לדעתכם

smile2life

New member
לדעתכם

האם חייל שעבר נסיון אובדני במסגרת שרותו הצבאי זכאי להכרה ממשרד הבטחון וקבלת מעמד של "נכה צה"ל"?
 

Brendan

New member
זה תלוי בנסיבות.

במידה ופעולת האיבדון נעשתה על רקע מצוקה הקשורה לצבא אז כן. במידה והפעולה בוצאה על רקע אישי (רומנטי, משפחתי, פרמקולוגי או *נפשי) אז לא. * - בנפשי הכוונה למשבר נפשי אשר לא קשור לשירות הצבאי
 

smile2life

New member
אם אני מבין אותך נכון

חייל (סדיר או קבע) הולך לקצין בריאות נפש עם בעיה שלא קשורה לצבא והקב"ן אינו רואה לנכון לקחת ממנו את הנשק ואותו חייל מנסה להתאבד ואולי אף מצליח האם יחשב כחלל צה"ל והאם לדעתך הקב"ן צריך להשאר בתפקידו? במיוחד לאור העובדה שלא ראה את אישיותו האובדנית של החייל.
 

Brendan

New member
הצגתה מיקרה מאוד ספציפי

במיקרה אותו אתה מציג יש לראות בחייל כחלל צה"ל או נכה (תלוי בתוצאות). זיהוי אישיות אובדנית איינו דבר קל. יש צורך לבדוק את עבודתו של הקב"ן על-מנת לשלול אפשרות של כשל מקצועי או רשלנות. יתכן והרקע הפטלוגי של החייל, אשר הביא אותו או אותה למעשה זה, הוא תורשתי (וכי אז היה חייב החייל לדווח על כך טרם גיוסו) או לחילופים פטולוגיה זמנית אשר נובעת משימוש בסמים וכי אז אין לראות בצבא כגורם אחראי למעשיי החייל. אהבה נכזבת יכולה להוות סיבה או טריגר לדיכאון שבמצבים מסויימים ואצל אנשים מסויימים יכול לקבל ביטוי בהתנהגות אובדנית. היות ואין לכך שום קשר לשירות הצבאי והיות ואין סימנים מוקדמים לכך והיות ואין קב"ן צמוד לכל חייל הרי שלא ניתן לצפות מהצבא לקחת אחריות במקרים כאלה.
 

smile2life

New member
המקרה הנ"ל אמנם ספציפי

אבל בהחלט אני מכיר מקרים כאלו בבית הלוחם ת"א
 
למעלה