מימונה-שרשור עוגיות מסודר

../images/Emo41.gif מתכון פקעות בוטנים חומים

מכינים את אותו מתכון כמו בפקעות בוטנים מוסיפים 2 כפות קקאו לתערובת זהו זה השינוי היחיד אופים כמו פקעות בוטנים
 
../images/Emo41.gif מתכון פקעות שוקולד

2 כוסות סוכר+ 200 גרם חמאה רכה להקציף להוסיף 4 ביצים + 2 כוסות קמח רגיל+ 2 כפיות אבקת אפיה + 2 כפיות תמצית וניל להוסיף כוס אבקת קקאו משובח (אני שם קקאו הולנדי) לערבב הכל טוב טוב במערבל לכבות אותו ולהוסיף 300 גרם פיצפוצי שוקולד ציפס ולערבב ידנית להעביר למקרר ל כעשר שעות (לא לוותר על זמן הקירור אחרת הן נמרחות באפיה) ליצור כדורים ולגלגל בסוכר ואז באבקת סוכר להכניס למנג'טים מספר 1 ולאפות עד שמתבקע ולהוציא מיד עוגיות מטריפוווווווות
 
../images/Emo41.gifמתכון עוגיות לב חצי חצי

הכנתי את המתכון הפריך של סיוי לעוגיות ריבה קרצתי צורות של לבבות אחרי האפיה לצמיד עם שוקולד וליטבולי רק חצי עוגיה להעביר לייבוש אחרי שנתנו לשוקולד עודף לרדת לקערה חזרה להברקה וייבוש מהיר לשים חמאת קקאו בשוקולד המומס ל 100 גרם שוקולד מומס לשים חתיכה של חמאת קקאו בגודל במבה הבצק עוגיות פרח ריבה של סיוי 100 גרם אבקת סוכר (שקית קטנה) 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות 300 גרם קמח 1 כפית שטוחה אבקת אפייה 1 שקית סוכר וניל 1 ביצה שמים את כל המצרכים במעבד מזון עם להב פלדה, להתחיל בפולסים, לתת עוד עירבול עד שנוצר כדור וזהו! (בבצק צריכים להיראות מעין פתיתי חמאה קטנים, עיבוד יתר פוגע בפריכות). לשים כשעה במקרר. לרדד, לקרוץ עיגולים או פרחים . לאפות ב-190 מעלות כ-12 דקות. לצנן לגמרי, לקחת עוגיה שלמה ולשים כפית שוקולד במרכז ולהצמיד ואז לעבור לטבילה שציינתי למעלה
 
../images/Emo41.gif מתכון אלפחורס ריבת חלב

אלפחורס ל 25-30 יחידות: 300 גרם קורנפלור 200 גרם קמח 1/2 כפית אבקת סודה 2 כפיות אבקת אפייה 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 100 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר 150 גרם סוכר 3 חלמונים 3 כפות ברנדי או קוניאק 1 כפית תמצית וניל קליפת לימון מגוררת מלימון אחד ריבת חלב 100 גרם שבבי קוקוס לקישוט אופן ההכנה: 1. מנפים יחד את הקורנפלור, הקמח, אבקת הסודה ואבקת האפייה לתוך קערה בינונית. 2. בקערת מערבל מקציפים את המרגרינה עם החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת. מוסיפים את הקוניאק, הווניל וקליפת הלימון. 3. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים בקצרה רק עד שהם נספגים בתערובת (עירבול יתר פוגם במרקם הרך). מצננים במקרר 60-30 דקות. 4. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות). 5. מרדדים את הבצק אפייה לעובי של שלושת רבעי ס"מ. בעזרת חותכן עגול או כוסית בקוטר כ6- ס"מ קורצים עיגולים בבצק. 6. מניחים את העיגולים על תבניות האפייה במרווחים. אופים 8-10 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים בתבנית 5 דקות. משחררים מהתבנית בזהירות בעזרת מרית מתכת, וממשיכים לצנן על רשת. 7. מורחים על מחצית מהעיגולים שכבה עבה של ריבת חלב. מצמידים לריבה עוגיה נוספת. מורחים שכבה דקה של ריבת חלב בשוליים מסביב, ומגלגלים את השוליים בשבבי קוקוס.
 
../images/Emo41.gif מתכון לפזואלוס

מקור המתכון: אתר קוסקוס 1 ק"ג קמח 4 ביצים קורט מלח אופן ההכנה: ללוש היטב את החומרים עד לקבלת עיסה הומוגנית. העיסה צריכה להיות אחידה, לא דביקה ולא קשה מדי. לרדד את הבצק והשיטה הטובה ביותר היא לחתוך חתיכות ולהעביר במכונת פאסטה לקבלת רצועות דקיקות באורך של כ- 30-40 ס"מ. לחמם היטב שמן עמוק לטיגון, לקמח קלות!!! את הרצועות שלא יידבקו ולהכינם לטיגון. לוקחים רצועה , מכניסים לאחת השיניים של המזלג ומטגנים תוך גדי ערבוב...עד לקבלת העוגייה מגולגלת כולה ומטוגנת באופן אחיד- כולה לשים לב:עוגיות אלה הן עדינות, פריכות ונשרפות מהר...אין להיות בצ'אט ולעשות אותן, אין לכתוב בפורום יש להיות רק ליד סיר הטיגון...שיהיו אסטטיות ומטוגנות בדיוק במידה. לאחר הצינון יש לפזר עליהן אבקת סוכר ולהגיש- בתאבון! במידה ורוצים בצבעים יש לצבוע את הבצק שהוא מוכר לפני הרידוד אני משתמש בצבעים מישחתיים
 
../images/Emo41.gif מתכון שבקיה

לבצק: 1 כוס מים 1 כוס שמן חצי כפית מלח 4 כוסות קמח לערבב הכל לבצק אחיד וגמיש לתת לנוח חצי שעה לחלק לכדורים ולתת לנוח רבע שעה לפתוח כל כדור לעלה כמו שפותחים לרולדה למרוח שמן ולפזר קמח ולגלגל לרולדה לתת לנוח חצי שעה לחתוך את הרולדה לחתיכות כמו שחותכים בגלילות תמרים לשים את החתיכה של הרולדה שהכיוון של הצדדים הפתוחיםם בצדדים ואז עם מערוך לרדד לעלה דק מאוד לחרוץ פסים עם סין בלי להגיע לדפנות ככה יש לנו מין מלבן ארוך עם פסים חתוכים לקחת את 2 הצדדים ובתנועת סיבוב לקפל למעין פרח שושנה לטגן בשמן חם רק עד שמזיב לסירופ 2 כוסות מיםם + 3 כוסות סוכר + לימון שלם פרוס להרתיח ולבשל לסירופ סמיך את כל המרכיבים לטבול את השבקיה כשהעוגיה קרה לחלוטין והסירופ פושר לפזר שומשום
 
../images/Emo41.gifמתכון סיגרים מתוכים

ראשיתלשבקיה ולסיגרים אותוו הבצק אם רוצים ניתן להכין מעלי סיגר קנויים לבצק: 1 כוס מים 1 כוס שמן חצי כפית מלח 4 כוסות קמח לערבב הכל לבצק אחיד וגמיש לתת לנוח חצי שעה לחלק לכדורים ולתת לנוח רבע שעה לפתוח כל כדור לעלה כמו שפותחים לרולדה למרוח שמן ולפזר קמח ולגלגל לרולדה לתת לנוח חצי שעה לחתוך את הרולדה לחתיכות כמו שחותכים בגלילות תמרים לשים את החתיכה של הרולדה שהכיוון של הצדדים הפתוחיםם בצדדים ואז עם מערוך לרדד לעלה דק מאוד לחרוץ פסים עם סין בלי להגיע לדפנות ככה יש לנו מין מלבן ארוך עם פסים חתוכים לקחת את 2 הצדדים ובתנועת סיבוב לקפל למעין פרח שושנה לטגן בשמן חם רק עד שמזיב לסירופ 2 כוסות מיםם + 3 כוסות סוכר + לימון שלם פרוס להרתיח ולבשל לסירופ סמיך את כל המרכיבים לטבול את השבקיה כשהעוגיה קרה לחלוטין והסירופ פושר לפזר שומשום זה קצת מסובך העוגיות האלה בפעם הבאה שאעשה אני אשלח לפורום סדנא מצולמת זה יהיה יותר קל סיגרים אותו התהליך עד שפותחים את החתיכה לעלה ואז בקצה שמים מילוי ומגלגלים חשוב ביותר בזמן הטיגון להניח בעדינות את הסיגר על הסגירה שעסינו ככה הסיגר לא נפתח אני ממלא בקרם שקדים- (מרציפן)- מרוזיה - קוקוס עם דבש
 
../images/Emo41.gifמתכון פסטלים מתוקים

מכינים מלית שקדים כמו לסיגרים קונים עלי סיגר מוכנים חותכים באמצע מקפלים את הצד העגול למרכז מניחים בקצה כדור מהמלית מקפלים למשולשי פסטל הקיפול האחרון יהיה סגירה כמו כיס מטגנים בשמן עמוק וחם מסננים טובלים בסירופ דבש ניתן לפזר קוקוס אם רוצים מעל
 
למעלה