שומשום אורגני מלא

אבי519

New member
הסטטיסטיקה מוכיחה את הטענות שלי נגד אנשי מקצוע מסויימים

והנסיון העגום שיש לי עם אנשי המקצוע האלה.
הרבה שנים סמכתי עליהם וזה הביא אותי למצב בריאותי רע , ורק כשלקחתי את עצמי בידיים הצלחתי ודי בקלות לשנות את המצב הבריאותי שלי - לא ע"י העצות של הדיטטיקניות שהדיטות שלהן רק גרמו לי להשמין עוד יותר, ולא ע"י עצות הרופאים שרק דחפו לי תרופות.
ואני לא מזלזל בכל אנשי המקצוע , יש הרבה אנשי מקצוע שאימצתי את דעתם ותורתם.
הרי ההמלצות שלי הם לא המצאה שלי, הם כתובים בספרות מדעית והם גם המלצות של אנשי מקצוע .
לדוגמה הרופא שכתב את הספר כרס של חיטה הוא איש מקצוע,
ההסתדרות הרפואית של הקרדיולוגים בשיראל הם אנשי מקצוע - רשויות הבריאות ומשרד החקלאות בארצות הברית הם אנשי מקצוע, והם כתבו המלצות במסמך שמתעדכן כל כמה שנים ( עידכון אחרון 2015 צפרתי לינק כמה פעמים ) רק שרוב הדיאטניות והרופאים בקופת חולים לא מתעדכנים ולא קוראים את זה, הם ממשיכים באותן שיטות שלמדו לפני הרבה שנים בלי להתעדכן. אם היית טורחת לקרא את הלינקים שאני מצרף ללמוד מהם ולהסיק מסקנות , הית רואה שכל הזמן יש מחקרים חדשים, המידע מתעדכן והרופאים ודיאטנים של קופת חולים ממשיכים לטעות .

לשמחתי יש במשרד הבריאות כמה אנשים בודדים (בניהם ליצמן) שכנראה התעדכנו סוף סוף באיחור של כמה עשורים, בכמה נושאים, ולכן מנסים עכשיו להעביר את התקנות החדשות של סימון מוצרים, דברים שידועים כבר משנות התישעים בכל העולם.

למרבית האנשים יש מטבוליזם דומה וכל מדע הרפואה מבוסס על זה , מה שעובד אצלי יכול לעבוד אצל רוב האנשים שסובלים מהבעיות שהיו לי .
אני לא המצאתי כלום, יש בעולם הרבה אנשים שעברו לתזונה בריאה כמו שלי , ויש הרבה עדויות של אנשים שאימצו דרך חיים כמו שאני עשיתי והבריאו מכל הבעיות הרפואיות שלהם .
יש המון נטורופאטים, דיטאנים , רופאים שממליצים על אכילה בריאה כזאת, יש חוות בריאות מסעדות בריאות רבות גם בישראל שמנהיגים אוכל בריא , זה לא פטנט שלי ולא הצלחה אחת בכלל.
בפינלנד כבר לפני עשרים שנה הצליחו להוריד את אחוז התקפי הלב ב60% רק ע"י הפחתת המלח , בישראל אף אחד לא יודע על זה בכלל.
את ג'ימי אוליבר את מכירה ?
אז כדאי לך , נקרא גם "השף העירום"
בזכותו באנגליה בהרבה בתי הספר וגם בכמה מקומות בארצות הברית עברו להמפכת בריאות ( בלי אוכל מתועש פחות מלח סוכר ושומן באוכל ויתר הדברים שאני כל הזמן "מטיף" להם )
https://he.wikipedia.org/wiki/ג'יימי_אוליבר
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא היא לא... המציאות מורכבת מכפי שאתה מציג אותה

אני לא יודעת מה הבעיות שהיו לך (וגם לא מעניין אותי) אבל מה שחשוב הוא שאתה לא יודע מה הבעיות שיש לאחרים (ולמרות זאת מייעץ ע"ס הניסיון האישי שלך).
&nbsp
זו הבעיה. בשלב הזה אני מתחילה להרגיש כמו דיון במעגל סגור... ולא מרגישה צורך לטחון שוב את אותם הדבקים לקמח דק...
אמרתי את שהיה לי לומר, אין טעם בשידור חוזר (ואתה בלאו הכי לא מקשיב לי, אז לשם מה?).
 

אבי519

New member
אני מיעץ לאנשים שיש להם את הבעיות שהיו לי

או שעומדים לקבל את הבעיות האלה ביל מבוגר יותר - כי זאת הסטטיסטיקה.
שמי שימשיך לאכול את הג'אנג פוד שחברות המזון מוכרות לנו, לפי הסטטסיסטיקה והמחקרים וגם הנסיון שלי בשלב מסויים יסבול מהבעיות האלה .
ולכן כדאי לעשות שינוי תזונתי כזה לפני שהבעיות מתחילות .
אני לא ממציא שום כלום , אני לא היחיד שמציע לאנשים לאכול אוכל טיבעי ובריא ולהמנע מג'אנק ממוסחר ומעובד.
לשמחתי התקבלה החלטת ממשלה על אפם ועל חמתם של כל תעשיית המזון יחצניה ועורכי דיניה , וגם משרד הבריאות יתחיל בקרוב לסמן חלק מהמוצרים המזיקים לבריאות כמו שהיה צריך לעשות לפני כמה עשורים ( מעט מידי וקצת מאוחר מידי עבור מעל 50% מהאנשים בישראל שכבר סובלים מהבעיות האלה )
אני אישית ממליץ לכולם לאכול רק טרי ולבשל לבד ולהמנע ככל האפשר מכל מה שיוצא ממפעל מזון כל שהוא כד שלא יצטרך בכלל לחפש את הסימון הזה או לקרא את רשימת הכימיקלים שדוחפים לנו למזון . ולהתחיל לברר איזה כימיקל או מספר E מסרטן יותר או פחות מאחר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מאין לך מה הבעיות שיש להם? הסטטיסטיקה לא רלוונטית לאדם בודד

ואת המידע הכללי לגבי סוכרת, השמנה וכו' כולם יודעים (וגם שג'אנק פוד = אוכל זבל, לא מזון בריאות). אלה נושאים שעולים בתקשורת יום יום, אתה באמת לא מחדש כלום. ובכל זאת, אף על פי שאלה עובדות ידועות לכול, העולם לא משתנה כ"כ בקלות... אז כנראה שהמציאות קצת פחות פשוטה מכפי שאתה מציג אותה.
 

