אז איפה אכלתם בסוף השבוע ?

החתולית

New member
הבוצ'ר בר יופי של מקום

אבל כמו שפיקס כתב, שונה בתכלית השינוי מהנמל.
 

Gרר

New member
מסכים עם PIX

מסעדה אהובה שהרבה זמן לא זכור לי דיווח עליה וטוב לראות שהכל בסדר ושגם משנים קצת מדי פעם שזה גם חשוב ושעם השינויים זה עדין בסדר.
 

pix37

New member
זבולון 1 טבעון, הדובים, מוזיאון ראלי קיסריה

בחמישי
ארוחת בוקר זריזה ומאוחרת בזבולון 1 בקרית טבעון.
מקום מאוד מאוד נחמד שעד לאחרונה לא הצליח להתייצב מבחינת המטבח.
הוא התחיל בתור מקום שמתמחה בארוחות בוקר (קונספט נהדר אבל לא היה שם אף אחד שממש ידע להכין ארוחות בוקר), ועכשיו הוא מנסה למצב את עצמו בתור ביסטרו.

הזמנו גרסה צמחונית של אג'ס בנדיקט - בריוש, פרמזן, תרד, שתי ביצים עלומות ורוטב הולנדז - שאשתתי מאוד אהבה ואני גם אבל פחות. (התרד לא ממש התחבר לי למנה למרות שאני מאוד אוהב תרד והוא בעיקר הרטיב את הבריוש למטה. ביחד עם המנה מקבלים סלט וקפה שהיו שגרתיים במובן הטוב של המילה (היום כבר לא בעיה לקבל סלט וקפה טוב בישראל).

סה"כ המקום מתחיל להתייצב אחרי שנתיים וזה בהחלט סימן טוב.

בשבת -
גילינו את מוזיאון ראלי בקיסריה - מוזיאון נחמד מאוד - עם אומנות מעניינת (בחלקה הגדול ) בקיסריה והמון הרגשה של חוץ לארץ. הילדים התלהבו בעיקר מהבניין החדש עם סיפורי התנ"ך (הקטן התרגש בעיקר מסיפור אדם וחווה שקיבלו עונש כי הם אכלו תפוח למרות שאסור, והגדול התלהב מהתמונה של דוד עם ראשו הכרות של גולית מתחת לייד) ושני הילדים צחקו מהתמונות והפסלים של דאלי. בקיצור מקום מאוד מוצלח לבילוי של שבת בבוקר (הכניסה חינם).

אח"כ נסענו למדרחוב זכרון - וניסינו את בית הקפה הדובים - אשר היה נחמד מאוד לסוגו - אין שם שום דבר חדשני או מעניין אבל הסטנדרטים שמגישים נעשים ברובם לא רע והתמחור הוגן. אני הזמנתי מרק איטלקי שהיה למעשה מרק עגבניות מעגבניות טריות. מרק מאוד עשיר (על גבול הרוטב) עשיר בקוביות עגבניות ופסטה. הגדול הזמין המבורגר שהיה מצויין (למרות שהוא היה חייב להסביר למלצר 3 פעמים שהוא רוצה את ההמבורגר מדיום שהוא מבין מה זה מדיום וכך הוא אוהב את הבשר שלו. עם ההמבורגר היו אמורים להגיע צ'יפס ביתיים ובפועל הגיע צ'יפס מקדונלד'ס מאכזב, וסלט סתמי (הרוטב פוספס לגמרי), סלט איטלקי היה עשיר אך די סתמי וסלט יווני היה סלט יווני - שני הסלטים היו נדיבים אך עדיין נראה לי כי לשלם 56 ש"ח לסלט זה מוגזם (למרות שזה הסטנדרט) שני הקטנים הזמינו פיצה אישית שהיתה משהו דומה מאוד למה שעושים בבית. שום דבר לכתוב עליו ותוספות מקופסא - 32 ש"ח לכל פיצה.

לקינוח חלקנו בעוגת גבינה סטנדרטית.

סה"כ כ- 360 ש"ח לששה אנשים (מתוכם שני ילדים)שאכלו לשובע ושתו שתיה חמה (ללא אלכוהול) - מחיר הוגן שהקרין גם על הסלחנות בביקורת.
 
