מתכוני חנוכה - השרשור המרוכז

CATS7

New member
../images/Emo71.gif לביבות ושאר מטוגנים ../images/Emo213.gif../images/Emo213.gif../images/Emo213.gif

שבוע טוב לחברי/ות הפורום
"לביבה חמה ומתוקה" - יש שמבשלים ומועכים ויש שמגרדים על פומפיה לקראת "חגיגת הכולסטרול" שתערך בארצנו בשבוע הבא, שרשרו לכאן מתכוני לביבות ושאר מטוגנים המתאימים לחג. כמו כן, ספרו על זכרונות וגעגועים למתכונים אהובים מבית אמא/סבתא. כל זאת כמובן מבלי להזכיר את המילה קלוריות
אז, יאללה ט י ג ו נ י א ד ה חג
שמח
 
לביבות ללא גלוטן

בחג החנוכה מטגנים לביבות, מדליקים נרות עם שמן זית, מספרים על נס כד השמן וכל זאת למה ?, בסמוך לחג החנוכה נערך מסיק הזיתים, הזיתים מועברים לבית הבד, שם הם הופכים לשמן זית טעים ובריא. http://www.klg.co.il/article.php?id=690
 
סופגניות ללא גלוטן

כל שנה חיכיתי שסבתא מינה תכין לי סופגניות לחג החנוכה, וכל שנה סבתא ניסתה שלא לאכזב אותי ולהכין סופגניות שמרים כדת וכדין, בשנתיים האחרונות החלפתי את המתכון של סבתא במתכוון ללא גלוטן והבית מתמלא בריח החג והסופגניות........ יוצאות נהדרות.... חג שמח. http://www.klg.co.il/article.php?id=691
 

P U M M A

New member
לביבה קראנצ'ית

מגרדים ת"א בפומפיה מוסיפים ביצה וזהו לוקחים ביד כמות של לביבה וסוחטים ממנה את הביצה ומניחים במחבט בתיאבון !
 
אפשר להכין בצק ולשמור במקרר?

כי זה טעים חם ואני לא רוצה לטגן הכל בבת אחת ועוד שאלה איזה כמות יוצאת?
 

בישולה1

New member
לביבות קרישה(פראסה)

קרישה למי שלא יודע זהו הירק הגדול שנראה כמו בצל ירוק ענק לוקחים קרישה אחת שוטפים הייטב גם בפנים בודקים שאין מחילות של חול חוצים לשניים ופורסים דק דק מוסיפים 3 ביצים 2 כפות מרמולייט מלח פלפל ומעט קינמון מערבבים הייטב ומטגנים בתיאבון וחג שמח
 

מתי11

New member
אוי בישולה בישולה../images/Emo24.gif../images/Emo3.gif

לביבות קרישה זה הטעם שחסר לי מאז אני בארץ. סבתי ז"ל היתה עושה ואף אחת לא מגיעה לטעם שלה. היא היתה עושה עם קצת בשר טחון,רק לטעם,ממש כמו תבלין והרבה קרישה וכנראה המון אבקת אהבה של סבתא
כשראיתי את המתכון שלך הפה התמלא לי ברוק וה
בהמון געגעוים...
מתי
 

בישולה1

New member
קציצות בקר עם קרישה זה משהו אחר,אך

אני מוכנה ליהיות סבתא שלך ליום אחד אם זה יעשה אותך מאושרת.. אני שולחת לך מסר.
 

מתי11

New member
Killing me slowlyyyyy../images/Emo9.gif

שום מה כשקראתי את ההודעה שלך עלה לי בראש המשפט הזה משיר ידוע.... חבל שאת לא רוצה לאמץ אותי בכלל
מתי
 
ספאנז' מעולים

4 ביצים 3/4 כוס מים 3/4 כוס שמן 1 כוס סוכר 1 אפיה 1 וניל קילו קמח נ"ג פחות כוס לערבב במעבד את כל החומרים לחמם שמן עמוק ליצור בייגלה בערך קוטר של אגרוף (זה תופח בטיגון) ולטגן את הבייגלה בשמן לא לשים אותם צפופים כי הם תופחים ציפוי שתי אפשרויות- 1. פחות מתוק- פשוט לפזר אבקת סוכר 2. לטבול בסירופ הכנת הסירופ- חצי כוס מים כוס סוכר חצי לימון סחוט, לבשל עד להיווצרות סירופ לקרר מעט את הספינז' החם מאוד ישר מהטיגון טובלים בסירופ אפשר לפזר מעל סוכריות צבעוניות כשהסירופ עדיין לא נספג יוצא מעולה ונחטף נשמר במקרר מס' ימים אך עדיף להקפיא ולהפשיר במיקרו
 

leale1

New member
הכנתי אתמול בדיוק לפי המתכון

ויצא טעים מאד. הבעייה היחדה היתה איך בדיוק לעבוד עם הבצק הדביק ? מה את עושה ? מה את מציעה ? אני שימנתי את הידיים וניסיתי איך שהוא לקחת כדורי בצק לעשות בהם חור עם האצבע באמצע. אשמח לדעת כיצד את עושה זאת ?
 
../images/Emo122.gifסליחה שכחתי להגיד...

את צודקת אני שמה בצלוחית שמן וכל כמה ספנז' אני טובלת את הידיים . סליחה באמת פרט חשוב שברח לי מהראש
 
קרוקטים מתפוחי אדמה

1 כוס מחית תפוחי אדמה 1/2 כפית מלח 25 גרם מרגרינה 1/4 כפית פלפל שחור 1/4 כפית אבקת מרק עוף 1 כף בצל מטוגן (אפשר משקית) 1 ביצה גדולה מופרדת 1/2 כוס פירורי לחם נ"ג הכנה- מחית תפוחי האדמה צריכה להיות דיי יבשה, מערבבים עם המחית מלח, מרגרינה מומסת, תבלינים, בצל וחלמון, נוצרת תערובת דומה לפלסטלינה. מרטיבים ידיים ויוצרים "אצבעות" (כף תערובת לכל אצבע) טובלים האצבע בפירורי הלחם ואחר כך בחלבון (את החלבון יש לטרוף טוב כמובן) ואחר כך שוב בפירורים, כמו שניצל. מחממים שמן במחבת לא גדולה כ-3 ס"מ גובה לפחות. ומטגנים משני הצדדים (יש להפוך באמצע הטיגון) עד להזהבה. מגישים חם מאוד. מהכמות הזו יוצאים כ- 14 קרוקטים, מומלץ לכפיל את הכמות כי דורש עבודה וטעים מאוד.
 
למעלה