לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
פורום "ביקורת מסעדות" מיועד לאנשים שאוהבים לאכול, לבלות ולהנות מהחיים. הוא פתוח לכולם, נגיש והכותבים בו שמחים להמליץ ולכתוב על חוויותיהם. אנו דנים בנושאים שונים ומגוונים הקשורים למסעדות ולאוכל, החל מדיווחים על מסעדות שביקרנו בהן והמלצות על מסעדות שונות, ועד לנושאים כגון אוכל ברחבי העולם, ונושאים בעלי חשיבות ציבורית. אתם מוזמנים להצטרף אלינו, לדווח על מסעדות בהן אכלתם, להגיב לביקורות קיימות ולהשתתף בדיונים בפורום.

 

למצטרפים החדשים- מספר כללים חשובים שאנו מקפידים עליהם:

* אנא קראו את תקנון הפורום שקישור אליו מופיע בראש עמוד הפורום.

* כאשר אתם כותבים ביקורת (חיובית או שלילית) על מסעדה אנא הקפידו לתת מקסימום פרטים.   

  למשל- אילו מנות אכלתם, מחירים, טיב השירות, האם מקפידים על אזור מעשנים/לא מעשנים, נגישות 

  לנכים ואווירה כללית. תוכלו לראות בהודעות הנבחרות הודעה שכותרתה "איך כותבים ביקורת". 

* כאשר ברצונכם לקבל המלצות על מסעדה - כדאי לפרט אזור, סוג הארוחה (בוקר, צהריים, ערב), טווח

   מחירים לאדם, האם כשרות חשובה וסוג אוכל המועדף עליכם.

* אם קיבלתם בפורום המלצה על מסעדה ואכלתם בה, אנא חזרו לספר איך היה. 

* אנא הקפידו לשרשר הודעות על מנת שהודעות לא ייעלמו מהר מידי בארכיון. אם לא שירשרתם, אל

  תופתעו לגלות שההודעה שורשרה למקום הרלוונטי. דבר נוסף ואחרון- בכל שאלה/בעיה/הערה/הארה

  אתם מוזמנים לפנות אלינו במסר אישי. כל פנייה תיענה בהקדם האפשרי.

 

בברכת השתתפות מהנה,

החתולית ו- bruno01

תקנון הפורום - קראו אותו ונהגו בהתאם                                                                     שירשורים קבועים: שירשור OFF בימי ג', השירשור השבועי בימי ה'.
הפורום אינו פרסומי. ניתן לשלוח מידע עבור השירשור השבועי ל: bikoret@tapuz.co.il                                                   עמוד הפורום בפייסבוק
הודעה חדשה

הודעה נעוצה לפורום ביקורת מסעדות
30/10/14 11:09
410צפיות
פורום ביקורת מסעדות נפתח היום לפני 12 שנים, והוא נוהל על-ידי LITI.
 
כמו בכל שנה, גם השנה נזכיר שהגולשת שהעלתה את ההודעה הראשונה בפורום, עדיין אתנו - אושרמ
 
בהודעות הבאות, נראה אילו מסעדות נסקרו על-ידי הגולשות והגולשים לפני 12 שנים.
רפאל
30/10/14 11:13
362צפיות
לפני 12 שנים כמו היום, היו מי שכתבו על רפאל ברחוב הירקון.
עסקיות מנצחות
30/10/14 11:22
471צפיות
meravbr שניהלה אחר כך את הפורום, העלתה שירשור על העסקיות המנצחות.
מעניין לקרוא אילו מהן עדיין קיימות, ובאילו מהן העסקיות עדיין מנצחות אחרי 12 שנים.
 
מעניין שקופי בר לא מופיעה שם. זו הייתה ההמלצה הקבועה של מרב.
30/10/14 12:31
301צפיות
ועוד נתון מדהים - העסקית של טנדורי שהייתה אז 59 ש:ח והיום, 35 עם קופון....[אבל לא כולל שתייה, ועדיין].
היסטוריה זה נחמד. תודה.
מה שיותר מדהים
30/10/14 14:02
336צפיות
וכנראה יותר עצוב ממדהים, הוא שכמעט ולא שומעים על אנשים שהולכים היום לעסקית של טנדורי גם במחיר הזה.
כי הרמה ירדה בהתאמה למחיר...אבל התפריט הרגיל שלהם,
30/10/14 17:11
260צפיות
לא הבופה, עוד טוב.
תמיד רציתי ללכת לשם ולא יצא
31/10/14 01:48
130צפיות
האוכל שמוגש במסעדה הוא האוכל ההודי הדי מוכר כאן בארץ (טאלי ונגזרותיו) או שיותר ייחודי?
º
לא טאלי. תפריט מלא ובשרי.
31/10/14 03:17
37צפיות
מאוד אהבתי לאכול שם בערב
31/10/14 20:17
12צפיות
לפעמים היינו נכנסים לאוטו סתם ערב של אמצ"ש ונוסעים מחיפה להרצליה וחוזרים, המסעדה הייתה די ריקה ויופי של ארוחת ערב הודית רומנטית היה אפשר להעביר שם. אלו היו תקופות שלדעתי רינה הייתה מסתובבת הרבה ומחזיקה קצר (מאוד) את אנשי המטבח, אני ראיתי אותה בהזדמנות שתיים (שלוש) גוערת באנשי צוות ומתנצלת בפני שולחנות כשמשהו לא הלך לשביעות רצונה.
עייפות החומר בטח מכריעה וחבל.. אבל גם לא הגענו לשם כבר תקופה ארוכה, כי הייתה ירידה משמעותית בשלב מסויים גם בערב ומיד פחות או יותר צימצמנו הגעה עד הפסקה מוחלטת, מקווה שדברים קצת השתפרו.. אהבתי מאוד את הטנדורי מיקס, הביריאני, הנאנים גם היו טובים ומעל לכל אולי הצ'טנים היו אלה שממש "פתחו את העיניים", למרות ששנים מאוחר יותר של כמה וכמה היכרויות צמודות עם צנצנות צ'אטני מוכן, די ברור לי היום מהיכן הגיעו הצ'אטנים הטעימים האלו, היינו די תמימים אז קעריות הצ'אטני עד היום אולי הדבר הכי אהוב עלי בארוחות ההודיות יחד עם הפפדם או מה שמגיע ליד..
עשיתי מספר משלוחים לאחרונה מהתפריט. הביריאני עדיין מצויין
31/10/14 21:21
אם כי לדעתי השתמשו בכבש המיובא קפוא שהוא מאד שמן. נסה שוב באחד הערבים, אשמח לדיווח.
הבעיה עם הבופה היא שבאופן ישיר להורדת המחיר בקופון המבחר הלך והצטמצם וממש מרגישים חיסכון במרכיבים. לפני כשנתיים, לפני הקופונים, גם הבופה היה לא רע. בהרצליה הם גם בקטע של סיבוס אז בכלל.
איך אהבנו במשפחה את אודיאון!
( לעמוד שלי בתפוז עסקים )
30/10/14 17:33
262צפיות
מזכיר לי נשכחות 
 
עסקית במול ים ב-100 ש"ח, גם מעלה סוג של חיוך.
העסקיות במול ים התחילו ב-90...אבל בינינו, עלייה
30/10/14 17:42
240צפיות
מ-100 ל-160 ב-12 שנה, סביר לגמרי, לא? 5% בשנה..
אודיאון הייתה אחת מחוויות הגורמה הראשונות שלי
31/10/14 01:50
145צפיות
קצת אחרי מסעדת וואלה בחיפה...
º
אודאון לא הייתה ממש גורמה. יותר דיינר.
31/10/14 03:24
45צפיות
בגלל זה אמרתי, הראשונות...
31/10/14 07:08
128צפיות
מאז הטעם שלי התעדן והשתבח.
תחשבי שעד אז הייתי אוכלת בבורגר ראנץ' או מקסימום בבתי קפה פושטיים...
העניין עם מסעדת וואלה היה one time thing
פינת יש גבול לכל תעלול
30/10/14 11:35
578צפיות
LITI פתחה שירשור על חוצפה של מסעדות, וריכזה הודעות על שירות רע וכו'.
 
אין חדש תחת השמש
כמה השתנתה האוירה ב- 12 השנים האחרונות
30/10/14 15:14
337צפיות
היום כמעט ואף אחד לא כותב כך (וטוב שכך)
הודעה נעוצה השירשור השבועי
30/10/14 08:28
36צפיות
השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, כתבות מיוחדות ושאר ירקות.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל: bikoret@tapuz.co.il.

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע נעים,

ברונו והחתולית
כתית - מאיר אדוני מארח את Enrico Cerea
30/10/14 08:38
196צפיות

השף מאיר אדוני ממשיך במסורת אירוח שפים ממסעדות מכוכבות מישלן במסעדת כתית, ויארח ב- 11-12/11/2014 את השף Enrico Cerea  ממסעדת שלושת כוכבי מישלן - "דה ויטוריו"  מברגמו באיטליה.
 
זהו ביקורו השני של השף צ'ראה בישראל. בביקורו הקודם של צ'ראה בישראל, כשופט בתחרות "השף הצעיר של סן פלגרינו", הוא הגיע לארוחת טעימות בכתית ואז החליטו הוא ומאיר אדוני, כי יבשלו ארוחות משותפות בעתיד.
 
