רעיונות לארוחת בוקר באנדו
הי קיקי, קראתי את סיפוריך בחו"ל וזה ממש מדהים... היתי מתחילה משיעורי בית רציניים. לעשות סבב סופרים ואף בתי טבע עם יש ובודקת לפי רשימת המזונות שאת יכולה לצרוך ומשווה מה יש על המדפים אצלם ומה צריך לחפש תחליפים. היתרון בשווקים באירופה וצרפת בעיקר ואינני יודעת אם זה המקרה אצלך שהתזונה היא עונתית (בעיקר פירות וירקות) וזה אומר שהערך התזונתי שלהם הרבה יותר גבוה. רעיונות נוספים: יוגורט ביו טבעי עם גרנולה , פירות יבשים ואגוזים שונים טבעיים ולא קלויים. דייסת שיבולת שועל/אורז בשילוב פירות העונה. כריך עם ביצה/טונה/טחינה. כריך עם פסטו, ממרח זיתים וירקות חתוכים. יש אופציה לממרחי קטניות – שעועית לבנה, עדשים, אפונה יבשה. ממרחי ירקות – חצילים, פלפלים. ממרחים מתוקים – דבש, ריבה. אפשר מעט חמאה איכותית עם ירקות. פשטידת ירקות שלא על בסיס בצק בליווי ירקות העונה. אם קר עכשיו אפשר גם להתחיל את היום במנת מרק ירקות חם – מחמם ומגביר אנרגיה. מזונות עשירים בברזל - ירקות ירוקים עליים, קטניות, אגוזי קשיו, דגים, דובדבנים, תותים, פירות יבשים, תאנים, אצות מסוג קלפ, ביצים, כבד עגל, מולסה (מומלץ 1 כף/יום), שמרי בירה. מאחלת לך המון הצלחה!