מה אכלתם בסוף השבוע?

קליספרה

New member
לא ממש בסוף שבוע אבל "נונו" הוד השרון

הלכנו חברה ואני בספונטית לצהרים
תפריט צהרים הבנתי הוא כמו תפריט ערב רק זול יותר
החלטנו להתחלק בארוחה אחת
בורטה עם סלקים בתחמיץ לראשונה, פיצה לבנה כמהין לעיקרית
שתיהן היו מצויינות מאוד נהננו מהן
קינוח רצינו גלידה מהאוטו שיכנעו אותנו ללכת על הקסטה ההפוכה
לא תמיד כדאי להקשיב להמלצות - לא התעלפנו בלשון המעטה.
סה"כ היתה חוויה מצוינת, שירות בסדר, מחיר סביר - והכי חשוב חברה כייפית
אני לא מפרטת כאן כי אני כבר על המזוודות אבל פירטתי יותר בבלוג למי שמעוניין
ת'ראות בינתיים
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=5316373
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
שבת משפחתית + קצת על כרתים

בשנים האחרונות אנו נוהגים לסיים את החופש הגדול, בשבוע עם חלק מהמשפחה בכרתים
הרעיון הוא לקחת וילה ולבלות בחברותא מחד ובזרימה חופשית מאידך
בחרנו הפעם לפנות מערבה, להרים שמזרחית ל"חאניה". האזור קצת פחות מתויר והרבה יותר אוטנתי. אפשר להרגיש את זה באיכות הירקות (טעם של פעם פעם)
ובמסעדות שפוגשים בהם גם מקומיים. ויש גם ערבי מוזיקה.
בהרים כמעט אין דגים ופירות ים אלא כבש וחזיר את הדגים ופירות הים אכלנו במסעדות שבחופים (סה"כ מרחק 4 ק"מ ו7 דק'נסיעה)
בתמונה הנוף מאחת ממסעדות החוף ב"אלמירידיה" ומה שנשאר מהמנות הראשונות
סרדינים מטוגנים ופרחי קישוא ממולאים באורז
ביקרנו בשוק המקורה ב"חאניה" (שווה ביקור) וקנינו שם גבינות ונקניקים הביתה
יש בשוק הסתעפות שמכילה מס' מקומות לאכול אני ממליץ על "קיטון קטן" שהוא השני מצד שמאל ובו כמה סירים שמתבשלים בהם מאכלים מקומיים
אנחנו בחרנו ב"אסקרגו" ובנתחי כבש מבושלים עם חסה מאד טעים ומיוחד

ובאשר לארוחה המשפחתית הנכדים נהנו להשתובב ולהרטב בגינה בעוד
המבוגרים סועדים משלל סלטים "סלט יווני" (כי הבאנו פטה מהשוק בחאניה)
סלט טאבולה כרובית, סלט מלפפונים ,סלט קולרבי .
לעיקרית רוסטביף (נתח אנטרקוט של כ3 ק"ג שהיה שעה ורבע בתנור ויצא מדהים)
שניצלים לקטנים (וגם הגדולים נהנו) חצילים בנוסח גרוזיני, תפו"א, בטטות, ארטישוק ירושלמי וכרשה כולם בתנור.
לקינוח סלט פירות עם קצפת













 