חמישי החלוצים 3 (ולא היה ספריבס)

הדיווח של תום שלמוני הזכיר נשכחות (לפני שנה בערך)
אז בערבו (המוקדם 19:00) של חמישי התייצבנו בחלוצים 3
ישבנו (מבחירה) על הבר צופים פני המטבח ומפנטזים על מנת הספריבס
אממה אין אותה אז הסתפקנו באחרות והיה טעים ונעים בהחלט מקום נחמד
לבילוי קליל של ערב וכמו שתום סיפר כשבאנו היה ריק כשיצאנו מלא עד הקצה
היה מרתק להסתכל על הצוות מתמרן במטבח הצר והצפוף

מתבקשת השוואה מעניינת בין שני מקומות סמוכים עם קונספט דומה (אבל אוכל שונה)
אוזריה VS החלוצים 3 היינו בשניהם באותו היום ובאותה השעה
הישיבה על הבר מעניינת יותר באוזריה וגם במגמת האוכל יש לי נטיה להעדיף את אוזריה
 
שישי בערב "סטייקית" משק זמיר בכניסה לטירה

משק זמיר הינה קצביה הממוקמת בכניסה המזרחית לטירה
הם החליטו שבסופי השבוע יפתחו מעיין מסעדה שמתמחה בבשרים
מלבד הבשרים יש מעט מאד מנות בעיקר סלט ירקות, חומוס, טחינה וצ'יפס
סלט הירקות היה טרי והכיל הרבה חסה וקצת עגבניות מלפפונים צנון וגזר
עליו היה רוטב ויניגרט בסה"כ טעים
הצ'יפס מהסוג הדקיק היה תעשייתי אבל אכיל והיה ליווי הולם לבשר
המבחן האמיתי של המקום הוא כמובן הבשר
יש מבחר אפשרויות כשהמחיר נקוב ל100 גר' והמחירים הוגנים עד זולים
לגוגמא 100 גר' נתח קצבים 19 ש"ח אנטרקוט "בלק אנגוס" 21 ש"ח
כבד אווז 40 ש"ח
בחרנו ב200 גר' כבד אווז ו350 גר' אנטרקוט (מדיום רייר) הבשר היה באיכות טובה אבל....
במבחן העשיה לטעמי יש להם מקום לשיפור משמעותי
הבפנוכו של כבד האווז היה מחד עשוי קצת קצת קצת יותר מדי ומאידך פני הכבד לא היו צרובים ממש
(הגריל מן צריך לקבל קורס באיזו מסעדה צרפתית איך מטפלים בכבד אווז)
אבל המנה היתה טובה ונאכלה בהנאה
האנטרקוט הגיע כשפניו מושחמים היטב אך הבפנים היה לא עשוי (ממש קר) והוא הוחזר לצריבה נוספת
שגרמה לכך שהחוץ היה קצת חרוך והחלק הפנימי סביר בסה"אכיל והאיכות של הבשר טובה
בקיצור (אחרי מקצה שיפורים) אופציה נחמדה לקרניבורים במחירים שפויים
 
אפרופו "משק זמיר"

ניצלנו כמובן את ההזדמנות (זה בטח חלק מהרעיון שלהם) לסקור את מצאי החנות
ומצאנו שם שני דברים חשובים (עבורנו) קישקע לחמין (ינוסה השבת) - לא צריך
יותר לנסוע לכצ'לה ברמות השבים (כך אני מקווה)
ו"צירים קפואים" של בקר ועוף - דבר שחיפשתי כבר זמן רב (גם הם נעלמו עם כצ'לה)
 
שבת בצהריים "רפאל"