תקציר על האורח:
מסעדת "דה ויטוריו" נפתחה בשנת 1966 ע"י ההורים ויטוריו וברונה צ'ראה. המסעדה קיבלה את כוכב המישלן הראשון ב 1970, ב- 1996 זכתה בכוכב שני וב- 2010 זכו לדירוג הנכסף של הכוכב השלישי.
היום מסעדת "דה ויטוריו" מנוהלת על ידי גברת ברונה צ'ראה וחמשת ילדיה. אנריקו ורוברטו הינם השפים המובילים את המסעדה, פרנצ'סקו מנהל את מרתף היין ושירותי הקייטרינג, רוסלה אחראי על קשרי הלקוחות והאירוח במסעדה ובמלון, וברברה מנהלת את בית הקפה-הקונדיטוריה בברגאמו אלטה.
 

שני השפים יבשלו back to back menu של 7 מנות.
הארוחה כוללת שתיה קלה של סן פלגרינו או פנה ושתיה חמה. מחיר הארוחה לסועד/ת: 850 ₪.
התפריט יפורסם בהמשך.
 
ארוחות בוקר בקפה אנין טבעון - ימי שישי בלבד
30/10/14 15:12
97צפיות
השכונה מנסה לכפר על חוסר המוטיבציה של דני להגיש גם משהו לאכול ליד הקפה הטוב בארץ ובהסכמתו החליטו כמה חברה מהשכונה (מאלה שמבינים באוכל) להגיש שם בימי שישי ארוחות בוקר וכריכים שעשויים כולם מתוצרת מקומית של תושבי השכונה והאזור.
 
"ארוחת הבוקר מתומחרת ב 37 ש"ח(הרצה).
כוללת: חביתה/עין מ 2 בייצי חופש.
מבחר טרי של גבנות עיזים (מגבנת החורש-שער העמקים): לאבנה, צפתית וקשה.2 סלטי הום מייד-נתון לירקות העונה. מגוון ירקות טריים חתוכים גס-אך עדינים.
וגם טעימות ופרוסות לחם טרי מבית"לחם טוב"-לחמים אורגניים בעבודת יד.
                               
                                                     או
2 סוגי כריכים: לחם האיכרים מבית "לחם טוב" מארח את הפטה והפלפלים המוחמצים+ירוקיי העונה...
או גבינות בסגנון ח'אודה עם שבבי פלפל ופסטו-ועוד הפתעות...
במחיר ניסיוני של 19 ש"ח."
 
יינות בורגון ב-JAJO wine bar
( לעמוד שלי בתפוז עסקים )
30/10/14 17:29
48צפיות
מחר, יום שישי ה31.10.14,  JAJO WINE BAR בשרונה מארח את אוסף יינות בורגון (מבית "אוסף יינות בורגון של תומר והדס), ברחבת הבר העליון בצהרי היום, החל מ-13:00,
ומזמין את האורחים לטעום ולהכיר את אותם יינות שלרוב לא מזדמן לשתות בכוסות וזאת לצד מנות אפריטיף מיוחדות.
 
בין מנות  האפריטיף שיוגשו: צלחות של גבינות ונקניקים, סלמון כבוש, פלפלים קלויים עם גבינה כחולה, סלט מטיאס אויסטרים ועוד.
טאפאס אחד העם חוגגת יום הולדת 5
30/10/14 19:32
72צפיות
מסעדת טאפאס אחד העם של יונתן רושפלד, חוגגת יום הולדת חמש, ותפתח את החגיגות באירוע חגיגי ביום ב' ה- 3/11.
 
רושפלד יארח את איל שני וחיים כהן, שיבשלו מנות שלהם שיוגשו לצד המנות האהובות ביותר מתפריט המסעדה לאורך שנים, וספיישלים של רושפלד.
ערב דרומי אמריקאי ב-ARIA, שמארחת את יונתן בורוביץ'
30/10/14 19:59
114צפיות
מסעדת אריא חוגגת יומולדת לג'ק דניאלס בערב דרומי-אמריקאי ביום ראשון ה-2/11/14.
שף המסעדה- גיא גמזו יארח את יונתן בורוביץ' (לשעבר קפה 48) והשניים יגישו תפריט ייחודי בסגנון "טנסי" וקוקטיילים ייחודיים על בסיס הוויסקי הקלאסי- ג'ק דניאלס no7. 
 
המנות שיוצעו בתפריט-
 
סינטה בג'ק דניאלס, קרפצ'יו סינטה צרובה קלות עם ויניגרט טונה צלפים וחזרת לבנה 52 ש"ח.
 
Fried chicken שוקיים של תרנגולות מטוגנות טנסי סטייל ולייד ברביקיו סוס 48 ש"ח
 
לחם תירס שמן פפריקה, תירס גילי שמנת של פעם ובצל ירוק 38 ש"ח
 
במיה מטוגנת - במיה בבלילת ויסקי ורוטב טרטר 38 ש"ח
 
בשר מס' 2 קצוץ בלחמנייה 120גר אונטר ריב עם מלפפון כבוש, עגבניות מרוסקות 56 ש"ח
 
צלחת בשרים תמרים עטופים בבייקון אונטר ריב מפורק ונקניק כבוש.  58 ש"ח
 
אפל פאי  עם גלידת חמאה חומה. 38 ש"ח.
מחפשת מסעדה באזור כרם שלום שפתוחה בשבת
31/10/14 21:53
עד חצי שעה נסיעה
º
שיפודי זיקה ומרכז החומוס האסלי ביפו
31/10/14 07:21
154צפיות
שיפודי זיקה
הודעה זו מכילה תמונות
31/10/14 07:32
209צפיות

כבר דיווחתי פה בעבר על שיפודי זיקה, מצ"ב לינק .
המסעדה הנהדרת הזאת שווה אזכור נוסף. הייתי שם שוב, נהניתי מאוד ושמחתי לגלות שהרמה נשמרת.
ב55  שקל  אכלתי שם:
 
חומוס מצוין, סמיך וחלק , הטעם עשיר ומאוד טעים. חומוס ממכר ממש. 
הצ'יפס והסלט היו בדיוק כפי שזכרתי, הצ'יפס עבה, פריך וניכר שהוכן במקום, והסלט רענן וטעים, עם תיבול לימון דומיננטי.
שיפוד הקבב היה רך ועסיסי, ושיפוד הכבש היה רך גם כן, טעים ונטף מיצים.  
סלט ירקות
תודה אוראל על שני הדיווחים לגבי זיקה
31/10/14 20:01
15צפיות
מרכז החומוס האסלי אין לי שמץ של ספק שאבקר שם, יש לנו גם אורחים בקרוב ונראה לי שזה יהיה מקום מצויין למשבצת המסעדות המזרחיות וגם לא נצא משם בנזק כספי גדול, אותו כנ"ל לגבי זיקה..
דווקא ביקרתי שם באמצע השבוע בצהריים, ישבתי לבד לגמרי, קצת מוזר לאחת בצהריים, אבל לא נראה שאת אנשי המקום זה הטריד אפילו לרגע, להיפך. אני בטוח שיש להם את השעות המאוד עמוסות שלהם. הכל היה אכן טעים וטרי, החומוס טוב מאוד, הצ'יפס גם כן, אבל הוגש קצת בכמות סימבולית וגם לא ממש טרחו להספיג את השמן, מה שקורה אגב לדעתי במסעדות רבות מידי, וחבל. אני בטוח שאם הייתי מבקש עוד מהחומוס והצ'יפס הייתי מקבל, אבל קצת לא היה לי נעים להפריע לשיחתם של אנשי המקום, בתור חדש שם קצת לא הרגשתי בנוח לעשות את זה בכל מקרה.
סלט הירקות היה טרי וטעים אבל בהחלט הלימון קצת הופך אותו ללא נעים לאכילה בכמות גדולה, באיזשהו שלב זה פשוט משתלט מידי.
השיפודים היו אחד אדום ואחד פילה, בסדר גמור, לא בשורה גדולה, לגמרי לא, אבל בסדר גמור סה"כ, בשיפוד הפילה היו יכולים לשים חתיכות קצת יותר מכובדות ובשיפוד האדום הייתה חתיכה סחוסית\שומנית לא אכילה אחת, סה"כ אחוז בהחלט נסלח לז'אנר. ביקשתי חריף וקיבלתי שתי קעריות האחת רוטב מפלפלים ירוקים חריפים מצויין והשנייה מין סלסת פלפל עגבניות כנראה, לא רע.
מבחינת תמורה למחיר, סה"כ בהחלט טוב, עדיין אני יכול להשוות למסעדות שיפודים דומות יחסית - בזיקה 55 עבור הארוחה, בפורטונה בירושליים 65 למיטב זיכרוני על ארוחה דומה מאוד, אבל רמת וגיוון הסלטים הייתה משמעותית גבוהה יותר וגם בקטגוריית הבשר אני חושב שפורטונה הייתה קצת טובה יותר. פורטונה בכלל עושה מעניין יותר על השולחן במבחר ובתיבול וזה היה חסר טיפה חסר לי בזיקה, למרות שמדובר בשתי מסעדות בהחלט שונות במהות ועדיין מאוד דומות בביצוע בנוגע לשיפודים
אבל באמת סה"כ טוב מאוד וטרי, זה חשוב. בטוח שהסיבוב הבא באיזור יסתיים בחומוס האסלי ובזיקה בהחלט יצא בעתיד לבקר שוב גם כן, לא רבות היום המסעדות בהן ניתן לסיים ארוחה זוגית בסביבות 120 ש"ח, לא הולך ברגל..
 
