צפרה - אוכל מצויין, אבל ה-VFM? והשירות התמוה?

dfl

New member
המסעדנים לא נפלו על הראש

אילו הייתה לך מסעדה והיית מגלה שיש מספיק סועדים שמוכנים לשלם מחירים כאלה - האם היית מתאפק מלגבות אותם?
אם כן, המצפון שלך מפותח עד מאד. רוב האנשים לא יעמדו בפיתוי.
לא שאני חושב שמחירים כאלה הם "בסדר", מה שזה לא אומר - ברור שיש פה אקלים חברתי מיוחד, לאו דווקא לטובה, שמאפשר תופעות כאלה. אלא שהבעיה היא בכלל לא בצד של המסעדנים, רק בצד המשלם.
 

Sanchez

Member
ישנה כאן חזירות...
ונראה כאילו מסעדה אחת העלתה מחירים וכולם אחריה וזה מין כדור שלג שמתגלגל לו כבר כמה שנים.
אז נכון שישנה כאן אוכלוסיה מסויימת, שאין לה בעיה לשלם (כמעט) כל מחיר עבור ארוחת ערב, אבל לרוב המעמד הבינוני המחירים הפכו להיות מזמן מוגזמים.
הכי אני אוהב לקרוא כתבות על המסעדנים, לאחר שהם סוגרים את המסעדות (בגלל סיבות שונות ומשונות), איך שהם בוכים והבטן שלהם מלאה על כל העולם. כועסים שבלתי אפשרי להחזיק כאן מסעדה בתנאים הבלתי אפשריים של ארצנו.
שיפסיקו לז$$ן את המח לכולם. הם גובים כאן מחירים גבוהים יותר מפריז, ניו יורק ולונדון.
 

Geralt of Rivia

New member
גם בסופר אנחנו משלמים יותר מבחו"ל

האם גם בסופר חזירים? כנראה שכן, במידה מסוימת. אבל כנראה שגם יש גורמים שפשוט מייקרים כל מה שנוגע לענף המזון. מה למשל?

כשרות, למשל. חוק בשר ומוצריו קובע שאסור לייבא בשר ללא הכשר לישראל, ועל הבשר שכן אפשר לייבא מוטל מכס משמעותי. יש מדינות שיש להן שטחי מרעה ירוקים בשפע ויצור הבשר בהן זול. ישראל אינה אחת מהן. הגבלות קשות על יבוא בשר פירושן שמחיר הבשר בישראל גבוה בעשרות אחוזים ממה שיכול היה להיות, וזו לא אשמת הסופר או המסעדנים.

מה עוד? מועצות חקלאיות. שוק הפירות והירקות ושוק החלב ועוד כמה שווקי מזון בישראל הם קרטלים בחסות החוק. "מועצות" שונות ומשונות (חלב/בשר/פירות וירקות) קובעות כמה מותר לייצר ובאיזה מחיר מותר למכור. זוכרים את הכותרות על השמדת תפוחי אדמה ומלפפונים כדי שהמחירים לא ירדו? ואת הכותרות על הסרה זמנית של מגבלות היבוא על עגבניות בעקבות כשל בגידול בארץ, שפתאום הביאה לצניחת מחירים? אז כזה. יבוא זול מוגבל בחוק, ייצור מקומי אינו חשוף לתחרות, וכמובן שהתוצאה היא מחירים מאד גבוהים של ירקות, פירות, חלב, דבש, בשר וכו'. גם כאן, לא הסופר ולא המסעדנים אשמים. גם להם יקר.

המחירים בצפרה נשמעים חריגים גם ביחס לסטנדרט ובהחלט נראה שיש שם חזירות. אבל באופן כללי, מסעדות סובלות מאותם גורמים שאנחנו סובלים מהם כאנשים פרטיים. אפשר להחרים אותן, אבל כנראה שלא יקומו במקומן מסעדות זולות יותר באותה רמה, אלא כל מיני "בפיתה" שנותנות הרבה פחות במחיר נמוך יותר אבל עדיין לא פרופורציונלי. את המחאה האמיתית צריך להפנות למדינה.
 

Sanchez

Member
אין צורך במגילות...
כשאני מסתובב בחו"ל ורואה את התוצרת הישראלית על המדפים והמחירים הם שליש עד חצי- אני יודע שמז$$נים אותי מאחורה בלי וזלין !!! ותסלחו לי על המלים על העדינות.
&nbsp
כשאישתי קונה מוצרלה (פולנית) בסופר (יוחננוף) ומשלמת עליה 30 ש"ח- אני יודע שממשיכים לז$$ן אותי ודוקא הגבינה יותר טעימה לי מהזבל המקומי שדוחפים לנו.
&nbsp
אני יכול להמשיך ככה עוד ועוד ועוד, אבל מתחיל לכאוב לי מכל מה שמעוללים לי שם...
 