amirline

New member
פושון (סורי אבל הייתי חייב לנסות) ועדנה רמה"ש

הגענו 2 זוגות לשרונה מרקט , אנו הגברים הלכנו לאבו-חסן והנשים הלכו לתפוס מקום בפושון, אחרי שסיימנו את החומוס הן עדיין היו בתור (15 דקות בערך) וכשהגיעו נאמר שיהיה מקום רק ב -11 (השעה הייתה 10:20), הלכנו לשתות קפה בארקפה וחזרנו ב-11 (הסקרנות הרגה את החתול אבל עדיין היינו מאוד סקרנים לבדוק את המקום).
&nbsp
הגענו ב-11 והתיישבנו בחוץ, הזמנו את האקלר המדובר (28 שקל , מה לא עושים כשסקרנים), מילפיי (קרמשניט) ותה ירוק (20 שקל...).
&nbsp
האקלר היה בינוני פלוס לדעתי, אני לא אוהב שהקרם בתןך האקלר דחוס, לדעתי הקרם אמור להיות אוורירי.
המילפיי היה טעים אבל לא משהו חריג או מיוחד במינו, הבצק היה מעט קשה מהצפוי.
תה הצמחים היה רגיל כצפוי.
&nbsp
בשבת היינו אצל עדנה, קיבלנו לחם טעים בטירוף (טעים כמו עוגה) בתחילת הארוחה עם מטבל חצילים בתחמיץ, לעיקרית הזמנו קציצות דגים פיקנטיות מ-ע-ו-ל-ו-ת עם אורז\קוסקוס בצד.
לקינוח הזמנו קרמשניט, מכיוון שהיינו 4 ועוד 3 ילדים המלצר המליץ להזמין את כל הרולדה (49 שקלים) במקום 2 חתיכות (29 לחתיכה), המלצה מצוינת מצידו, ולגבי הקרמשניט.... אדיר, פושון יכולים ללמוד מעדנה איך מכינים קרמשניט.
&nbsp
חייב להודות שאני רוצה לחזור לפושון לאכול את ארוחת הבוקר, נראיתה לי מעניינת והמחיר שלה האופן מפתיע די סטנדרטי לארוחות בוקר (סביבות 50-60 שקלים).
&nbsp
 

החתולית

New member
זה בסדר, גם המיל פיי בפושון בכיכר המדלן לא היה משהו

מיוחד. מיל פיי בסיסי ורגיל להפליא.
 

amirline

New member
תנסי אצל עדנה

אפילו תקני הביתה רולדה שלמה , מחיר מגוחך לטעמי (49 שקל), זאת עוגה שמספיקה ל 6-8 אנשים בכיף.
 

lady D 123

New member
גיליתי באיחור את אוליברי , איטלקי באבן גבירול

ממש נהנתי והיה לי טעים
לראשונה בחרנו בניוקי וכרובית בשמנת וגבינה כחולה , נה טעימה מאד אבל כבדה.
סלט סיציאלני , רוקט , ארטישוק, זוקיני , שלל עגבניות שרי גבינת עזים ובלסמי מצומצם. סלט קייצי ומרענן. הבנתי שהוא מומלץ במקום
גולת הכותרת , רביולי ארטישוק עם יין לבן ארטישוק ונגיעות שמנת, עגבניות לחות וזיתי קלמטה. וואו כמה שזה היה חלומי ועדין
פיצה , ארטישוק , גורגונזולה ורוטב עגבניות, הבצק דק , אבל היה מעט מדי רוטב לטעמי. קינחנו בעוגת גבינה , קרם גבינה עשיר מתוק אך לא מדי ושוט של אספרסו ושוט אוכמניות.
יש להם תפריט רחב לא ידעתי מה להזמין
לגמרי אחזור לנסות לזנית ערמונים ופטריות וקנולוני בשר













 