אגב שכחתי שקינחתי בגלידת אנדרי ממש קרוב לשם ליד אבו חילווה, כדור גלידת בננה וכדור גלידת פיסטוק, לפי השמועות. שני דברים מאוד שימחו אותי עם הגלידה הזו, האחד שזאת הפעם היחידה שאכלתי ואוכל גלידה אנדרי והשני ששום נזק לא נגרם לשן בעת מפגש עם שאריות קליפת פיסטוק גרוסה ( כנראה שזו דרך לנסות להכניס טעם בגלידה). גלידה עמוסת נוסטלגייה לפי השמועות, אז אולי הרבה נוסטלגיה יש בה, אבל טעם ואיכות הרבה פחות, לצערי גלידה מאוד לא ראוייה.
 
 
מרכז החומוס האסלי- יפו
הודעה זו מכילה תמונות
31/10/14 07:59
203צפיות

מרכז החומוס האסלי היא מסעדה אשר קיימת משנת 1960. המקום מפורסם בזכות החומוס המיתולוגי שלו. 
בסופי שבוע מגיעים למקום ישראלים רבים, על מנת לטעום מהחומוס.
אך השם של המקום עשוי להטעות. המקום אמנם קנה את פרסומו  בזכות החומוס, אבל למעשה מדובר בשיפודיה שמוגשים בה שלל מאכלים- סלטים, תוספות, בשרים, דגים ואפילו חביתות ושקשוקה. 
להרבה אנשים יש מסעדות שהן מסעדות הבית. אצלי זה מרכז החומוס האסלי. מעל 15 שנה אני מבקר במרכז החומוס האסלי מעת לעת. תמיד נהניתי מחומוס טעים, שירות לבבי ומחיר שווה לכל נפש. 

לאחרונה ביקרתי 3 פעמים במסעדה, פעמיים ישבתי שם ופעם נוספת לקחתי אוכל בטייקאווי.
המסעדה מחולקת לשני חללים שונים. אחד עם מספר שולחנות בודדים (זה שבתמונה), והשני, מהעבר השני של הכביש, גדול יותר ומסוגל להכיל עשרות אנשים. חזות המקום פשוטה ומינימליסטית.
בביקור ביום שבת בצהריים היתה תנועה ערה של אנשים, אך לא עמוס מדי והתיישבנו מיד. בשני הביקורים באמצע שבוע מספר שולחנות בודדים היו מאוכלסים.  
 
אז מה אכלנו?
 
  • בפתיחה קיבלנו סלטים וירקות שונים על חשבון הבית- סלט טורקי, טחינה, חמוצים, חציל עם גרגירי חומוס ובצל: כל הסלטים היו טריים, טובים וטעימים מאוד. הסלט הטורקי היה מעט פיקנטי, אולי אפשר היה יותר פיקנטיות אבל בסך הכל הוא היה טעים, וכאמור גם כל שאר הסלטים היו טובים וניכר שאינם מהזן התעשייתי. 
 
  • חזה עוף : הגיעו שני נתחים גדולים של חזה עוף עם  מעט צ'יפס. החזה עוף תובל בהרבה פפריקה. הוא היה רך, עסיסי וטעים מאוד. בדרך כלל חזה עוף זו מנה די סתמית בעיניי, אך בזכות התיבול וההכנה המדויקת הוא היה מעולה, טוב יותר למשל מזה המוגש בהדסון. צ'יפס שנלווה לעוף היה מהסוג העבה, פריך וטעים, כמו זה בשיפודי זיקה.
 
  • סינייה קבב: מנה מתוך תפריט הספיישלים היומי. מדובר במנה שאכלתי לראשונה לאחר שנים. המנה, אשר הוגשה חמה מאוד, כללה 3 קציצות קבב עבות וגדולות על מצע טחינה, ובתוספת בצל, תפוחי אדמה, בוטנים  ופטרוזיליה. הקציצות היו רכות ומתובלות בהרבה פטרוזיליה, בצל ותבלינים והטעם עשיר ומעט פיקנטי. הטחינה החמה, שהכמויות שלה היו מאוד נדיבות, היתה טעימה והבוטנים, תוספת לכאורה לא צפויה, הוסיפו טוויסט מצוין. מנה עשירה וטובה, שהחיסרון היחיד שלה שהיתה מעט כבדה ו"יציקתית". אכלתי לא יותר מחצי מהמנה, אבל מה שאכלתי היה כאמור  מוצלח מאוד.
 
  • כמו כן הזמנתי חצי מנת חומוס גרגירים. מרקמו היה סמיך וחלק. הוגש עם שמן זית, פפריקה, פטרוזיליה, טחינה וגרגירי חומוס חמים ורכים. חומוס מצוין שטריותו וטעמו המיוחד ניכרו בכל ניגוב. יש לציין שבביקור נוסף אכלתי מהחומוס, וטעמו היה זהה.
 
 
  • שיפוד קבב (25 שקל):  עוד מנה טובה. שיפוד רך ועסיסי, שכלל הרבה בצל ופטרוזיליה. דומה לקציצות הקבב במנת הסינייה. השיפוד הוגש עם צ'יפס.
 
  • בביקור נוסף במקום לקחתי הביתה פיתות, קופסת חומוס קטנה, ושקית צ'יפס עם 5 כדורי פלאפל  (20 שקל להכל):  הצ'יפס והחומוס היו זהים לאלה שקיבלתי במסעדה. כדורי הפלאפל היו קראנצ'יים, עסיסיים, מתובלים בצורה עדינה.
 
  SALO- במיוחד בשבילך- לקחתי גם קובה באחת הפעמים שם, עלה 5 שקלים והיה חם חם, פריך ועשיר מאוד במילוי בשר טחון. מאוד טעים. כדאי לך לנסות.
 
  • לסיכום:
עוד מקום שכל פעם מחדש כיף ללכת אליו ולאכול בדיוק אותו אוכל טעים וטרי. החומוס מצוין, הצ'יפס עסיסי, הסלטים טובים והבשרים איכותיים וטעימים. רק מנת הסינייה היתה מעט כבדה, חוץ מזה הכל היה טוב.
 
המחיר היה 100 שקלים לסינייה וחזה עוף; 55 שקלים לשיפוד קבב, חומוס גרגירים בצלחת, וקופסה קטנה של חומוס שלקחתי הביתה וקובה; 20 שקל לטייק אווי של פיתות, קופסה קטנה של חומוס ושקית צ'יפס ופלאפל וקובה. השירות לבבי ונעים, בייחוד המלצר עומר החביב.
 
בסביבה של הרבה שיפודיות בינוניות כפי שיש בארץ- מדובר בנווה מדבר. הרבה אהבה למקצוע ותשוקה יש פה, וזה ניכר בצלחת. מרכז החומוס האסלי קיים כבר מעל 50 שנה. יש לי הרגשה, שהוא יהיה פה עוד 50 שנה לפחות.

 
תפריט
º
עוד תמונות
הודעה זו מכילה תמונות
31/10/14 08:04
117צפיות
חומוס
שיפוד קבב
מרכז החומוס האסלי
תודה על שני הדיווחים
31/10/14 15:00
64צפיות
אמנם אם אני כבר מגיעה ליפו לאכול חומוס זה תמיד באבו חסן... מכיוון שלא מדובר רק בחומוס, רשמתי לפניי את שתי ההמלצות.
אגב, בתמונה של הסינייה נראה שהתוספת היא דווקא רבעי שקדים ולא בוטנים, אבל אולי הצילום מטעה.
במבט נוסף נראה שזה שקדים
31/10/14 17:38
45צפיות
זה מה שקורה כנראה שלא מתעדים מיד...
באבו חסן היית לאחרונה? איך העומס שם בסופי שבוע?
הזכרת לי את הפעם האחרונה שהייתי שם  לפני כמה שנים והיה תור ארוך ומייאש במיוחד. 
 
בנדיקט ראשון לציון...
31/10/14 14:52
147צפיות
אם אני לא טועה זהו דיווח הבכורה על המקום :)
 
אני מאוד אוהבת את בנדיקט אבל תמיד זה צרך תכנון מיוחד והתכוננות...
לשמחתי, נפתח סניף בראשון- עיר מגוריי.
 
זכרתי שקראתי שיש מנת ספיישל שאני רוצה לנסות כבר הרבה זמן- אגז בנדיקט עם פטריות במקום הבייקון/סלמון, אך התאכזבתי לשמוע כי מנות הספיישל מוגשות רק תקופה מסויימת (נאמר לי 4 חודשים) וכי המנה ירדה מהתפריט.
הובטח לי כי לאור בקשתי, יש סיכוי שהמנה תחזור לתפריט (יש תקווה!).
 
הגעתי למסעדה היום בסיסות 13:00 אחרי לימודים וסידורים.
התור היה ארוך והמסעדה הייתה מפוצצת.
לשמחתי, תוך דקה נמצא לי מקום על הבר.
 
