מסחטות מיץ, מטחנות למיניהן ושאר ירקות

כ חיים

New member
מטחנת בשר נוספת

גם זו תוצרת אלכסנדרוורק בעלת תצורה לא רגילה. לצערי חלקה התחתון שבור.

 

כ חיים

New member
מרסקי אגוזים,שקדים וכיו"ב

עוד כלי מוכר ונפוץ, שימש לשבירה וריסוק של אגוזים, שקדים ובוטנים לקישוט על עוגות וכד'.

 

כ חיים

New member
לסיום

כלי ששימש כנראה לגירוד גבינה צהובה. לא זוכר שהיה כזה בביתנו אולי יש כאן מי שזוכר את השימוש בו.



 
אוסף יפה!

חיים שלום,
תודה שחלקת עימנו את האוסף היפה שלך!
לשאלתך, מדובר על מטחנה לאגוז מוסקט!
אני זוכר זאת מבית סבתי ז"ל
מאחל לך שהאוסף יתרחב ויגדל!
 
היה לי כזה כלי. שימש לקיצוץ שמיר ופטרוזיליה.

לאותה חברה היה כלי שונה לטחינת גבינה.
תודה על ה'תערוכה'.
 

Suki333

New member
תודה חיים. אהבתי את המסחטה העשויה ביד עם המשטח עץ

 
ונזכור את כולם

כן העלתה בי זכרונות מהבית .
כל הכלים בעיקר מתחנות הבשר
והאגוזים היו בשימוש של אמי ז"ל.
חיים תודה .נהנתי צ'י
 

גרשונוב

New member
סחיטה רגשית

תודה על העלאת רצף התמונות. בהחלט תת מחלקה מכובדת במוזיאון לעתיד.
חפצים יפים מתקופות שבהן היה הרבה יותר ייצור עצמאי.

היום, דרך אגב, יש עדנה מחודשת לייצור הביתי. כל המגמות הבריאותיות, אקולוגיות וסגנון-חיימיות מחזירות אנשים לעבד מוצרים בעצמם. לסחוט, לקלות, לזקק, להתסיס, לשמר וכו'.
פעם זה הונע מרעב, היום מסוג מסויים של שובע.
 

rachelea

New member
עד להקמת והגשמת החלום....

האם לא כדאי לשמר את כלי המתכת ולשמן, כדי שהקורוזיה לא תעשה שמות בכלים? לדעתי כדאי להתחיל כבר עכשיו בשימור שמא לא יהיה מה להציג אח"כ.
אני טועה?
 

ז ק ו

New member
תודה חיים. על כך שאתה טורח להביא

לפנינו את האוספים היפהפיים שלך, שמזכירים לנו ימים אחרים, ומלמדים אותנו דברים חדשים.
 

powo

New member
יופי של אוסף.תודה חיים.פיספסתי תוספת של מטחנות

 

בוקי 23

New member
תודה לחיים על הפריטם שהבאת ומוסיף כלי מטבח שאספתי

בשנת 2003 כשבני למד בתדמור והיום הוא שף מכובד























 

כ חיים

New member
תודה בוקי

וכשהפריטים הללו מצטרפים לשף מדופלם הערך המוסף שלהם ממריא.
 
למעלה