חלב מתחת לגיל שנה
שלום,
בעבר הומלץ על דחיית חשיפה למוצרי חלב לגיל 9 חודשים. הסיבה העיקרית לכך הינה שחלב מהווה מקור דל לברזל.
כיום, ההמלצה היא שניתן לחשוף תינוקות למוצרי חלב שאינם ממותקים כבר בשלב הטעימות בגיל חצי שנה. מוצרים אלו הינם למשל: גבינות, יוגורט, לבן וכו'.
עדיין, חשוב להקפיד שמוצרי החלב לא יהוו מרכיב מרכזי בתזונת התינוק.
חלב ניגר אינו מומלץ מתחת לגיל שנה. ניתן להוסיף כמות קטנה מאוד ממנו כחלק ממאכלים אחרים כמו: פשטידות, מרקים, רטבים, לביבות, אך לא כבסיס לארוחה כפי שציינת בשאלתך.
בנוגע לדייסות- עדיף להשתמש בדייסות ייעודיות לתינוקות אשר עשירות בברזל.
בהצלחה!