הזמנתי ארוחת בוקר ישאלית ששודרגה לפירטטה:
פריטטה- אומלט בנוסח ספרדי עם בצל, תפו”א, פלפל אדום, שום ועשבי תיבול עם/בלי שמנת חמוצה.
הוגשה סלסלת לחמים חמים שכללה לחמניות לבנות, עם שומשום ופיצוחים שונים, בריוש ולחמניה כהה יותר.הסלסליה מולאה ללא חיוב.
 
בגזרת הממרחים החלפתי את הטונה והריבה לממרח חצילים (מאוד טעים!!) ושמנת עירית. קיבלתי גם שמנת חמוצה, חמאה צהובה (רכה), נוטלה, פטה פסטו.  כל הממרחים מולאו ללא חיוב.
 
קיבלתי סלט ירקות שכלל עגבניה, צנונית, בצל סגול, מלפפון. קיבלתי רוטב וינגרט בצד לבקשתי. נאמר לי כי סלט העלים לא מוגש יותר.
 
את פריטטה ביקשתי עם הרבה שום ובצל וללא גמבה.
הפירטטה הייתה ממש טעימה! מוצלחת יותר מהסניפים האחרים לדעתי וכללה  (לבקשתי) הרבה בצל ושום.
חבל רק שאסור להוסיף לה מרכיבים (רציתי פטריות) אבל מותר להוריד (הגמבה ירדה).
כמו כן, קיבלתי רוטב הולנדייז לבקשתי (פעמיים) ללא חיוב. הרוטב היה ממש טעים!!!!!
 
שתיתי לימונדה טעימה וקפה הפוך קטן.
 
השירות היה מעולה לאורך כל הארוחה!
המלצרים- כולם חייכנים ונחמדים. נשאלתי פעם אחת אם הכל בסדר ולאורך הארוחה נשאלתי מספר פעמים אם למלא מחדש את הממרחים.
קיבלתי כוס מים מהר וללא בקשות נוספות (בניגוד לסאגה שהייתי בסניף בהרצליה).
 
השירותים- היו נקיים.
סהכ לתשלום- תוספת השידרוג לפירטטה הייתה 9 שח וסהכ יצא 71(הישראלית עולה 62).
 
מאוד ממולץ!
המסעדה עצמה מעוצבת יפה לדעתי (אך סניף הרצליה יפה יותר).
השירות והאוכל היו טובים יותר מבסניפים האחרים לדעתי.
 
º
תודה רבה על הדיווח המפורט!!
31/10/14 15:47
16צפיות
º
31/10/14 16:37
4צפיות
אחלה דיווח
31/10/14 17:49
43צפיות
היה אפשר להרגיש בדיוק מה היה שם לפי הקריאה. 
תודה
º
תיקון קל: פריטטה זה איטלקי
31/10/14 19:22
11צפיות
º
התיאור נלקח מהאתר של בנדיקט...
31/10/14 19:33
7צפיות
בראנזה בשרונה
31/10/14 08:27
157צפיות
זהו כבר הביקור השני שלי בבראנזה, והוא היה מוצלח לא פחות מהראשון.
ראשית, המקום עצמו יפה מאוד, בפעם שעברה ישבתי למטה עם חברות, הפעם ישבנו עם ההורים במרפסת למעלה בשולחן.
מזג האוויר, גם בערב (רביעי) היה מושלם, השולחנות לא צפופים, הכסאות הגבוהים בעלי המשענת נוחים גם לאבא שלי, שהוא לא אדם קטן, ואני צריכה בהזדמנות לשבת על הבר שלהם, שהוא שיחוק לגמרי - צופה לשרונה, וגם הוא מרווח למדי. בחורף יהיה שם קפוא.
 
הקונספט של המסעדה הוא מנות חלוקה, אבל זה לא מתאים לנו, אז ביקשנו להוציא את המנות ביחד. כל אחת את מנתו.
המלצר חזר ואמר שאלו מנות חלוקה, ואני אמרתי לו שזה לא קונספט, זה מה שנוח למטבח, והוא ענה תשובה יפה, שדווקא למלצרים זה קשה, כי זה מצריך אותם לפצל את ההגשה. מבחינתו, צודק :)
לא הייתה לו התנגדות להוציא את כל המנות יחד והוא לא אמר שזה בלתי אפשרי, אז נקודה להם.
המלצר היה בסדר גמור, הוא רק היה מהממלמלים, כך שקשה היה לעקוב אחריו.
 
בפעם שעברה שביקרתי בבראנזה הוזמנו פסטה ירקות, חצי תרנגולת שהוזמנה בהסתייגות ובסוף נאכלה בהנאה גדולה, והשרימפס בקרם חצילים שחור וחמאת אוזו, שחשבתי שהייתה מנת השרימפס הטעימה ביותר שאכלתי מזה זמן רב.
הפעם הוזמנו המנות הבאות: 
קלמרי מהים התיכון על הפלנצ'ה קרם שעועית שחורה, אפונה, יוגורט צאן, פלפל סודני, יין לבן ולימון - 56 ש"ח.
פידאס פירות ים - איטריות, שרימפס, קלמרי, מולים, זעפרן ספרדי, סופריטו פלפלים, עגבניות וצ'וריסוס - 98 ש"ח.
מהמיוחדים: ניוקי על מוסר ים - אני חושבת שעלה 122 ש"ח, וקבב ים על טבולה שאני לא זוכרת כמה עלה.
 
מנת הקלמרי, כמו מנת השרימפס שהזמנתי בפעם שעברה, היא מנה קטנה, צילחות ממש מוצלח, עם האפונה המפוזרת שהייתה יותר מקישוט. זו לא מנה שתשביע אדם רעב, אבל אני בדיאטה, ושובע זה דבר זניח :)
שילוב הטעמים שלה היה מבחינתי מוצלח מאוד, והקלמרי היו טובים בהחלט. נהניתי ממנה, לא היה לי משעמם בפה.
הרוטב, כמו במקרה השרימפס, פשוט מחייב לחם כדי לנגב, אבל, ALAS, דיאטה.
 
מנת מוסר הים על הנוקי היא מנה מרשימה יותר מבחינת הגודל, נתח חביב של מוסר ים שהיה מאוד טעים, ולא מעט ניוקי גדולים, שמנמנים ורכים. גם כאן חשבתי שהיה מוצלח.
 
אמא שלי אכלה את קבב הים על הטבולה, טעמתי, טעם דגי וטעים. הטבולה החמיאה לו, גם כאן, היו בעיני שלושה קציצות דג קטנות, אולי ארבע. מנה לא גדולה. היא נהנתה ממנה.
 
אבא שלי אכל את המנה הגדולה יותר, מחבת פירות הים עם איטריות ביצים דקות. היה לה טעם מעושן מודגש וטעים.
לא גנבתי לו אף שרימפס, אבל הוא אכל בהנאה ולא התלונן, מה שאומר שפירות הים היו כנראה טובים.
הוא אמר שהמנה הייתה זורמת לו יותר עם אורז, אבל שזו העדפה אישית שלו. 
מנה בהחלט ראויה מבחינת הגודל.
 
לא הזמנו קינוח ולא ראשונות. זירו כפול 4 וקפה כפול 4.
 
סה"כ, בדומה להתרשמותי בפעם שעברה, חבל שהמנות לא קצת, אבל קצת, יותר גדולות, כי בעיני האוכל מצוין, ואני אוכלת בחוץ לא מעט. 
הקלאמרי למשל, הוא סוג של מנת ביניים. יקר מדי מכדי להיות מנה ראשונה, וקטן מדי מכדי להיות מנה עיקרית.
בהחלט אחזור לשם שוב, ככל שישכילו לשמור על רמת האוכל, וגם להציע ספיישלים שהיו טובים ומוצלחים, הם יצליחו.
 
 
תודה על הדיווח
31/10/14 15:07
47צפיות
יפה שכולכם נהניתם ואני בהחלט מסכימה עם ההערה שלך לגבי התימחור.
ללא סיבה הגיונית, השם  - בראנז'ה - נתפס בעיני כשם דבילי במיוחד למסעדה...
האם יש מסעדה אשכנזית/מזרח אירופאית/פולנית בחיפה?
30/10/14 19:13
158צפיות
ליום ההוטלדת 80 של סבתא אנחנו רוצים לשמח אותה ולקחת אותה למקום שיגיש לה טעמי ילדות.
הסיפורים שלה על שומן האווז שנוטף מהסנטר מסקרנים גם אותנו.
מסעדות רומניות או ממש רוסיות לא יענו על הצורך. 
 
נהייה כ-20 נפש, לא שומרים כשרות והצמחונית מוכנה לשמוח יחד איתנו גם אם לא יהיה לה מה לאכול.
 
