בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
פורום "ביקורת מסעדות" מיועד לאנשים שאוהבים לאכול, לבלות ולהנות מהחיים. הוא פתוח לכולם, נגיש והכותבים בו שמחים להמליץ ולכתוב על חוויותיהם. אנו דנים בנושאים שונים ומגוונים הקשורים למסעדות ולאוכל, החל מדיווחים על מסעדות שביקרנו בהן והמלצות על מסעדות שונות, ועד לנושאים כגון אוכל ברחבי העולם, ונושאים בעלי חשיבות ציבורית. אתם מוזמנים להצטרף אלינו, לדווח על מסעדות בהן אכלתם, להגיב לביקורות קיימות ולהשתתף בדיונים בפורום.

 

למצטרפים החדשים- מספר כללים חשובים שאנו מקפידים עליהם:

* אנא קראו את תקנון הפורום שקישור אליו מופיע בראש עמוד הפורום.

* כאשר אתם כותבים ביקורת (חיובית או שלילית) על מסעדה אנא הקפידו לתת מקסימום פרטים.   

  למשל- אילו מנות אכלתם, מחירים, טיב השירות, האם מקפידים על אזור מעשנים/לא מעשנים, נגישות 

  לנכים ואווירה כללית. תוכלו לראות בהודעות הנבחרות הודעה שכותרתה "איך כותבים ביקורת". 

* כאשר ברצונכם לקבל המלצות על מסעדה - כדאי לפרט אזור, סוג הארוחה (בוקר, צהריים, ערב), טווח

   מחירים לאדם, האם כשרות חשובה וסוג אוכל המועדף עליכם.

* אם קיבלתם בפורום המלצה על מסעדה ואכלתם בה, אנא חזרו לספר איך היה. 

* אנא הקפידו לשרשר הודעות על מנת שהודעות לא ייעלמו מהר מידי בארכיון. אם לא שירשרתם, אל

  תופתעו לגלות שההודעה שורשרה למקום הרלוונטי. דבר נוסף ואחרון- בכל שאלה/בעיה/הערה/הארה

  אתם מוזמנים לפנות אלינו במסר אישי. כל פנייה תיענה בהקדם האפשרי.

 

בברכת השתתפות מהנה,

החתולית ו- bruno01

תקנון הפורום - קראו אותו ונהגו בהתאם                                                                     שירשורים קבועים: שירשור OFF בימי ג', השירשור השבועי בימי ה'.
הפורום אינו פרסומי. ניתן לשלוח מידע עבור השירשור השבועי ל: bikoret@tapuz.co.il                                                   עמוד הפורום בפייסבוק
הודעה חדשה

הודעה נעוצה השירשור השבועי
24/07/14 06:33
31צפיות
שירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, כתבות מיוחדות ושאר ירקות.
השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל: bikoret@tapuz.co.il.
 
נא להימנע מניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סופ"ש נעים וטעים,

ברונו והחתולית
דחיית יריד היין של דולב גבעון רוטר
24/07/14 06:36
81צפיות
יריד היין של דולב גבעון רוטר שהיה אמור להתקיים ב-2.8, נדחה עקב המצב.
 
בעלי המיזם חש שלא מתאים לקיים חגיגת יין עם מוזיקה חיה בימים אלה.
 
טשרניחובסקי 6 - ערב מוזיקלי
24/07/14 06:46
90צפיות
בביסטרו טשרניחובסקי 6 שבבעלות השף איל מרון, יקיימו ביום ג' 31/7 החל מהשעה 20:00, ייערך ערב מוזיקלי של הפסנתרן והמלחין אבי בנימין, שינעים בנגינת מוזיקה משנות ה-30.
 
בין המנות שיוגשו בערב זה: טרטר דג ים, סלט תמנונים פורטוגלי, דגי ים שלמים אפויים בתנור וסטייק שייטל בקר. מחירי המנות ינועו בין 48-110 ₪.
 
תהיה זו הזדמנות לטעום גם יינות מיוחדים, בבקבוקים ובכוסות, ביניהם:
  • פורטל קולייטה (לבן) – 38 ₪ לכוס ו-145 ₪ לבקבוק,
  • דאו ריזרבה (לבן) - 42 ₪ לכוס ו-150 ₪ לבקבוק,
  • מיאנדרו ואל מאו (אדום) - 42 ₪ לכוס ו-160 ₪ לבקבוק,
  • זגלוש קינטה דה מורו (אדום) - 42 ₪ לכוס ו-170 ₪ לבקבוק,
  • פורטל גרנד רזרבה 007' (אדום) - 55 ₪ לכוס ו- 230 ₪ לבקבוק.
 
º
יום ג' זה ה-29/7 - איזה הוא הנכון?
24/07/14 19:39
7צפיות
º
יום ה' 31/7/2014 (לא יודעת למה כתבתי ג')
24/07/14 19:41
6צפיות
יקב עבייה יתארח ב-Jaffa ב-31 ביולי
24/07/14 06:49
40צפיות
יקב עבייה יתארח ביום ה' 31.7 לערב על טהרת הגליל המערבי ב-Jaffa - מיזם ערבי היין, הקולינריה והג'אז של דולב גבעון רוטר, אשר יארח בביתו 18 אנשים סביב שולחן.
 
במסגרת הארוחה ניתן יהיה ליהנות מדבריו של היינן יוסי יודפת, מיינות היקב וממנות של השף עומרי נעמן, שהותאמו במיוחד ליין שיוגש.
 היינות, אשר ימזגו לאורחים:
  • עבייה אדום 2010,
  • עבייה אדום 2011,
  • Moon- A 2011
  • Moon-A 2010
בנוסף, ימזגו2  יינות שטרם שווקו מחוץ ליקב - עבייה לבן 2013 ועבייה רוזה 2013.
 
בתפריט:
  • ברוסקטה פילה עגבניה וטרטר דג ים,
  • סלט עלי גפן ובורי כבוש,
  • סטייק חציל וביצה רכה עם טחינה וזרעי עגבניות,
  • סטייק רוקה גלילי עם גבינה מקומית,
  • קינוח מלימון שלם.
 
האירוע יתקיים ביום ה', 31 ביולי, בשעה 20:00, ביפו, ומחירו 250 ₪ לאדם או 450 ₪ לזוג.
למידע נוסף ולהזמנות: 052-3180033, http://www.jaffawines.com/
 
שפים למען שלום מתארחים בלואיזה
24/07/14 07:02
101צפיות
לואיזה בגן באבו-גוש, תארח ביום ה' 31.7.2014 בשעה 19:30 את עמותת "שפים למען השלום" לארוחת טעימות במחיר של 100 ₪ בלבד למשתתף.
 
העמותה היא גוף א-פוליטי שמקבץ שפים יהודים, מוסלמים ונוצרים, אשר השפים של לואיזה נמנים בין חבריה. הם מאמינים שבימים הקשים שעוברים על כולנו, הם בוחרים לשמור על אחדות, ואין כמו ארוחה משובחת לקירוב לבבות.
מסעדת לואיזה בגן שוכנת באבו-גוש למעלה מחמש שנים, וזוכה לתמיכה וחום מתושבי הכפר.
 
הארוחה תבושל במטבח פתוח, ויוגשו בה 13 מנות:
  • דגים:
         קובנייה דגי ים
        פורל כבוש, תפוח אדמה אפוי ושמנת של פעם
        קבב דגים על בטטה צלויה
        סרדינים עטופים בעלי מנגולד
  • גספצ'ו סלק וביצי שליו
  • סלט עגבניות שרי, עגבניות שרי מיובשות וצלפים עם גבינת פטה
  • סלט פטוש עם קוביות אבטיח וגבינה עיראקית
  • מאפים מהטאבון:
         קראס זעתר - מאפה שמרים מקומי
        חאצ'פורי עם ביצה וסולוגוני
        קרפצ'יו חציל - עם מאפה שמרים, עם טחינה ויוגורט
  • עלי גפן ממולאים בפריקה נענע ופיסטוק
  • בצל ממולא באורז שחור
  • פלפל שושקה ממולא גבינות
  • בסיום הארוחה יוגשו קינוחים של איברהים אבו סייר, השף קונדיטור של מלון מצודת דוד
יינות סוסון ים יימזגו בכוסות בעלות נוספת 30 ₪ לכוס, או 2 כוסות, לבן ואדום, בעלות 50 ₪

הרשמה במשרד של לואיזה 02-5337120
 
מומוס נפתחה מחדש בטבעון
24/07/14 09:32
148צפיות
בשורה טובה - מומוס המיתולוגית נפתחה מחדש בקרית טבעון
והפעם במשכן קבע - ליד בריכת גלי טבעון.
 
 
 
טעות, טועים, טעיתי. הלכתי לג'פאניקה
24/07/14 13:15
406צפיות
לחץ מתון מצד אשתי הוביל אותנו אתמול לג'פאניקה במרכז הכרמל בחיפה.
 
