זאת בטח שאלה טפשית אבל אני אשאל בכל זאת

Maldini Girl

New member
זה ממש בסדר

תודה על המחמאה
&nbsp
התנור שלי חלש אז צולה את הסלמון על חום של 200, אבל מאמינה שהחום הנכון יהיה 180. אין צורך להפוך, והצלייה היא בערך 15 דקות (גם תלוי אם אתה אוהב אותו עשוי או שהוא עוד קצת "ורדרד חי" מבפנים)
&nbsp
בנוגע לאיך יודעים שהוא מוכן, זאת שאלה שקשה לי לענות עליה. אני לא עובדת מספיק עם דגים כדי לענות לך אם יש אפשרות למדוד טמפרטורה או משהו כזה, אבל אני מאמינה שאם התנור יהיה חם מראש על 180, רבע שעה או 20 דקות גג אמורים להספיק (אנחנו שמים לכמות ענקית של סלמון- נניח 2-3 יחידות פילה שהם כ2 ק"ג 20-25 דקות בתנור, וזה כי אצלינו הרוב לא מוכנים לאכול שום דבר שהוא לא WELL DONE.)
&nbsp
כשאני עושה סלמון בתנור לרוב עושה אותו או עם חמאת עגבניות וטימין, או עם רוטב של שמנת מתוקה ועשבי תיבול/ שמנת מתוקה חרדל, ומפזרת סביבו עגבניות שרי/ רבעי עגבניות.
 

תומאס

New member
המון תודה על ההסברים! סליחה שאני "נופל" עלייך ככה.

אני שם בטוסטר אובן (אין לי תנור) אז אני מניח שאני אשים על 180 כי הדג יהיה מאוד קרוב לגוף חימום.
את שמה אותו בתנור עם הצד של העור כלפי מעלה?
את החמאת עגבניות או השמנת מתוקה - את שמה על הדג בתנור או מוסיפה את זה לדג אחרי שהוא מוכן?
 

Maldini Girl

New member
הפורום הוא כדי לעזור ולשאול שאלות, ממש אין צורך להתנצל.

אני שמה את הדג בתנור עם העור כלפיי מטה.
נקודה חשובה בנוגע לעור של הדג- סלמונים מגיעים לרוב עם קשקשים, אלא אם כן ביקשת ממישהו שיוריד לך והוא עשה עבודה טובה. ממליצה מאד לעבור ולהוריד קשקשים (גם אם הורידו לך- לבדוק), אין דבר יותר מבאס מקשקש של דג באוכל.
&nbsp
את הרוטב- לא משנה איזה (ואתה יכול לבחור גם רוטב אחר, או סתם תיבול של שמן זית עם עשבי תיבול/ תבלינים) שמה מהתחלה ומכניסה יחד עם הדג לתנור.
אפשר כמובן להחליט שאתה מכין את הרוטב בנפרד ומוסיף אותו רק לאחר התנור. אני לא עושה את זה.
 

תומאס

New member
תודה על הסבלנות והיחס! לגבי הקשקשים - זה כבר גדול עלי חח

אני אקנה את הדג בחנות דגים איכותית (קניתי שם פעם אחת, כשבישלתי ארוחה ביחד עם אותה ידידה). אז אני אאלץ לסמוך שהם יעשו עבודה טובה.
אני עוד לא סגור סופית אם זה יהיה סלמון או לברק, אני רק יודע שזה לא יהיה בטיגון.
 

Maldini Girl

New member
בחנות טובה הם אמורים לעשות את העבודה כמו שצריך אם תבקש מהם

יחד עם זה, אני הפרמיטיבית מורידה קשקשים עם סכין רגילה, פשוט עוברת על עור הדג נגד כיוון הקשקשים וככה "מקלפת" אותם מהעור של הדג. זה בעיקר מלוכלך אבל לא לוקח הרבה זמן :)
 
מרגישים שאתה רוצה לפנק, לפנק, לפנק

אבל עולה בי חשש מה שאתה קופץ מעל לפופיק.

מלבד ההצעה הטובה של Maldini Girl על בחירת קו מנחה לארוחה, אני חושבת שכדאי שתיקח צעד אחורה ותחשוב איך כל המנות ביחד.
ראשית, יש לך 4 תוספות של פסטה (לבחירה מתוכן?) + התכנות למנה עיקרית בתוספת פסטה.
פסטה היא מאכל קל להכנה אבל כל כך משביע וכבד. אין שום טעם להכין יותר מתוספת פסטה אחת. מקסימום מנת תוספת וסלט קר עם מעט פסטה בתוכו. וזהו.
שנית, אני מניחה שאתה יודע שהחברה אוהבת חלבי, אבל האם ידוע לך אם היא אוכלת חלב ודג?
יש עדות שבהן לא אוכלים דג וחלב יחד, ובכלל יש שאומרים שדג וחלב אינם הולכים יחד.
כך שמנה ראשונה חלבית, סלט חלבי, תוספת חלבית, קינוח חלבי ומשקה קר חלבי ובאמצע דג לא יתקבל טוב אצל כולם.

בנוסף, ניסית להכין בעבר משהו מהמתכונים הללו? יש לי תחושה כשאני קוראת שבחרת אותם כי אתה רוצה להרשים. אז בחרת מתכונים של שפים עם עדת מעריצים גדולה. אבל יש לך שם שף אחד שהרבה טוענים שהמתכונים שלו לא מדוייקים ועוד אחד שאניני טעם טוענים שהוא לא יודע לבשל. ותסלח לי אבל אתה נשמע כאילו אין לך הרבה בטחון במטבח.
אני חושבת שכדאי שתנסה להכין ארוחת ניסיון לאחד לפני הזמנת החברה. רק לבדוק שהתוצאה המתקבלת היא לשביעות רצונך, ולקבל מושג מה אפשר לשים במקרר ולחמם אח"כ.
 