אבי519

New member
כל הזמן אני אומר שאני לא מחדש כלום

ושלא המצאתי שום דבר.
אני רק מחדד דברים שנראה לי שאנשים לא הבינו או הפנימו .
יש כאלה שיודעים ולא מודעים , או שיודעים ומודעים אבל לא יודעים כמה זה חמור וכן הלאה.
למשל סכרת לחץ דם השמנה... נחשבות מחלות זיקנה אבללא מודעים לזה שזה מתחיל בילדות.
יש אנשים שתגידי להם "ג'אנק פוד", אז הם יחשבו שאת מדברת רק על שווארמה ופלאפל שמוכרים ברחוב , אבל לא יודעים או לא מודעים שתעשיית המזון מוכרת לנו ג'אנק פוד בסופר מרקט באריזות יפות .
רוב האנשים לא מודעים לנושא של כמה מלח מזיק, או כמה מזיק היחס בין חומצות שומן אומגה 3 לאומגה 6 , או כמה הפחממות הריקות מזיקות , וכן הלאה נושאים שכתבתי עליהם כמה פעמים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה לא מחדד, אתה פטיש 5 קילו. אוכל ת'ראש בכוח.

ולא יודעת מי הם אותם "אנשים" או "כאלה שלא מודעים" כי אני לא רואה אותם כאן. אני רואה אותי, אבל אתה לא רואה אותי ובעיקר לא סופר אותי כי אתה ממשיך להתייחס אליי בתור "אנשים" ולא מעניין אותך מה אני יודעת או מה אני כותבת...
&nbsp
 

אבי519

New member
בצד שמאל לייד כל הודעה יש מספר קטן ואייקון של עיין שם ---->

זה הרייטינג של ההודעה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא. המספר הזה רק מציין כמה פעמים ההודעה נפתחה לקריאה

ללא תלות בכמות הגולשים הנפרדים ("יוניקים") שפתחו אותה. אם אתה תפתח אותה 5 פעמים, המספר יעלה ב-5 (לא מיד; לוקח לו זמן להתעדכן). בכל מקרה, ברוב הדיון הזה המספר הוא חד ספרתי... כך שבכל מקרה לא מדובר ברייטינג מטורף.

&nbsp
ואם אתה מנצל את העובדה שבחרתי להיות משתתפת פעילה כדי לאכול לי ת'ראש ולהתעלם ממני, אולי תבין למה אני לא רוצה להיות מנוצלת.
 

אבי519

New member
אני לא קורא יותר מפעם אחת מה שכתבתי

אני כותב ואחר כך לפעמים נכנס פעם אחת לתקן שגיאות הקלדה.
אם אין כאן עוד אנשים אז זה אומר שאת קראת 20 פעם את ההודעה שלי.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה מתקן יותר מפעם אחת לפעמים (אני מקבלת עדכונים לדוא"ל...)

ואתה הרבה פעמים מגיב לעצמך (שזו גם כניסה) ואני אכן לא קוראת כל הודעה שלך 20 פעם, אבל בניגוד אליך, אני כן קוראת כל הודעה שוב (ולפעמים גם את אלה שקדמו לה) לפני שאני מגיבה לה (והרבה פעמים מצטטת ממנה) כדי להגיב לעניין, וגם זה נספר. כל קליק נספר, לא משנה הסיבה. אולי יש כאן גולשים אחרים שקוראים כמה פעמים, אבל בכל מקרה מדובר בבודדים; ליד רוב ההודעות בשרשור יש מספר חד ספרתי, אז על איזה 20 אתה מדבר? לפורום הזה יש רייטינג די עלוב.
 

אבי519

New member
מתחילים מכמות הקלוריות שאתה זקוק להם

לפי הגובה שלך .
אחרי כן מחשבים כמה קלוריות אתה צריך לקבל משומן (כי המאכלים האלה הם שומן) - שזה כ 30% מסה"כ קלוריות שהגוף של ך זקוקו לו .
אחרי כן לחשב כמה סה"כ שומן אתה אוכל ביום ולהפחית מזה את הכמות של שטחינה והשמן זית.

לדוגמה: אם אתה בגובה 175 שוקל 75 קילו ולכן זקוק ל 2500 קלוריות.
מזה 30% שומן שזה כ- 750 קלוריות.
את זה מחלקים ל 9 כי כל גרם שומן זה 9 קלוריות.
כלומר 83 גרם שומן סה"כ ליום .
אתה צריך לחשב כמה שומן יש ביתר המאכלים שאתה אוכל ... נניח שיוצא לך 60 גרם.
עכשיו אתה צריך לחשב כמה אחוז שומן יש בשמן+שומשום(אבל לצורך הפישוט נקח 100%)
כלומר אם תאכל כ 20 גרם מהשמן הזה ביום זה בסדר, מעל זה, זה יגרום לך להשמנה.
 
למעלה