על הבר של אואזיס - מוקדש למיתר44

Gargeran

New member
באמת צרם, אבל...

אין ספק שצרם. צרם לי משך ההתעסקות בזה אבל בעיקר צרם לי הביקורת על כך שהוא סו שף במשך 5 שנים ולא פותח מקום משלו. הרי תמיד יש ביקורת על אנשים שאחרי שנתיים במקצוע פותחים מקום משלם וקוראים לעצמם שפים לפני שהם עוד הספיקו להתמקצע.

אבל מהות הביקורת כן נכונה במובן ששף שאוהב לעשות בישול מולקולרי לא צריך להיות "תקוע" בבישול שלא מרגש אותו תחת שף שלא מעודד את ההתפחתות של הסו שף (מבלי להתעכב על השף הספציפי..)
לא היה עדיף שהיה הולך להיות סו-שף במסעדה יותר מתאימה לכישורים שעושים לו את זה?

אני כמובן לא יכול לדעת מה השכר שלו אצל ניר צוק ומה התנאים, אבל אני בספק אם הוא עד כדי כך גבוה משמעותית מהשכר שהיה יכול להיות לו במסעדת שף הרבה יותר יצירתיות.
 

Gרר

New member
הוא נשוי עם ילד

וזו מחויבות שגם אם היא מאכזבת מישהו בגלל שמתבזבז פה כישרון - צריך להבין אותה.
בכל פתיחת מסעדה יש יותר סיכוי להשאר בלי התחתונים מאשר להצליח כלכלית.
על אחת כמה וכמה עם סוג הבישול שלו ש... כמה בדיוק הצליחו לעשות את זה בארץ?
מילא כשאתה עומד בפני עצמך אם אתה מפסיד אז זו בעיה שלך.
כשאתה במסגרת משפחתית ועוד עם ילד זה מטיל עליך הרבה אחריות.
ולכן אני מאד מבין אותו.
אם הוא לוקח את העצה שלהם ופותח מקום ונכנס לחובות מושיק רוט לא בדיוק יבוא לשלם לנושים שלו...
אז יש מקום לשפים שמזהים את הפוטנציאל שלו לנסות לעודד אותו לכיוון.
אבל עם קצת יותר הבנה וקצת יותר רגישות וכבוד.
מה שהיה שם... היה מאד רחוק מזה.
 

Gargeran

New member
זה לא סותר דבר ממה שאמרתי...

כמו שהוא עבד כסו-שף בקורדיליה, הוא יכול לעבוד כסו-שף בכתית או בכל מקום אחר שיתן יותר במה לדברים שהוא אוהב לעשות
 

Gרר

New member
בגלל זה אתה בסדר והם לא

כי זה לא מה שהם רצו ממנו
 
הבנתי שהוא הסו שף של 5 'מפעלי צוק' ומנהל אותם

מניחה שהשכר בהתאם ולא כל אחד בנוי לקפיצת ראש ופתיחת מקום משלו. בכל מקרה, אלו השיקולים שלו והוא לא היה ראוי ל'ברד' שהומטר עליו.
 

שקדייה

New member
זה היה גועל נפש וגם טימטום לא קטן.

האנשים האלו הרי יושבים בטלביזיה , מצטלמים לעיתונים, ויוצאים למסעות קולינריים ברחבי העולם בזכות העובדה שלכל אחד מהם יש כמה סו-שפים נאמנים שמפעילים להם את העסק.

ההתייחסות לסו שף מוכשר כבן אדם שלא מגשים את החלום שלו (מי אמר שכל אחד רוצה להיות בעל מסעדה) שלא עושים רק מה שהם רוצים אלא מכינים את האוכל של השף שלהם, והכל במין סוג של זילזול והתנשאות- זה פשוט טימטום וירייה לעצמם ברגל.
הרי כל אחד מהם יצטרך לחזור אחרי השידור הזה למסעדה שלו ולהסתכל לאנשים שבזכותם יש לו פרנסה בעיניים, תוך כדי שהם מבינים שהוא פשוט מזלזל בהם.

אנשים לפעמים פשוט לא חושבים על מה שיוצא להם מהפה וההשלכות.... חיים ומוות ביד לשון (ברוטב פורצ'יני עם קציפת כמהין)
 

יויו13

New member
לך ולגרר ,בושה וחרפה

השפלה פומבית גם לו וגם לצוק שאני אישית לא אוהב
אבל יש גבול.
 

שקדייה

New member
עם לצרף את זה להערה המזלזלת של

"נו, זו בטח מנה של איזה סו שף מרפאל"- על מנה שקטלו......
זו רק תחילת התוכנית ולדעתי בסופה כשההולנדי המעופף יחזור למשכנו, ישארו פה 2 שפים די מוקצים במילייה המקצועי שלהם...
 

החתולית

New member
את כנראה לא מכירה את המילייה המקצועי

הם לא יהיו מוקצים, ומה שהם אמרו אינו שונה ממה שאומרים קולגות שלהם בראיונות בעיתונים, בפייסבוק או באינסטגרם.

לא תמצאי הרבה פירגון במילייה הזה.
 

שקדייה

New member
אני באמת לא מכירה...וכנראה טוב שכך.

אנשים קטנים. שהשתן עלה להם לראש. בסופו של יום- כולה טבחים.

גם אני חיה ופועלת בשוק קטן, שיש בו מילייה מצומצם ומוגדר וגם תחרות לא קלה- ומאוד מאוד מאוד לא מקובל להשמיץ בצורה כזו מתחרה.
 

החתולית

New member
אין שום צורך להעליב אחרים

בסופו של יום, כדי להיות שף טוב ומוצלח, צריך להיות הרבה יותר "כולה טבח".
 

salo22

New member
כן הכל טוב


סתם התאכזבתי תוך כדי התוכנית שאלכס לא משתתף, אבל גם מידן בהחלט קנה אותנו, עושה רושם של בחור נחמד מאוד.
 

bruno01

New member
ממש עשה רושם של בחור חמוד ונעים.

ובעיקר אופטימי.
מעניין שאני לא זוכר את המפגש איתו שחתולית ציינה, בקמפנלו
 

salo22

New member
עובר על האתר של רזי

וכיף לקרוא על הביקור האחרון שלו ב NYC והמנות שהוא אהב ביותר. מנה קטנה של אוקטופוס ברוטב ווסאבי טרי ב Ippudo, חמישה דולרים.. נכון שקשה מאוד להשוות, אבל בשנים האחרונות אפשר לחגוג שם היטב ביחס למה שיש אצלינו.. עם זה שהכל כל כך זמין היום, במיוחד מידע, כיף לראות איך חבר'ה צעירים מהתחום נחשפים בשלב כל כך מוקדם לדברים שאנחנו לא תיארנו לעצמנו לפני 20 פלוס שנים
 

Gargeran

New member
הוא תופעה

הלוואי שהיה לו זמן לתחזק את הבלוג שלו יותר. הוא כנראה בין האנשים עם חוש הטעם המפותח ביותר שאני מכיר ויש לו ידע רב.
באופן ראוי ביותר, מאז שהוא התחיל לעבוד כטבח בפופינה, הוא ממעט לכתוב ביקורת על מסעדות בארץ.
 
למעלה