שירשור כתבות וביקורות מן התקשורת

אני לא רואה את הקשר בין השתיים

מה עניין סטארבקס לפושון? זה לא אותו פורמט, לא אותו מיקום, הן לא פונות לאותו קהל וזה אפילו לא מאותו עשור...

מההתחלה הביקורות לפושון היו מאוד פושרות במקרה הטוב. מותג יוקרתי, עם תג מחירים כזה, צריך להיות כנראה יותר מוצלח. בהתחלה עוד היו תורים מטורפים בשביל המאפים, אבל גם אז זה נראה רוב מהומה על לא מאומה - אני הגעתי בתקופה ההיא ומאחר והיה לי זמן להרוג חיכיתי מעט כדי להיכנס בתור שנוהל בצורה איומה, ובסוף כשנכנסת... לא היו כמעט שום מוצרים בפנים (הויטרינה היתה ממש ריקה), וזה עוד בערך שעה וקצת אחרי חידוש המלאי.
אם האיכות וההקפדה של מותג גדול היתה שם לאורך כל הדרך, אולי היתה יותר הצלחה והיה מגיע יותר קהל כדי לממן את השכירות הגבוהה במתחם.
 

prizman

New member
יש קשר.

לסטארבקס מאז ומעולם היה קפה גרוע וגם פושון הפכו למוצר מתועש.
הצרכן הישראלי התקדם והדרישות שלו גבוהות יותר.
כשבכל קרן רחוב בת"א ואולי גם בערים אחרות ניתן להשיג קפה ועוגות טובים יותר אין למקומות כאלו
זכות קיום, עם כל הצער והכאב.
בעיר שלי יש די הרבה סניפי סטארבקס וגם כמה סניפי פושון, אבל הם מיועדים לתיירים או לתאילנדים שרוצים
להרגיש אנשי העולם הגדול. אדם סביר לא נכנס אליהם. גם למקדונלדס לא למעשה וגם להם
יש די הרבה סניפים.
KFC עוד סבירים יחסית, שם לפחות אתה יודע בדיוק מה אתה מקבל. לא יודע אם בישראל הם עדיין קיימים.
בדקתי בכלכליסט ונראה שהם עומדים לחזור אבל זה לא יהיה כנראה עם המתכון המקורי שהוא לא כשר.
למסעדות עממיות לא כשרות בישראל יש סיכויי הישרדות נמוכים.
למעשה הופתעתי בביקור הנוכחי שלי בישראל מכמות המסעדות הכשרות בת"א.
תהיתי בפני חבר שמתמצא בנושא והוא ענה שזה בגלל התיירים מצרפת שדורשים כשרות. שיהיה.
 
בעיניי לא

סטארבקס זוכה לפופולריות אדירה בארה"ב, אבל הקהל שם מאוד שונה מישראל.
קודם כל, עבור הקהל הישראלי קפה אמריקאי דלוח אינו אטרקציה... האיכות לא היתה מי יודע מה, והטעם, גם של המאפים, לא דיבר אל הקהל הישראלי. שנית, סטארבקס היתה בנויה על טייק אוויי, והקהל הישראלי אוהב לשבת (היום טייק אוויי של קפה כבר יותר נפוץ בארץ בזכות קופיקס) - למעשה, מהר מאוד הבינו את זה והוסיפו ספות במקום. גם כשהקהל הישראלי עושה טייק אוויי של קפה, הוא מצפה למחיר זול יותר מהעלויות הלא אטרקטיביות של סטארבקס. גם בישיבה, בישראל הקפה לא פעם מתלווה לאוכל ולא ההיפך, שזה הפוך מקו המחשבה של סטארבקס.
הסניפים גם נפתחו בתקופה בטחונית לא מזהירה, וסבלו מתחרות - למשל, מיקום סניף בלוקיישן יקר מאוד ממש מול סניף פופולרי מאוד של ארקפה שהציעה קפה טוב יותר ותפריט רחב יותר.
זה רק כמה מהסיבות שעולות לי בראש. היו הרבה סיבות לכישלון הזה.

יש מסעדות עממיות מצליחות וסניפי פאסט פוד רבים בארץ שהם לא כשרים, גם בלא מעט מסניפי מקדונלדס ושות'. אבל כן, גם מבחינתי יש יותר מדי מקומות אוכל כשרים, במיוחד בערים שהן לא תל אביב, ואני מנסה לתרום את כספי כמה שיותר למקומות שאין להם תעודת כשרות מבחינה אידיאולוגית.
 

prizman

New member
לא נראה שיש ביננו ויכוח.