º
מעיין הבירה כמובן
30/10/14 21:13
43צפיות
º
המעין רומנית. ביקש לא.
31/10/14 00:19
37צפיות
אני לא בטוחה אבל אולי
31/10/14 01:44
122צפיות
תנסו בימי שישי בבוקר-צהריים בפאב העוגן.
יוסקה, הבעלים המיתולוגי של הפאב (כרגע גילי הבן שלו בתפקיד) מכין תבשילים פולניים/מזרח אירופאים כמו קלופס, דג מטיאס בשמנת ותפוחים ירוקים, תבשיל קדירה לבן ועוד.
אני יודעת שהעניין הזה רץ אחרי שבוע האוכל הפולני שהיה בשנה שעברה ויצא לי לאכול שם איזה פעמיים-שלוש. אולי זה עדיין קיים שם. מה שכן, צריך להזמין מקום מראש כי די מפוצץ שם בשישי בבוקר-צהריים.
אני מאוד נהניתי מהחוויה והיא הייתה מוצלחת מאוד עבורי, אז אם יש עדיין - ממליצה בחום.
תודה, שישי פחות יתאים, אבל נבדוק
31/10/14 13:42
58צפיות
בינתיים קיבלתי הצעה משתי נשים שעושות קייטרינג בסגנון, ואצל בת-דודתי יש בית מספיק גדול לארח את כולם, אז כנראה נלך לכיוון הזה.
מסעדת קימל
30/10/14 20:04
244צפיות
שלוםיש ברשותנו שובר מהעבודה שהשווי שלו 440₪יש ברשימה של השובר  כל מיני מסעדות,  בלינק למטה:הסתכלתי בתפריט של קימל והוא נראה נחמד, האם מישהו היה לאחרונה ויכול להמליץ?יש גם אופציה בשובר לארוחת טעימות שם, האם המנות שם בגודל של חצי אצבע? האם נצא שבעים מהארוחה הזו? או שכדאי לנצל את השובר עבור 2 ראשונות 2 עיקריות קינוח + שתיה חמה וקרה ויין..?יש גם את המסעדות הבאות באתר : http://www.ksharimplus.com/product.aspx?id=418#det...אנחנו מאיזור המרכז, אוהבי בשר בעיקר.. ממש לא אוהבים אוכל פלצני.. ולא מעוניינים במנה פצפונת במחיר מופקע..תודה רבה!!
מי שלא מוצא
30/10/14 20:06
160צפיות
את סוג השובר, השם שלו ״מטעמי השף״
 
תודה רבה שוב!
אכלתי בה עסקית לפני שנה+ ונהניתי
31/10/14 13:41
71צפיות
לא זוכרת כבר מה אכלתי ולא יכולה לפרט לצערי...
מתגובות כאן בפורום התרשמתי שהיא לא כ"כ אהודה, בעיקר בטענה שהמנות מתוקות מדי (לא זכורה לי בעיית מתיקות, אבל באופן כללי לי אישית אין בעיה עם מתיקות במנות שאינן קינוח).
º
היי מחפשת המלצה למסעדה להיום בערב בין זכרון לדלית אל כרמל.
31/10/14 10:58
21צפיות
התייעצות לגבי ארוחת בוקר וצהריים לאורחים מחו"ל...
28/10/14 12:22
369צפיות
שלום,
 
אבקש את המלצתכם לארוחת בוקר וארוחת צהריים (באותו היום), לקבוצת אנשי עסקים (10-12 איש), שמגיעים אלינו מחו"ל.
האורחים היו כבר בארץ כמה פעמים ומכירים את המטבח הישראלי.
האזור המבוקש- ת"א.
כמובן, אם יש למישהו להמליץ על משהו מיוחד, קרוב לתל אביב- גם זה יבוא בחשבון.
תקציב- מכובד, אך לא ברמת שחיטה...
כל סוגי המטבח באים בחשבון וכמובן שאין בעיית כשרות.
 
 
תודה מראש...
אני לקחתי אורחים מחו"ל בצהריים לרפאל
28/10/14 12:50
319צפיות
ומאוד נהנו
אישית מאוד מחבבת את המקום, אבל לא הייתי אחרי כל הבלאגן שם. בטוחה שלא פגע באיכות.
 
מנטה ריי נראה לי נחמד לארוחת בוקר
28/10/14 13:45
220צפיות
בגלל הנוף,  האוכל המעניין. צהריים אולי בחאג' כחיל ?
ארוחת בוקר באחד המלונות
28/10/14 14:33
247צפיות
ולו משום שארוחת בופה, מתמודדת באופן מוצלח יותר עם קבוצה כזו גדולה.
עוד אפשרות היא מנטה ריי שמגישה ארוחת בוקר קצת מחוץ לסטנדרט.
 
לגבי ארוחת צהריים, הייתי הולכת על חאג' כחיל, המזללה, רפאל (למרות החששות), ואולי אדורה.
 
כמובן שבכל המקומות אתה חייב להבהיר שאתם מצפים להיערכות של המסעדה לקבוצה הגדולה.
איציק הגדול. הנאה של האורחים מובטחת, מניסיון.
28/10/14 17:12
361צפיות
גם חאג' כחיל אופציה שהצליחה לי לא פעם. 
תודה על כל הרעיונות...
28/10/14 19:51
275צפיות
האם איציק הגדול הוא באמת מקום להביא אליו אורחים עסקיים מחו"ל ?
תמיד חשבתי שזו מין שיפודייה המונית...או שאני טועה ?!
שיפודיה+ סטייקים מנתחים מיוחדים. אבל
29/10/14 00:37
285צפיות
מה שבדרך כלל אורחים מחו"ל אוהבים זה את כל הסלטים בהתחלה ודווקא את האווירה ההמונית, המקומית לגמרי. והאמן לי, דווקא את החוויה הזו הם יזכרו יותר מארוחה במסה...
אגב, אם הכיוון דגים, על אותו פרינציפ, הזקן והים.
אצלנו כל האורחים במעונבים מחו"ל מתים על איציק הגדול
29/10/14 07:50
243צפיות
אנחנו לוקחים אותם המון לשם.
אוכל מעולה
יופי של שירות
והקונספט מגניב אותם לגמרי 
אפשר כמובן להתחיל ב EBAY
28/10/14 23:40
287צפיות
ואם דעתך השתנתה מימים עברו אוסיף כמה המלצות:
יפו תל אביב של חיים כהן - כולם יהיו מרוצים , המקום מכובד ביותר וטעים וגם החשב יחייך.
מסה - טעים ומרשים
קלארו - המקום מאוד מרשים , האוכל פחות אבל מי שלא חובב אוכל גדול ומנוסה יהנה.
צפרה של אבי קונפורטי אם אתם בראש אסייתי תוסס ואיחכותי מאוד.
באיטלקיות פרונטו תמיד מנצחת אבל גם בינדלה כיפית וטובה
לבוקר לכו לבראסרי  או ללחמנינה
עכשיו תחליט
בתאבון
כמה המלצות מעט שונות
29/10/14 00:12
260צפיות
דיקסי - יש שולחנות גדולים ואוכל מגוון
הזקן והים - דגים באוירה יפואית
ד״ר שקשוקה - אולי קצת פחות ייצוגי אבל מטבח ישראלי מייצג
 
ד"ר שקשוקה רעיון מעניין. יש לי אורחים מארה"ב בקרוב
30/10/14 22:31
77צפיות
וזה רעיון מצוין, אני לגמרי אקח אותם לשם. תודה!
אני הייתי הולכת על נוף...
29/10/14 10:25
215צפיות
ארוחת בוקר וגם ארוחות צהריים בסי אנד סאן - יש שם שני מקומות עם ארוחות בוקר טובות - סיטארה וטורקיז - הנוף לים משם יכול ללכת טוב לאורחים מחול. פחות מכירה את התפריטים הרגילים שלהם - אבל שווה בדיקה.
לא מבינה בכלל את ההתלהבות ממנטה ריי - אבל זה כבר דיון אחר...
 
º
שוב תודה על כל העצות.
30/10/14 06:41
50צפיות
מסעדות בשר מומלצות בצפון
29/10/14 16:24
130צפיות
שלום חברים אשמח להמלצות על מסעדות בשרים בצפון.
את לימוזין והטחנה אני מכיר וכבר סימנתי וי אז אשמח להמלצות נוספות על מסעדות בשרים ברמה גבוהה.
*צפון מבחינתי זה צפונית לחיפה
אנגוס
29/10/14 20:56
110צפיות
בדיר אל אסאד
צפונית לחיפה זה איזור די נרחב.. בכל מקרה אם אתה בקטע של
30/10/14 22:28
70צפיות
לנסוע לאיזור הכנרת\רמת הגולן, יש את מסעדת מושבוצ במושב רמות שהיא מצוינת.
יצא לי להיות שם בשתי הזדמנויות שונות ובשתיהן נהניתי, אוכל טעים ושירות טוב.
ממליצה לך לשלב עם זה טיול באיזור המדהים הזה.
 
נמל תל אביב: קפה נמרוד או בני הדייג
30/10/14 22:27
91צפיות
היי, יש לי שובר לארוחה זוגית (מתכננת לקחת את בן זוגי ביומהולדתו) התקף לשתי המסעדות. בנמרוד השובר כולל 2 ראשונות + 2 עיקריות + קינוח +שתייה, ובבני הדייג פלטת סלטים + 2 עיקריות + 2 קינוחים + שתייה.
איזו מסעדה מומלצת יותר מבחינת האוכל, איכות, שירות ובעיקר האווירה הרומנטית?
 
תודה רבה
המסעדה של אמא - מסעדה אתיופית חדשה בחיפה
51תגובות
28/10/14 09:47
725צפיות
איך לעזאזל כותבים ביקורת על סוג אוכל שאינך מבין בו דבר ??? ואין לך נקודות השוואה ???
 
