החיפוש הייחודי של Gרר

dfl

New member
לפחות ביחס לאיטליה ולצרפת, ממש לא נכון
אני נהנה לקנות ולבשל במדינות האלה כבר שנים רבות.
&nbsp
ואני קונה שם כמו כאן - לא בבוטיקים, אלא במרכולים הגדולים והזולים.
&nbsp
חד משמעית, הירקות, הפירות ועשבי התיבול בישראל זולים יותר. כנ"ל ביצים, עוף, נתחי בקר לבישול ארוך ולטחינה, מוצרי יסוד (שמן, סוכר וכיו"ב) ועוד ועוד. גם מוצרי חלב בסיסיים, פסטה, אורז, שמן זית וכו' לא זולים יותר שם. אפילו בנתחים עיליים, תלוי איפה קונים. ממש לא נדיר למצוא פילה בקר באטליזים בצרפת ב-60 יורו לקילו, הרבה יותר מאשר ברוב האטליזים בישראל. לא שאין פערים - פירות ים, חלק מהדגים, טלה, גבינות טובות ועוד - זולים שם משמעותית לעומת ישראל. ולפעמים, עם מזל, אפשר לקנות שם קופסת אויסטרים במחיר של צדף בודד בארץ.
&nbsp
כמובן שאם אתה משווה טיב טעם ל-carrefour, תגלה שהמחירים בישראל כפולים. אלא שזה נכון גם אם תשווה את טיב טעם לרמי לוי. אצלנו בשכונה, למשל, אפשר למצוא סלמון ב-140 לקילו בטיב טעם, ומאתיים מטר משם, פילה נקי של סלמון שהגיע באותו מטוס לישראל אבל נחת במרכול הסמוך, בדיוק בחצי המחיר.
 

Geralt of Rivia

New member
ביחס ל-OECD מחירי המזון בישראל גבוהים ב-19%
על פי משרד הכלכלה.
לא יודע אם הנתון הזה כבר מתחשב בכוח קנייה או לא. אם לא, הפער הריאלי גדול יותר.

אין לי חלוקה לקטגוריות מזון ספציפיות או השוואה למדינות מסוימות. יכול להיות שספציפית, ירקות בארה"ב או עשבי תיבול בצרפת יותר יקרים מבישראל. אבל זה לא סוד שהתחרותיות בשוק המזון בישראל נמוכה מאד, בכל שלבי השוק הזה, והתוצאה היא מחירים גבוהים בהרבה משיכלו להיות.
 

Sanchez

Member
לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה האינפלציה...
ב 20 שנים האחרונות היא פחות מ 30% (במצטבר) !!!
מי שבוחר להאמין להם- שיבושם לו.
כלכלנים מסויימים חושבים דוקא, שב 10-15 שנים האחרונות האינפלציה היתה סביב ה 8-10 אחוז שנתי !!! וזה דוקא כן מתיישב עם ההתייקרויות של מרבית מוצרי הצריכה...

אז למי להאמין ?
 

Sanchez

Member
אם אתה מרגיש בכיס, עליה של רק 28% ב 20 שנים האחרונות...
אז אין לי מה להמשיך להתדיין איתך.

על מנת להעשיר קצת את הידע שלך, ממליץ לך לקרוא את ספרו של חנן שטיינהרט- קיצור תולדות הכסף (יצא רק באנגלית, למיטב ידיעתי).
 

Geralt of Rivia

New member
אין בסיס לדיון עם מי שלא מוכן לקבל נתונים שהוא לא אוהב
המסעדנים משקרים, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה משקרת, משרד הכלכלה משקר, ה-OECD משקר, כו-לם משקרים - אלא אם הנתונים שהם מספקים תואמים את מה שאתה "מרגיש". ללא ספק הרגש הסובייקטיבי שלך יותר אמין מכל נתון של כל גוף מקצועי שסותר אותו.

איך אפשר להתווכח עם זה?
 

Sanchez

Member
אני לא מאמין לסיסמאות...
אני מאמין במה שאני רואה שיורד לי בסוף החודש ומה שנכנס לי בתחילת החודש.
לזה אני מאמין ולא לאף בלוף אחר עלי אדמות !!!
ולראיה הטעות ה"זניחה" של חישוב מדד השכירויות של הלמ"ס, שהתגלתה לפני כחצי שנה.
יושבים שם אנשים שמחשבים מה בא להם ואיך שבא להם.

אם אתה רוצה להאמין לכל מיני מספרי בלוף שמאכילים אותך- אני לא אקלקל לך את ההנאה.
 

John the Savage

New member
לא יודע, אני גר בקליפורניה, וזה ממש לא יותר זול אצלינו
בייחוד אם לוקחים בחשבון שלכל מנה צריך להוסיף כ-10% מס, וגובה הטיפ המקובל מגיע כבר לסביבות ה-20%. אפילו כשאנחנו יוצאים לצהריים בסתם מסעדה סטנדרטית, אני לוקח בחשבון שיצא לנו לשלם כ-20 דולר לאדם.

ואני כבר לא גר בסן פרנסיסקו היקרה.
 

superman1234

New member
70 שקל לאדם לארוחת צהריים כולל הכל, זה ממש זול ביחס לארץ.
 

John the Savage

New member
אני מדבר על ארוחת צהריים פשוטה
בה אני מזמין רק מנה עיקרית. בממוצע, מנה עיקרית בלבד זה 12-15 דולר לפני מס וטיפ. ואני מדבר על משהו פשוט לצהריים, לא מנה של סטייק או פירות ים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כמה מנות עיקריות אתה חושב שתמצא בישראל ב-₪50? לפני טיפ
כמובן. ואני לא מתכוונת למסעדות פועלים או מקומות סופר זולים, וכוח הקנייה בישראל לא גבוה יותר. לפחות המס כאן כלול...
ואכן, הטיפים בארה"ב מופרכים בגובהם. אחת הסיבות שבשלב מסוים נמאס לי לצאת למסעדות ועברתי לאכול במקומות של מזון מהיר / מוכן / שירות עצמי וכו'.
&nbsp
בארה"ב בגדול האוכל לא זול, אבל תלוי מה (ואיפה). ירקות יקרים יותר, אבל בשר דווקא לא, ובעיקר מוצרים לא כשרים שקשה להשיג בישראל. הזמינות של שרימפס, לדוגמה, הרבה יותר גבוהה, והמחיר הרבה יותר נוח...
 

מיכאל ג

New member
באזור התעשיה בהרצליה למשל
עסקית בופה בטנדורי עולה 52 ומקבלים ליטרלי אינסוף אוכל.
במסעדת קוסטה דל רום, מסעדה קאריבית, עסקית צהרים עולה 49 עד 67.
בעד העצם המבורגר כפול פלוס צ'יפס ושתיה עולה 53.
 

dfl

New member
למיטב הבנתי, הדיון הוא על מסעדות, לא מזללות
בופה הצהריים בטנדורי זה פחות או יותר אבוס - מקום להתמלא באבות מזון. מטבח צבאי משודרג. ולא שאני נגדם - בתקופה שעבדתי בהרצליה פיתוח, הם היו חלופה מעולה ללאפה או לבורקס.
&nbsp
לגבי "קוסטה דל רום", למה בחרת דווקא את המסעדה הזו? 10bis מציע מאות מסעדות עם ארוחת צהריים ב-40-70 שקלים. אתה באמת רוצה להשוות חמגשית עם "מוקפץ", לארוחה במסעדת שף?
&nbsp
ולגבי הגדרת "עד העצם אקספרס" כפיין דיינינג, יכול להיות שזה לא קונצנזוס (שוב, נכתב ממישהו שמנצל את המוסד הזה בהנאה, אבל איכשהו מצליח להבדיל בינו לבין מקומות שבהם אתה יושב לארוחת שלוש מנות באווירה של מסעדה).
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה מחפש את השקל מתחת לפנס, ולא סתרת את דבריי...
 
צודקת, זה מחיר שווארמה בצלחת. או פסטה / סלט לפני טיפ.
והטיפ בארה"ב מעיק ברמות.
לא מכירה מחירי סופר בארה"ב
התגובות חייבות להתייחס לפי השוואה להכנסה.
בישראל בהשוואה מול אנגליה למשל ההכנסה נמוכה יותר ולכן ביחס לכך המסעדות בישראל יקרות אפילו עוד יותר מהנתון היבש של מחיר X לעיקרית. (כמה שעות עבודה אני צריך בשביל לממן כוס בירה למשל).
 

big ass blue

New member
כדי לפתוח מסעדה, צריך להתכונן צריך לעשות שיעורי בית ולהבין כיצד לנהל עסק. זו השקעה כספית לא קטנה. זו השקעה קולינרית לא פשוטה. צריך להבין איפה חוסכים. על מה מוותרים. בחירת העובדים לא פשוטה. בחירת סגנון המטבח. חומרי גלם. לא פותחים מסעדה ברגע. החיבור מנות, זה משהו שלוקח זמן. השקעה על פרסום. בניית השם לוקחת זמן. זה עסק לא פשוט כשנכנסים אליו בלי לדעת מה עושים. הרבה מסעדות נסגרות כי לחבר'ה שפותחים אותן אין ידע בבישול, או ידע עסקי, בניהול.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
וזה נכון לכל עסק... רוב העסקים הקטנים שנפתחים נסגרים
 
למעלה