האנטיפסטי של שישי בערב - עוד רעיונות?

shira1960

Active member
גם אצלי זה מתחסל במהירות ואני רק בן אדם אחד


לא משנה מה וכמה, זה מתחסל מהר.

שמה - (לא כל אלה ביחד, אבל בדרך כלל 4-5 סוגים)
*כרובית (לא מרתיחה קודם!! פשוט מחלקת לפרחים וצולה)
*פרוסות חצילים או אם אני מוצאת חצילים קטנים מאורכים(נקראים כאן "חציל איטלקי") אז חתוכים לרבעים לאורך
*בטטה
*שומר
*סלק קטנים שטופים ועטופים בנייר כסף (אחרי הצליה, מקררת קצת, ואז מקלפת וחותכת)
*אספרגוס - צריכים מעט זמן צליה
*בצל אדום
*זוקיני
*גזר שלמים קלופים, חתוכים לאורך אם הם גדולים (הכי יפה אם את מוצאת גזר צבעוני)
*כרוב ניצנים
נראה לי שזהו.

אני לא מתעסקת עם זה יותר מדי - שמה נייר כסף בתבנית, מסדרת את הירקות, מפזרת מלח גס ומעט שמן זית וזהו.

אחר כך, מוסיפה לסלט, מוסיפה לדגן מבושל כמו קוסקוס או אורז, מוסיפה לכריך, בקיצור משדרגת כל ארוחה ככה.
 

אמרלדה

Active member
איזה כרוב ניצנים? חי? יש אצלכם? כי פה רק קפוא... לא ניסיתי

באנטיפסטי. זה ירק שהשלם אוהב ואני לא. מרתיחה כמה דקות עם מלח, מוסיפה למחבת עם שמן זית - כי הוא לא אוכל חמאה - ומלח, מקפיצה שתי דקות וזהו. אם יש עוד רעיונות אשמח לשמוע.
ואיך את מכינה את האספרגוס? טריים ולתנור? זהו? כמובן, אחרי החיתוך, עם שמן זית ומלח? תודה.
 

shira1960

Active member
כרוב ניצנים טרי. שכחתי שאין בארץ, כאן זה קיים בכל מקום

אין אין אין מה להשוות בין הקפוא לטרי

אספרגוס - כן, מנקה, מורידה את החלק הקשה/עצי, מורחת טיפה שמן זית וקצת מלח גס.
 

אמרלדה

Active member
שכחתי מהדלעת ערמונים. הייתי מכינה הרבה, פעם. אבל הזוגי

אוהב יותר את הדלורית, ולי ממש בלתי אפשרי לחתוך את הערמונים כשאני לבד...
אבל את יודעת מה? תודה שהזכרת לי. אכניס את זה כשיעזור לי לבשל, כי את זה,
בניגוד לדלורית, אני אוהבת...
 

אמרלדה

Active member
תודה רבה על כל התוספות והרעיונות. יופי. שדרגתם לי את הנושא ו

אני חשבתי ששתי תבניות (ענקיות. החד פעמיות הכי גדולות שיש) זה המון!
אופה שתיים יחד בטורבו.
באמת שאכין ארבע אם כולם באים.
ולגבי סוגי הירקות - חלק באמת הכנתי מעת לעת, אבל לא "נכנסו למודעות". למשל, דלורית, השלם מכין לעצמו באמצע השבוע. כל שבוע. לא אוהבת את זה. אבל הכנתי את זה פעם בצורה אחרת בתוך האנטיפסטי, והיה מעולה, ולהיט.
או חציל, שבד"כ לא נכנס לתפריט שישי כי הבן שלי לא אוהב. אבל אפשר להכין אותו בנפרד... ועוד כל מיני רעיונות כאלה.
וגם לתת להם יותר משקל בעשייה השבועית שלהם, כדי שאפשר יהיה להשתמש בהם אחרת במשך השבוע, בתוך סלטים או כסביח וכולי. אז תודה רבה לכולן.
 
למעלה