מימונה ,קבלו מתכונים לחוגגים
:

אילנית12

New member
יאמי
בא לי לאכול קוסקוס חלבי

בפעם האחרונה שאכלתי זה היה לפני 25 שנה
מחברה מרוקאית
 

נירהמ1

New member
את יכולה להכין לבד - כמו שאני מכירה אותך

ייצא לך לא פחות טוב מאשר למרוקאית.
 

נירהמ1

New member

IliAsh

New member
איך, איך לא נולדתי מרוקאית
?

אלו אוספים נהדרים!!! כל הכבוד גבירותי
!

שבוע מתוק ונהדר
!
 

אילנית12

New member
טנזיה מרוקאית

טנזיה מרוקאית-תבשיל פירות יבשים/אילנית12.





טנזיה שאכלתי אצל גיסתי והתאהבתי במנה.

טנזיה זה תערובת של פירות יבשים עם אגוזים, שקדים ,שמשולבים עם בצל מטוגן מקורמל.

לטנזיה יש המון גירסאות,חלק מכינים עם יין ,סילאן,סוכר חום ,ועוד. מביאה פה את הגירסה שאהבתי.

מגישים עם קוסקוס,אורז,תבשיל בשר, עוף או כתוספת .אפשר לאכול חם או קר.

במתכון אין כמויות ,ואפשר "לשחק" עם הכמויות.

תמונות:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1816670



חומרים:

1 בצל חתוך לעיגולים דקים

חופן משמש יבש

חופן שזיפים ללא גלעינים

צימוקים

חופן תאנים יבשות

פפאיה יבשה

שקדים חצויים ללא הקליפה(לא מומלחים)

אגוזים לא מומלחים השתמשתי במלך ופקאן

כחצי כפית קינמון

אגוז מוסקט מגורד (אפשר גם יבש)

קורט ציפורן

קורט מלח

כ3 כפות סילאן

כ1/4 כוס מיץ תפוזים

הכנה:

משרים את השזיפים ,המשמש והצמוקים והתאנים כ15 דקות במים חמים(לא זורקים את המים)

את הפפאיה משרים יותר זמן בערך כחצי שעה(מכיוון שהיא יותר קשה)

מטגנים את הבצל עד להשחמה מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים תוך ערבוב קל כמה דקות.מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

מוסיפים סילאן,מיץ תפוזים ,ומעט ממי ההשריה שהשרינו את השזיפים ,המשמש ועוד.

(הנוזלים שצריכים להיות בסיר רק עד גובה הפירות .)

מנמיכים להבה ומבשלים בערך כ20 דקות.

לפני שמכבים את הגז מוסיפים חופן אגוזים ושקדים מערבבים היטב.

טועמים ואם זה לא מספיק מתוק להוסיף מעט סילאן.

בהגשה מפזרים שומשום.

בהצלחה לכולם !/אילנית12
 

kikona126

New member
זה ניראה לכן הגיוני

שאתן מפרסמות תמונות ולא מזמינות אותנו במקום?
 
למעלה