבילת חסה 100 גרם צימוקים 1 תפוח עץ 50 גרם אגוזי מלח לרוטב- דבש חומץ ביין שמן זית שן שום אופן ההכנה 1. לחתוך את החסה ולהוסיף את הצימוקים ואת האגוזים. 2.לחתוך תפוח עץ לריבועים ולהוסיף לסלט. 3. להכנת רוטב - לשים בתוך קופסא קטנה עם מכסה , שכבה של דבש , להוסיף שכבה זהה בגדלה של שמן ולהוסיף עוד שכבה של חומץ ביין, פילפל מלח ושן שום ולערבב היטב (לשקשק) עד שהכל מתערבב. 4. להוסיף לסלט. 5. לאכול ולהנות...
 

ira m

New member
כוסמת

כוס כוסמת ½1 כוס מים תיבולית "פטרוזליה ושום" /" ניחוח צלי" כפית שמן זית אופן ההכנה 1. לשטוף היטב את הכוסמת ולהשרות כ 10 דקות במים. 2.לשפוך לסיר כוס וחצי מים ולהוסיף את הכוסמת ושמן ולשים על הכיריים על חום גבוהה עד שירתח. 3. לשים טיבולית לערבב ולהמניך את האש עד שכל המים יתאדו. 4. לשים על הצלחת ולאכול.....
 

Potato chips1

New member
זה ה-מאכל בבית שלי!

בבית שלי קוראים לזה "רצ'נה-גרופן" או משהו כזה :) זה ביידיש וככה קראו לזה בבית של הוריי כשהם היו קטנים... אני לא אוהבת את זה, אבל עם עם התיבולית הזו אני מוכנה לנסות שוב :)
 
למעלה