אחת המסעדות שהעבר היו חביבות עלינו מאד ומשום מה חלף זמן רב
קיבלנו שולחן "בר" באזור הצופה פני המסעדה והימה נוח ונחמד (בעיית שרות)
המנות הראשונות מגוונות אבל איכותן ברובה בינונית אבל משביעות
העיקריות נתח הקצבים (על שיפוד) היה מצויין (כאן הטיפול בבשר היה מעולה)
הצבע בצלחת הגיע משלשה גזרים בצבעים שונים צנונית ושאלוטים
הפירה שנלווה אליו היה מצויין
קציצות הדגים עם ירקות ועגבניות היה מעולות קצת חרפרף אבל בדחיסות מדוייקת
ועושר טעמים שהשאיר "טעם של עוד"
הקינוח (תמונה מצ"ב) היה סיום מתוק לארוחה טובה
הבעיה - השרות אומנם בהתחלה השרות היה טוב אולם לקראת המנות העיקריות
נאלצנו להמתין כ30 דק' כוס יין שהוזמנה לא הגיעה
ובכלל קשה היה לתפוס תשומת לבו של מלצר (מבל להרים קול כמובן) והיו רבים שהסתובבו בחלל המסעדה
כך שביקשנו לקבל את החשבון יחד עם הקינוח החן' הגיע מהר הקינוח לא כ"כ
יצא שהמלצר בא לאסוף את התמורה והתשר טרם קיבלנו את הקינוח קצת מוזר....
 

mereng

New member
בחמישי הזמנו (שוב) מהסוהו

יש משהו מאוד מנחם בידיעה ששוב נקבל מנות משביעות, טובות וארוזות היטב.

פתאי סוהו רגיל עבורו, עם טופו עבורי. המנה שלי הכילה כמות טופו עצומה, מה שעזר למצפון הפחמימות שלי. לקינוח מגדל עוגיות (עזבו, המילה שחיתות קטנה על הקינוח הזה), שנאכל גם בשישי בלילה מול הטלוויזיה.

מעבר לזה היו בישולים בקטנה יחסית... פסטה בשמנת פטריות לבקשת הקהל, תבשיל זוקיני ופטריות דיאטטי, חצילים אפויים, עוגיות ערמונים מהבלוג "אז מה את עושה כל היום" שיצאו כ"כ מאכזבות שנאלצתי לאלתר במהירות עוגיות קוואקר-שוקולד צ'יפס כדי לנחם את הקהל (בן ה-4: "העוגיות האלה עושות לי כאב ראש !"
). לגמרי בקטנה.
 

שקדייה

New member
באילת

ארוחות בוקר במלון אורכידאה- אם להתייחס לארוחות האלו בפרמטר של טריות ואיכות- אז היא עונה על הקריטריונים. יש חביתות טריות עם תוספות לבחירה, יש סלט עם "סלט-מן" שקוצץ לך מה שאתה בוחר. יש מאפים טריים שנאפים במקום, יש מבחר גבינות נחמד וכו'...
אם להתייחס לארוחות בוקר האלו בפרמטר של "מה אפשר לקבל במלונות 5 כוכבים אחרים בעיר" - אז הציון הוא "על הפרצוף".
מה שכן, יש לציין שחדר האוכל, כמו המלון כולו נעים מאוד, כייף מאוד לשבת לאכול על שפת הבריכה והשירות במלון פשוט מעולה! נראה שעם עוברים סדנת תודעת שירות על בסיס דו שבועי, ועדיין מתבלים את זה בקורטוב של "שכונה". שזה סטייל שמאוד מאוד מתאים לי כשאני מבלה בפורמט של משפחה עם ילדים.

אח"כ מקבץ של סניפי הרשתות המוכרות מהמרכז (מזכירה, אנחנו חמושים ב-3 ילדים...
).
איכשהו יצא שאפשר את אותה הביקורת בדיוק להדביק מתחת לכותרת של כל 3 המסעדות שדגמנו בוויקנד הזה:

אגאדיר, מוזס, ג'ירף.
בכולן האוכל היה הרבה פחות טוב מבסניפים במרכז.
בכולן הסניף עצמו נראה ממש עלוב יחסית לסניפים במרכז (פרט לסניף של מוזס שנראה מכובד ומתאים לסטנדרט הרשת).
בכולן השירות היה מעופף לגמרי, אבל מאוד לבבי, נחמד ולארג'י. בכולן קיבלנו דבר מה כזה או אחר על חשבון הבית.... נראה שזה מין אופי שירות אילתי כזה.....

