פטאט או פתאט??

זה מה שאמרו לי, אבל כל מקדולנדס שנכנסתי אליו טענו שאין

פעם היה וכבר לא מכינים כי לא היה ביקוש....
ניסיתי בכל מיני מקומות בארה"ב, לא רק בניו יורק. ומה שכחתי לאכול כשהייתי בארץ בקיץ? פוטטוס!
 

פעמונט

New member
האמת שהייתי מתבאסת אם היו ככה מחזירים לי את הכסף

זה נראה לי גישה של: לא אהבת? קחי את הכסף ולכי
&nbsp
ולא שבאמת עניין אותם מה לא בסדר.
&nbsp
יכול להיות שזה לא באמת היה ככה, רק הרגשה אישית שלי.
 

פאטאט

New member
תגובת הבעלים לפוסט

שלום, אני הבעלים של פאטאט.
אני מצטער לשמוע שלא נהנית מהמנה שהוגשה לך, ואני גם מניח כי הצ'יפס שהוגש לך לא היה קריספי / טעים כפי שציפית.
אנחנו משתמשים בחומרים הטריים והאייכותיים ביותר בשוק, ובשלושה שלבים להכנת הצ'יפס במקום - חיתוך וייבוש /טיגון 130 מעלות/ טיגון 190 מעלות - תהליך שאורך כ 36 שעות. אנחנו לא מוכרים אוכל מהונדס או מתועש ויתכנו טעויות כמו בכל עסק, ולעיתים מנה לא יוצאת מוצלחת כפי שאנחנו רוצים ומצפים.
גם סוג תפוח האדמה בארץ ומשך הזמן מהקטיף ועד לטיגון משפיע על המוצר.
יחד עם זאת עובדת המקום הציע לך מנה חדשה חלופית (לוקח 2 דקות להכין מנה חדשה), בלי לטעום את המנה שאכלת ממנה (אני מניח שגם את לא היית רוצה לטעום מנה שמישהו אחר נגס ממנה) או לחלופין לקבל את כספך בחזרה.
את בחרת באופציה השניה ובחרת לפרסם פוסט שלילי שמזהיר את "כולם" לא לאכול שם אפילו בלי לתת לנו את ההזדמנות להכין לך מנה חדשה.
אני יכול רק להצטער, ומציע לך להגיע שוב למקום על חשבונינו ולטעום.
בברכה
גיא
 

פעמונט

New member
תגובה יפה ומכבדת


 

החתולית

New member
גיא, תודה על התגובה

גם אני כתבתי על הצ'יפס שלכם, וגם אני ובן הזוג שלי קיבלנו שתי מנות של צ'יפס רופסים ולא פריכים (קריספי).
&nbsp
האם כך הם אמורים להיות?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
הרשה לי גם להגיב

שים לב שסיפרתי שהצעד הראשון שלי היה לגשת למוכרת ולומר לה שנראה לי שהמנה שהוגשה לי היא לא בסדר- כי ידעתי שהמקום אמור להגיש "צ'יפס הולנדי" ומה שהוגש לי היה ממש רחוק מזה..
בתגובה- קיבלתי יחס דיי מזלזל..שניסה לנפנף אותי כלקוחה מציקנית...
ניגשתי פעמיים ולא פעם אחת למוכרת כדיי לנסות ולהבין אם הצ'יפס אמור להיות לא פריך- ולא זכיתי לתגובה מלבד "ככה זה אמור להיות
בגלל זן תפוח האדמה" לדבריה...
אם ככה זה אמור להיות מוגש לדבריה- איזו סיבה הייתה לי לבקש שתכין לי מנה נוספת? שתהיה אותו הדבר? היא לא אמרה שאולי הכינו לי לא בסדר...היא הייתה בטוחה בעצמה שהמנה הוגשה כפי שהייתה אמורה להיות מוגשת..
והיא בהחלט הייתה יכולה לקחת צ'יפס אחד ולטעום- לא מדובר בהמבורגר שבו נוגסים ישירות בלחמניה...מדובר בקונוס מלא צ'יפס..אבל זאת לא הסוגייה...אם היא טוענת שהכל בסדר- אז למה שאבקש עוד מנה?
כל הדרך שבה התנהלה המוכרת הייתה דיי מזלזלת ודיי מנפנפנת..אז צר לי אם התגובה שלי הייתה בהתאם.
 

פאטאט

New member
הציפס בפאטאט - הוא קריספי מבחוץ ונימוך מבפנים

שלום, אענה לשתי התגובות.
אנחנו מאוד מכבדים את הלקוחות שלהו ואת הביקורת שלהם.
כל השוואה בין צ'יפס של מקדולנד (המכיל בין היתר סיליקון וכימיכלים המבוססים על דלק) לצ'יפס טרי וטבעי היא לא רלוונטית. אני יכול להציע לכם להקשיב להרצאה של רותי רוסו בארוע טד-תל אביב האחרון על הניצול שעושה תעשיית המזון בחשקים שלנו למתוק, מלוח ופריך.
לאחר שנה של לימוד רזי הצ'יפס ההולנדי בכדי לקבל צ'יפס הולנדי קריספי (זה לא מקדונלד ולא צ'יפס קפוא) יש צורך בחומר גלם (תפו"א) מאוד מסויים - יבש, בעל אחוז חומר יבש גבוה, ועם מעט סוכרים. לא אלאה אתכם בהסברים אבל אנחנו עובדים מול מספר מגדלים בישראל לקבל אספקה שוטפת של תפוח אדמה מתאים - מזנים שונים.
הייחוד של פאטאט הוא לא רק בצ'יפס אלא גם ב 20 הרטבים שאנחנו רוקחים כל יום מחומרים טריים משוק הכרמל (כמעט ללא שימוש בסוכרים ומלחים מיותרים) אשר מעניקים לחוויה רובד נוסף.
אתם מוזמנים לטעימה מתקנת על חשבוננו.
אשמח אם תתאמו איתי בפרטי.
שבת שלום
גיא
 

החתולית

New member
כלומר, זה מקרי בהחלט ששלושה מאתנו קיבלו צ'יפס רכים

ולא פריכים, בשתי הזדמנויות שונות?
&nbsp
חלק מהרטבים שלכם היו מצויינים (וציינתי זאת), אחרים היו לא טובים לטעמנו. אבל זה עניין של טעם.
&nbsp
&nbsp
 

DANIAVNI

Well-known member
שאלה לחתולית על צ'יפס בהולנד

זכור לי במעורפל על אנשים שחזרו מהולנד וסיפרו נפלאות על הציפס עם מיונז
האם אכן המנה שם כזו טובה ביחס לכאן?
 
חזרתי הרגע מ"פטאט". להלן המסקנות:

ובכן...
הגודל- המנה הגדולה מכובדת אבל לא ענקית. ישנן צ'יפסיות יותר נדיבות...

הצ'יפס- אצלי דווקא היה מימד של פריכות אבל בהחלט אפשר יותר. הטיפול הראשוני וזן תפוחי האדמה נראה נכון, אולי העניין הוא בטמפרטורה של הטיגון השני. בכל מקרה, הפריכות עוד הייתה בסדר לעומת המתחרים מ"אמסטרדם פרייז" . אם קראתם לצ'יפס של פטאט רופסים, אז של אמסטרדם צריכים להיקרא פירה מטוגן. אימפוטנטים זו לא מילה. קיצר, הטעם סבבה והפריכות עוברת, איכשהו, ביום של מצברוח טוב במיוחד.

הרטבים- טובים מאד. הרבה יותר מאמסטרדם פרייז. נדגמו ארבע גבינות ואיולי וויסקי. שניהם מדוייקים הרבה מעל המצופה.

צ'יפס בסדר, רטבים מצויינים, אולי לא אמסטרדם, אבל אפשרי בהחלט
 

מיתר44

New member
הרבה מהומה על מאומה

אתמול הכנתי צ׳יפס במטבח הביתי:
1 קג׳ תפוא פושטי (3 קג׳ ב 10 ₪), כפית אחת של שמן קנולה ושעה במכשיר לטיגון על בסיס אויר חם.
יצא שחום, פריך ורך. עם הניסיון ניתן לכוון את משך ההכנה, עובי אצבעות הצ׳יפס ואת מועד ההכנה כך
שהוא יצא חם.
את הרטבים לא ניסיתי מאחר ואכלנו לצד מרגז חריפים מצויינים שנקנו אצל אבו חילווה ונשמרו במקפיא.
לסיכום: נראה לי שנבנתה תדמית מעושה שמטרתה לדחוף מוצר זול להיות יוקרתי, נדיר וכמובן יקר.
מה דעתכם?
 

DANIAVNI

Well-known member
לא יכולתי לאמר זאת טוב יותר

צ'יפס זה תוספת
תו----ס----פ---תתתתת ולעשות מזה מנה ועוד במחיר שערורייתי
זה מגוחך
עכשיו אנחנו שומעים שהגורמה זה לא בדיוק גורמה
 
תוספת? לא מסכים. עניין של קיבעון בחשיבה

ככה לימדו אותנו.
צ'יפס זה לא אוכל.
באמסטרדם לעומת זאת מתייחסים אליו הרבה יותר ברצינות. שם זו ארוחה קלה לכל דבר ועניין.
אני לא יודע אם הייתי מגדיר את זה כמהומה על לא מאומה, אבל כן יש כאן האדרה של תפוח האדמה.
 

החתולית

New member
אתה מוכיח את מה שאני אומרת

שאפשר בקלות להכין צ'יפס מצויין מתפוחי אדמה בלבד, ושצ'יפס אמור להכיל רק תפוחי אדמה.
 
למעלה