דגמנו פלטה "זוגית" 78 ש"ח קטנה מאוד, בטח לא זוגית...פשוט הסושי הגרוע שאכלתי בחיי ומגישים אצלנו בחדר האוכל בעבודה סושי נוראי, באותה רמה בערך.
ישבתי ליד עמדת הגלגול והיה שם סיר אורז שעדיין עלו ממנו אדים ומזה הכינו ישירות את הסושי בלי לתת לו להצטנן, האורז היה פשוט חם (ולא מדובר ברול טמפורה), זה כמובן סמירטט את האצה.
טאטקי טונה היה מטונה קפואה כמו רב הדגים שם, אני מניח, והיה בלתי לעיס ובאמת גרוע. אשתי פשוט ירקה אותו מהפה.
 
רול ספיישל עם סלמון, אבוקדו מטוגן עם ציפוי פנקו - 29 ש"ח) היה אכיל רק בזכות זה שכל דבר מטוגן הוא טעים איכשהוא, ובזכות זה שהטבענו אותו בטריאקי מתוק להחריד.
אני לא אוהב להחזיר מנות, זה לא שנקבל משהוא טוב יותר, זו הרמה. ובכל מקרה אכלנו כי היינו רעבים.
בקיצור, כשהמלצרית החזירה את העודף היא שאלה סופכלסוף איך היה, ובניגוד למנהגי להיות לשתוק, הפעם דווקא אמרתי...אמרתי לה שזה הסושי הגרוע ביותר שאכלתי עד היום, שהקומבינציה הזוגית נוראית, הכל בחיוך וברוח טובה כי זה לא שבאמת אני אחזור לשם וזה בטח לא אשמתה...
היא כמובן שאלה למה לא אמרתם, היינו מחליפים לכם מיד וכו' אבל הסברתי לה שזה לא באמת היה משנה משהוא...
בקיצור, באמת היה רע לתפארת. מאוד לא מומלץ על ידי.
דרך אגב, הזמנה לפני כשבוע מפרנג'ליקו במורייה, של קומבינציה זוגית, גם הייתה מהגרועות שאכלתי. למרות שזכור לי שבסניף הקטן בגרנד קניון היה נחמד מאוד והסושי היה סביר לחלוטין.
לסיכום, נכון להיום אין סושי טוב בחיפה, אין ברירה אלא להכין בבית.
º
יש בחיפה והסביבה יפנית סבירה ?
24/07/14 13:42
74צפיות
חוששני שלא..
24/07/14 13:59
144צפיות
מסכימה עם יוגי שאין ברירה, אלא להכין בבית.
º
אני אוהבת את הסושי של המינה טומיי
24/07/14 14:13
42צפיות
º
בריין וואש במסדה
24/07/14 16:12
37צפיות
אין כמעט אנשים יפניים בחיפה
24/07/14 16:43
131צפיות
אז איך יהיה ? לפני שנים ועידנים הייתה צעירה יפנית שמכרה בחורב סושי ואינארי סבירים ולא יותר, שבכל מקרה היו יותר טעימים ממה שאי פעם יצא מהמטבח של ג'פניקה. בכליל כמובן יש את הבחורה היפנית שנשואה לישראלי ושמה פרח, אולי הסיכוי היחיד שמישהו אכל באיזור ארוחה יפנית מסורתית טובה וגם מהכיוון הזה לא שמענו לדעתי בעבר משהו משמעותי מידי.
הייתה תקופה בתחילת הדרך שעובד השיפוצים הסיני או התאילנדי התורן שהכין סושי בפרנג'ליקו עוד היה מוצלח יותר מחבריו בהמשך הדרך ומקום שנפתח באיזור גן האם ונסגר באותה מהירות עם כמה חבר'ה מקומיים, גם שם לא הייתה בשורה גדולה לבטח.
אלו היו 60 שניות על האוכל היפני באיזור בשלושים השנים האחרונות..
אגב ליד גן האם
24/07/14 16:44
94צפיות
היה בית יפה ומסתורי שנדמה לי שתפקד בשנות השמונים בערך כמסעדה יפנית ? או סינית ? או שאני הוזה ? מישהו זוכר דבר כזה ?
אתה לא הוזה
24/07/14 16:54
80צפיות
היתה שם מסעדה יפנית שנקראה מצוזקה.
עוד לפני שסושי נהיה באופנה.
לא אכלתי שם אבל חברים טובים אכלו ואמרו שהיה נפלא.
 
טטאמי גם היו טובים לתקופה
24/07/14 16:58
75צפיות
אני לא אשכח להם שהגישו אוקונומיאקי. זו היתה ההזדמנות היחידה שלי לטעום את המאכל המופלא הזה.
היו סניפים גם בחיפה וגם בקרית ביאליק. ההדרדרות היתה מהירה וכואבת.
הסושי שהיה באזור גן האם נקרא יושי סושי. הם אמנם היו כשרים ועם מבחר מצומצם משהו אבל דווקא היו מצוינים. הכשרות זה מה שהפיל אותם כי אנשים פחות פקדו את המקום כי לא הכירו אותו מסופי השבוע.
לגבי גליל מערבי, יש בכליל גם את ציז'ורו שעושה קייטרינג בהזמנות ויש את בית התה במכמנים של טאיקו. לגבי ציז'ורו אני יכולה להעיד שהיא מבשלת מעולה. לגבי טאיקו, לא הייתי...
מקום טוב לאכול (וללמוד לבשל) אוכל יפני הוא מוזיאון טיקוטין דווקא.
אני ובעלי עשינו שם קורס לבישול יפני לפני כעשור וזו היתה אחת התקופות היפות בחיינו (עם ציז'ורו).
יש סושי טוב בחיפה במינה טומיי סטיישן
24/07/14 14:31
142צפיות
המקום נעים, השירות אדיב והוא אפילו באותו אזור (בצד השני של מרכז הכרמל, קצת אחרי האוזן השלישית). המחירים יקרים יותר מאלה של ג'פניקה, אבל כך גם התמורה (לדעתי).
 
כשרק התחלתי לאכול סושי הייתי מסוגלת לאכול בג'פניקה, אבל עבר לי... (ואולי עבר להם; אני חושבת שרמתם הידרדרה עם הזמן). מפרנג'ליקו הזמנתי לפני כמה חודשים (היה מבצע) והתאכזבתי. בינתיים מינה טומיי לא אכזבו אותי והסושי שלהם טעים לי.
אני התחלתי מגבוה...
24/07/14 14:47
128צפיות
הסושי הראשון שלי היה בנובו בניו יורק שנבחרה ב"שקר כלשהוא" באותו זמן למסעדה היפנית הטובה בעולם מחוץ ליפן. היה מדהים.
משם הסטנדרטים שלי רק התדרדרו
גם אנחנו עשינו את הטעות הזו לפני כשנה
24/07/14 15:57
185צפיות
אין ממש סושי טוב בחיפה.
יש סושי לא רע במינה סטיישן ויש סושי נחמד באינסייד אאוט במסדה.
אבל זהו...
מה היה הופך את הסושי של מינה מ"לא רע" ל"טוב"?
24/07/14 16:59
109צפיות
לי הוא סבבה, אני מנסה להבין מה אני מפספסת.
הסושי שאני הזמנתי כלל יותר מידי אורז
24/07/14 17:02
111צפיות
ולאורז לא היה מספיק טעם.
אורז של סושי אמור להיות עם טעם מאוד מובחן שנובע מחומץ האורז והמירין. לא הרגשתי כל כך את המילוי ואולי זו כבר בעיה שלי כי אני מאוד אוהבת רולים שמציפים בטעמים מתפוצצים בפה.
הג'ינג'ר לעומת זאת היה מאיכות מצויינת.
זוכרת במקרה איזה סושי הזמנת?
24/07/14 17:12
86צפיות
אין לי מושג איזה טעם אמור להיות לאורז של סושי (מלבד טעם של אורז...). הבעיה שלי עם אורז לא מוצלח היא בעיקר ברמת המרקם (דחוס / יבש / רטוב מדי וכו').
 
גם באיכות של ג'ינג'ר אני לא מבינה... עוד לא פגשתי ג'ינג'ר (כבוש) שלא היה לי טעים, ובשנה האחרונה ויתרתי כליל על הרטבים ואני אוכלת רולים רק עם ג'ינג'ר. אני לא אוהבת את הרטבים שמוגשים בארץ, ורובם גם משתלטים לי על הטעם של הרול (גם אם אני שמה מעט). מבחינתי סושי טעים ועסיסי לא זקוק לשום רוטב, כשהוא טוב הוא טעים לי כמו שהוא (והג'ינג'ר רק מוסיף קצת רעננות).
הזמנתי את הרול עם הסלמון סקין
24/07/14 17:17
97צפיות
מבחינת המרקם האורז היה די טוב, טיפה יבש, אבל רק טיפה.
סושי אחד התפרק לי אבל השאר היו בסדר.
לגבי ג'ינג'ר, אני מעדיפה את הצהבהבים-לבנים ולא את הורודים כהים שמלאים בצבע מאכל.
את צודקת לגמרי לגבי הרטבים. ביפן טובלים ממש מעט ברוטב סויה ואם מטביעים את האורז בסויה זה נחשב חוסר כבוד כלפי האורז וחוסר נימוס כלפי המארחים או המסעדה שהכינו את האורז.
הג'ינג'ר נועד לנקות את החיך מטעם הרול הקודם כדי להכין אותו לטעם של הרול הבא
 
לא טעמתי, אני לא מזמינה אף פעם סלמון סקין
24/07/14 17:34
89צפיות
אני מעדיפה את הסלמון עצמו, נא לגמרי; פחות חובבת רולים חמים שבהם הסלמון נהיה קצת יותר מטוגן או אפוי.
 
