לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
פורום "ביקורת מסעדות" מיועד לאנשים שאוהבים לאכול, לבלות ולהנות מהחיים. הוא פתוח לכולם, נגיש והכותבים בו שמחים להמליץ ולכתוב על חוויותיהם. אנו דנים בנושאים שונים ומגוונים הקשורים למסעדות ולאוכל, החל מדיווחים על מסעדות שביקרנו בהן והמלצות על מסעדות שונות, ועד לנושאים כגון אוכל ברחבי העולם, ונושאים בעלי חשיבות ציבורית. אתם מוזמנים להצטרף אלינו, לדווח על מסעדות בהן אכלתם, להגיב לביקורות קיימות ולהשתתף בדיונים בפורום.

 

למצטרפים החדשים- מספר כללים חשובים שאנו מקפידים עליהם:

* אנא קראו את תקנון הפורום שקישור אליו מופיע בראש עמוד הפורום.

* כאשר אתם כותבים ביקורת (חיובית או שלילית) על מסעדה אנא הקפידו לתת מקסימום פרטים.   

  למשל- אילו מנות אכלתם, מחירים, טיב השירות, האם מקפידים על אזור מעשנים/לא מעשנים, נגישות 

  לנכים ואווירה כללית. תוכלו לראות בהודעות הנבחרות הודעה שכותרתה "איך כותבים ביקורת". 

* כאשר ברצונכם לקבל המלצות על מסעדה - כדאי לפרט אזור, סוג הארוחה (בוקר, צהריים, ערב), טווח

   מחירים לאדם, האם כשרות חשובה וסוג אוכל המועדף עליכם.

* אם קיבלתם בפורום המלצה על מסעדה ואכלתם בה, אנא חזרו לספר איך היה. 

* אנא הקפידו לשרשר הודעות על מנת שהודעות לא ייעלמו מהר מידי בארכיון. אם לא שירשרתם, אל

  תופתעו לגלות שההודעה שורשרה למקום הרלוונטי. דבר נוסף ואחרון- בכל שאלה/בעיה/הערה/הארה

  אתם מוזמנים לפנות אלינו במסר אישי. כל פנייה תיענה בהקדם האפשרי.

 

בברכת השתתפות מהנה,

החתולית ו- bruno01

תקנון הפורום - קראו אותו ונהגו בהתאם                                                                     שירשורים קבועים: שירשור OFF בימי ג', השירשור השבועי בימי ה'.
הפורום אינו פרסומי. ניתן לשלוח מידע עבור השירשור השבועי ל: bikoret@tapuz.co.il                                                   עמוד הפורום בפייסבוק
הודעה חדשה

הודעה נעוצה השירשור השבועי
23/10/14 06:45
78צפיות
השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, כתבות מיוחדות ושאר ירקות.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל: bikoret@tapuz.co.il.

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע נעים,

ברונו והחתולית
 
וילג' גרין - מסעדה טבעונית בתל-אביב
23/10/14 06:54
156צפיות
השבוע נפתחה בתל אביב מסעדת וילג' גרין, מסעדה טבעונית עם מסורת רבת שנים, שהיא חלק מרשת שלה גם 2 סניפים צמחוניים בירושליים.
 את הסניף התל אביבי והטבעוני של וילג' גרין החליט להביא ולהקים עמרי סיבול, שמנהל ומבשל במקום. תחת השם וילג' גרין, שנולד ב-1992, פועלות בירושלים שתי מסעדות צמחוניות, שמהוות, למעשה, מפעל חיים משפחתי, שהוקם ומנוהל על ידי הוריו של עמרי.

ויליג' גרין מציעה תפריטי בוקר, צהריים וערב, ובלילה הופכת לבר טבעוני עם נשנושי בר ואלכוהול קליל, המבוסס על תמציות תוצרת בית.
התפריטים משתנים מדי יום וכוללים סלטים ותבשילים, מרקים ופשטידות, פסטות וממולאים, קציצות ועוד. מטבח המסעדה מבוסס על מוצרים וחומרי גלם טריים ואיכותיים: ירקות, פירות, תבלינים, דגנים וקטניות אורגניים, ללא כל שימוש בחומרי טעם, ריח, או שימור מלאכותיים.
 
מחירים:
ארוחה רגילה במחיר 44 ₪
ארוחה גדולה במחיר 59 ₪
ארוחת קציצות (39 ₪)
ארוחת לזניה (52 ₪)
 
במסעדה ניתן גם ליהנות משירות Take Away, להזמין מראש מנות שמותאמות אישית וארוחות מלאות לאירועים, וכן לרכוש ממבחר המוצרים הביתיים הייחודיים: ריבות, גרנולה, רטבים וחליטות.
 
וילג' גרין - יהודה הלוי 85, ת"א.
 
מינה טומיי מרקט - שירות משלוחים חדש
23/10/14 06:59
125צפיות
מינה טומיי מרקט, מסעדת שוק אסיאתית בתל-אביב, הכוללת מנות מ- 5 מדינות - ויטנאם, תאילנד, יפן, הודו וקוריאה, משיקה שירות משלוחים חדש.
 
לקראת העונה הקרה והגשומה, בנה השף משה בדישי תפריט משלוחים שאינו מתפשר על איכות, לכן, מנות שלא ישרדו משלוח לא נכללות בו.
 
בתפריט המשלוחים:
נאמס ויאטנמי ( 39 ₪),
מלאיי כופתא (37 ₪),
צ'ילי רייס נודלס עוף (52 ₪),
פאד תאי עוף ושרימפס (57 ₪), 
בזיל צ'יקן (54 ₪),
גרין קארי (54 ₪),
מרק אודון טורי עוף (44 ₪),
מרק טום יאם עוף/ פירות ים ( 36/34 ₪),
בומביי באטר צ'יקן (66 ₪).
 
כמו כן יוצע למשלוחים מגוון הסושי והניגירי כגון: ספייסי סקה טאמגו (34 ₪), סקה וואסבי רול (37 ₪), ספייסי טונה רייס קייק (39 ₪) ועוד.
 
אזור החלוקה מוגבל למרכז תל אביב ועד לצפון הישן ופועל בכל יום בין השעות 12:00-23:00
מינימום הזמנה 60 ₪,דמי משלוח 7 ₪

 
אריא - תפריט טעימות חדש
23/10/14 07:06
118צפיות
מסעדת אריא של השף גיא גמזו, משיקה תפריט טעימות זוגי הכולל שבע מנות ושני קינוחים.
 
המחיר לארוחה זוגית: 128 שקל לסועד.
התפריט יוגש בקומת המסעדה בלבד, בימים א'-ד' ובמוצ"ש החל מהשעה 19:00 ועד הלקוח האחרון.
 
התפריט צפוי להשתנות על בסיס יומי, ויכלול שבע מנות לבחירה. מנות לדוגמא:
  • מרק קטיפתי של פול לבן עם סלט של עגבניות, פטרוזיליה, שאלוט, קרוטונים ודואה מצרית
  • סקאלופ על ריזוטו שחור וציר סרטנים
  • סשימי דג ים עם צנוניות צבעוניות ויניגרט תפוז
  • טרטר דג ים עם ויניגרט ג׳ינג׳ר על קרם אבוקדו וטוביקו שחור
  • סלט עלים ארומטיים וסלקים צלויים עם ויניגרט שרי וגאודה עזים
  • ארטישוק ננסי צלוי בתנור על קרם של ערמונים ופרמז׳ן מגורד
  • רביולי כבד אווז מזוגג ברוזטה ביתית וצימוק איראני
  •  טורטליני זנב שור על קרם תירס מתקתק
  • סטייק קצבים על קרם של ארטישוק ירושלמי וכרישה שרופה עם ציר יין אדום
  • פילה מוסר ים עם חמאת סויה בהירה ופירה ראטה
קינוחים:
  • נמסיס
  • טונקה עם קרמל מלח ים, מרשמלו שרוף, קראמבל פולי קקאו וגלידת וניל.
  • מסקרפונה פירות יער
  • מסקרפונה וניל עם קראמבל שקדים, נשיקות מרנג וקונפיטורת פירות יער 
חדשות מעניינות ל"זקני" הקולינאריה
23/10/14 09:18
158צפיות
וגם לצעירים ששמעו את הסיפורים
 
טייסטינג רום - סדנת טרואר וקורס הכרות עם עולם היין
23/10/14 13:14
49צפיות
בטייסטינג רום במתחם שרונה בתל-אביב, מתקיימות סדנאות ומתקיימים קורסים, להכרות והעמקת ידע בתחום היין, בהנחיית מורן עשור.
 