השורה התחתונה - מוצלח מאוד 
 
השורות שלפניה:
לאור הביקורת של הורסרדיש בשרשור מה אכלתם בסוף השבוע גררתי 2 חברים לטעימת נסיון ובכללם את מרפי של המסעדות...

(המשך...)
איך לעזאזל כותבים ביקורת על סוג אוכל שאינך מבין בו דבר ??? ואין לך נקודות השוואה ???
 
השורה התחתונה - מוצלח מאוד 
 
השורות שלפניה:
לאור הביקורת של הורסרדיש בשרשור מה אכלתם בסוף השבוע גררתי 2 חברים לטעימת נסיון ובכללם את מרפי של המסעדות  (האיש שלא באשמתו כמעט כל ביקור שלו במסעדה טובה ויציבה ככל שתהיה הופך לאסון  קולינארי איום ונורא).
 
מצאנו את המקום די בקלות - בפסאז' מול הדואר המרכזי בנביאים (אלכסון מקפה אווה) אבל מאחר ויש שם גם בית קפה אתיופי לקח לנו שניה למצוא את המקום הנכון (הקרוב יותר למדרגות).
 
המסעדה עצמה די קטנה ומבריקה מנקיון יש בה שתי פינות הסבה עם ספות סביב שולחנות נמוכים וכמה שולחנות מתכת קטנים עגולים שלא ממש מתאימים ליעודם (הם פשוט קטנים מידי בשביל שני אנשים שמבקשים לאכול ביחד.
 
במסעדה מגישים שני מנות בלבד - צמחונית 35 ש"ח ובשרית (עוף) עבור 40 ש"ח. הברירה הנוספת העומדת לפניך לבחירה היא האם לאכול חריף או לא כאשר מלכתחילה הם מורידים את רמות החריפות בהתאם לצבע העור של המזמין
 
נקודה מאוד מאוד חשובה לטובתם - הריח  - והם החלו בהכנתם התחיל להתפשט במסעדה ריח של קליית תבלינים - מי שאי פעם אכל במסעדה הודית בהודו או באנגליה מכיר את הריח הזה שמשום מה נעדר כליל מהמסעדות בארץ - בארץ כאשר למסעדה יהיה ריח הוא לרוב יהיה ריח של אפיה (שמרים קמח וכו' - ולרוב למסעדות בארץ פשוט לא יהיה ריח)בעוד ששם כמו במסעדות מקבילות בחו"ל וכמו בבית לבישול יש ריח וריח נפלא של תבלינים נפתחים.
 
לקח להם בערך 10 דקות עד רבע שעה להגיש את המנות.
 
כאשר הוגשו המנות הם הזכירו לכולנו אוכל הודי אוטנטי (סוף סוף) - בעבור 35 שקלים מקבלים מגש ועליו אינג'ירה, מעין לחוח ענק (פנקייק לאשכנזים בגודל של פיצה משפחתית פחות או יותר) עשוי מדגן מיוחד שנקרא טף  TEFF, במרכזו צלחת עם רוטב חריף / פיקנטי חום במראה של גרייבי (רוטב בשר) אשר ככל הנראה עשוי בעיקר מקמח חומוס ותבלינים והוא מאוד מאוד טעים.
מסביב מונחים על האינג'ירה מספר ערימות של תבשילים צמחוניים (5 או 6) מתוכם אני זוכר תבשיל עדשים, תבשיל כרובית, תפוחי אדמה, סלט, משהו עם שעועית ועוד משהו שלא רשמתי וששכחתי.
 
בנוסף הוגשה לשולחן עוד סלסילה עם חתיכות אינג'ירה.
 
לשולחן לא מוגש סכו"ם והרעיון הוא שאת בוצע בידים חתיכה מהאינגירה, מנגב מעט מהתבשיל שאתה רוצה וטובל ברוטב באמצע הצלחת ומשם לפה. אני פחות לא מיומן באכילה כזו ולכן ביקשתי גם מזלג קיבלתי מזלג חד פעמי תוך הערה מחוייכת של בעלת הבית כי זו הפעם האחרונה מאחר ומי שמבקש חריף כמוני צריך גם לדעת לאכול עם הידיים.
 
בכלל השרות היה מאוד נעים ונחמד, ובסוף כאשר סילקתי את החשבון ושאלתי את בעלת הבית אם הם עשו לנו הנחות בחריף למרות שבקשנו חריף - היא צחקה ואמרה שכן - וכי בפועל מה שהוגש לנו היה בדרגת חריפות לילדים.
 
גם התגובות של שותפי לארוחה היו טובות מאוד - הבשרי אשר ביקש בלי חריף בכלל נהנה מהמנה ואילו הצמחוני הנוסף מרפי של המסעדות טען שזה בדיוק כמו בהודו (ובכלל חגג את העובדה כי הארוחה שלו עברה בלי שום תקלות)
 
שורה תחתונה 2 - טעים מאוד, נקי, טרי לא שגרתי ובמחיר הוגן מאוד בשביל חוויה קולינארית שחורגת מהשטנץ' אליו התרגלנו.
 
האם שווה לרדת מהכרמל בשביל ארוחה שם ? - בהחלט !!!
האם שווה להגיע מהמרכז ? - לא בטוח - אלא אם אתם מתגעגים לאוכל הודי אמיתי (לידיעתך סבתא)
 
עכשיו אני רק מחכה לקרוא ביקורת של סמואל על המקום.
 
 
 
שירשור ביקורות וכתבות מכלי התקשורת
28/10/14 07:03
244צפיות
אנא שרשרו לכן ביקורות וכתבות מכלי תקשורת בארץ ובעולם.
הכותרת: המסעדה שקונסת עובדים ומכריחה אותם לקנות מנות שהוחזרו
28/10/14 11:44
406צפיות
מלצרית שהתלמדה במסעדת "הקונטיינר" ביפו טוענת בפייסבוק כי המקום דורש ממלצרים לשלם על מנות שהודפסו בטעות ועל שולחנות שברחו מבלי לשלם. העסק הגיב בפוסט נגדי מבלי להתבלבל: "המנה נארזת עבור המלצר והוא נהנה ממנה בסיום המשמרת... זו הקניית אחריות ומקצועיות של העובד כלפי המסעדה וכלפי הלקוחות"
המסעדה כבר שינתה את התגובה הראשונה שלה
28/10/14 15:21
413צפיות
התנהלות לא חכמה של מנהל/ת המדיה החברתית של המסעדה.
נראה לי מאוחר מדי....
29/10/14 11:59
249צפיות
וטוב שכך כי כדור השלג התחיל להתגלגל... מגיע לאן שלא אמור
 
כמו סיפור המילקי שעשה הרבה רעש אני מקווה שגם זה ייצור.
כמו הכתבה הבאה שגם צירפו פה בהמשך. על ניצול מלצרים.
אני לא מצליחה להבין איך יש כאלה בימינו שלא מודעים לזכויות עובדים שלהם, אבל עובדה.
בנוסף לדיון על אם כדאי להשאיר טיפ-
יש גם את העובדה שלפעמים משאירים טיפ כי אומרים האוכל היה קקה  אבל השירות היה טוב ובעצם מסתבר שגם זה הולך למי שביאס לנו את היציאה.
יש גם את העובדה שמחזירים מנה פיכסה ואז המלצרים המסכנים משלמים על החוויה הלא נעימה? זה גורם לחשוב פעמיים אם להחזיר מנה וכבר יצא לנו להתדיין במסעדות האם המנה מספיק גרועה להחזיר כי אולי המלצר ישלם וכו...
 
זה בכל מקרה לא חוקי, אבל למען הדיוק ראוי לציין
29/10/14 14:09
211צפיות
שהמסעדה טענה שמלצרים לא נקנסים על כך שמנות מוחזרות כי לא היו לטעמם של הסועדים אלא במקרה שמדובר במחדל מקצועי שלהם, למשל אם סועד ביקש להימנע מרכיב מסוים והמלצר לא מנע ממנו להזמין מנה שמכילה אותו / לא העביר למטבח בקשה שיוציאו.
מי יסכים לעבוד במקום כזה?
29/10/14 15:24
138צפיות
מה אשם המלצר אם שולחן לא שילם?
גם אאלט זה אסור על פי חוק, לא?
אבי אפרתי כותב על חאן מנולי - חומוסיה משודרגת ב- 300 ש"ח !!!
28/10/14 11:53
387צפיות
(כותרת דמגוגית שלי - אבל היא מסכמת את התרשמותי מהביקורת)
 
חאן מנולי: משבר זהות
למרות שהאוכל בחאן מנולי החדשה ביפו עשוי לא רע, המקום סובל מזהות בעייתית. אבי אפרתי תוהה אם מדובר בחומוסייה עממית, מסעדה עם דמי חליצה או חמארה עם מוזיקת כפיים
 