לא זכור לי אורז יבש, גם לא מעט... נראה לי שזה יכול להשתנות קצת מעת לעת וגם תלוי כמה זמן עובר עד שמקבלים את המנה (במיוחד אם מזמינים במשלוח). המרקם של האורז שלהם מוצלח בעיניי. אם אכלת רק פעם אחת זו יכולה להיות דוגמה לא מייצגת. אני חושבת שכל עניין הרטבים נועד לא פעם לחפות על רולים לא מוצלחים או בעיקר אורז יבש מדי. אם האורז במרקם הנכון, הוא לא זקוק לרוטב מבחינתי.
 
אני אוהבת פולי סויה טריים (כמו אדממה) ונגזרות סויה (פחות טופו, בעיקר טבעולים למיניהם) אבל רוטב סויה לא טעים לי. הוא לא מזכיר לי סויה אלא משהו לא מוצלח ובעיקר מלוח מדי (ואני אדם שאוהב מלוח). אם אני משתמשת ברוטב סויה (לפעמים צריך קצת), רק בירוק של קיקומן (וגם אז מעט, כי זה טעם שתלטן שאני לא מתלהבת ממנו מלכתחילה, כאמור). אני מסתדרת איתו לכל היותר במוקפצים, במינונים קטנים. בסושי ניסיתי כמה וכמה פעמים, לא בא לי בטוב.
 
כבר קראתי על הקודים היפניים לאכילת סושי, שיהיה להם לבריאות, אני לא חשה צורך לחיות לפיהם; שישמרו את הנימוסים שלהם לעצמם, אני אוכלת איך שטעים לי (בעיניי זה חוסר כבוד להכתיב לסועד איך הוא צריך לאכול ). למען האמת ג'ינג'ר ורוד לא פגשתי מזה זמן מה (יצא מהאופנה?) אבל זה גם ככה רק צבע מאכל, לא זכור לי שהוא משפיע על הטעם (קשה לי להתיחס כי אני חושבת שבפעם האחרונה שפגשתי ג'ינג'ר ורוד הייתה לפני שהתחלתי לשים אותו על רולים).
אני אוהבת רולים מכל הסוגים
24/07/14 19:14
60צפיות
אם כי אני חייבת לומר שגם אני אוהבת בדרך כלל סלמון נא.
באותו יום התחשק לי סלמון סקין דווקא...
הצבע של הג'ינג'ר לא משפיע אמנם, אבל הג'ינג'ר עצמו מאיכות ירודה יותר.
באורז של סושי אין בד"כ מירין.
25/07/14 14:50
12צפיות
בנוסף, הטעמים בד"כ עדינים - אין סיבה להסתיר טעם איכותי של דג נא .
סושיה איכותית תחזיק מבחר איכותי של דגים נאים.
תלוי את מי שואלים
25/07/14 15:19
היפנים שאני הכרתי תמיד שמו מירין באורז.
אבל זה נכון שאפשר גם להחליף אותו בסוכר.
פשוט מוצר קטסטרופה
24/07/14 16:32
203צפיות
מה שמוכרים ברשתות כמו ג'פניקה והסושיה עם שימוש בחומרי גלם דגיים זולים וירודים וצוותים שכל קשר בינהם לאומנות הסושי מקרי בהחלט. האבסורד הוא שיש רבים בארץ שבטח יעדיפו מוצר זה על פני סושי אמיתי מידי מומחים עם חומרי גלם ראויים באמת, מה שנחשב כ"מאתגר" יותר לרבים, גם עניין הכשרות וכולי משפיע.
 
º
24/07/14 16:49
10צפיות
º
בעיה מוכרת וידועה...
24/07/14 16:59
36צפיות
דווקא הליין הלילי שלהם נחמד ומפתיע לטובה
24/07/14 17:21
137צפיות
אני התנזרתי כמעט שנה מג'פניקה אחרי הסושי המזעזע ברמות שלהם שהזמנו הביתה והטלתי וטו על רצון החברים ללכת לשם, אבל לא מזמן פנתה אליי יחצ"נית בקשר לבלוג והזמינה אותי לבדוק את הליין הלילי שלהם.
 
הייתי די מסוייגת וגם התכוננתי לגרוע מכל (קולינרית, שירותית), אבל היה ממש נחמד. אני לא באה לקדם אותם או משהו ובהחלט לא מתכוונת לחזור לשם אבל אם נקלעתם במקרה אז כדאי ללכת על הליין הזה.
 
ואלו היו 30 שניות של מילים טובות על ג'פניקה. חוץ מזה - ממש אין משהו טוב לומר.
למה הכוונה בליין לילי? מה יש בו / מיוחד בו?
24/07/14 17:35
78צפיות
והאם הניסיון שלך היה בסניף חיפה?
לא רציתי להרחיב עליו כי לא רציתי לקדם
24/07/14 19:12
141צפיות
הוזמנתי מטעם יח"צ והבנתי שזה לא פורום לקידום של מקומות.
אבל אפרט קצת:
מדובר על תפריט של מנות קטנות במחיר קטן - מנות ב 10/15/20 שקלים שמוגשות עם קוקטיילים ואלכוהול גם במחירים דומים.
התפריט מוגש אחרי השעה 23.00 וההתנסות שלי היתה בסניף חיפה.
אהבתי את הקוקטייל שבחרנו - משהו שנקרא ספרינג סאקה עם סאקה כמובן, מיץ ליצ'י, חלב קוקוס ועוד דברים.
היו כנפיים בניחוח תפוז, נחמדות, וגם מנת הקלמארי היתה מוצלחת לפי בעלי (אני אלרגית לפירות ים).
אני אכתוב על הארוחה בקרוב בבלוג, אז מי שרוצה מוזמן לקרוא.
º
24/07/14 19:16
14צפיות
היומנגס צומת רופין-שווה נסיעה
הודעה זו מכילה תמונות
23/07/14 15:28
786צפיות
המבורגר 220 גר צרפתי
עם כבד אווז
ערימת בייקון
גבינת סנט מור
ובצל מטוגן
רציתי פשוט להישאר שם לנצח 
נראה מושחת וטעים
24/07/14 10:55
249צפיות
כמה כל זה עולה?
תוספת הבצל נראית ממש קמצנית
24/07/14 11:09
336צפיות
לפחות מהתמונה זה לא נראה כמו סנט מור או שזו סנט מור הכי לא בשלה שראיתי בחיים שלי...
כמות הבצל המקורמל נראית זניחה לגמרי אבל ערימת הבייקון ענקית.
אני מת על צ'יפס כזה שמנוני...בקיצור, חייב לנסות
º
זה נראה כמו פרומעז...
24/07/14 22:52
48צפיות
זו סנט מור לא בשלה. מה הבעיה להשאיר אותה קצת
25/07/14 07:39
141צפיות
בחוץ? לא חבל?
והבייקון לא פריך
24/07/14 19:43
243צפיות
אכלנו ביומנגוס לפני כמה ימים, בדרך נס הגענו ממש לפני שהתחיל התור הגדול.
 
זו היתה הפעם הראשונה שלנו במיקום החדש. הבייקון שקיבלו שני סועדים בשולחן שלנו, היה גם הוא לא פריך, ולפחות אחד מהם היה די מאוכזב.
 
הצ'יפס היו הפעם פחות שמנוניים, וזה רק לטובה. חבל שכמות הצ'יפס גדולה כל כך, ראיתי כמויות נזרקות לפח.
שירשור שבועי
73תגובות
22/07/14 07:14
271צפיות
אנא שרשרו לכאן הודעות שאינן עוסקות בביקורת מסעדות.

(המשך...)
אנא שרשרו לכאן הודעות שאינן עוסקות בביקורת מסעדות.
מחפשת מסעדה איטלקית טובה בחיפה + ביקור מאכזב ב"טרנטינו"
23/07/14 16:55
344צפיות
רצוי כזו שמגישה פסטה קרבונרה...
היינו לפני כמה ימים במסעדת "טרנטינו" שבסינמול וקצת התאכזבנו. 
אני מכירה את המסעדה וביקרתי בה מספר פעמים בעבר ויש לי הרגשה שאולי קצת ירדו ברמה (ומקווה שאולי במקרה זה היה ערב קצת לא מוצלח). 
הזמנו ברוסקטה עם פטריות (19 ש"ח) שהיתה חביבה אך בפעמים הקודמות היתה טובה בהרבה. הפטריות בושלו במעין ציר עם שמנת ועשבי תיבול אבל הטעם היה שטוח ולא עשיר כמו פעם. 
לעיקריות הזמנו פסטה פנצ'טה (58 שקלים) שכללה פטוצ'יני, חזה אווז, כתף בקר, ארטישוק קצוץ ברוטב חמאה והוגשה עם גבינת. פרמזן מגוררת. המנה, שנהננו ממנה בעבר, אכזבה הפעם. חתיכות הארטישוק וכתף הבקר היו גדולות מידי ובכך לא השתלבו בצורה נאותה ברוטב. חתיכות חזה אווז נצפו בדלילות ובקמצנות רבה - ראיתי אולי שתיים כאלו, לא יותר. הקטע המאכזב ביותר היה גבינת הפרמזן שהוגשה והיתה - איך אקרא לזה? לא גבינת פרמזן בכלל או איזשהו תחליף נחות שהגיע בחתיכות כמו של עמק מפוררת ולא השתלב ברוטב כלל ועיקר כמו שגבינת פרמזן מגוררת אמורה להשתלב בו. 
עיקרית נוספת היתה טובה, פסטה סלמון עם קוויאר סלמון ושמנת (65 שקלים) והיתה נקודת האור היחידה בארוחה. שני סוגי סלמון יחד עם רוטב שמנת סמיך במידה הנכונה וביצי קוויאר מתפצפצות בפה השתלבו בצורה מצויינת ואטריות הפטוצ'יני היו בחירה טובה לסוג הפסטה. 
לא הזמנו קינוח במקום והתנחמנו בגלידה בדוכן של ד"ר לק שהיתה טובה - ובמיוחד הטעם החדש של הבננה ספליט. 
אז אשמח לתגובות מכם שאדע לאיזה כיוון הולכת "טרנטינו". האם זו מגמה או סתם ערב לא מוצלח וכמובן המלצות על איטלקיות שרצוי שיגישו פסטה קרבונרה טובה (מזמן לא אכלתי וב"טרנטינו" לא היה). 
סעו לטאנטי באצ'י טבעון
23/07/14 17:21
177צפיות
למיטב ידיעתי אין כיום איטלקית טובה (או אפילו סבירה) בחיפה היו כמה דיווחים חיוביים על רפאלו בקסטרא - אבל לא ניסיתי בעצמי.
 