סדנת טרואר
ביום א' ה- 2.11.2014 בין השעות 19:00 עד 21:30
בסדנא יחקרו מורן והמשתתפים יחד את הביטוי "טרואר",דרך שיח וטעימה של שמונה סוגי יינות שונים לבנים ואדומים מהארץ ומחו"ל.
הערב ילווה בכיבוד של גבינות איכות ולחמים.
עלות לאדם: 195 ₪
ההרשמה מראש ומספר המקומות מוגבל. לפרטים נוספים והרשמה: 0523757068
 

קורס הכרות עם עולם היין
חמישה מפגשים בימי ראשון החל מה- 9.11.2014 בשעות הערב מ- 19:00 עד 21:00
 
קורס עשיר וחווייתי שמאפשר הצצה וגילוי של עולם היין, דרך טעימה עיוורת של כ- 30 סוגי יינות מארץ והעולם.
בכל מפגש מתחדדים החושים, ומעמיקים את הידע בנושאים מגוונים החל מתהליכי ייצור, טקס טעימת יין, התפתחות תרבות היין בארץ, עולם ישן וחדש וטעימת אורך ורוחב ועוד
המפגש האחרון הוא סיור ליקב בוטיק.
 
כל המפגשים מלווים בכיבוד של גבינות איכות ולחמים
עלות הקורס לאדם: 1250 ₪
דמי הרשמה של 250 ₪ יגבו במעמד ההרשמה ויבטיחו את מקומכם בקורס.
ניתן לבטל עד חמישה ימים לפני מועד פתיחת הקורס. לאחר מכן לא יוחזרו דמי ההרשמה.
ההרשמה מראש ומספר המקומות מוגבל
טלפון לפרטים נוספים והרשמה: 0523757068
 
פסטיבל שף תאכל כשר 2014
23/10/14 13:33
59צפיות
פסטיבל "שף תאכל" חוזר, והפעם בוורסיה כשרה וסתווית, ויציע שבועיים של פסטיבל מסעדות עם תפריט ארוחה ב 89 ש"ח לסועד בעשרות מסעדות ברחבי הארץ.
הפסטיבל יתקיים בתאריכים 2/11-14/11  (לא כולל שישי שבת).
 
בין המסעדות המשתתפות:
תל-אביב והסביבה - הקומה ה-11, הבלינצ'ס ההונגרי, ריבר ב.ס.ר בגבעתיים
ירושלים: ממילא קפה אנד בראסרי, לה בוקר
הרצליה - פסטוריה
דרום הארץ - אלדין בשדרה ואנדיב באשדוד, גספאצ'ו באשקלון, כדיתא במושב תימורים, צ'וראסקו בגדרה
ועוד מסעדות.
 
הארוחה כוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח לבחירה במחיר 89 ₪ לסועד בלבד.
את הפסטיבל ילוו יינות של יקב הבוטיק שאטו דה גליליי מסדרת סילבר של היקב במחיר 120 ש"ח לבקבוק ו-28 ₪ לכוס יין.
 
פרטים מלאים ותפריטים ניתן למצוא באתר הפסטיבל
 
קמפאי סטריט ווק שרונה - דיל צהריים והרחבת שעות פעילות
23/10/14 13:43
68צפיות
במהלך חודש ספטמבר האחרון נפתחה מסעדת "קמפאי סטריט ווק" במתחם שרונה בתל אביב. כעת מרחיבים את שעות הפעילות והמסעדה תהיה פתוחה 7 ימים בשבוע בין השעות 12:00-00:00.
 
בנוסף מציעים דיל עסקי בימים ראשון עד חמישי בשעות  12:00-17:00, ובמסגרתו  שתייה חינם בהזמנת ראשונה ועיקרית, ויין בכוסות במחיר של החל מ- 19 ₪.
 
סניף חדש ועסקיות לביס'לה
23/10/14 14:06
73צפיות
סניף חדש לביס'לה של נעם דקרס, נפתח ברחוב אבן גבירול 151 בתל אביב.
 
התפריט של ביס'לה מותאם במיוחד לכל הגילאים, ומורכב אך ורק מחומרים טריים, ללא שימוש בחומרים משמרים, משפרי טעם או מזונות מעובדים.
 
את הארוחות העסקיות אפשר להזמין בטלפון או באתר של ביס'לה, לקבל במשלוח או לאסוף לבד.
סינטה בר מארחים את יקב אסף
23/10/14 14:15
80צפיות
סינטה בר שמרכז הכרמל בחיפה, תארח את יקב אסף, ביום ג'  ה- 28.10.2014 בשעה  19:00.
 
למשתתפי הערב תינתן האפשרות לרכוש בקבוקי יין (Take Away) במחירים מוזלים ובלעדיים לערב זה.
 
*מס’ המקומות הפנויים מוגבל ולכן רצוי לשריין מקומות מראש
*להזמנת מקום חייגו: 04-8341170 שלוחה 1
 
 
תיקון: סינטה בר במרכז אחוזה
23/10/14 15:08
51צפיות
ותודה לפיקס שהודיע לי על הטעות.
בקבוקים - סניף חדש ברמת ישי
23/10/14 14:53
79צפיות
סוף סוף לאחר חודשים של הכנות נפתח סניף שני "לבקבוקים" - חנות היין המיתולוגית מטבעון.
הסניף נפתח ברמת ישי מאחורי הסטריט מול.
 
יין וגבינות מאנשים שבאמת אוהבים מה שהם עושים (וגם מבינים בזה)
 
האקליפטוס 5 א.ת רמת ישי

יום א' - סגור
יום ב' - 10:00 עד 20:00
יום ג' - 10:00 עד 20:00
יום ד' - ערב חג שני 8:30 עד 15:30
יום ה' - סגור
יום ו' 8:30 עד 15:30
 
קפה אוה בחיפה - הופך לביסטרו
23/10/14 14:56
62צפיות
הסניף הקטן והראשון של קפה אוא בעיר התחתית בחיפה התרחב והפך לביסטרו.
מדובר ביבואני הקפה המוסדי בין הגדולים בארץ (אלא שמוכרים קפה למסעדות ובתי קפה) שתמיד החזיקו בית קליה קטן ומכונת אספרסו בסניף המקורי ברח' העצמאות.
 
כעת לאחר קרוב ל- 70 שנה הסניף הקטן התרחב והפך לסוג של ביסטרו עם תפריט נחמד.
 
אם הם יכינו את האוכל באותו האופן שהם מכינים הקפה נראה שחיפה הרוויחה פנינה אמיתית.
 
(שימו לב - מדובר באוא ברח' העצמאות ולא בבית הקפה בפינת הנביאים)
Beccafico המסעדה החדשה של לירן גרודה
23/10/14 18:35
81צפיות
בימים אלו פתחה את דלתותיה ומתחילה הרצה מסעדת Beccafico (בקפיקו) החדשה, של השף לירן גרודה (משחקי השף).מסעדה בקפיקו הינו מסעדה איטלקית ברוח צעירה שממוקמת על הציר המרכזי של רחוב שבזי בשכונת נווה צדק הציורית.
 
השף לירן גרודה התחיל את דרכו כקונדיטור, ועבר אל המטבח. הוא עבד ולמד אצל שפים ישראלים מובילים, התמחה במטבח מודרני (בישול מולקולרי) וכעת לראשונה מציג תפריט פרי יצירתו לקהל הרחב.
 
תפריט מסעדת Beccafico (בקפיקו) מציג מגוון רחב של מנות איטלקיות קלילות וטעימות, ביניהן לדוגמא.
 
ראשונות:
סלט בראזאולה עם ארוגולה, רוקט, בצל סגול, כוסברה ונענע,
מנת אנטי פסטי של מבחר ירקות בדרגות צלייה שונות,
קרפצ'יו דג,
סלט קפרזה ומנות נוספות.
 