תומאס

New member
אולי לא הסברתי נכון - מכל מה שכתבתי -אני בוחר רק אחד מכל סוג

כלומר:
מנה ראשונה אחת
מנה עיקרית אחת
תוספת אחת
שתיה אחת
רק ציינתי איזה אפשרויות יש לי לכל מנה.
לגבי ההערות שלך:
אין לה בעיה לאכול דג ומנות חלביות. אבל את צודקת בזה שיש לי יותר מדי מנות חלביות. גם במנה הראשונה וגם בשתיה וגם בסלט יש גבינה וגם הקינוח יהיה גלידה. מצד אחד - אולי זה יותר מדי? מצד שני - זה לא הקו המנחה שאתם מדברים עליו? שיש מכנה משותף לכל המנות? מרכיב אחד שחוזר בכל הארוחה?
את צודקת אני רוצה להרשים.
בחרתי מתכונים של ספרי בישול שיש לי בבית.
יש מצב שאת מגלה לי של מי המתכונים לא מדוייקים?
באמת אין לי הרבה בטחון, כי זה דברים שלא הכנתי אף פעם.
אף פעם לא הכנתי דגים ואף פעם לא עבדתי עם טוסטר אובן.
כמו שכתבתי בהודעה הראשונה - אני מבשל מדי פעם אבל רק אוכל ביתי פשוט.
אני מסכים איתך שאני צריך להכין ארוחת ניסיון.
זאת הסיבה שאני התחלתי לתכנן את הארוחה כבר עכשיו, חודש לפני הדד ליין.....
 

Maldini Girl

New member
אני חושבת

שאין שום בעיה עם כמה מנות חלביות, רק לראות שהן לא יוצרות "כבדות" לארוחה. דווקא לי זה לא נשמע כבד.
&nbsp
בנוגע לקו- כשאני אמרתי קו הכוונה שלי הייתה שהתוספת לא תהיה מנותקת מהמנה העיקרית. למשל, דג בתנור/ באידוי לא מתאים עם ספגטי בולונז/ רביולי במילוי בשר.
מה שכן יכול להתאים זה למשל דג עם ירקות (רעיון שהעלית פה) עם פסטה שהרוטב שלה הוא לכיוון ים תיכוני (שמ"ז, עגבניות, זיתים, נדמה לי שגם את זה העלית)
או לחלופין דג ופסטה שהרוטב של שניהם יהיה אותו רוטב, מה שייצור ביניהם חיבור ולא שתי מנות שאין ביניהן קשר.
&nbsp
בנוגע לשף הלא מדויק אשלח לך הודעה פרטית, בהנחה שאני והיא חושבות על אותו אחד.
יחד עם זה אגיד- שאני בגדול לא מאמינה במתכונים מדויקים. ובסה"כ, צריך לראות מתכון, להתרשם ממנו באופן כללי ולעשות שינויים. האי-דיוקים הם יותר קריטיים כשמדובר בדברים כמו אפייה של עוגות/ בצקים (ואז צריך למשל כמויות מדויקות של שמרים/ סוכר/ אופן לישה/ זמן התפחה) ופחות קריטי בעייני כשנוגע לדברים כמו תיבול וזמני בישול (זמן בישול זה משהו שאפשר לבדוק אותו תוך כדי ולראות את זה לטעמך. אתה יכול להחליט שאתה עושה חתיכת דג קטנה לצד החתיכות הגדולות שהיא "טסטר" וממנה אתה בודק כל פעם אם היא מוכנה)
 

תומאס

New member
אהבתי מאוד את הרעיונות שלך להמשכיות המרכיבים במנות!

זה מה שקרץ לי במנה של סלמון ופסטה במתכון של שגב, שאת שניהם מכינים באותו סיר - אבל הדג עובר טיגון והחלטתי לרדת מטיגון.
לגבי דיוק במתכונים - בניגוד אלייך, אין לי אומץ לשנות מתכון. בטח שלא בפעמים הראשונות. אחרי שהכנתי את המאכל כמה פעמים, אז אני מרשה לעצמי להתחיל לשחק ולשנות קצת מרכיבים, אבל גם זה בקטנה.
כמו שציינתי, אני לא בשלן ורחוק מאוד מזה. אני בסך הכל מבשל קצת מדי פעם אוכל ביתי. זה הכל.
הרעיון לקחת חתיכת דג קטנה שתהיה "טסטר" - מבריק!
בכל מקרה אני אעשה "חזרה גנרלית" / ארוחת ניסיון.
 

תומאס

New member
תנקס! עוד שתי שאלות קטנטנות.....

1. את ממליצה לכסות את התבנית של הדג בנייר כסף?
2. בספר מתכונים של אורי בורי, הוא כותב שעדיף להוציא את הדג מהמקרר לפחות שעה לפני שמכניסים אותו לתנור.
בחום הזה של הקיץ, אם הדג יהיה שעה "בחוץ", הוא לא יתקלקל?
 

Maldini Girl

New member
תשובות

1.לא. לא מכסה. 2. תמיד רצוי שבשר יהיה בטמפ׳ החדר לפני כניסה למקור חום. אבל בימי הקיץ שעה נשמע לי הרבה... מאמינה ש20-30 דקות יספיקו. אבל לא חושבת שיתקלקל אלא אם כן תשים אותו מחוץ לבית בשמש הקופחת. בבית ממוזג יהיה בסדר גם שעה.
 
חתיכת דג קטנה

רעיון טוב. רק קח בחשבון שחתיכה קטנה תהיה מוכנה מעט מהר יותר מחתיכה גדולה יותר.
 

TCHM

New member
נכון


 
למעלה