איטלקית טובה באמת יש בקרית טבעון - היא נקראת טאנטי באצ'י ומצויה ברח' השקדים -  אחת האיטלקיות הטובות בארץ (לטעמי הטובה מכולן - אבל הרוב חולקים עלי) אין להם פסטה קרבונארה אבל אם הכיוון הוא פסטות כבדות ברוטב שמנת יש להן כמה כאלה מצויינות. עם רטבים מורכבים ועמוקים.
 
אם הקרבונארה הכרחית בעבר הגישו כזו מצויינת בבלה (בכניסה למושב בית שערים ליד רמת ישי) אבל כדאי מאוד לברר אם היא עדיין בתפריט
 
 
 
 
רפאלו בקסטרא ממש חביבה
23/07/14 17:31
152צפיות
את הפסטה קרבונרה לא אכלתי שם, אבל פסטות אחרות כן, וגם פיצות, והן היו טובות.
 
אבל לכו לסניף בקסטרא, ולא לזה בקריון - שם, איך לומר, לא משהו..!
רפאלו בקסטרא מומלצת בחום, עוד לא התאכזבתי בה
23/07/14 18:12
163צפיות
(ולפיכך אני כופרת נחרצות בטענה שאין איטלקית ראויה בחיפה). ממליצה במיוחד על הפיצה עם האגסים והגבינה הכחולה.
איזבלה בר במרכז הכרמל או במושבה הגרמנית
23/07/14 18:24
152צפיות
אוכל איטלקי מעולה ולא יקר. 
למיטב הבנתי אין קשר בין האיזבלות
23/07/14 18:31
137צפיות
לגבי "איזבלה" במושבה הגרמנית, היא לא כ"כ איטלקית לדעתי, ואישית מעולם לא התלהבתי ממנה... אבל עבדתי שנים במושבה ואכלתי שם הממון כבררת מחדל, זה מחרב כל מסעדה סבירה. לרעתה יצוין שפעמיים(!) חטפתי מהם קלקול קיבה בגלל (כנראה) גבינה לא טרייה מספיק (אין הסבר הגיוני אחר). למען ההגינות אציין שזה היה מזמן וכבר כמה שנים (מאז שאיני עובדת שם) לא אכלתי בה.
 
לגבי "איזבלה בר" במרכז הכרמל, סעדתי בה לראשונה (ולאחרונה...) לפני שלושה חודשים, והיא הפגינה בינוניות מצערת:
לגבי איזבלה בקסטרה
23/07/14 18:41
158צפיות
גם אני זכרתי אותה בתור מסעדה איטלקית סבירה ונחמדה - אשר בהתחלה היתה מצויינת.
אבל לפני כמה שבועות חזרנו אליה כקבוצה והיא היתה די גרועה, גם מבחינת האוכל וגם מבחינת השרות.
האוכל היה סתמי במקרה הטוב ורע בחלק אחר מהמנות - השרות היה חובבני מינוס ורק התמחור נותר כשהיה.
לא העלתי בשעתו פוסט כי זכרתי להם חסד נעורים - אבל לא הייתי מהמר עליהם בתקופה הזו.
 
לגבי איזבלה במרכז (רח' מחניים) היו לנו שם ביקורים טובים וביקורים פחות טובים אבל לא היינו שם בזמן האחרון ולכן אין לי דעה עדכנית בנושא.
 
לגבי קסטרא (כמו שכתבתי למעלה) לא הייתי שם ואין לי התרשמות אישית אבל לי אישית פחות נעים לאכול בקניון - אוירה פחות נעימה.
 
º
איזבלה במושבה הגרמנית כמובן
23/07/14 18:43
42צפיות
לגבי הסיפא – כשאתה אוכל בתוך מסעדה אתה בתוך
23/07/14 18:50
130צפיות
המסעדה, לא ברור לי מה משנה הקניון מסביב... ספציפית בקסטרא המסעדות נמצאות בקצה הפתוח, אז גם יש קצת נוף החוצה, וזו ממש לא תחושה של קניון.
איזבלה
24/07/14 11:13
67צפיות
נראה לי שהתכוונת לאיזבלה בסיטי סנטר...
אחרי הפתיחה היא הייתה מעולה, היה שם שף חזק מאוד שעבר לגליל (בועז משהו...), פוקצ'ה אלוהית, אנטיפסטי נהדר, פיצות טובות.
הייתי מאז בחודשים האחרונים פעמיים והיה גרוע להחריד. פיצה נוראית, אנטיפסטי הגרוע שאכלתי. בקיצור לא.
מה שאמרת
24/07/14 16:48
49צפיות
היה שם אוכל מצויין סמוך לפתיחה וכנראה ניחוח המוניטין נשאר מאז - שנים רבות אחרי היו לי כמה ארוחות כל כך גרועות שם והסניף או מה שזה לא יהיה בכרמל, אוי ואבוי ולא מוחלט, אבל מקום יפה.
º
מתי הייתה הפתיחה?
24/07/14 17:02
16צפיות
למיטב זיכרוני בין 95-98
24/07/14 23:22
32צפיות
אבל ייתכן מעט מוקדם יותר, כבר לא זוכר, בכל זאת עברו כמה שנים מאז.
º
הו, באמת מזמן! הרבה לפני תקופתי. תודה.
24/07/14 23:38
6צפיות
יש רק לציין שאילו שני מקומות שונים
23/07/14 23:43
165צפיות
על אף השם הדומה, מדובר בשני מקומות שאין שום קשר בניהם.
 
באיזבלה במושבה הגרמנית נהגתי בעבר לבקר לעיתים תכופות והיא היתה מאוד טובה, אבל הרבה זמן שלא ביקרתי בה, אז אין לי באמת מושג אם הרמה נשמרה.
º
טובה מאוד? באמת?
23/07/14 23:45
34צפיות
כך אני וחבריי חווינו אותה כמה וכמה פעמים
23/07/14 23:48
94צפיות
אבל כמו שכבר אמרתי, עבר הרבה זמן מאז. אני לא יודעת להגיד איך היא היום.
גם אני לא אכלתי בה בשנים האחרונות
23/07/14 23:53
87צפיות
אבל הכרתי אותה מ-2003, והיא תמיד הייתה בסדר (לפעמים יותר לפעמים פחות, כשהיא גרמה לי לקלקולי קיבה, פחות... ) אבל זו ממש לא מסעדה שהייתה מגדירה כ"טובה מאוד" (בפרט לא אחרי שאכלתי במסעדות טובות מאוד). האנטי פסטי היה נחמד ובסה"כ היא לא הייתה יקרה (בעיקר בעסקיות) אז התמורה לא רעה למחיר, אבל כשאני שופטת אותה לעומת מסעדות טובות באמת, לא הייתי נותנת לה ציון "טוב מאוד" (והיא גם לא איטלקית במיוחד, כאמור).
º
אוקיי
23/07/14 23:54
20צפיות
תודה לכולם!
23/07/14 19:33
154צפיות
בהחלט אבדוק את "רפאלו".
תמיד שמעתי שמדברים עליה ומשום מה הרגשתי איזשהי הסתייגות פנימית, אבל אתגבר עליה ואנסה.
טאנטי באצ'י ובלה נשמעות לי מאוד - אחכה שאהיה באזור ואנסה אותן
רק עוד הערה אחת על רפאלו
24/07/14 13:34
170צפיות
הקרבונרה שלהם מעולה!!! (*איך בא לי עכשיו את כל מה שההריון לא מאפשר)
רק לא לשכוח להזמין מקום מראש...
º
עשית לי את היום!
24/07/14 15:13
28צפיות
זקוקים להמלצה למסעדות הצמחוניות הטובות בתל-אביב
23/07/14 15:12
337צפיות
אשתי חוגגת יום הולדת מחר, והיא צמחונית (חלקית - דגים ומאכלי ים היא אוכלת).
אשמח להמלצה למסעדה צמחונית ממש ממש טובה לארוחת צהריים בתל אביב.
 