ביקור בחאן מנולי, המקום החדש והמדובר, של בני הזוג פליקס רוזנטל וחן רוזנהק, עורר לא מעט תהיות באשר לזהותו של המקום החדש
כדי להצליח ולהבטיח המשכיות צריכה מסעדה חדשה שתהיה לה זהות ברורה. זה איננו תנאי מספיק אולי, אבל הכרחי. בהיעדרו מתנהלת מסעדה בלא תוחלת. זהות היא סך הרכיבים המהווים את DNA המסעדה אשר אמורים לחבור אלו לאלו בקוהרנטיות, עם היגיון ברור. ביקור בחאן מנולי, המקום החדש והמדובר, של בני הזוג פליקס רוזנטל וחן רוזנהק, עורר לא מעט תהיות באשר לזהותו של המקום החדש. אלו, מן הסתם, מעלות מחשבות הקשורות לתוחלת העתידית שלו.
חאן מנולי נמצא ברחוב בית אשל ביפו, מטרים מכיכר השעון. כאן הספיקה להיפתח ולהיסגר במהירות בשנה שעברה מסעדת אלמנטרי, של השף צחי מלול. החלל במנולי עתירת הקשתות אותנטי בדרכו, מזכיר שאנחנו ביפו העתיקה, מחוברים להיסטוריה של המקום. מצד שני, הוא גם בעייתי בדרכו. מילא האקוסטיקה הקשה. עברנו את ז'אז'ו, נעבור גם את זה.
אבל הגענו בצהריים, היה חם, המזגן נתן בחלשלשות, הלחות חדרה מבחוץ פנימה וכל ריחות הטיגון והצלייה דבקו בבגדינו ובשערנו, מותירים חותם אכזרי לשארית היום. חוץ מזה, במנולי רוצים לעשות לכם שמייח. הפסקול הים תיכוני בארוחת הצהריים שלנו, שהייתה עמוסה בסועדים, נע מבחירות כפיים שאפשר לחיות איתן, בהנחה שהחלטתם להגיע למסיבה ים תיכונית, ועד לבנאליה היותר מעיקה של הז'אנר.
ברזומה של רוזנטל, אשר על המטבח, אפשר למצוא בין היתר עבודה בווינס ותמר, יועזר והסלון. לא אילנות נמוכים. בראיונות הקידום למקום החדש הודיע שבחאן מנולי יוגש החומוס הטוב בעולם. התפריט כולל חמישה סוגי מסבחה – בסיסית ועם מיני תוספות. בנוסף אליהם יש צלחות קטנות מכל מיני סוגים: ירקות וסלטים ומספר אופציות בשר וים.
באנו בצהריים, רעבים, קצת מופתעים מאווירת 'מוכרחים להיות שמח', שאפילו במחניודה, המלכה-האם של הז'אנר, מגיעים אליה בשלב מאוחר קצת יותר של היום. "תשתו איתי צ'ייסר?" שאל המלצר, המוחצן למדי. "לא, תודה. אנחנו שותים יין". רגע אחרי ביקשנו להחליף שולחן, בתקווה לזכות בקצת יותר מזגן וקצת פחות ריחות טיגון. עברנו, באישורו, והתיישבנו. "תשתו איתי צ'ייסר?" נשאלנו, שוב, כאילו הדיאלוג מלפני פחות מ- 60 שניות לא התרחש מעולם. "תודה, לא. שותים יין". "אז מה אוכלים?", "רעבים", אמרנו. "הירקות שלנו מ-ה-מ-מ-י-ם. תתחילו בהם" הודיע תשתו איתי צ'ייסר. הלכנו איתו.

חווית הבילוי, עם המיזוג הלוקה וריחות המטבח העזים, איננה כזו המזכירה מסעדה. תכל'ס, אם כבר, זו חומוסיה משודרגת.
אחרי שנוכחנו לדעת שאין, בעצם, עיקריות זולת החומוס, הבנו שאם בכוונתנו לאכול באמת, כדי לצייד את הגוף במה שהוא זקוק לו לקראת המשך היום, להבדיל מלנשנש בקטנה, צריכים להזמין לא מעט. פתיחי הירקות עולים ברובם 22-24 שקל כל אחד ומכיוון שפרט להם ולחומוס אין כמעט אפשרויות אחרות, הבנו שצריכים להזמין כמה וכמה מהם. סלט של פריקה, רימונים ויוגורט (24 שקלים), סלקים גמדיים צלויים עם עשבי בר (22 שקלים),לוביה בשום (22 שקלים), פטרון – פלפלים ירוקים מטוגנים (28 שקלים),ו'קישוא חברוני, יוגורט עזים, שמן זית ומיציו' (26 שקלים), מנה המנוסחת כהומאז' לאחד האבות המשפיעים על רוזנטל – אייל שני כמובן.
 
הגיעו הירקות. הסלקים וסלט הפריקה היו בנאליים. הקישואים והפטרון בסדר והלוביה טובה. אין טענות עקרוניות לאיכות האוכל רק שהצלחות היו ננסיות, צלוחיות בעצם; עם מעט מאד ירק בכל אחת מהן. ביחד הן לא באמת, הצליחו לתפקד כראשונות והמונה דפק כבר למעלה מ-120 שקל ואיתו החום, הלחות, הריחות והרעש.
המשכנו למסבחת החאן (22 שקלים) עם זרעי עגבניות, בצל ירוק וחריף; קלמרי צרובים עם שום ויוגורט (38 שקלים) ומליטות שלמות מטוגנות (36 שקלים). הגיעו המנות. חמש מליטות – כמה ביסים ונגמר; ושישה קלמרי קטנים ללא תוספת, שלושה ביסים כל אחד ונגמר. שתי מנות פשוטות בתכלית, עשויות ללא דופי, עם חומרי גלם טריים אבל, כאמור, ללא כל תוספת. טפאס בעצם.
 
המנה היחידה שהייתה בפרופורציית סטנדרטית מסוגה הייתה המסבחה. החומוס היה שונה מזה השגור. היה בו איזה מרקם גרגירי משהו ומעט אוורירי. העגבניות והבצל מעל הוסיפו חן. זו הייתה מנת חומוס לא רעה בכלל, סימפטית לגמרי; "החומוס הכי טוב בעולם" כפי שהצהיר רוזנטל? עוד לא..
מכיוון שזו הייתה מנת האוכל הממשי היחידי בארוחה, אותה חלקנו, לא הייתה ברירה. היינו חייבים להזמין עוד. הלכנו על עוד נשנוש קלמרי וסטייק מינוט עם לוביה (42 שקלים). הבשר, משייטל, היה טוב והלוביה, קטנייה, הרגיעה את מה שנותר מהרעב.
 
קינוחים? "בדיוק נגמרו לנו" הסביר המלצר. חשבון? יאללה. ללא נוזלים וקינוח הסתכם האוכל ב-298 שקל. שום דבר לא היה רע. חלק מהמנות טובות אפילו וחומרי הגלם בסדר; רק שחאן מנולי, במבנה התפריט הנוכחי שלו, רחוק מלהיות מסעדה. האוכל, המושתת על חומוס ומנות טפאס של טריק אחד, אינו של מסעדה; חווית הבילוי, עם המיזוג הלוקה וריחות המטבח העזים, איננה כזו המזכירה מסעדה. תכל'ס, אם כבר, זו חומוסיה משודרגת.
298 שקל לשניים, לא כולל שתיה וקינוחים, קונים הרבה מאד בתל אביב בצהריים. ברפאל, בברטי, בעוד כמה מקומות, תקבלו עודף מהסכום הזה על ארוחה אמיתית, מצוינת. עסקית במול ים, עם קוקי סאן ז'אק ולובסטרים טריים, בהטסה מיוחדת, לא תעלה הרבה יותר. ל-298 השקלים נוספו 40 שקלים דמי חליצה. הכי לגיטימי לגבות דמי חליצה במסעדה. תמוה כשזה קורה בחומוסיה.

קונספציית המנות הזולות לכאורה אבל הקטנטנות, שכדי לשבוע באמת מהן צריך להזמין המון וגם לשלם המון, מוכרת בתל אביב. אייל שני כבר כתב על זה פטנט
לרוזנטל את רוזנהק כוונות טובות, זה ברור אבל, כאמור, חאן מנולי שלהם סובלת מזהות שאינה מגובשת דיה עדיין. מחלות ילדות של מקומות שמובילים אותם אנשים בראשית דרכם. אז מה זה מנולי? חמארה? חומוסיה? מסעדה? בפועל כנראה שכל התשובות נכונות ולכן אף אחת מהן לא באמת. קונספציית המנות הזולות לכאורה אבל הקטנטנות, שכדי לשבוע באמת מהן צריך להזמין המון וגם לשלם המון, מוכרת בתל אביב. אייל שני כבר כתב על זה פטנט. מכיוון שרוזנטל הוא איש צעיר, טוב כוונות וכשרוני ועדיין לא האורקל הטלוויזיוני, מאהב העגבניות הלוחש לחצילים, זה שתחת כנפו גדל בעבר, עליו להבין שבפורמט הנוכחי, לאחר הבאזז, ככה זה לא יעבוד לאורך זמן.
חאן מנולי צריכים להחליט מה הם ולהתנהל בהתאם. נכון לכרגע, למרות שהאוכל לא עשוי רע, מומלץ להגיע לשם לשתייה עם קצת נשנושים ליד, לא לארוחה מלאה; וגם זה בתנאי שאתם חובבי מוסיקת כפיים בשילוב ריחות צליה וטיגון. במילים אחרות: האוכל בחאן מנולי לא רע; הקונספט טעון חשיבה מחודשת.
חאן מנולי, בית אשל 7, יפו. 03-6767884. לא כשר
ומיציו..
28/10/14 16:24
203צפיות
אהבתי.. נקרא רע לתפארת.. ז'אנר כזה ש"תפס אותנו בגרון" בפופולאריות התל אביבית שלו ונותן לגיטימציה לגבות על סלט פשוט במסווה שמות לוליניים ושמן זית, פחות או יותר אותו מחיר בו מקבלים במקומות אחרים "עממיים" פלטות של סלטים טריים. ואז יהיו כאלה תמיד שקופצים, למה בכלל מחייבים על אותם סלטים.. אבל טוב שגם קיטורים אלו אגב נעלמו מכאן, אנשים "התייאשו" על מה שלא היו אמורים לקטר מלכתחילה.
קובי רובין - וואלה - חומוס אבו עומר - טירה
28/10/14 11:55
231צפיות
המונה טועם: חומוס שבו תיהנו יותר ותשלמו פחות
הפקקים של הבוקר גרמו למונית לקפוץ לטירה, ולהתפנק על חומוס אוורירי, מושלם וחלק עד להדהים. אבו עומר יעמיס לכם כמות לא מבוטלת למרכז הצלחת ועל כל התענוג הזה תשלמו רק 18 שקלים