את הבירה הכי טובה שתינו דווקא על החוף בחוף הדקל... צמד גולדסטאר קר קר קר חצי ליטר מהחבית בכוס פלסטיק.
כשהרגליים במים- הבירה הכי טעימה בעולם.
 

foofoo77

New member
אני חושבת שארוחת הבוקר הכי טובה

היתה פעם במלון הרויאל ביץ' בישרוטל ואחריו אגמים
אבל בשנים האחרונות יש ירידה ברמה של ארוחת הבוקר , האיכות יורדת והכמות עולה.
מאכזב.
 

שקדייה

New member
לרויאל ביץ' בכללי יש את האוכל הכי טוב

גם דן אילת לא רע.

אבל באמת הולכים על כמויות במקום על איכות. ואפשר להבין את זה. זה מה שהקהל רוצה.
 

foofoo77

New member
זה לא מדוייק

אנשים היום מחפשים את האיכות ולא רק הכמויות הגדולות. מי שרוצה לאכול עד כדי הקאה הולך להכל כלול ושם זה באמת הגועל של הגועל של הגועל (לא באוכל אלא בהתנהלות של האנשים - מכות בתור לקולה ושאר ירקות).
 
אוכל ירגיע לבב אנוש

את שישי בבוקר התחלתי בסיבוב קצר יחסית בשוק התקווה- אכלתי שקשוקה טעימה במאפייה התימנית שבמעלה השוק (הקצה הקרוב לדרך ההגנה) שזכרתי לבקש שהביצים יהיו פחות עשויות, עדיין לא היו בדיוק כמו שאני אוהב אבל החלמון כבר לא היה מבושל לחלוטין וזה בהחלט היה מספק. על הדרך אכלתי קובה מטוגן קטן מאחד הדוכנים המתמחים שיש בהם המון סוגים והוא היה נהדר ובמחיר מצחיק- 4 ש"ח.
לצהריים אכלנו בידיים שניצלים שאמא שלי הביאה לנו בשקית בזמן המתנה ארוכה מדי במיון ילדים (ושוב- הכל בסדר לכל המתעניין).
בערב אכלנו ארוחה נהדרת בקיטשן מרקט עליה הרחבתי בפרסום נפרד.
את יום שבת בילינו ללא הילדות שבילו יום ארוך עם סבא וסבתא. אכלנו צהריים בוונג והיה מאוד טעים- אכלנו סלט של אטריות שעועית ברוטב חריף למנה ראשונה, נאמס ובאן עם דג מטוגן לביניים ומנה של אטריות עם בשר בקר, חסה ופלפל חריף לעיקרית. לקינוח את הקינוח היחיד שלהם שהוא בננה מקורמלת בקליפתה שמוגשת עם קצפת יוגורט והיוותה סיום הולם לארוחה טובה וזולה יחסית. 210 ש"ח לפני שירות וכולל סודה בנוסף למנות המפורטות. שוב שאלנו ושוב נענינו בשלילה לגבי הרחבת שירות המשלוחים לגבעתיים- חבל כי זה הרבה יותר קרוב מאיזורים רבים בתל אביב אליהם כן מגיעים.
בערב אכלנו מרק עדשים כתומות בניחוח טלה שהכנתי בבוקר והתבשל שעות ארוכות. התיבול התבסס על תערובת שכתשתי בבית של זרעי כוסברה, כמון, חילבה וחרדל שחור ובנוסף שורש כורכום מיובש. התערובת ביחד עם עצמות הטלה נתנו ארומה נהדרת. בהגשה הוספתי צ'ילי גרוס ושמנת חמוצה וסגרנו היטב את הסופ"ש.
שבוע טוב
 

החתולית

New member
ארצ'י בביתן אהרון בשישי בערב

פילה הסלמון השלם שתכננו להכין לארוחת ערב, לא הפשיר בזמן, לכן "נאלצנו" להזמין מקום בארצ'י בביתן אהרון.

זהו הביקור השני שלנו במסעדה, אחרי ביקור ראשון מוצלח עם אורחים מקנדה. היה טוב להכנס למסעדה באיזור שלנו, ולראות שהיא מלאה ועובדת יפה.

המלצרית, צליל, זכרה אותנו מהביקור הקודם, והיות שציינה שהיא זוכרת שהבחור אוהב את הסטייקים שלו עשויים בלו, יכול להיות שזו היתה הסיבה


גם הפעם, השירות היה נעים, בקצב נכון ומאד קשוב.

חלקנו סשימי טונה אדומה, ממנות הטאפאס (29 ש"ח) - מנה קטנטנה, מלאת טעם ומרקמים שונים שפתחו לנו את התיאבון; טבעות קלאמרי פריכות (39 ש"ח) - עשויות כמו שצריך, עם הרבה לימון סחוט מעל.

קיבלנו לחם, חמוצים מצויינים שעושים במקום, ממרח חצילים עם לבאנה, ממרח פלפלים וטחינה אדומה. תוספת לחם הובאה לשולחן מבלי שביקשנו.

לעיקריות הזמנו כולנו סטייקים:
אני והנער הזמנו סינטה (109 ש"ח), הוא עם צ'יפס ואני עם שעועית ירוקה עם שום ומיץ לימון; הבחור הזמין 550 גר' אנטריקוט מיושן על העצם מהמיוחדים (159 ש"ח) עם פירה עתיר חמאה. הסטייקים היו עשויים, בדיוק, אבל בדיוק כמו שהזמנו. היות שישבנו סמוך למטבח, יכולתי לשמוע את בעל המסעדה, מבקש שיוציאו את הסינטה שלי, כדי "להעלות טמפרטורה", היות שהוזמן רייר. השעועית הירוקה היתה מבחינתי שיחוק אמיתי, הלימון רענן את הירק שהוקפץ עם פרוסות שום, ואין לי ספק שכך אכין שעועית מעתה.

משיחה עם בעל המסעדה, הבנתי שהוציאו מתפריט הקינוחים את פודינג הלחם הנפלא שאכלתי בפעם הקודמת. כנראה שמרבית הלקוחות לא אהבו את המנה כמוני


לאחר שפינו את צלחות המנות העיקריות, קיבלנו קינוח על-חשבון הבית - מלאבי על קדאיף בצנצנת, ולצדו קרמבל מצויין וגנאש שוקולד לבן עם קוקוס. אני לא אוהבת שוקולד לבן, אבל הגנאש הזה היה מצויין. הקינוח לא גדול, והתאים בדיוק לשני אנשים שרק רצו משהו מתוק (הנער שומר על הפרדה בין בשר לחלב, לכן נאלץ לוותר על קינוח).

לטעמי, ארצ'י הוא ביסטרו נחמד, ובדיוק מה שהיה חסר לנו בעמק חפר. ברור שנשוב.
 

pix37

New member
סוף סוף ביקורת טובה על מסעדת בשרים

שיודעת מה היא עושה.
כל הכבוד להם ורק שישמרו על הרמה
 

טל68811

New member
+1 משהו במטבח שלהם מכוונן היטב

מצד אחד, תפריט לא יומרני בעליל, בלי צלחותים מורכבים ומשחקי טמפרטורות, מרקמים וטעמים. מצד שני, ביצוע נהדר של המנות הדי-בסיסיות (לא מובן מאליו בעמק). שני דברים עדיין קצת צורמים לי אצלם:

1. הלחם בתוספת תשלום; משום מה, במקום כזה היה מתאים בתמונה לחם על כל שולחן, דבר ראשון כשמתיישבים. למיטיבי לסת כמוני יש בעיה לשבוע רק ממנת פתיחה ומנה עיקרית. בפעם האחרונה שסעדתי שם, נשארתי רעב ממש אחרי הספיישל פירות ים (שהגיע ללא כל תוספת פחמימה). אחרי שקבלתי על כך בעדינות, בעל הבית הוציא לי צלוחית פירה ללא חיוב. ייאמר לזכותו.

2. יש רק מנה צמחונית אחת. קצת בעיה למשפחה מעורבת, במיוחד אם יוצאים לשם יותר מפעם אחת.

אבל חוץ מאלה, ארצ'יס בהחלט מקום שכיף לאכול בו. ממליץ בחום רב.
 
למעלה