מה דעתכם על המטבח הטורקי ?

מה דעתכם על המטבח הטורקי ?

שמעתי המון תשבוחות על המטבח הטורקי וגם על המטבח הסורי-לבנוני.
מי לדעתכם יותר טוב ...............
 

טליה ג

New member
אני לא מכירה את המטבח הסורי לבנוני

והמסעדות הלבנוניות שיצא לי לאכול בהן עד כה היו די מאכזבות, ואני לא יודעת עד כמה הן משקפות באמת את המטבח הלבנוני. אבל המטבח הטורקי מדהים, ומאוד מגוון!

מידע על המטבח הטורקי וגם הרבה מתכונים טעימים תוכל למצוא כאן:
http://www.tapuz.co.il/forums/links/1745/13163

ועוד משהו: אני מניחה שאתה אוהב חומוס לפי הכינוי שבחרת. הטורקים אוכלים את החומוס כחטיף קלוי, מלוח או מתוק, מאוד טעים. חטיף החומוס הטורקי נקרא leblebi.
 
דונדורמה


מסתבר ש-הגלידה מסטיק שהיא מוכרת בארץ ובכל המזרח התיכון היא בעצם סוג של גלידה סורית שהיא חיקוי של הדונדורמה הטורקית.

את הדונדורמה הטורקית מכירים רק בטורקיה או במזרח הרחוק.
שאני ביקרתי באיסטנבול לפני 20 אכלתי שם ארטיקים מדהימים בקיץ ש-כאן בארץ לא מגיעים לרמה שלהם ..........
 

טליה ג

New member
למרבה הצער גלידת המסטיק הטורקית הולכת ונעלמת

כשביקרתי בטורקיה לראשונה ב-1998 מכרו אותה בכל פינה, גם בכל עיירה הכי נידחת במזרח טורקיה, כשהמחיר הסטנדרטי ששילמנו אז עבור גביע גלידה היה 50,000 לירות טורקיות, מה שהיה מקביל אז ל-70 אגורות אצלנו! במקום אחד, אם איני טועה ב-Konya, שילמנו רק 10,000 לירות! אבל בעקבות היכחדות צמח המסטיקה והפיכתו לנדיר (ויקר), גלידת המסטיק כמעט לא קיימת כיום, וכשביקרתי בטורקיה שוב ב-2004, לא ראיתי אותה כמעט בשום מקום, ובמקומה עברו למכור גלידות סטנדרטיות, חלקן טובות יותר וחלקן פחות, אבל זה לגמרי לא אותו הדבר כמו גלידת המסטיק הנפלאה.
 
מסטיקא זה השרף של עץ אלת המסטיק

ואצל הכפרים הערביים בארץ מוכרים כל מיני חיקויים של גלידה מסטיק בגלל המחיר הגבוהה של המסטיקא
 

טליה ג

New member
בגלל המחיר הגבוה הגלידה נעלמה גם בטורקיה

קשה להאמין איך תוך פחות מ-10 שנים הגלידה שמכרו בכל עיירה נידחת במחירים מצחיקים של פחות משקל, לא קיימת כמעט יותר. כנראה במהלך העשור הקודם צמח המסטיקא הלך ונעשה נדיר יותר, כך שלא משתלם יותר לייצר גלידה ממנו.

אבל למרבה הצער לא רק גלידת המסטיק הטורקית הולכת ונעלמת, אלא גם הקינוחים הטורקיים המסורתיים, שפינו את מקומם לקינוחים מערביים סטנדרטיים. גם את השינוי הזה ראיתי קורה במהלך העשור הקודם, ומעבר לעובדה שמאוד התגעגעתי ל-Sütlaç, Aşure, keşkül ושאר הקינוחים המסורתיים, עצוב גם לראות איך תרבות קולינרית שלמה הולכת ונעלמת.
 
האם יצא לך לבקר בעיר של הגלידה Kahramanmaraş ?

קישור = https://he.wikipedia.org/wiki/קהרמאנמרש

שמתי לב שהם נוהגים לערוך אפילו בידור ושעשועים בגלל המסה הקשה שלה ואפילו מוכרים אותה ממש כמו שוארמה וכל שנה מתקיים שם פסטיבל הגלידה.
אפילו פעם אחת ניסו להרים מכונית בעזרת הגלידה = https://www.youtube.com/watch?v=_MuQFfC7G8w
 

טליה ג

New member
לצערי לא יצא לי לבקר שם

הסרטון באיכות מאוד גרועה והמכונית מאוד ישנה, כך שאני משערת שהוא מאוד ישן. ספק אם היום, כשצמח המסטיקא הפך לנדיר ויקר, יבזבזו חומר גלם יקר על להטוטים וגימיקים.
 

Nir0231

New member
אוכל טורקי

אחד המטבחים המעולים שאני מכירה יש בו פשטות ותיחכום רב .מטבח ים תיכוני במובן הטוב של המילה.אוהבת כל דבר שלהם
 
למעלה