פיצות מבצקים שעשויים מקמח איטלקי:
פיצות מסורתיות כמו פיצה נפוליטנה, וגם פיצות שונות כמו פיצה אווז עם חזה אווז, פיצה צ'יפוטלה ועוד.
 
עיקריות ופסטות עבודת יד:
מנת פסטה פטריות של קרעי בצק חלמונים עשיר עם פטריות ברוטב פורצ'יני, שמנת ופרמז'ן,
מנת ניוקי טומאט של ניוקי תפו"א דזירה בקרם עגבניות,עגבניות צרובות, תרד טרי ופרמז'ן,
דג ים צרוב בקרסט קמח תירס המוגש לצד ירקות צרובים ועוד.
 
קינוחים: פנקוטה בזיליקום ושוקולד לבן, וורסיה של לירן לכנאפה איטלקי על בסיס גבינת ריקוטה ועוד.
 
מיד עם סיום ההרצה, יושק תפריט רחב יותר עם מנות נוספות חלקן מהמטבח האיטלקי הקלאסי וחלקן בהשראתו.
 
מסעדת Beccafico (בקפיקו) - שבזי 49, תל אביב.
שעות פתיחה 12:00-00:00 כל השבוע.
 
טרומפטה - דיינר חדש של ג'קי אזולאי ממסטר שף.
24/10/14 03:01
35צפיות
 
במיוחד לפסיונטע! אך הרעיון של המבורגר מחלקי פנים, מגניב.
ביסטרו מיכאל במושב לימן, יש המלצות?
24/10/14 10:06
אנחנו נוסעים מחר לטייל באזור, קראתי קצת על המסעדה ונראית לי מתאימה
מישהו היה שם לאחרונה? יש המלצות? אני לא מוצאת מחירים של המנות, זו מסעדה יקרה?
 
>ודה!
 
אז הוחלט על טאיזו, ראיתי פה הרבה ביקורות טובות עליה
23/10/14 19:02
122צפיות
אשמח למנות מומלצות , תודה (תפריט ערב)
מן הסתם זה עניין של טעם, אבל...
23/10/14 20:08
91צפיות
הר גאו (אכלתי את גרסת השרימפס, מעולה), ראמפ סטייק, רוק שרימפס. דיסהמלצה על הפוט סטיקרס.
באטר ציקן (חובה לטעמי) והלברק.
 
בביקורות שקראת היו המלצות על מנות
24/10/14 07:56
22צפיות
מציעה שתבדוק אם הן מורכבות מחומרי גלם שאתה אוהב או רוצה לנסות.
לאן נלך מחר בצהרים בבאר שבע
23/10/14 19:08
84צפיות
בהרכב משפחתי (שתי ילדות וחמות בת 81). האירוע הוא חגיגת יום הולדת, ואין צורך במשהו מאד מהודר- פשוט נמאס לנו מהבלאק.....
º
יקוטה, ערביקה, כרמים
23/10/14 19:19
20צפיות
º
תודה. ערביקה נראית שתהיה מצוינת.
23/10/14 19:22
17צפיות
הייתי הולכת לנאפיס . מתאים
23/10/14 19:24
81צפיות
לכל טווח הגיאלים.
 
גם אווז הזהב הסמוך - נהדר.
את רואה? כשאת שואלת במקום הנכון
24/10/14 07:33
27צפיות
את מקבלת תשובה
המלצה בבקשה
22/10/14 12:14
247צפיות
שלום,
אפשר המלצה על מסעדה נחמדה במרכז (כל מקום במרכז חוץ מבמרינה הרצליה), לא יקרה מדי (150-170 לאדם) שיש חניה או לפחות שיהיה קל למצוא חניה.
מסעדת בשרים-דגים-פירות ים לשישי בערב. 
 
תודה רבה
יעזור אם תספרי איפה כבר הייתם ונהנתם
22/10/14 21:48
92צפיות
כדי שנוכל למקד יותר את ההמלצות.
היינו
23/10/14 09:59
124צפיות
בבוצ'רי, אבל הקטע של לבחור בשר בעמידה קצת פחות נוח לנו. לונדון בתל אביב ממש נחמדה הבעיה זה עם החניה באיזור.
היינו במדזו במרינה אבל קצת מאוס.
הכי חשוב זה חניה וכמובן שהאוכל טעים...
אם בשר, אז הדסון ברמת החיל
23/10/14 10:53
115צפיות
אכלתי שם שוב לפני שבוע, והיה משובח.
חתולית המחירים שם פשוט מטורפים
23/10/14 21:07
74צפיות
היינו שם היום הפופו ואני, קיבלנו תפריט עיסקית, קמתי ויצאתי מבלי להזמין דבר
 
בהדסון במחיר שהיא מדברת עליו בקושי יספיק להם למנה עיקרית.
 
 
המחירים שם ממש לא מטורפים
24/10/14 07:29
23צפיות
כי צריך להתייחס לתמורה - בשר ישראלי איכותי, מיושן היטב ועשוי נכון.
 
אכלתי עם אמא שלי עסקית שעלתה פחות מ- 80 ש"ח לכל אחת מאתנו, כולל שתיה. זה לא מטורף.
 
 
º
רוקח 73. גם חנייה, גם בשרים וגם דגים.
23/10/14 12:00
32צפיות
שירשור שבועי
49תגובות
21/10/14 06:54
203צפיות
אנא שרשרו לכאן הודעות שאינן ביקורת מסעדות.

(המשך...)
אנא שרשרו לכאן הודעות שאינן ביקורת מסעדות.
100 המסעדות הטובות ביותר בעיר ניו יורק עפ"י סקר Zagat
23/10/14 21:43
72צפיות
 
מפתיע מאוד לראות את Per Se במקום 13 בלבד (ירידה של 10 מקומות !), כשפיטר לוגר, סטקיה טובה ככל שתהיה, נמצאת מעליה במקום 9 (עליה של 7 מקומות).
º
להבא אנא המתן לשירשור ה- OFF השבועי
24/10/14 07:23
7צפיות
פסטינה – באר שבע.
22/10/14 17:01
255צפיות
פסטינה – באר שבע .

מוצ"ש. סוף משמרת ערב. חברה ואני מחליטות בספונטניות להמשיך את הערב בפסטינה. גם ככה קשה להירדם אחרי משמרת ערב וכולם בבית ישנים אז למה לא לבלות קצת איפשהו?

טרם ישבתי בפסטינה. עד כה יצא לי להזמין מהם פעמיים. הייתי מופתעת לטובה שהמקום גם לא כשר וגם עושה משלוחים בשישי-שבת. בבאר שבע! תקדים!

המקום קטן. מכיל מס' שולחנות זוגיים בפנים ובחוץ היה שולחן ארוך של כמה ח'ברה. בפנים היינו רק שתינו. בכ"ז, היה כבר מאוחר.

הפסטה, לצערי, לא מיוצרת במקום (ולכן כנראה מחיריה זולים יותר), אך הרביולי והניוקי כן.
 
הוזמנו:
- סלט קפרזה (26) – הגיע בקערה קטנה – עגבניות פרוסות, עלי ריחן ומעט חצאי כדור בייבי מוצרלה. בעיניי הייתה מעט מדיי גבינה. ואישית אני אוהבת שהמנה מוגשת על צלחת. מאוד רצינו להזמין לחם ליד אך לא היה.

- ארנצ'יני ריזוטו וגבינה (25) – 4 כדורונים (בגודל טראפלס בערך) מלווים בקערית פסטו פטרוזיליה וקערית רוטב עגבניות. היה סתמי ולא מלוח דיו.
ניוקי די קסטנה (47) – ניוקי שהגיע עם פטריות, אפונה וערמונים ברוטב שמנת. הניוקי היו סבבה. לא דביקים מדיי ולא כבדים מדיי. ברוטב הפריזו מעט במרווה וזה קצת הפריע לי בלשון.

- רביולי 4 גבינות ברוטב שמנת ופטריות יער (47) – רביולי כתמתמים בצבעם, עגולים ונאים למראה. ברוטב טעים מאוד (אהבתי יותר את המנה הזו). גם פה הייתה חסרה מליחות במלית הגבינות.