lady D 123

New member
מינה טומאיי בקסטרא חיפה ,

מלא זמן שלא היתי שם , ובאתי לביקור אצל אמא בקריות אז החלטתי להפגש עם חברת ילדות במינה טומיי שאני מאד אוהבת את האוכל שם. תחילה פתחתי בקוקטיל מצוין , פירותי מרענן עם שוקולד צ'יפס. סוג של דרינק סוג של קינוח
Dark Rain Forest Daiquiri , רום , ליקר תפוז , פירות יער ושוקלד מריר
לראשונות הזמנו טאטאקי טונה ,טונה צרובה בציפוי שומשום בתיבול יוזו, ג׳ינג׳ר ושמן שומשום. נתחים אדומים שמנמנים ורכים של טונה
גיוזה עוף ואווז מעושן, תמיד טעים , בא לי 10 !
קמארי טנדורי, מנה ראשונה נוספת , טעמים חריפים ומתוקים בו זמני נוסח הודו .אני אהבתי . קלמארי בתבליני טנדורי, בצל מטוגן, רהיטה נענע, צ’אטני מנגו, כוסברה,נענע ופאפאדם. מנה עיקרית הזמנו דניס שלם ,פא טוט סאם רוט
דניס מטוגן ברוטב תמר הינדי, צ׳יליגרוס, בזיליקום תאילנדי, כפיר ליים ובצלי שאלוט צרובים. דג טרי ולבן , הגיע מעוטר בבפרחים ובצלים מטוגנים. טעמים אסיאתים ברורים חריף וקצת מתוק מהתמרינידי. מנה עיקרית נוספת: קוריאן צ’אנקי ביף, סינטה , טוגרשי, רוטב חרדל קוריאני,סלט סובה ואגסים, רוטב צ׳ילי קוריאני. נתחים עסיסים של בשר עם שמנת וחרדל ורוטב חריף מעל.
לא הבנתי את המקום של האגס במנה אבל לא נורא היה טעים!
קינחנו במסקרפונה , מרנג ופירות טריים. מסקרפנה קרמית ומתוקה , קינוח בוןבון לסיום. היה כייף לחזור לשם אחרי העדרות של יותר משנה עדיין טעים ומלא שם











 

dani666

New member
יונק הרומני בחיפה - טוב מאוד

לראשונות : רגל קרושה בשבילי (מעולה) איקרא לאשתי (בינוני) דג לבת (פרוסת קרפיון עבה מעושנת בתחמיץ וחריפה) (מעולה!).

עיקריות : פטריציאן בשבילי (לבן + בקר)(מעולה) קבב לאשתי (טוב מאד) כבד + כליות + ביצים לבת (טוב מאד).

בנוסף : חמוצים טובים וצ'יפס חבל על הזמן (חבל על הזמן להגיש דבר כזה. לא מתאים לרמה הכללית) גולדסטאר (איפה תשיגו חצי ליטר ב 14 ש'ח ?) וסיידר (בעברית - מץ תפוחים מוגז).

לשולחן הגיע גם, כרגיל :
צלחת כרוב כבוש לא רע בכלל, סלק קצוץ ופרוסות לחם לבן פשוט.

סה'כ 222 ש'ח של VFM נפלא.
 

foofoo77

New member
קפה טאטי

לכבוד הנסיעה של קליספרה והאופנוען החלטנו להפגש בשישי בערב. רצינו ללכת לפיורי אבל מלצר חצוף וגישה מעצבנת כבר משיחת הטלפון גרמו לי לוותר על התענוג בשלב זה וללכת על המוכר והידוע בגבעתיים.
הגענו, הם כבר ישבו (כי אני חייבת לאחר באיזה דקותיים) בשולחן על הכניסה, לזכות טאטי יאמר שבזמן ההזמנה אמרו לי מפורשות שהשולחן קרוב לכניסה. רק חבל שהייתי צריכה לבקש 5 או 6 פעמים שיסגרו את הדלת כי המארחות שמעשנות בחוץ מעשנות קרוב לדלת וכל עשן הסיגריות נכנס פנימה. קראו לי חורת תחת מכווצת ועישנתי בעברי אבל מעולם לא עישנתי בזמן שאכלתי ועדיין אני מסרבת לעשן כשאני אוכלת גם פאסיבית.
בכל אופן,
שיחיה ואנוכי הזמנו כריכי אנטרקוט. אני לא ביקרתי בטאטי כבר הרבה זמן יחסית והתפריט צומצם ומהמיוחדים לא מצאתי משהו שממש עשה לי את זה אז נצמדתי למוכר. היה נחמד מאוד, הפירה שלהם חלבי וקרמי והכריך היה סבבה לגמרי ביחד עם סלט קולסלואו. היה כיף.
קליספרה לקחה סלט עם אגסים וגבינות והאופנוען אכל כבדים עם פירה.
לקינוח עם לקחו משהו עם שוקולד ושכבות בכוס ואנחנו לקחנו את הפרופיטרול ששונה והיה יותר קטן אבל עם קרם פטיסיר אמיתי וטעים.
נגמר ב 434 ש"ח ואפשר לומר שהיה סבבה.

