מרק עוף קלאסי - בבקשה
מרק עוף
מצרכים:
 
עוף מחולק ל8 (אפשר להוריד עור)
1 בצל
4 שיני שום שלמות קלופות
שורש פטרוזיליה קלוף וחצוי לאורכו
שורש סלרי קלוף מחולק לרבעים או לפרוסות
4-5 גזרים קלופים, חצויים לאורך (וגם לרוחב אם הם גדולים)
1 קולרבי חתוך לרבעים או פרוסות (לא חובה)
3 קישואים מקורצפים וחתוכים לפרוסות גסות
חתיכת דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גסות
מלח, פלפל שחור שלם, פלפל אנגלי שלם.
 
חצי צרור שמיר+חצי צרור פטרוזיליה+כמה ענפים שטופים של עלי סלרי,
מאלו שהיו מחוברים לשורש. (להשרות במים קרים)
 
סיר של כ 8 ליטר מלא מים כדי 4/5..
שמה קודם את העוף במים קרים, מביאה לרתיחה, נותנת לרתוח
10 דק' ומקפה את הקצף העכור ורק אח"כ מוסיפה את הירקות +תבלינים:
כף-כף וחצי מלח, כמה גרגרי פלפל שחור שלם וכמה גרגרי פלפל אנגלי שלם,
להביא לרתיחה שוב, להוריד אש ולבשל שעה וחצי בערך.
(חצי שעה לפני סוף הבישול מוסיפה חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור שמיר.)
 
לא שמים תפוח אדמה! הוא מעכיר את המרק כי הוא מפריש עמילן למים.
מרק עוף
מצרכים:
 
עוף מחולק ל8 (אפשר להוריד עור)
1 בצל
4 שיני שום שלמות קלופות
שורש פטרוזיליה קלוף וחצוי לאורכו
שורש סלרי קלוף מחולק לרבעים או לפרוסות
4-5 גזרים קלופים, חצויים לאורך (וגם לרוחב אם הם גדולים)
1 קולרבי חתוך לרבעים או פרוסות (לא חובה)
3 קישואים מקורצפים וחתוכים לפרוסות גסות
חתיכת דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גסות
מלח, פלפל שחור שלם, פלפל אנגלי שלם.
 
חצי צרור שמיר+חצי צרור פטרוזיליה+כמה ענפים שטופים של עלי סלרי,
מאלו שהיו מחוברים לשורש. (להשרות במים קרים)
 
סיר של כ 8 ליטר מלא מים כדי 4/5..
שמה קודם את העוף במים קרים, מביאה לרתיחה, נותנת לרתוח
10 דק' ומקפה את הקצף העכור ורק אח"כ מוסיפה את הירקות +תבלינים:
כף-כף וחצי מלח, כמה גרגרי פלפל שחור שלם וכמה גרגרי פלפל אנגלי שלם,
להביא לרתיחה שוב, להוריד אש ולבשל שעה וחצי בערך.
(חצי שעה לפני סוף הבישול מוסיפה חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור שמיר.)
 
לא שמים תפוח אדמה! הוא מעכיר את המרק כי הוא מפריש עמילן למים.