כעכות - כעכים של חמותי בסגנון יוסף עבאדי

בארון המטבח של חמותי ג'וליה מימון מירושלים, עמדה קופסת פח ענקית ומוזהבת, ובתוכה מבחר מתחלף של עוגיות מתוקות ותמיד תמיד גם הכעכים הקטנים האלה שאצלנו קראו לכם כעכות k'ekot. יותר טעימות ופחות שומניות מאלה של יוסף עבאדי. הנה המתכון.
1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים טריים או שמרית או 1-1.5 כף שמרים יבשים
(בחורף הירושלמי צריך כף וחצי ובשאר הזמנים מספיקה כף אחת)
2/3 כוס שמן
1/2-3/4 כוס שומשום
2 כפות קצח (אם אוהבים)
כף מחוקה מלח
2-2.5 כוסות מים פושרים

מכינים בצק מכל הנ"ל. כדאי להתחיל בשתי כוסות מים ולהוסיף במקרה הצורך.
מתקבל בצק רך ואחיד.
מתפיחים בקערה מכוסה, מגלגלים לאצבעות (הכי טוב לגלגל על השולחן) בעובי
כ- 1/2 ס"מ ומעצבים בצורת טבעת או משאירים כמקלות ארוכים. מסדרים בתבנית
מרופדת בנייר אפיה ומיד מכניסים לתנור מחומם מראש לחום בינוני (בערך 180 מעלות).
לא מתפיחים בתבנית. לאחר שמוכן, אופים עוד זמן מה בחום נמוך, כדי שיתייבש באופן יסודי.
לאחר שהתקרר, שומרים בכלי אטום היטב.
 
למעלה