אז מה אכלתם בסוף השבוע?

סופ"ש כייפי וקצר מידי...

בן הזוג הפתיע בחמשי בערב ונסענו לשישי שבת בים המלח.

הינו במלון דניאל, המלון כשר ומכיל ספא, בריכות שונות, מסעדת (כשרות), שעשוע לילדים, באולינג, פאב ועוד.

במלון יש בריכה חיצונית גדולה שבילינו בה ת רוב הזמן...

יש גם ספא ובו יש מבחר בריכות שונות:
בריכה רגילה עם מים קרים
בריכה רגילה עם מים קרים
בריכה חמה עם מים מלוחים (כל הגוף שרף!!)
גקוזי
ובריכה של מי גופרית (לא נכנסנו).
יש גם סאונה רטובה...

מאוד מומלץ!!!
 

Gרר

New member
האדסון רמת החייל

היום נאלצתי לחרוג מעניין הארוחות הפחות או יותר מאוזנות שאני משתדל לעשות בצהרים כי מישהו חזר מחו"ל אז כולם הלכו איתו. רצו ליב אבל היה עמוס שם ולכן ביצעו נסיגה טאקטית להדסון שנמצא, כך מסתבר ואפילו לא ידעתי, ממש ליד.

האמת שאני יצאתי עוד בזול, כי "שילמתי" על הבחירה רק בארוחה סופר לא בריאה. אחד החברים האחרים שהוא טבעוני נאלץ לגלות שהמנה היחידה שאין בה נגיעות מהחי הוא... סלט ירוק, שם מחמיא יחסית לסלט שכולל 99.999999997%. צריך להוציא חוק שיאסור לקרוא למנות כאלה בשם המחמיא "סלט". צריך לקרוא לילד בשמו: מנת עלים. היה משעשע לגלות שהסלט הגיע עם הר של גבינה מפוזר למעלה, שזה די מטומטם מצדם אחרי ששעה הבחור מתחקר אותם על כל מנת התפריט לוודא שאין בה משהו מהחי... להחליף החליפו אבל איפה השכל כשצריך. יש להם מזל שהוא הפוך לגמרי מהטבעונים הרדיקאלים שכבר היו הופכים להם שולחן על זה
בכל מקרה היה ברור מלכתחילה שזה לא מקום לצימחונים והבטחתי לבחור מחר ארוחת פיצוי ב"יבולים".

העיסקית שלהם מציעה ראשונה (סלט או מרק) ותוספת אחת במחיר המנה העיקרית. חוץ מנתחי בשר והמבורגר הטריביאלים יש שם גם ניוקי עם בקר ומנה או שתים מהים. אני בחרתי בסלאפי ג'ו שלהם והייתי גאה בעצמי שהצלחתי לאכול אותו בצורה מאד ידידותית לסביבה. תודה לאישה שעשתה לי אימונים בבית וללחמניה שלהם שהיתה אמנם מהסוג הרך אבל לא התפרקה
צ'יפס שנלווה אליהם היה לא רע אבל גם לא מושלם. כיוון שאני לא מנות עלים אז בחרתי במרק למנה ראשונה. מרק עדשים עם חמיצות נחמדה. סך הכל לא רע ובטח יותר שפוי ממנת העלים המשמימה.

מנה אחת בסך הכל שאכלתי שם לא מאפשרת לי לקבל דיעה מוצקה על המקום. מה שברור הוא שלחובבי ארוחות מאוזנות זה לא המקום. גם תקציבית - קשה לרדת שם מתחת ל-60 ש"ח מה שמשייך אוטומטית את המקום מבחינתי לגיזרת ה"מקומות לאירוח" להבדיל ממקומות על בסיס יומי. דבר אחד בטוח: כמקום ל"אירועים מיוחדים" - הוא הרבהההההההההההה יותר מוצלח מהבלאק, שמילא את המשבצת הזו בתקופה שעבדתי בבורסה.
 

Gרר

New member
אגב לגבי הצ'יפס

הבעיה שלו היה שהחלק החיצוני לא היה פריך מספיק. מעניין אם זה ההבדל בין טיגון אחד לשנים.
 

החתולית

New member
לפי הבנתי זה מקום לבשר

וחברים שאכלו שם הרבה, דיווחו על בשר משובח. בקרוב, גם אנחנו נאכל שם.
 

Gרר

New member
אכן מקום לבשר

אחד משני מקומות לבשר ברמת החייל, יחד עם הבוצרי שעליו דיווחתי בעבר.

בקשר לאיכות לא אכלתי שם מספיק פעמים כדי לגבש דיעה אבל בקריטריון אם אפשר לסעוד שם יחד עם מישהו שלא אוכל בשר אז הבוצרי הרבה יותר נגיש לצמחונים.
 
בתפריו דווקא יש כמה מנות צמחוניות...

סלט וניוקי אם אני לא טועה


בטח ניתן גם להזמין את התוספות לחוד...
 

Gרר

New member
לא לבנות על זה

כמו שכתבתי - סלט שמכיל 99.999997% עלים זה לא סלט אלא מנת עלים. אבוי למי שזו צריכה להיות ארוחתו שם ואי אפשר בכלל להשוות לתוספת של הירקות מהגריל של הבוצ'רי שהיא מנה מאד ראויה לצמחוני.

לגבי הניוקי וכמעט כל דבר אחר שם למעט (אולי) הצ'יפס - יש בו נגיעות של בשר גם אם הוא נשמע צמחוני. כמובן שזה תלוי באיזה רמת הקפדה הבנאדם שומר אבל מי שהיה איתנו היה מאד קרוב לרמה של טבעונות ולו אפילו המרק שהיה בו ציר של בשר או משהו אחר היה בעייתי. הניוקי גם הוא נפסל לא זוכר אפילו למה. בסופו של דבר הוא אכל את מנת העלים וצ'יפס...

לצימחוני לא נראה לי שיש מה לחפש שם למרות שבתפריט זה נראה כאילו יש איזו אופציה או שתים. יש מקומות על טהרת הבשר שיותר הולם לקחת אליהם מישהו צימחוני. הבוצ'רי שממול, למשל, הוא אחד מהם.
 

salo22

New member
סופ"ש

בשישי בבוקר סיבוב בשוק האיכרים בנמל, קיוויתי שיש חדשות בדוכן של ברקוביץ משעל אבל נאדה, דודבנים ראשונים, אוכמניות וקצת פטל שחור ב 30 ₪ לקופסונת, לא תודה, נקווה לטוב בהמשך העונה אבל יש לי תחושה שהשנה הזאת אולי חלשה יותר בתחום ? נעקוב..

צהריים בשישי מקניות השוק פחות או יותר, פיצות על טורטיות גדולות, רוטב ביתי טוב, המון פטריות קצוצות היטב, פרמז'ן ופקורינו טובים יחד עם קצת גבינת עמק להגדלת הנפח

וגם כל מיני אבקות טחונות מפוזרות למעלה מהייבושים האחרונים שנותנות בוסט רציני של טעמים - פלפל שושקה, קישואים, פטריות פורטבלה, דרך מעניינת לעשות פיצה אחרת (כל הזכויות שמורות
).
ליד זה עגבניות שרי עם תבלין אזוב נהדר מאותה קנייה מחבשוש ועל זה פרמזן, "מנת הבית" של חצילים שלמים במייפל והרבה אספרגוס ירוק (לא חבילות משהו משהו כרגע אבל לפחות המחיר סביר, היו בשבועות האחרונים בשלב המוקדם של העונה טובים הרבה יותר). שתינו אואזיס של נגב, בירה חביבה, יש משהו קצת לא מגובש ו"עד הסוף" בבירות של נגב שעושה אותן קצת "ככה ככה", אבל היה נחמד.

