יש מסעדות וייטנאמיות בישראל
אם הן אותנטיות? טרם הייתי בווייטנאם...
לדעתי יש כיום יותר ויותר קהל לאוכל אסייתי אותנטי, בעיקר במרכז. כיום חו"ל נגיד בהרבה מאשר בילדותנו, אפשר למצוא כרטיסי טיסה לפעמים במחיר של 500-700$ לסין, יפן, קוריאה וכו' ולהיחשף לאוכל אסייתי אמיתי, והיום המזרח הוא לא נחלתם של צעירים הרפתקנים אחרי צבא אלא אפילו הדודה בת ה-70 יצאה לטיול מאורגן בסין וחושבת על פסח ביפן.
היום בארץ לא מעט אנשים מסתכלים בזלזול על האוכל העלק-סיני שהגישו פה באייטיז.
הבעיה באוכל הקוריאני היא שקודם כל צריך את כל המרכיבים (וזה מעלה עלויות), זה לא יהיה כשר (מה שמרתיע חלק מהקהל, אם כי אני מהצד שמרתיע אותו כשזה כן כשר...), וגם אני מנסה לחשוב איך היו עושים את זה פה - בסיאול הז'אנרים בדרך כלל מופרדים: מסעדת עוף מטוגן עושה רק את זה, מסעדת ברביקיו עושה רק ברביקיו, ויש דברים שהם רק אוכל רחוב וכו'. אין כל כך שילוב, אלא מיקוד במשהו צר. שנית, כמו שאמרתי, המסעדות הרבה פעמים מתאימות לכמות של אנשים כחוויה חברתית, זה לא משהו של "קפצתי לבדי לסתום חור לארוחת צהריים". סביר להניח שמסעדה קוריאנית בארץ לא תתמקד במשהו ספציפי.
מבחינתי בכל אופן אחד הדברים החשובים בחוויית האוכל הקוריאנית ממילא לא ישוחזר בארץ - המחיר. אחרי שחזרתי משם (טוב, מרוב מסעותיי בשנים האחרונות) התבאסתי בכל יציאה החוצה בארץ. בקוריאה מרוויחים יותר, ומשלמים על אוכל בחוץ הרבה הרבה פחות. טוב, חוץ מקפה...