קרם פטיסייר

wondering about

New member
קרם פטיסייר

הי,

אני רוצה להכין קרם פטיסייר עם שמנת מתוקה מוקצפת. האם זה בסדר להכין היום את הקרם, להשאיר במקרר עד מחר בערב ורק אז לערבב עם קצפת?


תודה
 

wondering about

New member
ועוד שאלה

יש מתכון לקרם פטיסייר קליל יותר? לדעתי הוא קצת כבד מידי (גם אחרי שמערבבים אליו קצפת)
 

העצלנית

New member
אין שום בעיה רק כמובן לכסות הייטב בניילון

את פני השטח של הקרם ומחר לפתוח אותו עם מטרפה לפני ההוספה,אני בכלל אוהבת לעשות הוספה עם קצף אבוד אבל זה לא באמת משנה.
 

wondering about

New member
מה זה קצף אבוד?

ועוד שאלה, כרגע נראה כאילו יש הרבה גושים בקרם. זה יסתדר אחרי שאפתח אותו עם מטרפה?

תודה!
 

העצלנית

New member
קצף אבוד או קצפת אבודה

זה שאחרי ההקצפה של הקצפת לוקחים נגיד שליש מהכמות (לפי העין זה לא מדע טילים) וטורפים לתוך הפטיסייר בלי רחמים, זה מקליל את הפטיסייר ומשווה מרקמים ויותר קל לקפל את שאר הקצפת. זה תופס כמובן גם על הוספה של קצף ביצים לכל מני תערובות.
לגבי הגושים בקרם אם הם קטנים אני מאמינה שזה יהיה בסדר בכל מקרה אם זה מפריע היה כדאי לסנן את הקרם אחרי ההכנה, אם את טורפת ורואה שיש גושים עדיין בכמות גדולה אז אפשר לסנן גם עכשיו, כמובן לא במסננת עם חורים פיצפונים אלא בינוניים.

לגבי מתכון לפטיסייר תכתבי את המתכון שיש לך ונראה מה היחסים שם ואם אפשר להקליל אות,ו בכל מקרה פטיסייר זה קרם כבד.
ובבקשה
 

wondering about

New member
המתכון

250 מ"ל חלב, 50 גרם סוכר, 3 חלמונים, 20 גרם קורנפלור, קורט מלח, תמצית וניל.
מביאים לרתיחה את החלב והוניל. טורפים את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור. מוסיפים קצת מהחלב החם ומערבבים. מסננים לתוך החלב ומערבבים על הגז עד להופעת בועות רתיחה ראשונות.

כבר הכנתי היום, אבל לפעם הבאה אשמח לדעת איך להקליל אותו. בנוסף, אשמח לדעת אם אפשר להכין אותו בלי קורנפלור.
(ושאלה אחרונה - שכחתי את המלח. כמה זה נורא?)

תודה
 

העצלנית

New member
פטיסייר ללא קורנפלור הוא

קרם אנגלז. זה יוצא ממש נוזלי יחסית לפיטסייר וזה יותר רוטב
 

revavonet

New member
לגבי המתכון...

את יכולה בקלות להוריד חלמון אחד. אני מכינה מתכון דומה רק עם 2.
אני מעולם לא הכנתי ללא קורנפלור, אבל נראה לי שאפשר להכין ללא קורנפלור בכלל, רק צריך יותר להקפיד על אש מאוד נמוכה וערבוב מאוד רציני כי בעצם הביצה תסמיך את התערובת אבל צריך להיזהר מאוד מגושי ביצה.
במקרה הז תשאירי אלי את החלמון השלישי.
וקרם פטיסייר הוא בעצם פודינג, (כמו למשל מעדני חלב מהסופר) ומעצם היותו כזה, הוא לא קליל בכלל.
את יכולה לחלופין להקציף שמנת אחת+כוס חלב+אינסטנט פודינג, שזה פטיסייר לעצלנים ויצא לך קצת יותר קליל.
או להגדיל את כמות הקצפת לעומת הקרם.
בהצלחה
 

revavonet

New member


 
אני רוצה להכין עוגת קרמשניט שבדרך כלל אני מוסיף 2 שמנת מתוקה 38% כוס חלב אבקת פודינג וניל וכף אחת אבקת אבקת סוכר
השאלה שלי אים אני מוסיף קרם פטיסייר מוכן מהסופר של מחלבות גד האים אפשר להקציף ביחד עם כל המרכיבים כולל קרם פטיסייר אשמח לעזרה
תודה דוד
 
למעלה