הוא מוכנס לשם מסיבה "טובה".
כלומר, שומן השומשום הוא רב בלתי-רווי בעיקרו, משמע הוא אינו מוצק בטמפרטורת החדר.
ולכן, בשביל לקבל חלווה מוצקה ולא נוזלית, אין ממש ברירה אלא להוסיף שמנים רוויים כלשהם.
בלא תוספת כזו יכול להתקבל ממרח חלווה. אבל חטיף, או גוש חלווה, צריך "תמיכה נוספת" כדי להתמצק. ושמן דקלים הוא השומן הצמחי הרווי הזול ביותר (האחרים הם שמן קוקוס וחמאת קקאו). טוב, טכנית אפשר לשים גם מרגרינה. בכל מקרה, החיים קשים.