כוס יין אדום (22) שהוגש בכוס יין ללא רגל. חמוד.

טארט טאטן (36) – בצק פריך חמאתי וטוב עם המון פרוסות תפו"ע מקורמלים ומתובלים בנעימים. מנה טובה בגודלה!
 
בצד הוגשה מטחנת פרמזן ידנית. אני אוהבת את הקונספט.
 
מקום נעים וחביב לשבת. מחירים סבירים בעיניי. אני אוהבת שהמקום קטן ואינטימי. הוא קרוב למקום העבודה ואף לביתי והכי נעים – פתוח בשישי שבת, לא כשר ועושה משלוחים.
 
פסטינה
דרך מצדה 43, באר שבע
08-6744080
 
האמת שזה לא נשמע כל כך משהו....
22/10/14 17:57
165צפיות
ארנצ׳יני בגודל טראפלס?
 
ועוד משהו שלא ברור לי אבל יש לו הסבר הגיוני - אם כבר הם עושים את הניוקי והרביולי במקום, למה לא את הפסטה?
 
ובלי קשר אני חושבת שהעיר הזאת זקוקה נואשות לעוד מקומות שפתוחים בסופ״ש.
 
תודה על הדיווח
הבעתי בהודעה את התאכזבותי ממנת הארנצ'יני.
23/10/14 15:36
85צפיות
בגדול היה טוב.
 
גם לי לא ברור מדוע הפסטה לא מוכנה במקום בעוד שאר הדברים כן.
 
ובהחלט - ב"ש זקוקה נואשות לעוד מקומות פתוחים בסופ"ש .
קינוח מומלץ במסה
23/10/14 12:14
147צפיות
שלום
 
מה דעתכם? איזה קינוח שוקולדי עדיף להזמין במסה- מעדן שוקולד ולרונה או סרקוזי?
 
 
תודה
הולרונה פשוט , יחסית. שלש קערות שוקולד בשלושה טעמים
23/10/14 12:42
146צפיות
סרקוזי מורכב ועשיר
 
אישית ,הכי ממליצה על עוגת הגבינה עם קרם אספרסו
º
לא מכיר סרקוזי, הולרונה נשמע פשוט אבל לדעתי הוא קינוח אדיר.
23/10/14 20:54
16צפיות
מחפש מסעדת דגים טובה באיזור המרכז
20/10/14 15:51
189צפיות
תקציב סביבות 150 לאדם (יש גמישות במחיר)מרכז מבחינתי ת״א -הרצליה והסביבה
טובה ופשוטה - שורי בורי בהרצליה.
20/10/14 17:03
213צפיות
משובחת ויקרה יותר - מול ים, עסקית צהריים באמצ"ש 160-170 ש"ח לעיקרית וראשונה.
אתה יכול לבדוק גם את ברבוניה
21/10/14 07:03
199צפיות
ברחוב בן יהודה בתל-אביב.
ירדו מאד ברמה בשנתיים האחרונות
21/10/14 09:35
207צפיות
פעם הסלטים שלהם היו טובים מאד וטריים... בפעמים האחרונות זה פשוט לא היה זה. ובנוסף הלחם שקיבלתי היה בעל פוטנציאל שימוש ככדור בייסבול מרוב שהיה קשה ויבש.
º
זו גם דעתי. ויותר משנתיים.
21/10/14 09:56
70צפיות
חבל
21/10/14 12:46
162צפיות
אהבנו לשבת שם.
באמת חבל כי הם היו טובים בזמנו.
21/10/14 12:49
155צפיות
אבל זה מזמן כבר לא מה שהכרנו.
שצ'ופק בבן יהודה בתל אביב בהסתייגות אחת- לא הייתי שם
21/10/14 09:49
243צפיות
כבר שנתיים בערך אז אין לי מושג מה המצב היום, אבל אז ולאורך שנים היא היתה מצויינת בעיני
רוקח 73 של אייל לביא
22/10/14 16:49
152צפיות
אייל לביא פתח שוב , ונמצא שם המון לדעתי נהדרת וכמעט עומדת בתקציב הנ״ל ...
º
נכון! שכחנו אותה. אכלת שם לאחר הפתיחה המחודשת?
22/10/14 17:02
33צפיות
היתה התלבטות בין רוקח שוק ל-73
22/10/14 17:59
190צפיות
והילדים רצו את הים ורעייתי רצתה את השקיעה , אז מי אני ומה אני , יודע את מקומי וישבנו בנמל . באופן אישי אני מאוד אוהב את מגע ידו של איל לביא . מקווה שאסביר את עצמי כהלכה - המנות אינן טובעות ברטבים , האיש יודע לתת את הכבוד המתאים למרכיבים השונים . מתכוננים להגיע , מזג האוויר יתייצב הפלפלים יתחילו להאדים והכל יהיה יותר קל שנה טובה וברכות
º
לחיי הפלפלים האדומים
22/10/14 19:55
32צפיות
תודה. ,
22/10/14 22:43
132צפיות
עוד רגע מתחילים לקטוף אדומים צהובים וכתומים .. הזורעים בדימעה ....
אך אם אתה משווק בשיוק ישיר - רק תגיד
23/10/14 00:55
119צפיות
בולגרים שחיים על פלפלים זה אנחנו
שיווק לא ממש אבל ,
23/10/14 11:52
107צפיות
היות ואני חייב להודות לעצמי ולכם , שלאורך שנים שואב הנאה רבה מהפורום , מהכותבים , מהמבקרים , וכמובן מארוחות רבות המגיעות בעקבותיו . אשמח מאוד לארח את מי מבאי הפורום שמדרימים לאילת ומעוניינים לראות את פלאי הערבה , פלפלים , עגבניות ועוד . בקיצור בשמחה רבה , סיור מודרך  בתאום מראש שקית פלפלים מובטחת ביציאה מהחממה ... כולל התארגנות כקבוצה . אפילו הטמפרטורות התייצבו על 39 מעלות וכבר לא ממש חם ( סתם....) . קפה עוגה וסיור עוצר נשימה עליי!!!!!
וואו, יפה מאד מצדך
23/10/14 12:00
81צפיות
יש לי חברים שמגדלים פלפלים בצופר, וביקור בבית האריזה שלהם הותיר אותי פעורת פה.
 