"יש בכפר סבא מרכזי קניות אה-לה כאילו, הקניון האמיתי של כפר סבא נקרא טירה"
עוד יום עבודה על המונית, נסיעה לכיוון כפר סבא. לחזור אחר כך לתל אביב זה לא בדיוק אפשרי. אם כבר אני תקוע על כביש 4 בפקק לא נגמר של בוקר, אז למה לא לקפוץ לטירה. יש מי שעדיין תקועים בהגדרות ישנות ומיושנות, כל ישוב ערבי נקרא כפר, טירה זה לא כפר. מדובר על כרך של אמצע הדרך. טירה וכפר סבא, הן כמו שתי שכונות של עיר גדולה אחת. יש בכפר סבא מרכזי קניות אה-לה כאילו, הקניון האמיתי של כפר סבא נקרא טירה.
בכל עיר בישראל יש צורת פיקוח לשילוט, יש ערים בהן הפקחים מסתובבים עם סרט מדידה ומודדים כל שלט, מחייבים בהתאם. אף פעם לא ראיתי שום רע בעסק אשר מפרסם את עצמו ובגדול, בטירה הבנתי שצריך ועוד איך צריך את הפיקוח על השילוט. הם הצליחו להגיע למצב בלתי אפשרי שעל כל חלקה של שמיים יש שלט באותיות קידוש לבנה ענקיות. גם אם אין לכם הפרעת קשב וריכוז, רוב הסיכויים שבטירה הפרעת הקשב תצוץ לה פתאום. לא רואים את העיר מרוב שלטים, קשה לשים לב לכביש לפעמים.
הגעתי עם רעב של בוקר של המתנה בפקקים, החלטתי ללכת על בטוח ולחפש חומוס. בגלל שהגעתי באמצע שבוע עבודה, לא היו הרבה לקוחות יהודיים בעיר. בסופי שבוע המקום מפוצץ, באמצע שבוע העיר מתנהלת לה בנעימים. התחלתי לתשאל אנשים ברחוב, כולל שיחת בירור קצרה עם אחד מחברי הטובים, אשר שלח אותי יחד עם כולם אל אותו מקום. אבו עומר, רק לאבו עומר. 40 שנה החומוס של אבו עומר היה בחלקה היותר מזרחי של העיר, היום הוא נדד לכיוון הכניסה מכפר סבא, יש שעדיין טועים ומכוונים למקום הישן, אבל המקום ממשיך לפעול על רחוב השלום. אני לא מכיר עיר יהודית אחת עם רחוב בשם השלום, אבל אין כפר או עיר ערבית שהייתי בה שלא ראיתי רחוב על שם השלום. מעניין, לא?
 
על הבוקר היה שם כבר תור ארוך של רעבים, קבועים התמקמו להם בשולחנות קבועים, מברכים אחד את השני. לידי עמד לקוח והתחיל להמליץ לי. מאחורי עמדה גברת לא צעירה והמשיכה את ההמלצה של הצעיר. טוב, השתכנעתי, הבנתי, חומוס פול בלי טחינה עם ביצה בבקשה. על המקום החלו בחיתוך גס של בצל ועגבנייה, מלפפון חמוץ, שתי פיתות ויאללה לשולחן. החשש הכי גדול שלי הוא שהחומוס יהיה בטונדה, אותו חומוס יציקתי, כבד, עם טעם של פיצוחים חמים. הסתכלתי על הצלחת המהבילה של החומוס הטרי, הפול עוד היה רותח מבישול של בוקר, פול לבן ורגיל למראה, את החומוס זיהיתי על קצה הצלחת מסביב. פה בטירה הם אוכלים אותו או משוואשה מהבילה של בוקר, אבל את המשוואשה שלי אני אוכל רק אצל אבו חסן ביפו.
יש מקומות, לא פה אצל אבו עומר, אשר חיים על להפחית את כמות החומוס במנה. כל כך שמחתי לגלות שפה מדובר בסיפור אחר לגמרי, אבו עומר מעמיס כמות לא מבוטלת של חומוס במרכזה של הצלחת, החומוס עצמו אוורירי ומעולה, לא מסובך ולא מתובל יתר על המידה, חלק וטעים עד להדהים. הפול עצמו רגיל, אבל החומוס, אוי החומוס, שלא יגמר לעולם. הוספתי פטרוזיליה והרבה, לא הוספתי שמן זית, יש מספיק שמן איכותי על המנה. הוא מעולה, אפשר להרגיש את הזית בפה. כל התענוג עולה רק 18 שקלים, אז אם בא לכם על חומוס בכפר סבא, סעו לטירה, תיהנו יותר, תשלמו פחות.

חומוס אבו עומר. רחוב השלום מול בזק, אין מספרים, טירה. שעות פתיחה: שני-שבת 08:00-14:00. לא כשר
תל-אביב ברשימת היעדים הקולינריים המצטיינים של Saveur
28/10/14 15:20
149צפיות
מגזין Saveur האמריקני מדרג את היעדים הקולינריים המצטיינים לשנת 2014.
 
בקטגוריה של ערים בינלאומיות (לא אמריקאיות) של פחות מ- 800,000 תושבים, מדורגת תל-אביב כ- Outstanding, יחד עם פירנצה וליון.
 
 
תל-אביב נכנסה גם לרשימת השווקים והחנויות במגזים, יחד עם ברצלונה ופריז.
 
וידאו - ניב גלבוע בקלארו
28/10/14 15:26
202צפיות
"שולחן ברח": כך נראה תלוש של מלצר מנוצל
29/10/14 08:17
348צפיות
"חיוב מלצר על חובות שהשאירו לקוחות שחמקו מתשלום - היא רק אחת הבעיות שמלצרים מתמודדים עמן. עשרות פניות שהגיעו ל-ynet מאתמול שופכות אור על מגוון שיטות ניצול ועוולות נפוצות בענף. ויש גם פתרונות חוקיים."
כתבה שמביאה את הצד של המלצרים כעובדים המנוצלים ע"י המסעדות ומה ניתן מבחינת ההיבט החוקי.
 
מזעזע שהמעסיקים מתייחסים כך ומזעזע שהמלצרים מסכימים
29/10/14 16:06
171צפיות
לא הייתי נשארת דקה במקום עבודה שמתייחס אליי כך. זה לא שאין אפשרויות אחרות (גם בעסקים אחרים מחפשים עובדים לעבודות שירות ומכירה, לא חסרות הצעות). מלצר שחושב שהכסף שהוא מקבל שווה התעללות כזאת או מוכן שזכויותיו יידרסו (ולא אצל כולם זה חוסר מודעות; יש כאלה שיודעים ופשוט לא טורחים, בפרט אחרי שהם עוזבים) יכול לבוא בטענות בראש ובראשונה לעצמו. בפרט, לא קשה למצוא דרך גוגל מידע וכלים – משרד הכלכלה, קו לעובד, בית הדין לעבודה וכו'.
קצת OFF, אבל בעבודות מכירה אחרות המצב לא מזהיר גם כן
29/10/14 19:14
187צפיות
עובדים בכל מקום על יעדים ועמלות, באוירה מאוד קשה של דחיפה למכור למכור למכור בכל מחיר, גם במחיר של חוסר שקיפות או הגינות כלפי הלקוח (ואני מתבטאת בעדינות...) אז לעובדים לא מיומנים שצריכים עבודה במשמרות ובשעות נוחות, לפעמים נשאר לבחור בין נבלה לטרפה...
º
אני מכירה את המצב שתיארת, ועדיין יש עבודות נוספות בעולם
29/10/14 20:10
47צפיות
10 המשלוחים הכי שווים בתל-אביב
30/10/14 19:40
119צפיות
טיים אאוט תל-אביב מדרג את עשרת משלוחי האוכל הטובים ביותר בעיר. 
שירשור שבועי
43תגובות
28/10/14 07:00
93צפיות
אנא שרשרו לכאן הודעות שאינן ביקורת מסעדות.

(המשך...)
אנא שרשרו לכאן הודעות שאינן ביקורת מסעדות.

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה