שירשור
שבועי

מעניין אתכם לדבר על מאסטרשף ? צופים?

הפרק של הנשים היה מזעזע .נקודת אור ,אולי, מהבחורה עם הפלאפל ..
דווקא הפרק של הגברים היה טוב. היו שם כמה שיודעים לבשל ( מי אמר מסימיליאנו?) וכמה מעניינים ( הבחור השחום משבדיה)
,העריכה היתה קצבית וטובה, בלי יותר מדי סיפורים וטסטמוניאלס.
&nbsp
 

salo22

New member
רק שיאספו את השיער, עם כל השאר עוד איכשהו נזרום

אפילו עם זה שעמדות הבישול נראות כל כך מטונפות במהלך התוכנית והבישול, שמתחשק לזרוק את הטלויזיה מהחלון, גועל נפש, אף אחד לא צריך לבשל ככה ועוד בפריים טיים בטלוויזיה.
לא ראיתי את הגברים, נבחרת הנשים חלשה עד מאוד, הייתה תחושה שרבות מהן, כמעט כנראה כולן, לא יודעות לבשל מעבר לממוצע הביתי ונתנו להן "לסדר יפה" את המנות לקראת ההצגה הכל כך מאולצת של האודישנים והן פחות או יותר "נחשפות בעלבונן" במבחן "אמיתי" בתוכנית. מהאודישנים זכורים שיאי עליבות של טקסט ועריכה בסיגנון "או הנה עכשיו א-נ-ח-ש שיכנס בחור שיודע לדבר שבדית ועובד במשטרה והוא בן 35... אוי לא, הוא בן 45, ידעתי משהו עם חמש בפנים.", מיכל זריף לאייל גלר..
ממשיכה להיות תוכנית דוחה על, ברמות היסטריות ואני לא מדבר במיוחד על האוכל, נמשיך לצפות.
**אגב הצלחתי לצפות בדיוק של 95% באודישנים מי מוזמן פנימה ומי לא, בהתאם להצגה והסיפור בקדימון, איזה כישרון אני משהו מטורף ! מישהו\י הצליחו במאה אחוז ? בטח יש..
 

החתולית

New member
פרק הנשים היה הזוי לחלוטין לדעתי

אני לא מבינה איך העבירו את רחלי קדוש, אחרי שלא הגישה מנה אחת והגישה צלעות במנה השניה. זו תצוגה של בישול?
&nbsp
עניין השיער הארוך הלא אסוף, שיגע אותי גם בעונות קודמות.
 

salo22

New member
יש לבטח תסריט..

גם אם היא הייתה קוצצת סלט ירקות היו כנראה מעבירים אותה
 

החתולית

New member
אולי

ההבדלים בין מאסטר שף בינינו לבין אוסטרליה, קוריאה ורוסיה, פשוט מדהימים. הייתי בהרצאה בנושא קולינריה ודיברו על ההבדלים בגישה לנושאים הרגשיים והסיפורים האישיים, ההתייחסות לבכי ותהליכים אישיים שאנשים עוברים ועוד.
 

salo22

New member
כנראה שלא התוכנית היא החריגה בכל הסיפור

זה אנחנו החריגים
התוכנית נבנתה על ידי "אשפי" טלוויזיה ודעת קהל ומיועדת למכנה המשותף הרחב, כמובן שאני לא מחדש כלום, פשוט שבאוסטרליה, קוריאה ורוסיה, יש כנראה סיכוי טוב יותר למצוא תכנים טלוויזיוניים אינטיליגנטיים הרבה יותר.
 

החתולית

New member
הפורמט הוא פורמט קבוע בכל המדינות

הוא נקנה על-ידי גופי שידור ברחבי העולם, ויש כללים מסויימים אליהם כולם מחוייבים.
&nbsp
המניפולציות לא כלולות בחובות הפורמט :)
 
לי זה פחות מפריע

כי אני לא צריכה לאכול את האוכל
.. ואני בכל זאת מבינה את מגבלות הזאנר.
אני בטוחה שלא כולנו אוספות שיער בבית כשלא מבשלות לאורחים או עושות את זה בעקבים.
כנראה באמת לא היה להם ברירה אלא להעביר.
תוך כדי הצפיה בתוכנית אמרתי שאם מעבירים את שרה אני מפסיקה לצפות - בחיי לא ראיתי אוכל שנראה רע כל כך.
 
גם אני לא הבנתי כיצד העבירו אותה בלי מנה אחת ועם צלעות


מה הסיפור?

ולגבי השיער, באמת אין לי מילים. בלי קשר למטבח בכלל, אני לא מסוגלת להסתובב עם שיער לא אסוף, ואילו כאן מעל הסירים
כולן עם שיער מפוזר... רעבאק מה נסגר?
 

pix37

New member
מסימיליאנו ? לא היה מהלך הפקה שקוף מזה

עם כל הכבוד הוא עלה למרפסת על בסיס פסטה ברוטב חמאה וגרידת לימון.

טעים - אין מחלוקת ! אבל גם לחם וחמאה זה אחד הדברים הכי טעימים שיש ועדיין יכולת מריחה מצוינת לא הופכת אותך לבשלן. (והנסיון כאילו לייצר סוג של מתח מלאכותי בינו לבין מיכל אנסקי מגעיל, מיותר, ומטופש - שניהם אנשים נשואים - וזה פשוט מביך לראות.

זה היה כל כך שקוף שאלה שעלו למעלה ראשונים היו יקרי ההפקה שלא רצו לסכן אותם עם כשלונות מרשימים בשאר שלבי הכנת המנות. (בטח לא אחרי שהרוטב המקורי נשבר לו בסיבוב הראשון).

לפחות ההוא שלא מפסיק לחרטט על אישתו עף - לא לפני שחסכו לנו עוד שעת חרטוטים על אשתו המופלאה.

הדבר המעניין העיקרי בפרק הגברים מבחינתי היה ההוא שהכין עוגת מרציפן - שלא ראיתי בשום מקום אחר - אבל למה לעזאזל להטביע אותה בשוקולד ? מרציפן איכותי כל כך עדין בפני עצמו למה לחנוק אותו ?

יאמר לזכות העונה הנוכחית שרושפלד נראה הרבה יותר בעניין ונהנה ממנה מאשר מהעונה הקודמת או עונת ה- VIP בהן הוא נראה בעיקר משועמם ומשחק תפקיד.
 
שקוף שקוף, אבל...

ההימור שלי הוא שהבחור הזה הולך להגיע רחוק מאוד בעונה הזו, לא אתפלא אם אפילו ינצח.
לגבי הפלירטים שלו עם מיכל אנסקי - היא לא אישה נשואה אלא גרושה (שנמצאת כרגע בזוגיות ככל הידוע לי), ואלמלא הפלירטים והמראה שלה כנראה היה לה הרבה פחות מה למכור בתוכנית, כך שזה מתקבל בעיני בהבנה (כמו גם כל הזדמנות להשתמש באיטלקית שבורה, שזה תמיד נחמד ומביך באותה מידה).
גם הערבייה הצעירה (למא שמה, אני חושב) תגיע רחוק.
מה שלי הכי מפריע בינתיים זה לא הרמה המאוד נמוכה של חלק מהבשלנים אלא בעיקר כמה בולט זה שההפקה עושה מה שבראש שלה. טחנו לנו בשכל 7 פרקי אודישנים עמוסי דמעות, העבירו 50 סינרים ואז, פוף, העלימו חצי מהם בדרך מסתורית, ולאתגר הבישול הראשון באולפן הגיעו רק 24 (אם אני זוכר נכון את המספרים). לאן נעלמו יתר עוברי האודישנים הראשונים? ולמה לא ראינו איך הודחו? לאלוהי הריאלטי הפתרונים...
&nbsp
 

Gרר

New member
לא צופה. כבר בעונה הקודמת התייאשתי.

אין לי כח לזה. באמת. יש גבול לכמה מניפולציות רגשיות שנועדו לסחוט את בלוטת הדמעות שלי אני מוכן לקבל. זה לא רע כשזה בשוליים של תכנית. זה מוציא לי את החשק לצפות כשזה הופך להיות המרכז של התכנית.

כמו שכבר כתבתי אנחנו מעבירים כרגע את העונה השלישית של MKR אוסטרליה שהיא שילוב של "בוא לאכול איתי" לבין מאסטר שף. האוכל שם הוא העיקר שלא נדבר על כך שהרבה יותר דברים שמכינים שם הייתי שמח לטעום מאשר במאסטר שף ישראל,.

ובלי קשר מישהו יכול להסביר לי למה תמונה של מושיק רוט מהתכנית של המתחרים מככבת על תכנית שעוסקת בלהקה צבאית? מה נהיה איתו?
 

salo22

New member
מה נהיה איתו זו שאלה טובה


נראה שדואג היטב לחשבון הבנק וכנראה שכוכבי מישלן הם כבר לא ממש אינדיקציה לכלום וקרוב לוודאי שניתן לזכות בהם ולשמור עליהם די בקלות, תוך כדי דילוגים בין מדינות והשתתפות בתוכנית דבילית. אגב ראיתי אותו מספר פעמים בתל אביב בחודשים האחרונים, יושב בבאשר ועוד כל מיני.. איפה הרומנטיקה של שף צרפתי שלושים ארבעים (חמישים?) שנה אחורה שעוזב את המסעדה בחצות רק כדי לישון כמה שעות ולהספיק לשוק מוקדם בבוקר..
לא מכיר ולא רוצה להכיר את התוכנית שהוא עומד להשתתף בה, אין גבול לשיעמום.. גם אני ראיתי את תמונות הפירסום בהן הוא מופיע, שום דבר כבר לא מפתיע בנושאים האלו כאן בארץ, זה נראה הזוי לגמרי.
 

erezavn

New member
התייאשתי בתוכנית האורז השלישית. הייתי שמח גם להחלפת השופטים.

כמה אפשר לראות עוד ועוד ועוד מנות אורז. זה לא היה מעניין בפעם הראשונה, על אף הסיפורים סוחטי הדמעות.
אייל שני הוא כבר קריקטורה בעיניי. פעם עוד היו יוצאים לו מדי פעם משפטים נורמליים, לצד פיוטים פילוסופיים מקושקשים. היום כל משפט שיוצא מפיו זה קשקשת קולינרית פילוסופית. מאוס ומעייף. מיכל אנסקי גם היא מייגעת ולא מעניינת. מעולם לא התרשמתי מהידע הקולינרי שהיא מפגינה במאסטר-שף. חיים כהן הוא אחד האנשים הכי חביבים ונחמדים בתקשורת, אבל גם הפרסונה שלו כבר שחוקה בתוכנית והוא נראה לי די עייף בעונה הזו. מזל שנשאר רושפלד המרושע והמצחיק.
 

מיתר44

New member
אני נהנה משניים: רושפלד ושני

שניהם שפים מקצועיים בעלי קבלות ולא מהיום (גם לחיים לא חסר רקורד מכובד),
בד בבד עם יכולת ביטוי מרשימה ואינטליגנציה רגשית גבוהה.
לדעתי הם משלימים זה את זה ויוצרים איכות נוספת מהאינטראקציה ביניהם.
חיים כהן ואנסקי מיותרים ליד השניים הנ״ל ולרוב מנפיקים משפטי חיקוי דל
לאייל שני.
אני אוהב את ההפלגות שלו למחוזות שהן פרי דמיונו והאסוציאציות שלו מענגות
אותי כשהוא מתאר בשירתו את חוויות האוכל שלו.
ללא שניים אלו - התכנית שטוחה ומשעממת וגורמת לי לכבות את המסך במהלכה,
כפי שקרה בפרק הנשים. אין לי מושג מי הצליחה ומי לא, להוציא הערביה בעלת הפלאפל
״הכי טוב שאכלתי״ וגם לא משנה לי.
האקשן יתחיל עבורי היום. מקווה שלא אתבדה.
איך אתם צופים בסדרות הזרות? אינטרנט?
 

החתולית

New member
הפלגות למחוזות פרי דמיונו

ברמה כזו שאני שואלת עצמי, אילו פטריות שמו לו בחביתה בבוקר?

זה מביך במיוחד כשהוא פונה אל עולים חדשים, כמו מסימיליאנו ומישה שלא מבינים 70% מהדברים שהוא אומר.
אבל, היי, בגלל זה משלמים לו את הכסף הגדול.
 
למעלה