 
מה נשמע? הטופ של הטופ מבחינת סיפוד
23/07/14 16:24
333צפיות
היא מול ים (אחת המסעדות הטובות בארץ) ויש לה עסקיות צהרים מצוינות, אאל"ט 175 ש"ח לאדם.
 
1+ אם היא אוכלת דגים ופירות ים זה אמור להיות השיא
23/07/14 16:36
250צפיות
לצמחונים "מסורתיים" יותר שלא אוכלים גם חיות ים - יש מנות צמחוניות במזללה ובכתית למי שמתחבר לסוג הבישול הזה.
 
ויש כמובן את המסעדות של איל שני (בהתאם לתקציב שלכם) למי שמחפש מישהו שבאמת "מבין" ירקות ויודע להוציא מהם את המיטב. - אבל במסעדות שלו תהיו חשופים לחרטוטי שני ולמוזיקה מעצבנת בווליום גבוה שלא תמיד מתאימה.
 
בצפון אברקסס האווירה רגילה לגמרי
23/07/14 20:11
162צפיות
במובן החיובי של המילה, כן? לפחות בצהריים.
העסקית שלהם נותנת תמורה מוצלחת לכסף.
 
תודה רבה רבה. הלכנו אל מול ים
24/07/14 23:15
47צפיות
ונהננו מאוד מאוד. 
º
מצטרף למול ים ומוסיף את מסה
23/07/14 17:22
62צפיות
º
אגב, יש לזה שם - פסקטורית
23/07/14 20:19
69צפיות
º
תודה
24/07/14 23:15
3צפיות
º
בדוק את התפריט של טאיזו - תמורה מעולה לכסף אוכל טעים מאד
23/07/14 23:10
52צפיות
תודה לכולם על ההמלצות
24/07/14 23:17
61צפיות
היינו ונהננו מאוד ב״מול ים״, ואת שאר ההמלצות המסקרנות נשמור להזדמנויות הבאות.
 
המון תודה על המענה והחביבות :)
 
זאב.
 
 
מקומות עם אוכל סביר בדרך לכנרת
24/07/14 19:57
64צפיות
אהלן,
ביום ראשון אנחנו נוסעים מהערבה לכנרת - כנראה דרך ים המלח והבקעה.
ידוע לי שאלה אזורים שחונים למדי מבחינת אוכל, אבל האם בכל זאת מוכרת לכם איזושהי נקודת אור בדרך? אפילו קטנה? אפילו ממש פצפונת? אני ומשפחתי נודה לכם מאוד!
 
ממש בקצרה על טאנטי באצ'י
24/07/14 14:33
243צפיות
למה בקצרה? כיבאמת מיותר להגיד שגם אני מ-א-ו-ד נהניתי.
פעם ראשונה שם, למרות (ואולי בגלל) שטבעון היא הבית שני שלי.
אז אמא ואני נפגשנו לצהריים וכך יצא שהגענו לטאנטי באצ'י, שתינו היינו במצב רוח מעורפל שתרם להזמנת יותר מידי אוכל.
סלט של סבא אורי- זה לא שהוא כ"כ מיוחד כמו שהוגש טרי, מדוייק וגם בכמות יפה כמו שאר המנות למען האמת.
פוקאצ'ה עם עשבי תיבול ושמ"ז- הבצק שלהם מעולה! הפוקאצ'ה נשארה טעימה גם בשאריות בבית כמה שעות טובות אח"כ, שזה נדיר.
טורטליני (לא רשום באתר אבל מזכרון:) עם מילוי של עגבניות מיובשות, מסקרפונה ופרמז'ן, עם רוטב רוזה.
ניוקי סלק עם בטטה, קישואים ושמנת. מנה משגעת שעושה חשק ללקק את הצלחת (עם השאריות בבית זה בדיוק מה שעשיתי... )
לקינוח (כן. לא היה מקום ובכל זאת) לקחנו קפה וטארט אגסים עם קרם שקדים. נימוח ומעולה, עשה לי חשק לשפר את המתכון שלי.
לסיכום- כל המנות היו מדוייקות, טעימות וטריות, וכן הוגשו בנדיבות ראויה לציון. החל מהאוירה, השירות ובעיקר האוכל, רמה מעל מה שציפיתי. לא הייתי משנה שום דבר.
 
אז תודה לאנשי הפורום הזה שממליצים שוב ושוב על המקום ומזכירים אותו, ממש מגיע להם.
 
 
º
תודה על השיתוף !
24/07/14 16:46
14צפיות
º
תודה - נעים לקרוא כשהמלצה מצליחה
24/07/14 17:16
12צפיות
º
על השיתוף
25/07/14 08:01
2צפיות
המלצה לארוחת בוקר טובה באזור עזריאלי?
23/07/14 20:33
127צפיות
תודה! 
º
לחמנינה מומלץ...תמיד טעים:)
23/07/14 23:13
53צפיות
בנוסף להמלצה שניתנה כאן
23/07/14 23:25
175צפיות
מעט יותר קרוב ניתן למצוא את קארם שאני מאוד מחבבת (לא לפספס את אקלר הפיצוחים)
º
אולי קרוב יותר סיליה ורביבה ברח הארבעה
23/07/14 23:29
61צפיות
משימה כמעט בלתי אפשרית
23/07/14 12:33
516צפיות
הייבלי לפגוע כמובן באיש...הכותרת בהומור...אני שואלת על איזור יחסית נידחאני מתכננת לינה זוגית רומנטית על חוף הים באכזיב...עד כמה שאפשר להיות רומנטים בחול ובטח עם עוד עשרות ואני בחודש שביעי..אבל אופטימית..מחפשת מקום לארוחת בוקר נעימה טעימה באיזור...תודה
מעניין, נראה שאידה נסגרה
23/07/14 12:43
249צפיות
ובמקומה נראה שפרוייקט מגורים בדרך, קצת חבל, אם אני לא טועה היה לבית גם ערך הסטורי. אולי המקום היחיד שהיה אפשר לדבר עליו כמעניין יותר באיזור, אולי אנשי האיזור יעלו אבל למיטב ידיעתי אין רבים או כמעט כאלו כאן אולי אם כבר אז פיקניק נחמד מקניות באיזור ?
לפני שלושה שבועות היתה פתוחה
23/07/14 17:54
107צפיות
אבל כשרה.
º
אלטו.מחלבה בקיבוץ שומרת.מקום נעים וטעים
23/07/14 13:35
82צפיות
לא ידעתי שיש להם גם בית קפה - טוב לדעת
23/07/14 13:43
135צפיות
מוכרים חלק מהגבינות שלהם אצלנו - והם טובות מאוד ולרוב גם מתומחרות בהגינות.
טוב לדעת.
 
כן,בית קפה ממש נחמד ובעלי המקום נעימים ביותר
23/07/14 14:38
111צפיות
הייתי שם בפסח והיה נחמד מאוד
אני גם מאוד ממליצה על אלטו בקיבוץ שמרת...
23/07/14 13:42
145צפיות
אם לא, קפה בריוש בנהריה שמעתי שנחמד אבל לא הייתי שם.
אנחנו היינו בדיוק באכזיב בשבוע שעבר
23/07/14 15:50
195צפיות
היינו בבריוש והיה נהדר אמנם אכלנו שם רק עוגות אבל הן היו נפלאות וגם שאר התפריט נראה מבטיח. המקום עצמו מאוד נעים ופסטורלי והשירות מחויך וטוב.
 
בנוסף, אני לא יודעת אם עדיין יש, אבל לפני כמה שנים אכלנו בראנץ מיוחד וטעים בקיבוץ לוחמי הגטאות. שווה להתקשר ולשאול.
 
אם תרצו לצאת בערב אני ממליצה מאוד על פאב ה B.K שהוא פאב מגניב משנות השמונים שנשאר כך (במובן הטוב של המילה). יש להם אחלה קוקטיילים ותפריט חביב עם מוקרמים (מאוד שנות השמונים) וכריכים נחמדים ומשביעים.
לדעתי B.K הפך כשר וסגור בשישי בערב
23/07/14 17:57
125צפיות
אם התכוונתם לנפוש בסופ"ש.
 
כמו שכבר המליצו, בית הקפה של אלטו בשמרת נחמד מאד, והגבינות שלהם מצויינות. אם תרצו ארוחת ערב חביבה, שותא הגרוזינית, גם היא בשמרת, היא מקום נחמד עם אוכל גרוזיני טעים.
 