Gרר

New member
אם גובים כאן מחירים גבוהים ובכל זאת מסעדות לא מחזיקות מעמד

אז כנראה שלא מדובר בהישרדות אלא במחיר שמסעדן צריך לגבות כדי לנסות לשרוד את ההוצאות שכרוכות באחזקת מסעדה בארץ.

בהרבה מקרים, כמו שאפשר לראות גם זה לא עוזר, וזה לא שרואים את בעלי המסעדה נוסעים בקדליאקים שאז אפשר להבין שהכסף הולך לכיס שלהם.

לא אוהב את המילה חזירות. אף אחד מאיתנו הוא לא רואה חשבון של מסעדה שיכול לעשות את התחשיב של כל סעיף וסעיף בספר התקציב של המסעדה ולראות אם המחיר שמוצג לסועדים נובע מחזירות או מכורח. אישית, כל עוד לא הוכח לי אחרת, אני רוצה להאמין שאנשים שנכנסים למקצוע הזה הם לא חזירים אלא מטורפים.
 
לא מסכימה עם ההיקש הזה

זה שגובים מחירים גבוהים והמסעדה בכל זאת נכשלת, יכול לקרות מסיבות שונות - ולכן בעיניי זה לא נכון להקיש באופן מוחלט מכך שהמחירים מוצדקים, כתוצאה מהוצאות יקרות על המסעדה.
מסעדות נכשלות מסיבות שונות: מיעוט אנשים, ניהול גרוע, מודל כלכלי לא נכון, בזבוז יתר, הוצאות מיותרות שאינן בהכרח קשורות לחומרי גלם או להוצאות הכרחיות כמו חשמל וכו', מיקום גרוע וכן הלאה.

ברור לי שכאשר חומרי הגלם יקרים יותר המנה תהיה יקרה יותר. איני מצפה לשלם על לובסטר, נניח, מחיר של חומוס בפיתה. אבל בהרבה מקרים, המחירים מופרכים - נדמה לי שפעם קראתי בפורום על כמה קל להכין פסטה שחורה, וכמה זול הדיו לצורך כך וזה מאוד הפתיע אותי, כי בארץ מנות כאלו תמיד עולות כמעט 100 שקל, בשביל פסטה!!! אני מאוד מתגעגעת למנה הזו מהתקופה שלי בברצלונה, אבל אין סיכוי שאשלם 90 שקל על מנה אחת של פסטה, כששם אכלתי בחצי מזה את אותה פסטה, עם כוסית בירה, קינוח, לחם ומנה נוספת (12 יורו להכל).
 
לא מסכימה זה בסדר, אבל הכירי את העובדות:

את תגלי עולם עסקי יחודי מהרבה בחינות:
  • סיכון גבוה (זו עובדה. גשי לבנק ונסי לקבל הלוואה לענף המסעדנות).
  • אי לכך ובהתאם לזאת, תנאי תשלום קצרי מועד לספקים.
  • המשמעות הראשונה של זה, זה שחודש חלש(מבצע בעזה? שמועות על טלטלה כלכלית קרבה?) והופ! יש בעיה תזרימית.
  • תקינה מסובכת מאוד מול הראשויות. יש סוגים רבים מאוד של עסקים המגלמים סיכונים משמעותית גבוהים יותר ממסעדנות, ועדיין לא נתקלים בחסמים בירוקרטיים ולשם שנוי פיקוח ואכיפה כמו ענף המסעדנות.
ואלו רק חלק.
כמובן שיש את הנושאים היחודיים לעולם המסעדנות. אבא שלי הוא מסגר. אם לא קונים פרופיל פלדה אפשר להשתמש בו גם עוד שנה(או מאה). בסלמון וחסה לא.

אה, ונסי לברר כמה עולה מפית ממותגת.
 
ועדיין...

אין ויכוח על כך שתפעול מסעדה זה עסק יקר, וגם קשה. אבל להגיד שמחירים גבוהים תמיד מוצדקים בגלל זה, ועצם העובדה שמסעדות נכשלות למרות מחיריהם הגבוהים רק מדגים את זה ואת ההצדקה לגבות מחיר יקר - לא מסכימה.
מסעדה יכולה להיכשל מסיבות שונות. ודווקא בגלל הקשיים והמורכבות, גם חשוב שהניהול יהיה חכם וטוב עד הפרט האחרון - אולי לא כדאי להוציא כסף על המפיות הממותגות היקרות לדבריך במקום רגילות לעסק חדש מהניילונים אם אתה חנוק רק משכר הדירה, קצת סדר עדיפויות.

אם תתמחר משולש פיצה מרגריטה בפיצה השכונתית ב-40 שקל אין לזה שום הצדקה ומן הסתם יבריח לקוחות - אז מה, תספר להם שפיצריה זה עסק יקר עם אחוז כישלון גבוה במיוחד ולכן שישלמו?
 

prizman

New member
המסעדה האיטלקית ליד הבית שלי

החליפה כבר 3 בעלויות ב 3 השנים האחרונות.
המבנה יפהיפה ויש לו חצר נפלאה, רק שזה לא אזור מסחרי, זה אזור מגורים פרופר.
הרחוב המסחרי נמצא 200 מטר משם.
גם עכשיו הבעלים לא יצליחו להתעשר מזה, יגיעו לשם סועדים רק באקראי.אין למישהו סיבה אמיתית להגיע לרחוב הזה.
יש בו כמה מבתי המלון הידועים בעיר כמו מובן'פיק, שרתון וכאלה אבל עדיין זה סתם רחוב.
אני מקווה שהפעם המסעדה כן תצליח בבעלות החדשה. אנחנו משום מה עוד לא אכלנו שם,
אולי בגלל שזה קרוב מדי.
אבל את התפריט קראתי עד למילה האחרונה. הוא דווקא נקרא מצויין. גם אם נתאמץ לא נגיע ל 200 ש"ח לאדם.
כל מה שנשאר לי זה להגיד לזוגתי שאני רוצה ללכת לאכול שם.אכלנו כבר בעשרות מסעדות איטלקיות והיא ניהלה כמה,
אבל זו חומקת לנו איכשהו והיא ממש ליד הבית.
זו מסעדה בבית פרטי, חצר גדולה, חניה. תנור לבנים וכל מה שתרצו. יופי של מקום.
חשבתי לרכוש את המקום עבור בת הזוג כדי שתמצה את הידע שלה בניהול מסעדות
אבל זה לא מסתדר עם הידע שלי בניהול כספים, המיקום לא נכון.
מסעדה זקוקה לתנועה מתמדת וזה לא מה שקורה ברחוב שלנו.
 

החתולית

New member
אי אפשר להשוות בין ישראל לתאילנד

ההבדלים בין המדינות הם גדולים ומהותיים, מבחינת מיסוי, יוקר מחיה, שכר, תקינה וכו'.
אולי אפשר להשוות את ישראל למדינות מערביות אחרות שהפרופיל שלהן דומה לכאן, אם יש כאלה.
&nbsp
כולנו יודעים שלעלויות של מנה נכנסים לא רק חומרי הגלם, אלא גם המיסים כולל המיסים העירוניים, השכר לעובדים, התשלומים עבור תקינה די מטורפת, תשלומים לכמה גורמים עבור מוזיקת רקע ועוד.
&nbsp
אני מסכימה לגמרי שיש בארץ (כמו במקומות אחרים בעולם), מסעדות יקרות מדי (אם יש דבר כזה). במקומות כאלה אנחנו משלמים על המותג. בדיוק כמו שמשלמים יותר על בגד של פראדה, מאשר על בגד של בית אופנה פחות מפורסם ויוקרתי.
&nbsp
&nbsp
 

prizman

New member
אני די מסכים איתך.

אי אפשר להשוות בין עלויות השכר בן שראל לתיאלנד.
השכר הממוצע למלצרית בתאילנד מאוד נמוך.בערך 300 ש"ח לחודש. וזה במקרה הטוב,.
איכשהו הם מסתדרים עם זה, לא ברור לי איך. אבל עובדתית זה קורה.
אני נחשף לכל מיני דברים, זה לא המקום לדבר עליהם.
 

החתולית

New member
אפילו זה קורה לפעמים


 

מיתר44

New member
אשרי האשה שאישה מקים עבורה מסעדה

יש כזו מסעדה תאילנדית, שסעדתי בה ונהנתי. ויש באשדוד מסעדה תאילנדית שהמטבח נשלט
על ידי עולה מתאילנד ובן זוגה מנהל את הלקוחות. גם שם אני נהנה לאכול מפעם לפעם.
כשתממש את רעיונך (למה איטלקית?) תהיה סיבה טובה לבקר.
 

Sanchez

Member
המסעדה באשוד מאוד חביבה...
אכלתי בה כמה פעמים ונהנתי מאוד.
ההון שהושקע בפתיחתה הוא דל ביותר. אני מכיר כמה אנשים, שיכולים לתחוב לכיס אחד של המכנסיים שלהם סכום גבוה יותר ממה שנדרש בפתיחה של אותה מסעדה. אבל זה לא גורע מה VFM שם.
 

מיתר44

New member
בהחלט ולו היית מגיע לגריסת ״כפר רות״ של רונג׳אן

בכלל היית מתפלא איך מקימים עסק מכלום.
יאמר לזכותו של הבעלים הישראלי שהוא גם נוכח תדיר וגם יודע בחן ובנועם ובחוכמה
ליצור קליינטורה גדולה. ושים לב - מדובר במסעדה לא כשרה בעליל בעיר אשדוד המתחרדת !
 

Sanchez

Member
אם היית מכיר את הבעלים לפני כמה עשרות שנים...
היית בהלם גדול עוד יותר. היום זו הגירסה המנומסת שלו...

אשדוד לא מתחרדת... גרתי שם עד לא מזמן לאורך 9 שנים.
ישנם אזורים (גטאות) חרדיים (ג,ז, וחלק מ- ח'), בשאר האזורים ישנן פה ושם כמה משפחות מתוסכלות שחיות בין חילונים ו"סובלות בשקט". היה לי בדיוק שכן כזה, הערכנו אחד את השני, אבל לאורך כל השנים ראיתי איך הוא סובל ובמיוחד ילדיו שהיו כלואים בשישי/שבת כשכל הסביבה חוגגת. מעולם לא הבנתי למה בא לחיות שם.
 

prizman

New member
למרבה הפלא גם אני גרתי באשדוד כמה שנים.

לא הייתה לי הרבה ברירה, זה היה אילוץ של עבודה.
איכשהו זו הסתברה כעיר שדי נוח לגור בה.
בכל רובע היה מרכז מסחרי שכונה "מרכזון" וסה"כ העיר התפתחה כל הזמן
ממש חרדית היא לא הייתה.
היו שם הרבה רוסים שלא היו נותנים שיחרדו להם את העיר.
היו שני רבעים חרדיים מתוך 11 רבעים, זה מיעוט.סה"כ העיר התנהלה בסדר.
הרובע בו אני גרתי שכונה י"א היה חילוני לחלוטין.
אבל איכשהו נשברתי באיזשהו שלב
לא נרשמה טראומה מהמגורים שלי שם.
אח"כ עברתי לגור במושבי עשרת. יש דבר כזה. לא ממש רחוק מאשדוד, על כביש יבנה.
ולבסוף בדרך לתאילנד עברתי לת"א.
 

Sanchez

Member
היום יש הרבה יותר מ 11 רובעים...
אם אני לא טועה ישנם היום 17.
אכן רובע י"א הוא רובע ותיק ואיכותי. אנחנו גרנו בי"ב הצמוד.
&nbsp
ישובי עשרת זו ליגה בפני עצמה !
 

prizman

New member
אני לא בטוח שאני זוכר נכון,

זה היה מזמן, אבל אני חושב שהרחוב שגרתי בו נקרא הרי גולן או הר גולן.
בכל מקרה היה מהבית נוף לים. היה כיף לשתות ככה את הקפה בבוקר.
אבל כדאי שנחזור לענייני אוכל.
היה שם סנדביץ טוניסאי מופלא ברובע ב' אני חושב, לא רחוק מהיכן שהייתה התחנה המרכזית,
וקצת לפני שעזבתי נפתחה קונדיטוריה נפלאה עם שם צרפתי, דה לה פה?
היא הייתה מצויינת.
 

Sanchez

Member
דה לה פה היא היום רשת...
יש לה כבר 5 סניפים, כשרובם יותר במרכז. אחד אפילו בתל אביב.
פריקסה אני אוכל בבית, אפילו שהמרחק של אישתי מטוניס, הוא בערך המרחק שלך כרגע מישראל. זה משהו שהיא הביאה מבית אמה. אני אמנם לא אובייקטיבי, אבל כל מי שטוען, אומר שהרמה מאווווד גבוהה ! גם לי מאוד טעים. כמובן שהסוד הוא בהכנת ה"לחמניה" עצמה בבית ולא משהו קנוי, אבל גם למילוי יש משקל לא קטן להצלחה הכוללת של כל העסק.
 
למעלה