הוא, פחות או יותר.
נדמה לי שזה פורסם בחודש האחרון, בירחון החקלאות האורגני, שאגריאור וכל המפקחים האורגניים מתירים להשתמש בריסוסים קונבנציונלים (מה שמכונה בלשון יפה, אעלק: "ביולוגיים") "עד שימצא פתרון טבעי". אני לא קונה פירות וירקות אורגניים בד"כ, מהסיבה הזו. עד כמה שידוע לי, כפר יהושוע ומשק ברזילי הם האמינים ביותר. יכול להיות שיש עוד, אלו הידועים לי כעת. לגבי הדבש - ארגון הגג (טוב השדה) מתיר לכוורנים להאכיל את הדבורים האכלה מלאכותית, רק מה - שיהיה סוכר אורגני. בולשיט. זה לא דבש אורגני וראי את נושא השרשור - סוכר? סוכר?! אני קונה דבש אורגני מחברים בכליל שאני יודעת בודאות שלא מאכילים את הדבורים בכלל. שמן זית - כנ"ל - משתמשים בריסוסים ובתהליך העיבוד אני לא יודעת מה בדיוק עושים שם, אני קונה שמן זית אורגני מחבר שעושה את זה לחברים ממטע הזיתים הקטן שלו בעין הוד. מוצרי חלב - ההוראות של טוב השדה הן, למשל, כשפרה או עז חולה, או סובלת מדלקת בעטין, לתת אנטיביוטיקה ולהוציא מהעדר לעשרה ימים עד שבועיים. זה לא אורגני. אני לא קונה מוצרי חלב (טוב, כמעט בכלל לא צורכים כאן מוצרי חלב) אורגניים. הכי טוב לגדל בבית, בגינה, כמה שאת צריכה, את יודעת במה השקת את זה, איך זה גדל, מה זה קיבל, את קוטפת את זה וזהו.