בגשר הזיו תמצאו מאפיה עם לחמים משובחים במיוחד.
אני יודעת שיש ב B.K הופעה במוצ"ש
23/07/14 19:45
104צפיות
וכן, הם הפכו לכשרים.
 
|פאב ה-bk הוא האמ אמא של שנות ה-80
23/07/14 20:48
149צפיות
 וואלה מפתיע שהפאב הזה עדיין קיים, ידעתי שהוא פעיל כי אני חולף שם לא פעם , אבל מפתיע שפאב מתפקד לאורך יותר מ30   שנה,
הפאב קרוי על שם האחים קזאס או קזז, הייתי מבלה שם  בשנת...תשח:))))))))
בשנת 1984, אותה השנה מהספר של ג'ורג אורוול, זו היתה כמה גרוטסקי שנת הזהב של נהריה, למרות הלחימה בלבנון הסמוכה העיר שקקה חיים, גם ביום בבתי הקפה , די אם אזכיר את "פינגווין" האגדי, בבית הדואר המרכזי  חנו בברזלים הקעורים הללו אופניים מכל הצבעים והסוגים,חיילי או"ם הציפו את הרחובות בעיר, זו היתה נהריה של הבקר, נהריה של הייקים נהריה הפוריטנית.
 ובלילה אח בלילה...
יצא לי לנסוע במסגרת השרות הסדיר המון על הקו נהריה-ראש הנקרה-צידון, לפעמים היינו מגיעים בשעת ערב מאוחרת לגבול בראש הנקרה ועקב העלטה והחשכה חל איסור הכניסה ללבנון, זו היתה הזדמנות פז עבורי לרדת לנהריה, היה שם כל מה שצריך לחיי -לילה:
כשש מועדוני לילה שרובם התרכזו מאחורי התחנה מרכזית,
בחורות שחורדיניות ממעלות ומשלומי שבאו לתפוס נורבגי או הולנדי ,
יצאו משם כמה זוגות שחיים עד היום באושר ובעושר.
אלו היו ימים של דיסקו, ימים בעצם לילות שבמועדוני הלילה בנהריה כדור בדולח  הסתובב ושלח אורות מנצנצים לרחבת-הריקודים, הכל היה לכאורה נוצץ, אנשים ונשים שתו לשכרה ואהבו אהבת בשרים כאילו אין מחר, זה היה כמו ימי פומפיי האחרונים.
 
לי יצא כמה וכמה פעמים להתחפר עם הג'יפ הצבאי בחולות ובדיונות בחופי נהריה, תמיד הפאב הזה בתחילת הגעתון היווה בזמנו עבורי מין בית או שק"ם מאולתר לחייל קרבי:)
 
שלא להזכיר בימי א את ריכוז החיילים והחיילות במנחת  הסמוך למושב בצת, מנחת שאולתר בתוך מטע בננות, זה היה מנחת סוריאליסטי,
הזכרת לי נשכחות עם הפאב הזה,
רק חבל שאין לי פסקול של ג'ו קוקר או של סטינג
וואו, איזה כיף לקרוא!
23/07/14 20:53
92צפיות
ממש יכולתי לדמיין בתמונות את מה שכתבת
האמת שהרגשתי את זה כשהייתי שם.
הרגשתי את האנרגיות ואת הזכרונות שהקירות צופנים.
מקום קסום ללא ספק...
הייתי רוצה לחזור בזמן ולהיות שם!
º
קזאס, אחים של חברה שלי
23/07/14 21:50
36צפיות
דרושה מסעדת פירות ים בחיפה ובסביבתה- יש כזו חיה?
21/07/14 16:04
219צפיות
אוהבים לדוגמא את הסינטה בר, את הנמל...אבל נסתפק גם במשהו פחות "פנסי", אם זה מומלץ.
לא חייבת גם להיות מסעדת פירות ים בהגדרה, אלא גם מקום אחר שפשוט מגיש מנות פירות ים טובות.
 
למישהו יש המלצה?
אני חושבת שהכי חשוב שתחפשי כאן...
21/07/14 18:14
292צפיות
אישית, ממליצה מאוד על איזבלה בר במרכז כרמל.
אתר REST הוא אתר פרסומי
21/07/14 18:38
297צפיות
מציעה שתגשי לחיפוש של הפורום ותבדקי דיווחים על גולדן קורל, קאלאמריס, ושרימפס האוס.
 
באחרונה הייתי לפני כמה שנים, היא מעט יקרה לטעמי, אבל חלק מהרטבים היו מעניינים.
אין פאר היצירה
21/07/14 19:46
293צפיות
המסעדות שחתולית ציינה הן בהחלט החשודות העיקריות, אך אף אחת לא תיתן חוויית דגים ופירות ים בלתי רגילה, כולל כמובן ז'אקו בעיר תחתית. למעשה לדעתי איכות ומקור פירות הים בסינטה בר ובעיקר הנמל תהיה יותר "טובה" אך לא בטוח שתמצאי בהן מנות שדומות למנות פירות ים נדיבות שמאפיינות ממש מסעדות דגים ופירות ים אלא יותר כחלק ממנה כללית.
אכלנו לפני כשנה מנת קלמרי מטוגן טובה בהחלט בגולדן קוראל ולפני כשנתיים מיקס פירות ים ממקור קפוא "סטנדרטי" אומנם אך בהחלט בביצוע חביב ונדיב בשרימפס האוס, אם שני המקומות רלוונטיים עדיין ומגישים מנות דומות גם היום, הייתי מתלבט בין שתיהן ונוטה בהחלט לגולדן קוראל. אגב גם במעיין הבירה מנות הפירות ים המטוגנות והדגים המטוגנים לא רעות ובהחלט די גדולות (במיוחד דגיגים מטוגנים).
אה נזכרתי, דיברו פה בזמן האחרון על פאוזי בתוך שוק הואדי ואני כמעט בטוח שהזכירו מנות שרימפס מטוגן ואולי גם קלאמרי שנשמעו טוב, יש כמובן גם ובעיקר דגים מהמלאי היומי, אבל שימו לב לשעות וימי הפתיחה, כנראה רק סופ"ש, אך זו יכולה להיות אופציה מעניינת, יש כמה חבר'ה פה שבהחלט מבקרים במקום ומכירים ויוכלו לעזור.
אל פאוזי כדאי להתקשר לפני שמגיעים
21/07/14 21:32
236צפיות
נכון לעכשיו הוא פותח בשישי-שבת, אבל המקום קטן וצמוד לשעות הפעילות של השוק, כך שלא הייתי מגיעה לשם במיוחד בלי להתקשר ולוודא שפתוחים ושיש מקום, אלא אם כן אני במקרה באיזור and I'm feeling lucky.
אם צריך את מס׳ הטלפון, אני יכולה למסור אותו במסר פרטי.
 
מבחינת התמורה, אני חושבת שהיא הכי טובה בחיפה בקטגוריית הטריות והטיפול בחומר הגלם, אבל יש לקחת בחשבון שהסגנון מאוד פשוט ועממי. מי שזה טוב לו, זה מצויין - וסה״כ חומרים טובים מדברים בפני עצמם ולא צריכים יותר מדי טיפול.
 
לסגנון יותר מסעדתי, עם מנות מעניינות ויוצאות דופן, אני כבר הייתי מרחיקה לאורי בורי. הכי טובה בסביבה.
אני יודע שזה ישמע מוזר אבל...
23/07/14 09:58
242צפיות
אורי בורי בעכו פשוט נהדרת. ודרך כביש עוקף קריות הדרך הזו היא 20 דקות קלילות במיוחד. אני נוסע מחיפה לעכו פעם בשבוע לפחות וזה לוקח לי רבע שעה בדיוק מאזור הצ'ק פוסט עד צומת עכו מזרח. אני מוסיף עוד חמש דקות כדי להיכנס עד המסעדה (קל נורא מהכניסה המזרחית).
תכלס זה מה שהייתי עושה בלי לחשוב פעמיים.
23/07/14 10:50
95צפיות
רק די יקרה וזה צריך לקחת בחשבון, בעיקר כשאין יד על הדופק בארוחת הטעימות בכל מקרה במציאות היום מנת שרימפס או קלאמרי מטוגנים במסעדות המדוברות תגיע גם כן בשקט ל 70-80 ש"ח ולפחות אצל אורי האיכות כנראה משמעותית יותר טובה.
מסכימה
23/07/14 11:33
98צפיות
גם מנהריה עניין של חצי שעה נסיעה, והיה שווה כל רגע וכל שקל :)
º
יאפ!
23/07/14 12:21
25צפיות
שרימפס האוס מומלץ בחום
22/07/14 15:29
202צפיות
אם כי ההמלצה מבוססת על ביקור שהיה לפני כמה שנים כשעוד יכולתי לאכול פירות ים (עכשיו אני אלרגית ) - אבל דיווחים די שוטפים שאני שומעת מחברתי שהולכת לשם מידי פעם עם משפחתה מאששים אותה. הייתי ממליצה גם לבדוק במסעדת "וניה" שבעיר התחתית. הרמה שם לא מאוד אחידה, אז בהסתייגות, אבל הבנתי מחברים שבתחום פירות הים הם די מצטיינים (בעיקר במנות הקלמארי). 
 
שרימפס האוס חביבה
23/07/14 09:55
135צפיות
מנת הבית ("שרימפס האוס" או איך שקוראים לה) ממש מוצלחת!
שרימפס בחמאה נוראי כי אני לא יודע מה הם מערבבים בחמאה אבל זה פשוט חירב אותה (שמיר, אבקת מרק, לא יודע מה, פשוט לא טעים. רק היו צריכים קצת חמאה,יין לבן ושום).
הסלטים בהתחלה בינוניים. זהו בערך...
מסעדת פירות ים בחיפה
23/07/14 10:31
229צפיות
מצטרפת לדבריו של salo22 - פאר היצירה בחיפה אין.
לטעמי האישי:
* בגולדן מאוד לא אהבתי לא את השירות ולא את האוכל, שהיה לא אחיד באיכות (ואולי גם טריות).
* שרימפס האוס - אני באמת לא יודעת להסביר - מסביבנו ישבו לקוחות (כנראה) קבועים, כך שאלינו היחס היה בבחינת יאללה תאכלו ותלכו.
האוכל היה ברמה בינונית ומטה (לדעתי) וכל החוויה מאוד לא נעימה.
 
