יש לנו הרבה אורחים השבוע, אז התחלתי את
הקינוחים.... הנה מתכון פשוט לקינוח נ"ג שניתן לגוון. אין לו ממש שם, זה כמו "גלידה" ביתית. המתכון מחברה של אמא שלי ואיתנו כבר לפחות 30 שנה. חומרים 1 חלבון כפית נס קפה ( לא גרגרים ) קורט מלח 6 כפות סוכר 1 שמנת מתוקה 1 כפית תמצית וניל רבע כוס שקדים קלופים, קלויים וטחונים להקיץ חלבון לקצף חזק ויציב, להוסיף קפה ומלח, שתי כפות סוכר. להקציף שמנת לקצף יציב, להוסיף 4 כפות סוכר. לקפל קצף לתוך הקצפת, להויסף שקדים טחונים. להניח בעטרות נייר, להקפיא. הערות: אם אין קפה נמס ( לא גבישי ) אפשר להמיס כפית גדושה קפה עם טיפת מים רותחים ולהויסף כשמתקרר. לאחרונה אני קונה אבקת שקדים לכל מיני קינוחים, אז אני לא מתעסקת עם הקליה\טחינה, ומוסיפה ישר רבע כוס אבקת שקדים.... טיפה משנה את הטעם, אבל לא רע בכלל.