בערב שוב הייתי במצב רוח נסיוני משהו, אז האחרים די סבלו, אבל לי היה ממש כיף
הכנתי דאשי מיותר מידי אצות קומבו ולאחר מכן בישלתי אותו יותר מידי זמן עם המון פיטריות שיטאקי טריות..
הציר הזה ממש יצא "אפל" בטעמים, אוממי חונק כמעט
יחד עם שלל פיטריות מוקפצות לקחנו כיוון למרק פיטריות אסיאתי שיצא דווקא די טעים אבל בהחלט ל"מטיבי לסת".
ליד זה היו שרימפס מוקפצים בסיגנון אסיאתי, עם המון למון גראס מגורד (מאוד אוהב להשתמש בזה..), שום, ג'ינג'ר, כוסברה ושאר תיבלונים אסיאתיים טובים, עוד מנה שקצת הרחיקה את האוכלים מאיזור הנוחות הממוצע, לא נורא שיסבלו קצת.. החלק הבשרי היה פרפר ענק של חזה הודו שישב יום במרינדה מכסיקנית מרוקאית יפנית, או בקיצור ממ"י
ה"פירה" היה משהו מכרובית, פרמז'ן, קצת חלב וגרמה מסלה, כדי שלא נקפח חלילה את הודו. אה והיה גם כרוב סיני ברוטב של מיסו וסומסום טחון, אני אוהב כרוב סיני.
קינוח לא היה, אז זריז הכנתי גלידה שמשלבת מחית פיסטוק ירוקה, "שקדית" ומתוקה ומחית אמרנה חמצמצה, שילוב שיצא באמת נפלא עד כדי כך שהסועדים הסכימו לסלוח על הארוחה המאתגרת משהו

שתינו סיידר תפוחים של נורמן (דרעק בבקבוק) וגוורץ מצויין של ארתור מץ, שנקווה לראות אותו שוב במבצע סביר באחת החנויות בעתיד למה הסטוק נגמר..

בשבת TA של קומבינציות סטנדרטיות מזה סושי בחיזוק סלט פאפיה נשכני ביותר ושעועית ירוקה מוקפצת ב"ווק" עם המון פטריות, שאלוטס, ג'ינג'ר.. אה וסומסום, מוסיף המון.. היו גם מבחר עגבניות מיוחדות מהשוק (יש דוכן טוב במרכז בפנים, רק חבל שלא תמיד העגבניות סופר טריות ומתרככות מהר מידי), הרבה אבוקדו טוב פרוס וסלט של סלק נפלא, היו סלקים ארוכים ומיוחדים בשוק, מין "סלק צעיר" שבישלתי מעט ושודך לשמן זית טוב, קליפה ומיץ מליים, מעט כמון ואזוב, לטעמי יצא ממש מעולה והסלקים האלו למרות המחיר הלא ידידותי במיוחד, בהחלט שווים המאמץ.
ליד זה עוד קצת אואזיס ולקינוח אותה גלידה ממערכה ראשונה אם אבקת אגוזי לוז קלויים ואבקת שוקולד מריר לקישוט, גם צימוקים ביתיים, טעים טעים טעים טעים טעים, ופשוט..
 
מסע תל אביבי

ביום שישי החלטתי שלכבוד הפטיפון החדש צריכים לעשות מסע רכישת תקליטים בתל אביב שישולב עם הרבה אוכל ואלכוהול כמובן.
בעצם זה התחיל עוד לפני בנומילי, לא בוסטוק ולא קוראסון פיסטוק היו בנמצא ו"נאלצתי" להסתפק בקוראסון שקדים שהיה מעולה בכל מקרה.
אז מה אכלתי? התחלנו עם חומוס באבו דאבי על קינג ג'ורג, מנה יפה של חומוס-פול, זיתים דפוקים טובים ומללפון חמוץ ביתי טוב, שירות חברמני יותר מדי ממלצרית יותר מדי מגניבה והכי כיף- רייפיל של החומוס שכמובן לא התנגדתי לקבל, חומוס קליל ואפילו מתקתק, מים מוגשים בשמחה ולקינוח קפה שחור מתוק מדי.
אחרי מסע קניות תקליטים והרבה מציאות מוזרות עברנו למנזר, התפריט במנזר נראה לי תמיד מדהים ומלא במנות שחייבים לנוסת אבל הסתפקתי בחצי של פילזנר (21 ש"ח בהאפי האור המדהים שלהם) ובהייה בטיפוסים של השוק שמסתובבים, מה שמדהים אותי תמיד ששומעים יורת אנגלית באזור מאשר עברית.
לקינוח אי אפשר בלי התורכי, בורקס גבינה ותרד מטריף, הבצק קריספי והמילוי קרמי ואלוהי, ביצה חומה, עגבניה ומלפפון חמוץ ביתי השלימו מנה מושלמת כמעט, ולקינוח של הקינוח אי אפשר בלי אשורה, תבשיל תורכי של חיטה עם המון פירות יבשים שהיה מתוק ומזין ושלח אותי בכיף לשמוע תקליטים בבית לתוך הלילה
 
מוןכ לתת בית חם כמעט לכל תקליט

בעיקר רוק, אבל אם יש משהו מענין אני תמיד מוכן לתת לו הזדמנות ובית חם
 

החתולית

New member
גם לנו יש אוסף מכובד

אמנם כיום אנחנו רוכשים בעיקר דיסקים, אבל עדיין מאזינים לתקליטים.
 

foofoo77

New member
שוב שבת ביתית

השבועות האחרונים משאירים אותי עם הלשון בחוץ ואני מגיעה לסופם הרוסה.
בשישי בבוקר שמתי נפשי בכפי והלכתי לסדנת עיצוב עוגה בבצק סוכר. למעט הדחיפה המאוד אגרסיבית של המוצרים שהיא מוכרת היה נחמד מאוד , קצת התאכזבתי מהפסיליטיז מה שגרר איתו מעט כאבי גב (אין מה לעשות אם את 170 לרדד על שולחן בגובה 70 ס״מ יגרור כאבי גב).
בערב דכאון תקף אותי ושוב בכיתי לתוך הסירים , הכנתי סיר בורגול עם כרעיים והמון בצל. ליוו אותו סלט גזר וסלט כרוב סגול במיונז.
בשבת הילדון ואני אפינו עוגת שוקולד ביחד והכנתי לבקשת הגמד קציצות , את הקציצות ליוותה פסטה. היה מעולה ומשובח
את כדורי הגופרה הבלגית שתכננתי להכין דחיתי ליום שבו הדכדכת לא תשרה עלי.
עוד 20 יום אני מובטלת איזה אושר!!!!
 
בירה

בשבת בצהריים בששון בחיפה פוקאצ'ה עם מוצרלה, פרמז'ן, "עגבניות לחות" שהיו סתם מיובשות, מחית כמהין שרק הריחה כמהין ומעט מדי עלים ירוקים.
מנה לא טובה. פעם ראשונה שאני מתאכזב ממנה בששון. אבל לפחות ריפד את הבטן.

אח"כ המשכנו לביר & ברקפסט, שם אני לקחתי ברקפסט בוריטו; אבוקדו, חריף, חביתה ושעועית שהיה טעים גם ללא הנקנקיה.
מקום פשוט ונחמד מאוד ואני אשמח לחזור. רק שינקו קצת בחוץ...
 

hagitdasit

New member
אחרי טיול בשרון היתי במסעדת

ביסטרו ברוש שבפרדסייה , על הצומת של כביש 4 כזה.. הלכתי לשם עם חבר שלי ואני רוצה לתת צלש ללחם של המקום הזה. כנראה הם מכינים אותו בטאבון או משהו וזה לא מיובא מבחוץ כי הוא היה ממש פריך.. מנה עיקרית אכלתי כנפיים ובעלי הלך על שקשוקה .. האווירה במקום היתה טובה והשירות היה מהיר למרות שהיה תור בחוץ.
 

החתולית

New member
בברוש אכן מכינים את הלחם בטאבון

וכך גם את הפיצות.

מקום נחמד מאד בצומת פרדסיה. אכלנו בו פעם סלט ופיצה, ומתכננים לחזור לארוחת בוקר.
 
למעלה