מה נשאר מה?
 
* ג'קו שלדעתי היא טובה מאוד (ודוקא לא בחזית פירות הים אלא הדגים. מאוד אהבתי את מנת הפיש אנד צ'יפס שלהם) - אמנם אין שם הפתעות אבל האוכל שומר על רמה טובה מאוד לאורך השנים. גם השירות.
* אורי בורי שגם הוא טוב מאוד וכמובן יצירתי בצורה החיובית ועם שירות מקסים.
 
את פאוזי אני מתכננת לנסות כשהמצב יירגע.
23/07/14 10:47
86צפיות
סה"כ יכול להבין את ההערה על גולדן קוראל, למרות שמבחינת האוכל לא נתקלתי בבעיה נקודתית על טריות אבל אולי זה בגלל שאכלנו שם בעיקר בימי שישי מוקדם בוקר\צהריים, אולי יש לזה קשר. הסלטים תמיד הרגישו טריים ובסדר וחלילה לא הגענו למצב לא נעים, בהחלט סעדנו שם לא מעט פעמים. מבחינת השירות גם היה לנו בסדר גמור תמיד בגולדן, לפעמים יותר קונקרטי ולפעמים פחות, תלוי מי היה הבחור שם, אבל בהחלט לא מדובר בשירות יוצא דופן או "נדיב" מידי כמו שפוגשים לפעמים במקומות אחרים. בשרימפס האוס בשני ביקורים השירות היה פחות או יותר דומה למה שאת מתארת אבל לא משהו שהתקרב לסיטואציה לא נעימה, ממש אין לי בעיה עם זה.
לגבי ההערה על פאוזי ו- "המצב"
23/07/14 11:13
229צפיות
אין שום בעיה להסתובב גם עכשיו או בכל זמן אחר בוואדי או בשוק או בחיפה בכלל, אין שום תחושת סכנה או אי נעימות.
 
אתמול עשיתי סיבוב עבודה (וחברים) בערים ערביות בגליל (סח'נין, ערבה ועילבון) ולא היתה שום בעיה ושום תחושת אי נוחות.
 
 
º
אין בעיה אני מסכימה. סתם לא נעים
23/07/14 11:23
81צפיות
ממליץ על אבו זיאד
23/07/14 19:20
119צפיות
איפשהו בבת גלים.
אכלתי שם מנות מצוינות של פירות ים, הסלטים בפתיחה מעולים ובכלל מקום כיפי ולא יקר.
שאלה: האם אפשר לכתוב ביקורות גם על בתי קפה ופאבים?
22/07/14 15:46
326צפיות
הכוונה היא להתמקד כמובן בצד הגסטרונומי שלהם...
º
BARUR!!!!!
22/07/14 15:50
53צפיות
º
התשובה היא כן
22/07/14 16:00
58צפיות
º
22/07/14 16:54
68צפיות
יאללא תתחילי עם פאבים...
23/07/14 08:50
190צפיות
תחום שפחות מכוסה בפורום ומאד עוזר לי בבחירות הקשות שלי.
 
בשבוע של היום הולדת הייתי בפפיטו שבבוגרשוב. פאב שנראה לי לא כל כך זוכה לפרסום אבל עושה רושם שהם יודעים את העבודה. מבחינת בירות V על טובורג מהחבית בשבילי ו-V על סטלה מהחבית בשביל האמריקאי. באוכל הם הולכים על הקו הפאבי הקלאסי של נקניקיות, המבורגרים וכו'... הברוטוורסט שמצליח לעצבן כל פעם את האמריקאי מחדש בגלל שבארץ "משאילים" את המושג בצורה קצת יותר מדי ליבראלית לטעמו דווקא זכה שם לציון חיובי מתמיד (אם נצטט: זה די קרוב למקור )
 
אני מאמין שנגיע לשם שוב ואז אני מקווה לטעום קצת יותר.
 
עכשיו תורך...
 
טוב, אני אסקר יותר פאבים חיפאיים
23/07/14 12:11
254צפיות
אני פשוט מחכה לתמונות שתקועות בתוך הסמרטפון שמחכה לבטריה חדשה
 
º
או זה בכלל יהיה נחמד
23/07/14 12:35
49צפיות
º
23/07/14 15:45
15צפיות
º
הדאנק והקלמנס כמובן, לא?
23/07/14 14:08
68צפיות
הדאנק בהחלט עבר במוחי...
23/07/14 15:46
159צפיות
וכן, יש מצב שגם הקלמנ'ס
הם שני האהובים עליי, גם באספקט של האוכל
23/07/14 15:49
132צפיות
בקלמנס הוא במיוחד מאוד טוב.
 
ליבירה גם כן אהוב עלינו, אבל בעיקר בגזרת הבירה והאווירה במקום, האוכל פחות מוצלח.
דווקא אני אוהבת את מנת הרושטי בליבירה
23/07/14 15:53
122צפיות
אבל מעבר לזה באמת היתה לי בעיה למצוא משהו לאכול בתפריט...
בקלמנ'ס אכלתי פעם אחת, לפני הרבה שנים וזכור לי שהיה טוב.
הדאנק מצד שני הוא אחד מהפאבים האהובים עליי ואני מבקרת בו די הרבה. אשמח לכתוב עליו בקרוב
אני מבקרת שם גם כן לעיתים קרובות
23/07/14 16:04
103צפיות
למעשה, ממש היום.
º
איזה כיף!
23/07/14 16:56
22צפיות
º
בשמחה! נשמח לקרוא
22/07/14 20:20
60צפיות
אהלן :) אני מחפשת המלצות למסעדות באיזור הצפון
22/07/14 20:04
177צפיות
אני נוסעת עם משפחתי בסופ"ש הקרוב ללינה כפרית בקיבוץ תובל (אזור גוש שגב), אממה המקום שירותי לינה ולא אוכל. יש מטבחון קטן ואין שם אפשרות לבשל, מבחינת אוכל קליל אנחנו מתארגנים עם פרודוקטים שנוכל להכין לארוחת בוקר, גבינות, לחמים, ירקות, פירות וכו'. 
אך כמו שציינתי לבשל שם אי אפשר, לכן אני מחפשות המלצות למסעדות טובות באיזור, רצוי באיזור הקרוב - גוש שגב וכרמיאל, היות ואנחנו עם תינוקת קטנה. אני אשמח גם להמלצות ליקבים, גבינות בוטיק וכו' על מנת לארגן מצרכים לארוחות פיקניק שנעשה בשטח.
תודה רבה!! ושיהיה לכולנו ימים שקטים ורגועים
יקבים וגבינות
22/07/14 21:56
133צפיות
ממש בקיבוץ תובל יש את יקב שטרן עליו אני ממליץ. ואצל השכנים בכישורית יש את יקב כישור.
מעט מערבה ביחיעם יש את יקב עבייה אותו אני מאוד אוהב, וצמוד אליו את מבשלת הבירה מלכה.
מעט מזרחה על כביש 85 תמצאו את עין כמונים. אני מאוד אוהב את הגבינות שלהם.
גבינות אפשר גם בגילון .לפני כרמיאל
23/07/14 08:33
90צפיות
 
בלוטם יש את רוטמן
תודה רבה לכם
23/07/14 13:51
80צפיות
ולגבי מסעדות ישנן המלצות כלשהן? אנחנו אוכלי כול, לא שומרים כשרות ובעיקרון מעדיפים מסעדות בשריות, גם דגים ופירות ים הולכים.
חשבתי אולי לנסוע לאורי בורי, אבל רוצה גם מסעדה שלא מתמקדת רק בדגים. פשוט לא כ"כ מכירים את האיזור מבחינת אוכל.
תודה רבה 
רוטמן-בלוטם,עזבה-בראמה
23/07/14 14:37
74צפיות
בת יער-עמוקה
 
שלום לכם
22/07/14 11:53
251צפיות
מתלבטת לאיזו מסעדה להזמין לשישי בערב (לא הקרוב)מסה, אכלתי שם פעמיים- פעם אחת בערב ופעם אחת בעסקית ונהנתי מאוד.או טוטו החדשה (לא הייתי, גם לא בקודמת..)אשמח גם להמלצות נוספות... וכן גם לשבת צהריים (חשבתי אולי על בית תאילנדי)תודה!
אולי פופינה
22/07/14 12:34
143צפיות
לשישי בערב, אני חושב שזה יהיה גיוון נחמד ביחס למסה ורמת המחירים בערב דומה בשתיהן. זו מסעדה לבטח יציבה והרבה יותר "הד חיובי" כרגע מאשר מקום כמו טוטו. בית תאילנדי ליום שבת נשמע מעולה, השאלה כמובן מה אתם מחפשים וכמה אנשים ותקציב וכולי..
סידור עבודה
22/07/14 15:05
228צפיות
בית תאילנדי מאד מסתדר לי עם שבת בצהרים.
לשישי בערב אם הכוונה למשהו קצת יותר בכיוון של מסה אז גם פופינה שציין סאלו וגם סולה האיטלקית ביפו יכולות להתאים.
טוטו הייתי מניח בצד כי אני לא כל כך מבין מה קורה שם כרגע.
אם תתני לנו יותר כיוון על העדפות כלשהן הן מבחינת אוכל והן מבחינת אוירה אולי נוכל לכוון יותר טוב כי יש הבדל גדול בין המסעדות שציינת...
 
מנות מומלצות ב״בית תאילנדי״?
20/07/14 23:49
298צפיות
מאז ומתמיד שמעתי המלצות רבות על המקום הזה, מבקרים רבים משבחים אותה בתור המסעדה התאילנדית הטובה ביותר בארץ. מחר אני הולך לבדוק את ההתלהבות הרבה ולחנוך אותה בעצמי בפעם הראשונה. אשמח לקבל קצת פרטים לגבי המנות הפופולריות ביותר של המסעדה שהכי כדאי להזמין (מבחינת האוכל כמובן ולא המחיר)
:) תודה ושיהיה שבוע טוב ורגוע לכולנו.
סלט פאפאיה
21/07/14 00:12
422צפיות
אחד הפירות היחידים בעולם שאני ממש מסרבת לאכול, אין בו שום דבר חיובי.
למרבה ההפתעה (והמזל שהיה מי שדרש להזמין) זו מנת פתיחה מאוד מוצלחת עם טעם חדש ומבלי לסחוב את טעמי הלוואי של פאפאיה רגילה.
º
זו פאפאיה רגילה רק במצב בוסרי ירוק.
21/07/14 01:12
158צפיות
21/07/14 23:03
237צפיות
בטוסקנה גיליתי שצדפות זה לא תמיד מגעיל ולמעשה כשהן בתוך הריזוטו הנכון זה מהמם. בבית התאילנדי גיליתי שגם מפאפיה יכול לצאת משהו טוב. לא חשבתי שזו לא פאפיה, פשוט בשום קונסטלציה אחרת אני לא אנסה בכלל, כנ"ל לגבי צדפות מחוץ לאיטליה.
הצהרה קצת מצחיקה שלא תנסי צדפות מחוץ לאיטליה...
22/07/14 00:03
221צפיות
גם מחוץ ל'ריזוטו הנכון' אפשר לומר שהן 'די' טעימות.
º
ניסיתי כמה פעמים וממש לא עבד
22/07/14 00:29
63צפיות
איזה סוג צדפות היו בריזוטו?
22/07/14 00:43
140צפיות
האם ניסית שוב את אותן צדפות? סיפור מוזר משהו.
היו 3
22/07/14 01:19
165צפיות
אני זוכרת מולים וכאלה שנראו כמו הצדפים שאוספים בים. והיה עוד סוג אבל אין לי תמונה שלהם בראש ושום סיכוי שאזכור.
באופן כללי פירות ים לא יושבים לי טוב במערכת העיכול וכשהם בגרסה לא קראנצ'ית זה ממש לא עושה לי את זה. אין לי הסבר מניח את הדעת למה בכלל הזמנתי אותה, ראיתי בשולחן ליד ופתאום ממש התחשק לי.
כנראה וונגולי. בכל מקרה לא אלה ולא
22/07/14 02:18
156צפיות
המולים מבושלים בצורה קראנצ'ית. אבל תמשיכי לנסות גם סוגים אחרים. לאט, לאט...
לא לוותר על:
21/07/14 09:53
479צפיות
סום טאם (קלאסי)
פסה - מנת חובה של מיליון טעמים, עם לברק מטוגן, לימון, כוסברה, נענע, תמרינדי ועוד מלא דברים טובים. היא לא גדולה, אבל אין ביקור שאני אהיה מוכן לוותר עליה.
גם המנה של ה-קאנה טובה (לא יודע אם עכשיו זו העונה או לא)
 
בעיקריות:
מנת קארי ירוק (מניסיוני היא הכי טובה דווקא עם עוף ולא עם שרימפס או בקר) - הקארי הירוק הכי טוב שנתקלתי בו
ספייריבס - פריכים מבחוץ, נימוחים מבפנים, גדולים למדיי ומסבים אושר רב.
 
קינוח:
קינוח הטפיוקה הוא משהו שחובה לנסות לפחות פעם אחת, לא כולם מתחברים לזה, אבל זה נהדר לדעתי.
גם הארטיקים טובים וכך גם הסטיקי רייס והמנגו.
 
אם אתה הולך בצהריים יש שם עסקית זוגית מאוד משתלמת ב208 שקלים (או 218.. לא זוכר)
מלבד המנות שציינתי יש עוד המון מנות מצויינות, אבל אלו מבחינתי מנות החובה.
אם יש משהו שאולי הייתי פחות ממליץ עליו זה מנות עם קלמרי, שלפחות מניסיוני הרבה פעמים מגיע צמיגי
המנה של הקאנה מעולה
21/07/14 13:32
219צפיות
הייתי חייב להיכנס עכשיו לגוגל לתמונות כדי לוודא שזה מה שאכלתי. אם יש זו פשוט מנה מדהימה, לכאורה סתם גבעולי ירק בתוך קצת נוזל אבל טעים בטירוף ממש הפתעה מבחינתי. אני לקחתי אותו לראשונה בעסקית. היה גם אגרול מאוד מוצלח ואאל"ט איזושהיא וריאציה על קציצות סרטנים נחמדות.
המנה של הקארי הירוק מופתית. אני גם לקחתי עם עוף, כי חלקתי אותה. באמת הגירסא הטובה ביותר שטעמתי עד היום, כולל מה שאני מכין...רוטב קרמי מאוד וחלק, אבל לא באמת חריף. היה מעניין לטעום את החצילים התאילנדיים הירוקים, ממש שונה מחציל רגיל. רק תוודאו לפני שיש חציל תאילנדי...
הפאד תאי היה סתמי ולא מעניין. זה של מינה טומיי טוב ממנו.
מנה נוספת של שרימפס עם אטריות אורז מגולגלות וברוקולי הייתה ממש אבל ממש מיותרת ולא מוצלחת.
הסלט פאפיה לא היה חלק מהעיסקית , חלקנו אותו והוא היה בועט ומוצלח.
לסיכום - stay away from the noodles יש מנות יותר טובות
תודה לכולכם על ההמלצות
21/07/14 18:56
142צפיות
אז הלכתי לעסקית עם חבר ובחרתי את מנת הקארי הירוק שגרגרן המליץ עליה - "גנג קייאו וון גאי/ גונג" (86 ש״ח) המנה באמת הייתה הכוכבת של הארוחה. כמה שהקארי היה חריף כך גם המנה הייתה טעימה! לראשונה בחרתי את לביבות השרימפס שהזכירו מאוד שניצל בטעם והיו מעולות במיוחד עם הרוטב.
משום שסלט הסום טאם לא היה כלול בעיסקית הזמנתי גם אותו בנפרד כי הייתי חייב לדעת על מה ההתלהבות הרבה. שותפי לארוחה בחר באטריות שנהיי - "פאד קי מאו סן שנהיי"(82) ולראשונה חלק איתי את מנת האגרול. הוא התלהב גם ממנת הקארי הירוק שלי וטען שהיא טעימה בהרבה ממה שהוא הזמין. שנינו נהנינו מאוד.. האוכל התאילנדי ממכר ומדהים. אני בטוח אחזור, תודה לכם על ההמלצות
כן. לקחת בפרופורציות את הסלט פאפיה
21/07/14 09:54
404צפיות
סלט נחמד טעים מרענן אבל כולה סלט. הזמנו פעם אחת ומאז לא הזמנו שוב
מה שכן אהבנו זה את המנה עם השני עלי חסה שמעמיסים עליהם כל מיני הפתעות, מגלגלים ואוכלים ביחד.
עוד מנה קבועה אצלנו זה איטריות ביצים ואווז.
אבל האמת שבאופן כללי אם את פעם ראשונה שם הייתי מציע לקחת מנה מכל "מחלקה" של התפריט וככה תוכל לראות למה אתה יותר מתחבר.
 
אההה גרגרן הזכיר לי
21/07/14 09:55
295צפיות
פסה נקראת המנה המגולגלת
 
איך עובר שירשור על הבית ולא מזכירים
22/07/14 12:18
262צפיות
את הפייבוריטים שלי ? מרק הבקר שלהם הוא יצירת מופת מהגדולות בהיסטוריה הקולינארית, יש בראשונות נתח בקר רכים עם רוטב טבילה, היקרה יותר (למעשה הכל יקר יותר היום, גם הם העלו מחירים לאחרונה). בעיקריות יש קארי בקר עם לוביה ונצרי במבוק שהוא מצויין, מנת הלברק המאודה טובה מאוד גם כן. לביבות השרימפס אכן טובות מאוד וכך גם סלט שרימפס חריף מאוד עם אטריות אורז.
על סלט הפאפיה אפשר בשקט לוותר ולהכין מושקע יותר ובעיקר נדיב יותר מזה בבית.
לביבות השרימפס אכן חביבות
22/07/14 14:57
154צפיות
הקטנה השתלטתה לנו עליהן אז הצלחנו בקושי לטעום מהמעט שהצלחנו לשנורר ממנה.
 

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה