יום שלישי, פעמיים כי טוב: מה עשינו למען עצמנו השבוע?
זה היה לא רק החמין הראשון של העונה, אלא גם הראשון שלי מזה כמה שנים. ודייק: זה לא אני שהכנתי את החמין – הכינה אותו גברת מקסימה אחת שבאה לכאן בימות השבוע לטיולים בחורשה הסמוכה כולל שיחות משעשעות ומרחיבות את הדעת, וגם לסדר לי קצת את הבית ולעשות קניות וחשוב מאוד - לבשל לי, בפרט לקראת שבת. הגברת מרוקאית בנשמה, וטעם תבשיליה - בהתאם.
הפעם היא הכינה סיר חמין מלא בכל טוב עוד ביום חמישי, הרתיחה אותו והורתה לי להכניס אותו למקרר אחרי שיתקרר, עד שישי אחה''צ, שאז תגיע שעתו להיכנס לתנור. באיזה חום? את זה היא לא ידעה, כי בבית היא מבשלת את החמין על פלטה חשמלית.
בשישי בין השמשות נכנס הסיר לתנור. החלטתי על חום של 100 מעלות, מה שהתברר כהימור מוצלח. בת זוגי הגיעה בשבת בצהרים לטעום את החמין המרוקאי הראשון שלה, והשמחה היתה גדולה. גם לונה חגגה על כמה עצמות ומשפחתנו הקטנה צהלה ושמחה.
ואצלכם, מה היה? מה עשיתם בשביל עצמכם השבוע?
זה היה לא רק החמין הראשון של העונה, אלא גם הראשון שלי מזה כמה שנים. ודייק: זה לא אני שהכנתי את החמין – הכינה אותו גברת מקסימה אחת שבאה לכאן בימות השבוע לטיולים בחורשה הסמוכה כולל שיחות משעשעות ומרחיבות את הדעת, וגם לסדר לי קצת את הבית ולעשות קניות וחשוב מאוד - לבשל לי, בפרט לקראת שבת. הגברת מרוקאית בנשמה, וטעם תבשיליה - בהתאם.
הפעם היא הכינה סיר חמין מלא בכל טוב עוד ביום חמישי, הרתיחה אותו והורתה לי להכניס אותו למקרר אחרי שיתקרר, עד שישי אחה''צ, שאז תגיע שעתו להיכנס לתנור. באיזה חום? את זה היא לא ידעה, כי בבית היא מבשלת את החמין על פלטה חשמלית.
בשישי בין השמשות נכנס הסיר לתנור. החלטתי על חום של 100 מעלות, מה שהתברר כהימור מוצלח. בת זוגי הגיעה בשבת בצהרים לטעום את החמין המרוקאי הראשון שלה, והשמחה היתה גדולה. גם לונה חגגה על כמה עצמות ומשפחתנו הקטנה צהלה ושמחה.
ואצלכם, מה היה? מה עשיתם בשביל עצמכם השבוע?