פלאפל

  • פותח הנושא ga26
  • פורסם בתאריך

רוני1955

Active member
צודק.

הפלאפל הומצא במצרים על ידי הקופטים כתחליף לבשר, והובא לארץ משם. בגלל האלרגיה הזו, שמשום מה היתה בעיקר אצל יוצאי עירק, התחילו לעשות את הפלאפל מחומוס.
 
אלרגיה לפול

שלום
מדובר בחוסר באנזים הנקרא G6PD והוא מאובחן בד"כ בבדיקות הנולד לפני שחרורו מביה"ח. השכיחות לחוסר האנזים בקרב יוצאי עיראק. אך אינה שכיחה בקרב ייתר האוכלוסיה ככלל.
אנשים הסובלים מחוסר האינזים צריכים לדעת מכך, ולהיזהר. לא רק מאכילת פול, אלה גם מנטילת תרופות מסוימות. לכן הרופא המטפל חייב להיות מיודע.
מעבר לכך, הם יכולים לאכול הכל.
 

yair_bar

New member
מנהל
אני דווקא אשמח להמלצה על מקום לאכול פלאפל טעים

אני חולה פלאפל, ובשנים האחרונות שמתי לב (אולי קשור גם בשינוי הטעם שלי) שאני מתקשה למצוא מקומות ממש מוצלחים לפלאפל.
&nbsp
חסר לי מקום שבו הקציצות עצמן טעימות מאד.
&nbsp
אני אוכל ברוב הפלאפליות של תל אביב (כבר לא מזכיר את המחיר המטורף) ומתקשה למצוא את הפלאפל הממש טעים.
&nbsp
אני מאד אוהב לאכול בפלאפל תדמור, אבל מוצא את עצמי נהנה יותר מהסלטים והממרחים מאשר הקציצות עצמן.
&nbsp
במפגש האושר כל המסביב נחמד, וכדורי הפלאפל באמת שונים, אבל הם יותר "קטע" מאשר פלאפל אסלי אמיתי של פעם.
&nbsp
באופן מפתיע הפלאפל שהיה לי הכי טעים בזמן האחרון הוא החדש של איל שני. הקציצה עצמה מאד טעימה ומתובלת בצורה שמזכירה פלאפלים חזקים של פעם. אבל המחיר והרכב הפיתה לא גורמים לי לחזור בתדירות גדולה. לרוב משתדל שאישתי תזמין וזונב לה ביסים רק מהקציצה.
&nbsp
לא רחוק ממני יש עוד מוסד של פעם - בשדרות נורדאו. אתמול אכלתי שם. הפלאפל נחמד, אבל משהו במנה לא הצליח להתחבר לי עד הסוף.
&nbsp
אשמח להמלצות אם יש לכם באזור המרכז. עדיף לא פלאפל ירוק מדי
 
מוסדות ישנים וחדשים

שלום
1. פלפל דבורה בפרדס חנה כרכור. גם הפיתה התימנית (אוורירית) מעולה.
2. בחיפה, פעם (בשנות ה-70 וה-80) כל הקצה של רח' החלוץ היה מלא בפלפליות.
מאז נותרו מעטים.
פלפל אוריון (ברח' הרצליה) שיש לו עוד סניפים. הסיפור שהוא נרכש בזמנו ע"י זוג רומנים, שהוסיפו לו שום ומאז כי טוב.
פלפל ארמון (ברח' הנביאים)
פלפל מוניות טירה, שמולו יש (היה?) גם קיוסק שמוכר גזוז של פעם...
רשת פלפל הנשיא: מרכז הכרמל, שד' גושן בק. מוצקין.
הפלפל המקומי במרכז נמיר בק. ים. זול (12 ש"ח) וטעים.

אין בפוסט הזה מתכון! אך גם בשאלתו של השואל אין...
 

חנהפ

Active member
אני אוהבת את פלאפל חתוכה יש בפ"ת

ובעוד כמה מקומות במרכז
 
גם של פלאפל ברבוע טעים לדעתי...בתור צמחונית, אני ממש אוהבת

את השוואלה שלהם (שווארמה צמחונית).
אבל חסר לי הציפס בצד....
 

פוקסי99

New member
כך אני מכין פלאפל

פלאפל מפול המקורי
הפלאפל המקורי הוא מפול
אחרי שהשרית פשוט תעשי חתך קטן עם סכין בראש הפול תלחצי חזק בצידו השני והוא ישלף מתוך הקליפה
התהליך הוא מהיר
ועכשיו לאותו התהליך כמו פלאפל מחומוס
לדעתי גם יותר טעים
בעבר הכנתי כך ויצא נהדר
את יכולה לרכוש בחנויות התבלינים פול יבש מקולף
לשים לב לאלו שאלרגיים לפול!!!!


1/2 קילו חומוס מושרה
חבילה פטרוזיליה
בצל גדול
4 שיני שום
הכל למכונת בשר לטחון ביחד
להוסיף לבלילה
מלח
כמון
כפית אבקת אפיה
לבחוש הכל הייטב
לחמם סיר עם שמן כאשר השמן חם להכין קציצות לזרוק לשמן כאשר הקציצות משחימות וצפות להוציא
לאוהבים ניתן להוסיף פלפל חריף (לא יבש) בתהליך הטחינה
בתמונה העיסה



 

גליגלי6

New member
אחח איך בא לי פלאפל עכשיו..נראה לי שאתחיל להכין בבית אבל אין

לי מכונת טחינה..אפשר לערב ביד?
 

yair_bar

New member
מנהל
אתה יכול לקנות מטחנת בשר ידנית כמו של פעם

זה לא יקר ונחמד להכין מפעם לפעם.
&nbsp
יש בשמחי משהו פשוט בפחות מ-100 ש"ח
 

superman1234

New member
אפשר לטחון גם בפוד פרוססור עם הלהב של הסכין.

צריך רק להקפיד לא לטחון יותר מדי.
ד"א , אני מוסיף גם כוסברה כירק וגם כוסברה טחונה - אבקה.
בנוסף, גם בצל ירוק.
שאלה לי לפוקסי99:
אתה לא מוסיף שום דבר בכדי לאחד את העיסה בזמן הטיגון ?
משהו כמו - לחם יבש שהורטב או קמח ?
 

גליגלי6

New member
ותודה גם לך
לא ככ יודעת

מה זה..צנחתי מהירח..משערת שזה המכשיר הזה לערבול. אבדוק ברשת
 

superman1234

New member
למעבד מזון יש להב מסתובב בנוסף לדיסקיות.

ראי תמונה למה הכוונה שלי בסכין - להב.

 

yair_bar

New member
מנהל
תנסה במקום כוסברה טחונה להוסיף גרגירי כוסברה

 

superman1234

New member
בעיקרון אתה צודק.

אני מניח שאתה מתכוון לגרגרים כמו בתמונה המצורפת.
בכדי לקבל את מלוא הארומה של הגרגיר, צריך לשבור אותו.(הוא גם גדול מדי בכדי להשתמש בו כמו שהוא).
מאחר ואני מקפיא חלק ניכר מהעיסה שאני מכין, מצאתי שבכדי לשמר את הטעם המיוחד של גרגירי (למעשה זרעי) הכוסברה ניתן להשתמש בכוסברה טחונה שאני שומר בכלי זכוכית סגור הרמטי.
בזמנו, הייתי משתמש בגרגירים ושובר אותם בתוך שקית פלסטיק עם פטיש של שניצלים.היום אני מסתפק בכוסברה טחונה מן המוכן.

 
למעלה