"נוריד את הכפפות"
כי די נחמדים עד עכשיו.. כמה שאלות סטטיסטיקה ועוד..
1) האם תוכל בבקשה לשתף בנתונים סטטיסטיים על צריכת היין במסעדות בכוסות ובקבוקים (ועדיף כמובן אחד מול השני)? נתח מיובא מול נתח מקומי? מה דעתך על המספרים האלה ? האם יש מקום לשיפור? איך פחות או יותר ?
2) יותר מידי פעמים אני מזמין יין בכוס שתומחר באיזור 32-36 ש"ח, ומתחרט לאחר מכן שעשיתי את זה, לרוב יהיה מדובר ביין שעלותו בחנויות דרומה 100, לפעמים אפילו משמעותית מאוד. אפשר אולי השערות למה האכזבה, אולי הבעיה בי ?
3) לתחושתי, יש מקומות חובבניים כמעט לגמרי שמשווקים במסעדה שלהן יינות "שדחפו להם" בינוניים ומשעממים לגמרי במחירים לא ממש נחמדים ללקוח, ואז "מעיזים" נניח לתמחר את דמי החליצה (לבקבוק??) לכיוון ה 50 ש"ח. למה למען השם? מה לדעתך הם דמי חליצה סבירים וממה הם אמורים להיות מושפעים ? האם אמור להיות לדעתך קשר בין "רמת המסעדה" לגובה דמי החליצה?
4) מה דעתך על "הרעיון" של הוזלה משמעותית במחירי היין במסעדות כדרך לעודד ארוחה מלאה או "יותר הזמנת אוכל" מהתפריט? הטרייד אוף הזה בין הזמנת יין להזמנת אוכל, לא מתבייש להגיד שלפעמים השיקול האם להזמין יין נמדד אפילו מול האם להזמין קינוח, ובסיטואציה כזו לא תמיד היין ינצח. למה אין כמעט מסעדות שישקלו לתמחר יין איכותי קרוב יותר למחיר העלות באם לקוח יזמין לעצמו ארוחה מלאה? למה התחושה הכמעט תמידית הזו של ניסיון "לדפוק קופה" בכל מחיר על היין? להפוך אותו למקור רווח חשוב?
תודה ושבוע טוב..