שנינו מסכימים שהקפה של סטארבאקס גרוע.
הדבר שדווקא כן בסדר אצלם אלו הבייגלס, אבל נדיר שאכנס לסניף ליד הבית רק עבור זה, זה קורה פעם בכמה חודשים, לא יותר.
על הבחינות האידיאולוגיות אפשר לדבר הרבה אבל אני איתך בעניין. כל זמן שדתיים מחרימים את המסעדות
שאני אוכל בהן אני אחרים את שלהם.
לגבי סניפי מקדונלדס הלא כשרים אין לי ממש מידע. יודע שיש כאלו. עמרי פדן, הזכיין, הוא לא ממש שומר כשרות ממה שאני יודע.
 
מסכימה, ומקדונלדס לא טעים בין אם הוא לא כשר או כן...

הנקודה היחידה לזכות סטארבקס היא שבקוריאה יש להם מאצ'ה לאטה טעים (כנראה גם ביפן ובטייוואן), לחובתו העובדה שהוא יקר. אני לא אוהבת את שאר הסחורה שלהם, לא באוכל וכמובן שלא בשתייה.
 

1Shir

New member
הערה ושאלה

במקדונלדס הגלידה הקטנה בגביע די טעימה, והם היו הראשונים בארץ שמכרו גביע חמץ בפסח, הרבה לפני שזה נהיה מקובל למכור חמץ בפסח, זוכרת איך התלהבתי, הזכיין שלהם הוא באופן כללי בעל אידיאולוגיה חילונית, למשל הוא לעולם לא יהפוך את כל הרשת לכשרה.
היכן היה סטארבקס מול ארקפה? אני זוכרת רק סטארבקס באבן גבירול בערך מול העיריה
 

25306yosef

New member
אני יודע רק על סטארבקס שהיה באבן גבירול מול העירייה

ואני אפילו זוכר איזה בית תוכנה סיפק להם את השרות לקופות הרושמות (ריטליקס - תוכנת המסעדות עם אשראית 96, התוכנה המקורית של שב"א).

למרות שאני לא שתיין של קפה ולמעשה אינני שותה קפה כלל, אני אומר שהקפה שלהם לא היה טעים לי כלל. הקפה של האחרים שטעמתי היה טעים לי הרבה הרבה יותר מהקפה של סטארבקס. מי שעבד באותו היום בסטארבקס לא ידע אפילו להכין קפה כפי שצריך....

לעומת זאת האוכל שלהם היה סביר וטוב למי שמחפש כריך לדרך ולמי שרוצה לאכול משהו קל.
 
נדמה לי ברוטשילד

לא התקרבתי למקדונלדס שנים, אבל דווקא את הגלידה יצא לי לדגום בארץ אחרת ורחוקה לפני איזה שנה וחצי כשחיפשתי עם מטיילים אחרים גלידה זולה ביום חם - בסדר. זכרתי את הגלידה האמריקאית שלהם כיותר טעימה, או שהזיכרון היה מטעה או שהגלידה כיום פחות טובה...
 

1Shir

New member
גם אני לא אכלתי את הגלידה הזאת בשנים האחרונות, בשום מדינה...

 

25306yosef

New member
לדעתי אחת הסיבות לכישלון היא ניהול לקוי של חברת גינדי

וביחוד התנהלות לקויה ובלתי תקינה בעליל של משרד יחסי הציבור שלהם.

לפני הפתיחה הם עשו הרבה מאוד רעש על השוק העומד להיפתח בקרוב בשרונה, ולבסוף אחרי חודשים רבים כאשר נפתח באיחור אחרי הרבה מאוד דחיות, היתה ציפייה למשהו איכותי הרבה יותר....

אך אין כל ספק בכך שגם הזכיינים של פושון בישראל עשו הרבה מאוד טעויות. אני לא שולל את האפשרות שיתכן גם שהם הולכו שולל על ידי חברת גינדי או על ידי חברת יחסי הציבור שלהם...

הרבה מאוד עסקים בשרונה מרקט נסגרו וממשיכים להיסגר והתחלופה שם רבה והשכירות הגבוהה זה לא הסיבה העיקרית. לדעתי הסיבה העיקרית זה המיתוג והתדמית שזכה המקום ומיתוג ותדמית זה העבודה של משרד יחסי הציבור שנשכר על ידי חברת גינדי. ואגב גם בקניון האופנה הסמוך, גינדי עשו לדעתי טעות חמורה ביותר (ע"ע לאדורה שלבסוף לא נפתח שם...).

**********************************************

אין לי שמץ של מושג לגבי המחירים בשרונה מרקט, אני אף פעם לא ישבתי שם לאכול והמקום בכלל לא עושה חשק לשבת שם לאכול. יש בסמוך ובתל אביב בכלל שפע של מסעדות איכותיות ואין כל צורך לשבת ולסעוד דווקא בתוך השוק בשרונה מרקט.

כך ששוק שרונה מרקט הוא בעיקר בשביל לעשות שם קניות במעדניות ובחנויות שיש שם או לאכול כריך ומאפים.
 
למעלה