בשבת אשפזתי את עצמי במיטה עם הרעלת קיבה/וירוס אלוהים יודע מה עבר עלי אז הגבר אכל פיתות עם חומוס ואני אכלתי את הלב.
 

salo22

New member
אומנם באיחור, אבל כמה אנקדוטות מסופ"ש

שרונה מרקט מיזם חביב סה"כ, גם אם די "פופוליסטי", יש מספיק מקומות צנועים יותר להתחבר אליהם ולשאוף לנסות - אכלנו בחצ'פוריה מבית דדה לפי השמועות והיה סה"כ בסדר גמור, נחמדים שם, אצ'רולי וחינקלי היו טעימים אך לא מצדיקים ממש מאמץ "חזק" להגיע לאיזור, בדיוק כמו מסעדות המקור.
עשו חשק דוכן הפורלים כמובן, שהיה קצת עמוס מידי, גם הדוכנים של זה סושי ואפילו חלק ממפעלות שגב.. היו עוד כמה שלא זוכר שמם, לא היה לנו מספיק זמן לבדוק.. לפי הנוכחות, אפשר לחשוב ששגב הוא לא רק המאסטר שף של ישראל, אלא המגה סופר דופר שף שיש לנו בארץ.. הפרחים כנראה, לסנדרה "
אה והגרנולה עם פירות יבשים של חנות הפיצוחים קרוב לחצ'פוריה ממש ממש לטעמי..
בפושון הדוכן היה בחור מגונדר בחליפה עם תצוגת קינוחים מעט מוגבלת "תכשיטים סטייל" שכמו שבטח אפשר לנחש, לא ממש עשתה לנו את זה, בכל מקרה לא היה אקלר פיסטוק גם שם וגם בראשי, אז ויתרנו, ממש ממש לא נורא. חמישי בערב ולא נראתה שם שום המולה גדולה מול הויטרינות, כפי שהשמועות ברשת סיפרו על תורים, כך שהיה קצת מוזר לראות, מעניין איך יראה המקום בעוד כחצי שנה עם שוך מוחלט של הבאז.
בקצה השני של הסקאלה, אמליה הצליחו להרגיז אותי בשישי בבוקר, יש להם כמה מאפים אישיים מעולים והרי ברור שזה בדיוק הזמן לפוצץ הויטרינה בהם, לקהל אנשי גבעתיים הכמה לקפה ומאפה של שישי בבוקר.. במקום זה היו כמה דוגמיות ותחושת לחץ, האם ניתן למכור אותן לאנשים "מבחוץ" או להשאיר ליושבי השולחנות בחוץ. אז חברים, להעיף לפחות בשישי בבוקר (אפשר לדעתי גם בכלל) את המאפטר המיותר שמערבל שוקולד בויטרינה ולא עושה חשק לכלום ו"לפוצץ" הויטרינה במאפים האישיים המצויינים בשישי בבוקר
אפילו גם בכל בוקר..
ולדאוג שהמוסים הכי טריים שאפשר וטעימים ולהפסיק לעצבן אותי בבקשה "
לצערינו במציאות שלנו בארץ, שאינה יודעת להעריך באופן כללי איכות שוקולדית אמיתית, לא על פרלינים לבדם יחיה מקום, חשוב לעשות התאמות, לעבוד קשה ולא פחות מזה לנהל כמו שצריך "קפדני" ולקוות לטוב, מחזיק אצבעות למקום..

**אגב פרלינים, איקה לפי השמועות מוכרת בשרונה (ובכלל?) ב 6 ליחידה, חייבים למצוא דרך להנגיש יותר, כי ככה זה פשוט לגמרי מוצר מותרות. כמו שציינתי לא מזמן, אצל אמליה היה מבצע של 12 ב 50, כן ירבו כיוונים שינדנדו המחיר לאיזור 3-4, למרות שממש לא פשוט העניין..
 
למעלה