אז מה אכלתם בסוף השבוע?

oreldi

New member
אחרי שני ביקורים שם הבנתי גם

שחוץ מעיצוב יפהפה, אין שם יותר מדי
גם אני אכלתי שם המבורגר שהיה גרוע, פונדנט שוקולד שהגיע יבשושי ועוד כל מיני מנות אחרות סתמיות. אוכל ברמה של בית קפה סוג ד', כמ שאבי אפרתי אומר.
 
המקום היה משתלה במקור ו'העיצוב היפהפה' - שהוא אכן יפהפה

היה גן ההדגמה של המקום. בעלי המשתלה החליטו לנצל את המקום ולהפכו למסעדה כשהמשתלה כבר לא הלכה...הייתה שם עובדת ערבייה שהייתה מכינה מנות קטנות לבאי המקום וכך זה התחיל. מלכתחילה המקום לא היה ממש מקצועי. בשלב מסוים לקחו את השף קובי כץ [לימים רוקה ובטיניול] ולאחר שעזב, כבר שנים רבות, זה מקום ממוצע מינוס ודי מבולגן מבחינת השרות. הגינה היפהפיה מצילה אותו לדעתי.
 

החתולית

New member
לונג סנג

בשישי בבוקר נסענו לתל-אביב לפופ אפ סנדביצ'ים שהתקיים בקפה הפינה בפלורנטין. כשהיינו בדרך הודיעו לנו שנגמרו הסנדביצ'ים ונאלצנו לחשב מסלול מחדש.
&nbsp
שמחתי כששני חברים אמרו שהם הולכים ללונג סנג במיקום החדש, והזמינו אותנו להצטרף אליהם. החברה מכירה את המסעדה, ומסתבר שהבעלים מכירים אותה, לכן כשהגיעה נתנו לה מיד את התפריט השחור.
&nbsp
היא הזמינה אוכל עבור כולנו, המנות הוגשו למרכז השולחן וכולנו אכלנו מהן.
&nbsp
כיסונים מאודים - כיסונים ממולאים בשר שהזכירו לי פלמיני לא מאד מוצלח.
&nbsp
כיסונים מטוגנים - הוון טון המוכרים לנו שהיו חמים פריכים וטובים לסוגם.
&nbsp
סלט ירקות שורש - הירק הבריא היחיד בארוחה המטוגנת שאכלנו. הסלט היה מצויין לטעמי, ירקות פריכים, רוטב מאוזן ורענן.
&nbsp
פקין דאק - הוגש עם פנקייקס דקיקים, גפרורי מלפפון, בצל ירוק, פלפל ירוק ופלפל אדום, ורוטב סמיך. הברווז היה טעים מאד, רך עם קצת עור פריך פה ושם, והרוטב החמיא לו מאד.
וקיבלנו פנקייקס נוספים כשהארבעה שהוגשו לנו נגמרו (חכו, פנקייק אחד עוד יככב במנה אחרת). זו היתה מנה טובה וטעימה, אבל איפה הברווז הזה ואיפה ההוא שאכלתי בטורונטו (תודה סר"ר)?
&nbsp
ספייריבס מטוגנים - ספייריבס שנקצצו עם העצמות לחתיכות בגודל ביס, וטוגנו בשמן עמוק מתובלים במלח ופלפל סצ'ואן. במנה הזאת הרגשנו גם טעם של כמון, והמנוסים אמרו שכנראה שינו קצת את המתכון.
הספייריבס היו חמים, טעימים מאד, לא חריפים מדי (כלומר יכולתי לאכול אותם), ומצאנו שזה אוכל שהולך מצויין עם בירה ומשחק כדורגל או סרט

&nbsp
עוף מטוגן עם שומשום - נתחי עוף ללא עצמות, מצופים שומשום ומטוגנים בשמן עמוק. מנה של פעם שהוגשה עם רוטב חמוץ מתוק (לא מהסוג הזרחני). הבשר היה רך מאד, והרוטב היה שונה מהרטבים המוגשים בדרך כלל במסעדות סיניות. הוא היה מאוזן יותר, וזרחני פחות

&nbsp
חצילים ממולאים - במקום פלפלים חריפים ממולאים, החברה זמינה בגלל נכת החריף את אותה מנה עם חצילים. זוכרים את הפנקייק ההוא מהפקין דק? מזל שהוא עוד היה בסביבה. החציל הראשון היה טעים מאד, עשיר, רך ונמס בפה, עם חריפות סבירה. בשני כנראה התגנבה חתיכת פלפל חריך, שבערה לי בבפה, ורק הפנקייק ההוא הציל אותי.
&nbsp
עם ארבעה בקבוקי שתיה, שילמנו משהו כמו 125 ש"ח לאיש כולל טיפ, לכמות גדולה מאד של אוכל.
&nbsp
נחזור, בטח שנחזור, אולי אפילו יתנו לנו להזמין מהתפריט השחור, בלי החברה

&nbsp
אה, קינוח. קנינו חתיכת עוגת פרג בוייס ואכלנו אותה בדרך הביתה, לפני הסיאסטה.
 

FiReBall

New member
בראנץ באחים

מעולה! אמנם 85 ש"ח זה די יקר, אבל ביחס לארוחת בוקר ישראלית ב-55-60 ש"ח שמוגשת בכל מקום, בהחלט מדובר בדיל שווה. אוכל טעים ומושקע ואווירה טובה.
&nbsp
המלביה החדשה בגבעתיים - 4 מלבי ב-72 שעות אומר הכל.
&nbsp
אבו שוקרון החדש בשרונה - כאמור, מרגיש כמו חומוס מקופסא.
&nbsp
&nbsp
 

gastro101

New member
האם תוכלי להרחיב מעט לגבי הבראנץ- באיזו שעה הייתם?

האם מלא מאד- כי המסעדה די קטנה. תודה
 

FiReBall

New member
הגענו ביום שישי בסביבות 11 בבוקר, מבלי להזמין

בפעמים הקודמות שניסיתי להזמין באותו בוקר או יום לפני, לא היה מקום.
&nbsp
בזמן שהגענו המסעדה (הקטנה) הייתה מלאה, אך היה במקרה מקום על הבר. גם עד תום הבראנץ בשעה 12:00 המשיך להיות מלא.
&nbsp
הבראנץ' כלל מעין עראיס עם תרד וגבינה, שקשוקה, מסבחה חמה, קציצות ירק, כרובית בתנור, חציל בטחינה, סלט רוקט, סלט עגבניות עם בולגרית, סלט ירקות ועוד שני סלטים מהסוג הבריא שלא נגעתי, אנטיפסטי של כרובית, ברוקולי, בטטה, מעט דגים כבושים, לבנה ואולי עוד גבינות פשוטות, לחם וחלה של שבת, טחינה, סחוג ועוד.
&nbsp
לקינוח היה מלבי, מעין מילקי ביתי, חלווה, עוגה בחושה, ריבות ופירות.
&nbsp
שתיה חמה מוגשת חופשי, וישנם קנקים של מים / סודה / תה קר ואולי גם של פירות סחוטים (לא יודע אם טבעיים או לא).
&nbsp
סה"כ האווירה מאוד נחמדה והאוכל טעים ומושקע. אני נהנתי למשל יותר מאשר בבראנץ' של מלון מנדלי.
 
למעלה