בפעם הבאה בה נרד לביקור משפחתי ביטבתה, אולי ניצור איתך קשר.
תודה על ההזמנה הנדיבה!
23/10/14 16:14
46צפיות
בהחלט ננצל אותה בחודשים הקרובים
º
בשמחה רבה שבת שלום ולהתראות
23/10/14 20:38
6צפיות
º
בעיסקית, אבל מספר מנות הדג שם מצומצם
22/10/14 17:53
38צפיות
השבוע היינו בדגים 206 בעסקית צהריים
23/10/14 10:02
126צפיות
והיה טוב. מחיר העסקית 110 ש"ח (לחלק מהמנות מוספים 10-12 ש"ח) ומקבלים ראשונה, עיקרית וקינוח.
היינו 9 אנשים, טעמנו הרבה מנות וברובן נרשמה הצלחה.
º
יופי של מסעדה
23/10/14 12:20
25צפיות
החטא ועונשו - בנדיקט הרצליה
22/10/14 18:16
484צפיות
אודה ואתוודה על 2 דברים:1. אף פעם לא אכלתי בבנדיקט2. אף פעם לא אכלתי אגז בנדיקטחמושה במוטיבציה יצאתי ביום שבת סתוי לאכול שם. אמנם הייתה המתנה, ואני באמת לא זוכרת מתי נרשמתי והמתנתי למסעדה בפעם האחרונה, אך היא נוהלה ביעילות.המסעדה מעוצבת בצורה נחמדה, אהבתי את החלוקה הפנימית שנעשתה שם על ידי ספריות עץ גדולות. למרות התקרה המוזרה שחשבתי שאולי מיועדת לשמש כתקרה אקוסטית, המסעדה הייתה מאוד רועשת. קצת חבל.עוד לפני שהזמנו קיבלנו סלסלת לחמים חמה, ממרח נוטלה וריבת תפוחי עץ וקינמון שהייתה ממש ממש נהדרת.אני הזמנתי אגז בנדיקט עם תרד ברוטב שמנת, והוא הזמין אומלט עם קבנוס (אני לא זוכרת מה היה השם המדויק של המנה...).קצת התאכזבתי לגלות שהמיצים לא סחוטים במקום ואכן הלימונענע הייתה מהסוג התרכיזי החמוץ המבאס.המנה שלי הייתה טעימה, היא לא נראיתה גדולה אבל היא הייתה די כבדה. הביצים קיבלו טעם חמאתי טעים והיו עשויות היטב. התרד לעומת זאת היה טעים בהתחלה אבל שעמם לקראת הסוף היה חסר לי עוד תבלון או משהו שיעשה אותו מעניין יותר.הוא קיבל את האומלט עם קבנוס שהתגלתה כחביתה עם נקניקיה ואיתה 3 מטבלים - טונה ו-2 גבינות שלא זיהיתי. קודם כל קצת מפריע לי שלא אמרו לנו אילו גבינות אלו, ודבר שני הבחור לא חובב גבינות ולא אוכל טונה בכלל בכלל.ביקשנו להחליף בטחינה אבל נאמר לנו שזה בתוספת תשלום אז ויתרנו.לקינוח רציתי לנסות את הפנקייקים שעליהם רוזי המליצה. ברגע האחרון ראיתי שניתן להזמין גם מנת מיני פנקייקס וזה אכן מה שהזמנתי. מזל שלא הזמנתי את המנה הגדולה. גם את המיני לא הצלחתי לסיים מרוב שהייתי מלאה.הפנקייקס היו פנקייקס היו עם אוכמניות והיו ממש מעולים. תודה רוזי.לסיום הבחור קיבל את האספרסו שכלול בארוחת הבוקר שלו בכוס רגילה של קפה הפוך (שזה כבר מוזר לכשעצמו) וטען שהאספרסו שרוף.אז אם כן, החטא הוא ההליכה אחרי העדר והעונש הוא ארוחה אחת טובה וארוחה שנייה שממש לא.האבסורד הוא שהארוחה שלו עלתה יותר משלי.מי ייתן לי חוויה מתקנת וימליץ על מקום טוב לארוחת בוקר עם אגז בנדיקט?
תודה על הדיווח :)
22/10/14 19:25
231צפיות
אכלתי גם את מנת הבנדיקט עם התרד ואיכשהו התרד הרגיש לי ממש תפל...
 
שאלתי אם ניתן לקבל את המנה עם פטריות ונאמר לי שלא...זה היה לפני שנה וחצי בערך...
לפני כמה זמן הסתכלתי בתפריט ברשת וראיתי מנת בנדיקט עם פטריות :)
גם לי ממש היו חסרות פטריות
22/10/14 20:45
158צפיות
אבל לא ראיתי שיש אופציה כזאת...
ועכשיו בגרסה קריאה....
22/10/14 20:48
290צפיות
אודה ואתוודה על 2 דברים:
1. אף פעם לא אכלתי בבנדיקט
2. אף פעם לא אכלתי אגז בנדיקט
 
חמושה במוטיבציה יצאתי ביום שבת סתוי לאכול שם. אמנם הייתה המתנה, ואני באמת לא זוכרת מתי נרשמתי והמתנתי למסעדה בפעם האחרונה, אך היא נוהלה ביעילות.
המסעדה מעוצבת בצורה נחמדה, אהבתי את החלוקה הפנימית שנעשתה שם על ידי ספריות עץ גדולות. למרות התקרה המוזרה שחשבתי שאולי מיועדת לשמש כתקרה אקוסטית, המסעדה הייתה מאוד רועשת. קצת חבל.
 
עוד לפני שהזמנו קיבלנו סלסלת לחמים חמה, ממרח נוטלה, חמאה וריבת תפוחי עץ וקינמון שהייתה ממש ממש נהדרת.
אני הזמנתי אגז בנדיקט עם תרד ברוטב שמנת, והוא הזמין אומלט עם קבנוס (אני לא זוכרת מה היה השם המדויק של המנה...).
 
קצת התאכזבתי לגלות שהמיצים לא סחוטים במקום ואכן הלימונענע הייתה מהסוג התרכיזי החמוץ המבאס.
המנה שלי הייתה טעימה, היא לא נראיתה גדולה אבל היא הייתה די כבדה. הביצים קיבלו טעם חמאתי טעים והיו עשויות היטב. התרד לעומת זאת היה טעים בהתחלה אבל שעמם לקראת הסוף היה חסר לי עוד תבלון או משהו שיעשה אותו מעניין יותר.
הוא קיבל את האומלט עם קבנוס שהתגלתה כחביתה עם נקניקיה ואיתה 3 מטבלים - טונה ו-2 גבינות שלא זיהיתי. קודם כל קצת מפריע לי שלא אמרו לנו אילו גבינות אלו, ודבר שני הבחור לא חובב גבינות ולא אוכל טונה בכלל בכלל.
ביקשנו להחליף בטחינה אבל נאמר לנו שזה בתוספת תשלום אז ויתרנו.
 
לקינוח רציתי לנסות את הפנקייקים שעליהם רוזי המליצה. ברגע האחרון ראיתי שניתן להזמין גם מנת מיני פנקייקס וזה אכן מה שהזמנתי. מזל שלא הזמנתי את המנה הגדולה. גם את המיני לא הצלחתי לסיים מרוב שהייתי מלאה.
 
הפנקייקס היו פנקייקס היו עם אוכמניות והיו ממש מעולים. תודה רוזי
לסיום הבחור קיבל את האספרסו שכלול בארוחת הבוקר שלו בכוס רגילה של קפה הפוך (שזה כבר מוזר לכשעצמו), וטען שהאספרסו שרוף.
 
אז אם כן, החטא הוא ההליכה אחרי העדר והעונש הוא ארוחה אחת טובה וארוחה שנייה שממש לא.
האבסורד הוא שהארוחה שלו עלתה יותר משלי.
 
מי ייתן לי חוויה מתקנת וימליץ על מקום טוב לארוחת בוקר עם אגז בנדיקט?
על הדיווח
22/10/14 21:58
152צפיות
נראה שמה שבן זוגך הזמין הוא מה שמכנים בבנדיקט "בוקר ישראלי". בתפריט מצויין שהחביתה מגיעה עם סלסלת לחמים, גבינות וממרחים (טונה, נוטלה, ריבה).
jאני מסתכלת עכשיו על התפריט
23/10/14 07:59
164צפיות
זה קצת מוזר כי לא זכור לי שהיו שם פטריות או בצל מטוגן ורשום פה מוגש עם גבינות וממרחים.
אני לא מבינה מזה 2 גבינות וטונה אבל שיהיה...
ראי למטה, תוספות לאומלטים
23/10/14 09:01
124צפיות
למדתי בדרך הקשה, שכאשר יש בתפריט ביטוי כמו "גבינות וממרחים", כדאי לבקש פירוט.
 
בכל מקרה, הפנקייקים שלהם מצויינים. בפעם הבאה נסו את הפנקייק עם שוקולד ואספרסו - תענוג.
צודקת
23/10/14 09:08
85צפיות
בנוגע לכל מה שכתבת
רציתי להמליץ על האגס בנדיקט של סרגוס, אבל היא נסגרה
23/10/14 06:58
169צפיות
בדיקסי אכלתי אגס בנדיקט חביבים  למדי,  אבל לא מצטיינים כמו בסרגוס ז"ל.
כשתמצאי מנה טובה אשמח לדיווח
º
23/10/14 08:10
7צפיות
הביקור שלנו בטרטוריה חבה
22/10/14 23:30
247צפיות
אתמול ביקשתי כאן המלצה למסעדה חלבית כשרה לארוחת ערב בירושלים, ובסוף בחרנו בחבה. היה נראה לי שמן הראוי לחזור ולחלוק את התרשמויותיי:
הגענו למסעדה הערב אחרי שהזמנו מקום בשעות הבוקר, ומיד הפנו אותנו לקומה העליונה, שהייתה אז ריקה (בשש בערב). אחרי שהחברים הצטרפו אלינו הזמנו סלט של גבינת תום, עלים ירוקים, פקאן סיני ואגסים ביין, פיש אנד צ'יפס (לפי התפריט, עם רוטב טרטר), וניוקי ריקוטה מטוגן על מצע זוקיני, עגבניות מיובשות ועגבניות שרי. המנות הגיעו מהר למדי.
הסלט היה רעיון מוצלח, על הנייר. כל רכיב כשלעצמו היה טעים מאוד, אבל האגסים הגיעו בחתיכות גדולות מאוד (לא היה ניתן לאכול אותם יחד עם הסלט, אלא רק בנפרד, בגלל הגודל), וגבינת התום הייתה בעצם פלטה קטנה של גבינה מותכת, קרה וצמיגית שעמדה מעל הסלט, והיה עדיף בהרבה לוותר עליה. גם הלחם שהגיע עם הסלט היה בעצם רק כמה פרוסות דקות של לחם דגנים פרוס, לא מחומם ודחוס מעט. מנת הפיש אנד צ'יפס הוגדרה על ידי זה שאכל אותה כ'סתמית'. לא טעמתי מהדג מטעמי צמחונות, אבל הצ'יפסים היו קריספיים מבחוץ ונימוחים מבפנים, ועדיין - אכן סתמיים. גם הרוטב שהוגש בצד לא תרם הרבה. מנת הניוקי הייתה ההברקה המוצלחת יותר מבין המנות שנבחרו, שכן הכופתאות היו רכות וקריספיות והירקות שליוו אותן היו מלאי-טעם ותרמו מאוד למנה.
הסועדים האחרים הזמינו סלט כלשהו ורדיאטורי, אבל לא קיבלתי פידבק לגבי איכות האוכל
המסעדה עצמה מעוצבת מאוד נעים, והקומה העליונה משרה אווירת פרטיות נחמדה, אבל המוזיקה הייתה חזקה הרבה יותר מדי, והקשתה על השיחה. הרצפות היו מלוכלכות והשירותים מלוכלכים גם כן, עם ניירות טואלט פזורים בכל מקום. המלצרית הייתה חביבה וחייכנית אבל בפועל, לא נכחה בקומה העליונה ורוב הזמן היה צריך להמתין בדריכות כדי לתפוס אותה בדיוק כשהיא עולה לרגע.
סה"כ הנזק, כולל טיפ, היה 190 ש"ח - סכום גבוה למדי עבור מנות קטנות יחסית ובאיכות לא-אחידה. אמנם אני לא מגיעה לירושלים הרבה, אך אם אזדמן לשם שוב, כנראה שלא אחזור לחבה, לצערי.
º
תודה על הביקורת, בתקווה לארוחות טובות יותר..
22/10/14 23:59
44צפיות
על הדיווח
23/10/14 09:04
81צפיות
אכלתי בחבה כבר כמה פעמים, וגם אני נתקלתי בשירות לא מצטיין.
 
רוב המנות שאכלתי במסעדה היו טובות מאד, והקינוחים / מאפים היו מצויינים. חבל שחווית האוכל שלכם היתה אחרת.
ביקורת ראשונה בפורום: בראנץ' בדלאל
הודעה זו מכילה תמונות
22/10/14 14:08
474צפיות
היי כולם, 
אז ביום שבת היינו בארוחת בוקר מאוחרת בדלאל. קצת נמאס לי מארוחות הבוקר של חביתה וצלוחיות עם טונה וגבינה ולכן חיפשנו משהו קצת יותר מיוחד.
דלאל מקום נפלא בעיני. לא זול, אבל נותן תמורה מעולה לכסף. 
היינו שלושה אנשים, הזמנו מקומות לשעה 13:00. המקום היה מלא והאוירה היתה טובה ושמחה.
פתחנו בלחם וחמאה - קצת התאכזבנו שאי אפשר היה להזמין את סלסלת הלחמים של ארוחת הבוקר (שמסתיימת ב-13:00), אבל כן היה אפשר להזמין לחם וחמאה - הגיעו שני סוגי לחמים - האחד שאור שהיה די פשוט אך טעים והשני פוקאצ'ות קטנות וטעימות ממש, עם חמאה מושלמת שנגמרה במהירות - 22 ש"ח.
בהמשך הזמנו 3 קרוסאונים - שניים עם שינקן, אמנטל, ביצה עלומה וקציפת כמהין  - 55 ש"ח כל אחד.
                                            ואחד עם סלמון, קשקבל, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז - 48 ש"ח
שני הקרואסונים לוו בסלט ירקות מוחמצים.
הקרואסונים היו גדולים, נימוחים, טריים ומופלאים, כמו שרק בדלאל יכולים להכין.. המילויים היו נדיבים והסלט היה פשוט נהדר  - ירקות טריים שהוחמצו באופן ביתי ושמרו על פריכות.
בנוסף הזמנו סלט ארטישוקים צלויים, עם עגבניות מבושלות ופרמז'ן - 62 ש"ח. המנה היתה טעימה בטירוף, מוקפדת ועשויה היטב, אבל די קטנה יחסית למחיר שלה.
גולת הכותרת: הקינוח! אחד הקינוחים הטובים שיצא לי לטעום לאחרונה - זו היתה מעין עוגת פיסטוק עם קדאיף, נקטרינות צרובות, קרם פיסטוק באמצע, שוקולד לבן וליד הוגש כדור גלידת יוגורט מדהימה - 52 ש"ח.
סך הכל: לחם, 3 קרואסונים ממולאים, סלט ארטישוק, קינוח, כוס יין וקולה - 313 ש"ח לשלושה אנשים.
אמנם נשמע שלא מדובר בהרבה אוכל באופן יחסי, אבל יצאנו מלאים ובעיקר מרוצים - ישר לשנ"צ...
מומלץ!
 
 
הקינוח
סלט ארטישוק
קרואסון סלמון
על הדיווח
22/10/14 21:46
101צפיות
וברוכה היוצאת לאור בפורום
וואו! עושה חשק לבקר שם...
23/10/14 00:02
106צפיות
תודה על הדיווח והתמונות מדהימות
תודה על הדיווח
23/10/14 08:37
74צפיות
נראה מקום מיוחד שכדאי לבקר בו
שראביכ - גן עדן בצלחת
הודעה זו מכילה תמונות
22/10/14 17:07
546צפיות
אנחנו קוראים בפורום מעת לעת, וכבר שנים שלא כתבנו, אבל אחרי השירות הנהדר שהפורום הזה עשה לנו - חשוב להשיב טובה :)
מעתיקים כאן את מה שכתבנו בפייסבוק - כדי להפיץ את הטוב לכל דיכפין.
 
אתמול, בדרך לאמירים, תהינו איפה נאכל צהריים. ביקשנו כמה המלצות, אבל עוד לפני שקראנו אותן התפנינו לנבירה בטווח בינוני במרחב הווירטואלי המקומי, שבמהלכה אילנה מצאה שבראמה (עשר דקות על השעון מהיעד) יש מקום שנפתח לפני כשנה-שנתיים, שההגדרה 'מסעדת פועלים' תהיה מוגזמת עבורו, ושכל מי שביקר בו חזר נפעם.
אז החלטנו: שראביכ.
הגענו (לא פשוט למצוא, אבל זה לא רחוק מהכניסה לכפר), נכנסנו למעין חדר אחורי בבית משותף שנראה כאילו מישהו הפסיק לבנות אותו באמצע, והתיישבנו.
כמה דקות אחר כך קיבלנו כמה צלוחיות חמוצים סטנדרטיות, ומיד אחר כך התיישב לידנו יעקוב, בעל המקום, מין סופר-מריו חביב וממושקף, ואמר לאילנה להפסיק מיד עם הזיתים.
הוא הסביר לנו מה כדאי לנו להזמין, וחלק גדול מהדברים שאתם רואים בתמונה (אזהרה: התמונה עושה עוול גדול לאוכל) אכן הוזמנו. הסיבה שאין חפיפה מלאה בין התמונה לבין ההזמנה של אתמול, היא שהתמונה צולמה היום, כשחזרנו אליו שוב. סביר להניח שנחזור גם מחר, בדרך הביתה.
פירוט:
1. קבב בטחינה עם עגבניות על האש. הקבב נהדר, הטחינה מצוינת, לעגבניות נחזור תיכף.
2. כשהתיישבנו היום, יעקוב התעכב קצת עם לקוחות אחרים, אבל ידענו שההזמנה האישית ממנו היא חלק מהעניין, אז חיכינו. כשאשתו ראתה שאנחנו כבר מתייבשים מרעב (ושאילנה מחסלת את הזיתים בלי פיקוח), היא הוציאה לנו מנה שבחיים לא היינו חושבים להזמין לבד: כרוב ממולא באורז. היו שם שמונה חתיכות. התמונה הזאת צולמה כעבור שתי דקות בערך, וגם זה אחרי שעצרנו את עצמנו ממש חזק.
3. זאת בעצם המנה שבשבילה חזרנו פעם שניה: חצילים ברוטב רימונים, ועליהם טחינה. שנינו אמנם אכלני חצילים די חדשים (סה"כ 7-8 שנים), אבל זו היתה ללא ספק מנת החצילים הטובה ביותר שאכלנו אי פעם. 
4+5. מג'דרה בורגול, שמוגשת עם סלט עגבניות. המג'דרה טובה מאוד, אבל הסיפור האמיתי במנה הזאת הוא עגבניות השרי, שמתוקות כמוהן לא אכלנו גם באיטליה. שאלנו את יעקוב מאיפה הוא מביא אותן, והוא חייך וחזר למטבח להביא לנו עוד כמה עגבניות חתוכות ככה בלי כלום (ראו 9). בדרך הוא מלמל משהו על זה שהוא קוטף אותן בעצמו.
6. פטאיר (מאפה מצוין ממולא בתרד וזעתר) וקובה בשר, שנדחקו לגמרי לא באשמתם לפינת הארוחה, רק בגלל תחרות לא הוגנת מצד עלי הכרוב והחצילים. אני מאוד אוהב קובה בורגול מטוגן, אבל התלבטתי לפני שהזמנתי אותו כי מה כבר אפשר לחדש בזה. אז אפשר: הבשר והצנוברים נימוחים כמו שלא טעמתי אף פעם.
7. אתמול יעקוב אמר לנו שאנחנו חייבים להזמין את הכרובית בטחינה. הסברנו לו בנימוס שאנחנו לא אוכלים כרובית, הוא קצת נעלב בשמה ולקח כמה שניות לשכנע אותו, אבל בסוף הוא הסכים לא להגיש לנו אותה. היום הוא ניגש אלינו באמצע הארוחה עם צלחת כרובית ואמר משהו כמו "אמנם לא הזמנתם אבל בטעות הוצאתי לכם. תאכלו" (אני, תסלחו לי, לא מאמין לו שזו היתה טעות. זה היה אקט חינוכי על חשבון הבית). הסברנו לו שאנחנו מ-מ-ש לא אוהבים כרובית, אבל הוא אמר "טוב. אבל רק תנסו לנחש על איזה רוטב היא יושבת." השעֵינו את כל טעמנו האישי, וצללנו אל תוך הצלחת. אילנה זיהתה מיד את מיץ המנדרינות שבתוכה היא שוחה, וזכתה בחיוך של הערכה מיעקוב. ללא ספק ההישג של הארוחה. חוץ מזה (וזה עולה לי בבריאות להגיד את זה), הכרובית היתה ממש טעימה.
8. זו מנת החצילים-בטחינה הייחודית השניה של יעקוב - הפעם ברוטב פטל. היא ומנת החציל ברימונים הן כמו תאומות לא זהות: כל אחת יפה על פי דרכה, וטעימה בדרך קצת אחרת.
אילנה שאלה מאיפה לעזאזל הוא מביא פטל עכשיו, והוא אמר שהוא קטף אותם ביער כל הקיץ - "זאת התרפיה שלי," הוא אמר - ואז הביא להראות לנו מהפריזר את אחת הקופסאות האחרונות שעוד נשארו לו מהעונה המסתיימת.
9. עגבניות חתוכות בלי כלום (ראו 4+5). תכל'ס, אפשר היה לאכול אותן גם כקינוח.
10. זיתים סוריים משובחים במיוחד. כאמור, אילנה עצרה את עצמה.

לא בתמונה (כי הוזמנו רק בארוחת יום אתמול):
א. חומוס גלילי טעים (בלי פיתות! יעקוב יודע טוב מאוד מה חשוב באמת בארוחות שלו).
ב. סלט עשבים טעים ממינים שונים של עשבי תיבול שאנחנו לא מכירים.
ג. במיה שיעקוב שכנע אותי להזמין. בואו נגיד שאם את הבמיה שלו לא אהבתי, אני כבר די בטוח שלא אצטרך לנסות אף במיה אחרת.
ד. מסחן - תערובת של נתחי עוף, בצל וסומאק, שמוגשת על פיתה חתוכה למשולשים, בפורמט של פיצה (במחיר שיא של 60 ש"ח למנה שמשביעה שני אנשים). את המסחן אנחנו מכירים כבר ממסעדות אחרות, בפורמטים אחרים. זאת של יעקוב היתה טעימה מאוד, אבל במפתיע דווקא פחות עסיסית מאלה שניסינו בשיפודיות סטנדרטיות יותר.

לסיום הארוחה הוא מגיש קפה/תה עם קוביות חלבה שסוגרות את הפינה ממש בול.
כשיעקוב ראה שאנחנו כבר מותשים, הוא הוציא שתי חמגשיות ואמר לנו להעמיס, שיהיה לאחר כך. אני כבר מחכה לארוחת הערב שלי היום.

כל הדבר הזה שאתם רואים בתמונה - לא כולל צ'יפס מעולה תוצרת בית שהגיע כמה דקות אחרי שצילמתי - עולה (תחזיקו חזק) 105 ש"ח. הסעודה של אתמול עלתה 110 ש"ח. אחרי שתי הארוחות נאלצנו להתווכח איתו בשאלה "כמה עודף מגיע לכם מ-150 ש"ח" (הוא חשב שהרבה, אנחנו מחינו). היום ניצחנו, והצלחנו להשאיר לו את הטיפ הנכבד שמגיע לו.

בקיצור: כבר ברור לנו איפה נעצור בכל הגיחות הבאות שלנו לצפון. כמו שאנחנו מכירים את עצמנו, בטח ניסע לשם גם בדרך לאילת.

נ.ב.: הזהרנו את יעקוב שנביא אליו את כל החברים שלנו. הוא ביקש שלא יבואו בשבת, כי אז יותר צפוף. חוץ מזה הוא פתוח כל השבוע, מהבוקר עד 5, בימי שני סגור (נכנסים מהכניסה המזרחית - המרומזרת - לראמה, פונים מיד שמאלה בכיכר ואז שוב שמאלה ליד השלט הקטן "שראביכ")
º
דיווח מופלא, תודה
22/10/14 17:24
60צפיות
וואו ! איזה תיאור !
22/10/14 17:28
200צפיות
עושה חשק לטוס לצפון...
אוי, היא נהדרת בשבילך. המון המון המון אוכל צבעוני משובח
22/10/14 22:12
127צפיות
טעמיים מקוריים - כייף.
º
נראה שנבואתה של סבתא רות עומדת להתגשם- תודה על החשק !
22/10/14 17:51
74צפיות
גבר, כל הכבוד על הפרגון ש'ך ליעקוב
22/10/14 18:59
228צפיות
יעקוב הוא מלאך, חדר לליבי מהפעם הראשונה, איש עניו, צנוע, נעים הליכות ומארח למופת, אין על הבמיה ברוטב עגבניות שלו,
אם יעקוב היה פותח מסעדה כזו בתל אביב יעקוב היה גורף מליונים אבל אז הוא כבר לא היה "יעקוב שלנו" בזמנו לאחר הארוחת בתולין שלי אצלו כתבתי ממש כאן פוסט מפרגן על " שראביכ",
אם שמת לב בקיטון המטבח תלויה תמונה גדולה וממוסגרת של הכפר שממנו הוא ומשפחתו נעקרו, הוא מעקורי ברעם ואיקרית, שיעקוב דיבר עימי על הכפר דוק של נוסטלגיה וגל של דמעות הציף את עיניו,
אני ניחנתי בחוש רנטגן ובשניות יודע מי האדם שמולי, את יעקוב ישר "רינטגנתי" בתור מלאך ללא כנפיים,
אחד האנשים המקסימים שיצא לי לפגוש בימי חיי,
איש "דרוויש" ללא יומרות, עובד סוציאלי לשעבר שכבר הסבה ועובד במה שהוא אוהב:
עובד את אדמתו,
יעקוב בדמיוני הוא כמו הדמויות המיתולוגיות מהתנ"ך, מלקט עשבים מהאדמה ומתקין מאכליים מקומיים,
באותה פעם ראשונה יעקוב אף דאג להדריך אותי איך להגיע שם לספר המקומי לתגלחת הגונה כמו פעם, גם אותי הוא כיבד בקוביות חלבה ובקוביות רחת-לוקום מדהימות וטריות,
יעקוב כוכב -עליון
º
סם, בזכותך הגענו לשם - תודה
22/10/14 22:13
32צפיות
תודהרבה על הדיווח והתמונות
22/10/14 19:38
133צפיות
נקרא כמו מקום מוצלח עם אוכל במחיר נמוך ובעלים שממשאוהבאת מה שהוא עושה...
אני רץ לשם
22/10/14 20:33
169צפיות
תודה על הדיווח
ביום שני האחרון נסענו לעכו
22/10/14 22:07
177צפיות
חשבנו להגיע ל-"שראביכ" לפני.
לדאבוננו  זה היה בדיוק ביום שהם סגורים ואכלנו בסוף ב-"סבידה" בעכו.
איתרע המזל שגם "דלאל" היו סגורים. 
ברוכים החוזרים לפורום
22/10/14 21:53
131צפיות
שמעתי וקראתי כל כך הרבה על שראביכ, ואף פעם לא הגענו לסביבה.
 
כנראה שנצטרך לכוון במיוחד.
22/10/14 22:11
89צפיות
גם אנחנו מוצאים את עצמנו ככה, בלי אזהרה בראמה
האופנוע החדש לא מכיר את הדרך, צריך לתקן את זה בקרוב
על הדיווח
22/10/14 22:12
109צפיות
עושה הרבה חשק. 
על הדיווח הנהדר
23/10/14 00:00
70צפיות
שראביכ היא אחד המקומות המופלאים שזכיתי להיות בהם.
עשיתם לי חשק לחזור שוב בקרוב!
ביקורת ראשונה בפורום - דלידה
הודעה זו מכילה תמונות
21/10/14 22:38
555צפיות
לאחר המלצה כאן, הלכנו היום לדלידה!
לקחנו אוטובוס (כדי שנוכל לשתות) והספקנו להגיע בזמן לפני 20:00 (עסקית 50% בין 18-20), כדי לחגוג על התפריט בחצי מחיר
יש לציין שהאישה צמחונית, ולאחר ביקורות כאן בפורום הבנו שהמקום ידידותי לצמחוניים...
האוירה מגניבה, ויחסית נינוחה בשעה 19:00, לאחר שיחה עם אחד המלצרים הבנו שלאחר 21:00 האוירה מתחילה להתחמם והווליום מתחיל לטפס, אנחנו הגענו לארוחה קלילה אז התאים לנו בול.
(נציין שאין לנו תפריט מולנו, אז לא ממש זוכרים את שמות המנות...)
 
לראשונות נדגמו:
כרובית מטוגנת על יוגורט - מנה נעימה מאוד, הטעמים טובים וממש נהנינו ממנה (הוזמנה פעמיים!)
סלמון ומוצרלה - מנה קטנה וממצה, טעמים פשוטים וטובים, הגיעה עם "נשיקת" לחם שהתאים לכל שאר ה"מאזטים"
חציל שרוף - מנה טובה, טעמים מובהקים של "מדורה", שהתאימו לכל המנה, מכילה גם חתיכות תפוחי אדמה ועגבניות
 
ממנות "כמעט גדולות" נדגמו:
סלט זוקיני טרי - לקחנו לאחר המלצה שקראנו פה, נהנינו מהמנה, מוגש עם "שליכטה" של גבינה ורוטב פלפלים, מנה ממש טובה, ממש נהנינו ממנה
סביצה דג עם צ'יפס במיה - עוד מנה שהומלצה פה, נהנתי ממנה נורא, לאחר הביקורות שקראתי פה על כך שהדג לא ממש מורגש במנה, אני חושב שהמנה דווקא דיי הוגנת ויש מספיק דג, אבל אצלי דווקא היה חסר טיפה "צ'יפס".
מה שאני לא מבין, הוא מה ה"טירוף" מהצ'יפס הזה, יציאה חביבה, אבל זה לא מה שמשנה את המנה, סה"כ שינוי טקסטורות בפה
פירה זוקיני עם ארטישוקים שרופים וקרוטונים - האישה מאוד אהבה את המנה, אבל עשתה "טעות לוגיסטית" בכך שסיימה את כל הקרוטונים והארטישוקים, מה שהשאיר אותה עם פירה חביב. יכול להיות שהיו יכולים "לפנק" יותר בקרוטונים...
סמבוסק לחי עגל ברוטב של עצמו, עם יוגורט - מנה עם טעמים טובים, אבל קצת מוזר לאכול סמבוסק "רטוב" מהרוטב...
 
לקינוח לקחנו את קרם הגבינה עם פירות יער (התלבטנו ארוכות אם לקחת קינוח, בסוף הסקרנות גברה...)
קינוח מעולה, נהנינו ממש
 
ליווינו עם 2 קוקטיילים (שפריץ דלידה - מעולה, סנגריה לבנה - קצת פחות, אולי יותר מומלץ לאוהבי הסנגריה)
 
סה"כ 260 אחרי טיפ
יש לציין שהקוקטיילים לא כלולים ב50%, והקינוח גם, כך שלאחר הדיון הפורה שהופיע פה לפני כמה ימים, VFM ממש ממש טוב לדעתנו.
הצירוף של 50%, אוירה טובה ושרותיות, עשה לנו את זה, ונראה לנו שנחזור בהחלט
(התמונות לא יצאו משהו...)
סלמון ומוצרלה באור לא איכותי
ברוך הבא ! תודה על הדיווח המפורט
21/10/14 23:10
133צפיות
עכשו צריכה למצוא יום להגיע לשם בשעה מוקדמת...
ברוך הבא ואחלה ביקורת לפתיחה :)
21/10/14 23:20
133צפיות
אני שמחה לראות שאתה צמחוני (אנחנו מתרבים חחח).
אשמח לקרוא דיווחים שלך בעתיד..
על הדיווח
22/10/14 06:46
77צפיות
וברוך היוצא לאור :)
נשמע ממש טוב ואחלה VFM
22/10/14 08:40
98צפיות
חוץ מהסמבוסק שטובל ברוטב, גם לי זה לא עושה את זה...
 
תודה על הדיווח
תודה על דיווח מענין ומרענן
22/10/14 08:40
83צפיות
הפירה זוקיני - נראה נ ה ד ר. ומשהו שעדיין לא אכלנו בשום מקום אחר. בהחלט מזמין בדיקה ...
תודה על הדיווח
22/10/14 08:52
77צפיות
מנת הארטישוקים ומנת הלחי נראות מעניינות מאוד
ברוך הבא!
22/10/14 09:01
81צפיות
אני כתבתי את ההמלצה לפניי כמה ימים ואני שמחה לקרוא שנהניתם כמוני.
לא ידעתי שיש להם עדיין את המבצע של 50% הנחה לפנות ערב - זה באמת VFM מצויין.
נהניתי לקרוא, תמשיך לדווח
 
הייתי שם לבופה בראנץ' בשישי
22/10/14 19:14
124צפיות
ובהחלט היה מעולה. דווקא הקינוחים (אכלנו מוס שוקולד ופנקוטה אאל"ט) לא עשו לי את זה.
º
22/10/14 21:43
5צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה