לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום קפה!

הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.
נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.
בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.

החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.
כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.

הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.

ליאור ינאי

ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
הודעה חדשה

|תפוז| דואג לפנסיה שלך|בית|
28/05/15 13:02
|רמקול|היום בין השעות 18:30-20:30 נארח בפורום בורסה ושוק ההון את צוות מומחי IBI .
צוות המומחים כולל את: קובי רוזין, מנכ"ל IBI גמל והשתלמות, ג'רי קוטישטנו, מנהל השקעות ראשי גמל והשתלמות, ורונן מדמוני, מנהל תחום גמל והשתלמות

אנו מזמינים אתכם לשאול את כל השאלות הקשות בנושא חבכון ופנסיה ולהבהיר לעצמכם נושאים מורכבים - כדי שתהיו מוכנים לעתיד.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

|וואו| יש לכם הזדמנות לזכות ב300 ש"ח לקניות בקסטרו|!|
היכנסו כבר עכשיו לפורום הורים לילדים ביסודי ושתפו אותנו מהו פריט הלבוש שילדכם פשוט לא מוכן לזרוק.
ואולי תזכו :-)

לפרטים נוספים והשתתפות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
רציתי רק להודות לאמיר ...
27/05/15 13:08
32צפיות
שהציל אותי מסופ"ש נטול קפה, ע"י זה שמצא אצלו בג'אנקייה מפסק מתאים למכונות הקפה שלי ובעזרתו הצלחתי להשמיש את המכונה.
 
אתה גר במדבר?
28/05/15 08:43
13צפיות
מה זה נטול קפה,אין באיזורך אספרסו ראוי לשמו?
במדבר לא. אבל קפה ראוי לשמו, אין בסביבה ...
28/05/15 10:11
13צפיות
אם אני צריך להיכנס לאוטו כדאי להשיג קפה טוב אז זו כבר טרחה. בגלל זה קניתי מכונה.
28/05/15 09:42
8צפיות
שמחתי לעזור.
מה אתם אומרים על זה?!
25/05/15 22:47
59צפיות
º
Never underestimate the power of the Schwartz!
26/05/15 01:08
24צפיות
º
I can see your Schwartz is big as mine
27/05/15 09:23
9צפיות
Shvartz meter
27/05/15 10:58
25צפיות
You probably under sixteen if you comparing your Shavartech....
NOT REALY
הודעה זו מכילה סרטונים
28/05/15 09:32
24צפיות
זה מפה
קפה טחון למקינטה,מה עדיף?
26/05/15 22:39
23צפיות
אני יוצא למילואים,מה עדיף מבין השניים:לקנות קפה טחון למקינטה של לוואצה או איליי בפחית או לטחון את אותה כמות מראש,לחלק לשקיות קטנות ולשמור בכלי אטום?האופציה השניה פחות יקרה אבל השאלה העיקרית היא לגבי הטריות ואיכות וטעם הקפה.
לקנות קפה טחון
27/05/15 15:15
18צפיות
אני הייתי קונה קפה טחון הרבה יותר נוח.. 
אם אתה איש של קפה אני ממליץ לך לקנות את המכונה שלהם: http://www.caffetamar.co.il 
אישתי קנתה לי ליום נישואין שלנו ובכל מילואים אני לוקח אותה.. הפודים ממש לא יקרים והיא נוחה גם לטיולים 
האם והיכן ניתן למצא אספרסו איכותי בפריז?
21/05/15 12:31
22צפיות
היי לחברים,
 
האם ניתן למצא בעיר פריז אספרסו איכותי באמת?
אשמח לקבל המלצות למקומות שאינם בתי קפה המתמחים בקינוחים שונים ובהרבה פאסון,
כמו כן ובשל שהייה ממושכת-האם קיימים בתי קליה קטנים בהם ניתן לשתות קפה וגם לרכוש פולי קפה חד זניים?
 
תודה רבה.
עדכון, מצאתי אחד בשם Coutume Café-אשמח לנוספים
22/05/15 16:51
32צפיות
בדגש על בתי קלייה קטנים עם/בלי אופציה לאספרסו, תודה.
לה קפהאוטק דה פארי
23/05/15 22:06
37צפיות
כתובת
rue de l’Hôtel-de-Ville 52
 
אתר אינטרנט
º
נראה אחלה, תודה! יש עוד?
23/05/15 22:17
11צפיות
שאלון מאוד מעניין, מסקרן ועוסק בהרגלי צריכת הקפה שלנו!
20/05/15 22:21
37צפיות
חברים יקרים,
זו עבודתי האחרונה, ועם זה אסיים את התואר סוף סוף אחרי כל השנים.
אבקש את עזרתכם, כמו בפעם הקודמת - בה גיליתם רצון טוב.
השאלון מאוד מעניין, מסקרן ועוסק בפעילות שרובנו הגדול נוהג לעשות מספר פעמים ביום - לשתות קפה!
מזמין אתכם לבחון כמה אתם בקיאים בפעילות זאת...
גם מי שאינו צורך בכלל - אתם מהווים חלק אינטגרלי וחשוב עד מאוד ממחקרי...ואשמח אם תראו רצון טוב.
ואל תדאגו...לא תצטרכו לשתות קפה בשביל למלא את השאלון....תהנו!!
פסטיבל קפה בלונדון
18/05/15 16:19
58צפיות

אוהבים קפה? סמנו בלוח של Must  ביקור של לפחות פעם בחיים באירוע שכזה.
למוזיאונים, כנסיות, פנתיאונים לספורט ומוזיקה אתם לא מוותרים? כנראה ששכחתם שקפה עומד בחייכם במקום  גבוה יותר!
להתענג על אירוע שבמרכזו  קפה, ופסטיבל שמו, לא תערוכה.
לא רק תצוגה למכונות אספרסו ומכונות קלייה. היו מספיק, ואלו שהוצגו ושלטו בכיפה לא נמצאים ב 99% ממטבחי חברי הפורום. לכמה מהחברים יש את הדגם החדש של    La Marzocco לבית במחיר התחלתי של 2500 פאונד ?
אספרסו כמובן במרכז אבל לא השליט הבלעדי, צריך להשלים עם זה שרוב העולם שותה קפה פילטר ו Hario  היו בכל מקום.
מיצוי וואקום או בשם האחר סיפון, חוזר לאירופה ולצפון אמריקה לאחר שכמעט ונשכח ב60 השנים האחרונות, המצאה מ 1830.
מיצוי קר של קפה – 18-24 שעות של קפה טרי בעובי טחינה לפילטר, במים קרים, התוצאה מעניינת, מרקם הטעמים רחב מאוד ללא חמיצות ומרירות יתר.
תשכחו את ששמעתם על אוכל בריטי, האי עבר מטמורפוזה קולינרית ב 20 השנים האחרונות והתוצאות נמצאות בכל מקום, גם בפסטיבל.
מוזיקה נכונה – להקות בריטיות עכשוויות ושוות בלייב.
וכמובן אלכוהול טוב עם או בלי הקפה.
כן, גם קפה, כמעט ונזקקתי לעירוי דם לדילול הקופאין המשובח ששתיתי.
יש כמובן גם עיתונים ואחד מהם Caffeine , caffeinemag.com
רק את אמיר שהמליץ על האירוע פספסתי.
 
אמיר מזיע בחנות שלו
19/05/15 09:05
52צפיות
לא עומד בקצב העבודה עם עוזריו.
פגשתי אותו כשעברתי אצלו לפני שבוע.
ומתי אמיר יתפנה לכאן, לפורום?
 
ותודה על הרשמים העזים. לחיים
|*|פורומים חדשים בתפוז|*|
17/05/15 16:11
2צפיות
|בית|מתעניינים בביצוע פרויקט תמ"א 38? נתקלים בשכנים סרבנים?
בואו להתייעץ על זה בפורום תמ"א 38:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...


|*|אתם או בני משפחתכם סובלים מפסוריאזיס? אל תעברו את זה לבד.
בואו לדבר על זה עכשיו בפורום פסוריאזיס
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...


|כלנית|יש לך שאלות לגבי אמצעי מניעה או הפסקת הריון?
היכנסי עכשיו לפורום הפסקת הריון ותקבלי מענה לכל השאלות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...


|*|יש לכם שאלות בתחום חוות הדעת הרפואיות עבור תביעות נזיקין כנגד, ביטוח לאומי וחברות הביטוח?
היכנסו עכשיו לפורום חוות דעת רפואיות ותקבלו מענה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...


|@|עברתם ניתוח בקע או שאתם עומדים לעבור?
בואו לדבר על זה בפורום ניתוחי בקע:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...


|כסף|חושבים שמגיע לכם החזר מס?
בואו לברר על כך בפורום מיסים והחזרי מס:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...


|סביון|בואו לקבל עצת מומחה על הנושא הכואב מכל.
היכנסו עכשיו לפורום כירורגיה אונקולוגית ותקבלו מענה לשאלותיכם:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
המלצות למקינטה
09/05/15 16:07
74צפיות
אני רוצה לקנות מקינטה חדשה. שאלות:
 
מה אומרים המחקרים האחרונים בעניין אלומיניום ומקינטות (אם מישהו יודע)?
 
האם יש בעיה עם מקינטות מנירוסטה - הקפה יוצא פחות טוב, או משהו.
 
מבין הדגמים של ביאלטי למקינטות נירוסטה (מוסה, ונוס וקיטי) מה יותר טוב ולמה?
 
האם יש סיבה לא לקנות מהחברות הפחות ידועות, כמו למשל FOREVER?
 
תודה!
תשובות חלקיות
09/05/15 22:38
73צפיות
אלומיניום , זה בסדק גמור. שאם לא כן היו אוסרים שיווק כלי אלומיניום. כל השאר הפחדות מיותרות.
אין בעיה עם נירוסטה ( רק שאין בריקה, כי היא של ביאחטי והיא מאלומיניום)
אין לי מושג לגבי סוגי המקינטות פלדת אל חלד, נראה לי שהעניין עיצוב בלבד.
אין סיבה לא לקנות את הזולות. רק שאין בריקה.
לא לגמרי מדויק
12/05/15 18:42
38צפיות
יש חשש לשימוש במוצרי אלומניום במיוחד בתבניות חד פעמיות בהם מחממים את האוכל. ראה דיון בנושא בפורום בטיחות וגהות המנוהל ע"י ד"ר ורד קויפמן.  אומנם הדיון מתייחס לתבניות אלומניום ולא  ראתי דיון על מקניטות מאלומניום אבל אם זה נכון לגבי תבניות אלומניום הגיוני שזה נכון גם למקניטה מאלומניום בה המים מגיעים לרתיחה , אלא אם יש ציפוי פנימי ( כמו בסירים מחבטות)
להלן הלינק :
אלומיניום בכלי בישול ואפיה
14/05/15 01:54
34צפיות
  אין ספק שתחמוצות אלומיניום ושאריות החומר לא אמורים לשהות בגופינו. האם שימוש יומיומי בבריקה יגרום לנו לחלות בסופו של דבר באלצהימר?
אף אחד לא יאשר תאוריה כזאת, ובודאי שלא אנשי פורום הזה המחזיקים בבריקה כמגביר קרמה וממצה קפה מעולה.
וכפי שיעידו רוב החברים כאן, מיצוי קפה ממקינטה לא מייצר אספרסו כך שגם במקינטה עשויה ניירוסטה תפיק לך קפה טוב ( בתנאי שתעבוד לפי הספר ותמלא את הסלסלה במידה ובחומר טרי הטחון בסמוך לביצוע).
היות וחפרת באתר הרופאים הישראלי מקווה שלא פיספסת את הדעה האמריקאית בנושא האלומיניום.
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/00...
האלומיניום הוא שם כללי לחומר גלם, היצרנים של תבניות חד פעמיות  משתמשים בסגסוגות שונות במהות של החומר מאלו המייצרים כלים לשימוש ארוך טווח. מהדרי השימוש במקינטה לא מקרצפים את הכלי, כמה יותר כהה כך טוב יותר, שטיפה קלה מספיקה, שומני הקפה של אתמול מוסיפים ערך מוסף...
מסכים. תגובתי היתה
14/05/15 07:21
38צפיות
לחד משמעותיות של הגולש כי אלומניום " זה בסדר גמור" ולא כך הוא. וגם בלינק שצרפת מובע חשש לשימוש באלומניום לא מצופה.
 
 
מזכיר לי את הטבעונים שמטיפים נגד חלב תוך כדי עישון
16/05/15 21:16
34צפיות
בטוח, בטוח. חותם. עליי.
אין בעיה בכלי בישול עשויים מאלומיניום. נקודה
16/05/15 23:38
37צפיות
אני אומר זאת ואחזור ואומר זאת.
 
יש בעולם מיליוני אנשים המטיפים כנגד מיליון דברים. הם גם כותבים את דעתם בררשת.  אז מה.
 
רשויות הבריאות בעולם היו מזהירות כנגד השימוש באלומיניום, אילו היה ספק.
 
ובודאי יגיד מי שיגיד שיצרני האלומיניום משחדים את ראשי ה FDA.
 
ייבושם לו.
 
כך למשל לגבי עופרת. עופרת זה מסוכן וכולי עלמא יודעים זאת.
 
 
השאלות שלך מטעות.
10/05/15 21:50
63צפיות
לסיכום אני מציע מקינטה בריקה של ביאלטי 2 מנות. יש בבריקה משקולת להגברת לחץ האדים. לטעמי זה משפר והכי דומה לאספרססו.
היתה אגדה אורבנית שאלומיניום מזיק לבריאות.
הבריקה בנויה מאלומיניום. זה גורם לחום להתפשט ולחמם את המים וגם את החלק העליון של הקומקום. מעבר החום והזמן נקבע ע"י האש ומבנה המקינטה, שזה עובי החומר וסג החומר.
במשך הזמן פנים המקינטה מעבד מהציפוי הפנימי אבל זה זניח. גם לא מנקים מהסיבה שצריך ששאריות שומן הקפה ישארו בפנים!
לגבי הבריקה
12/05/15 15:52
47צפיות
לא ניסיתי את הדגם ל-2 מנות, אבל יש לי את הדגם ל-4 והכמות שמקבלים מספיקה לשני אנשים, אולי לשלושה בדוחק. אני לא משווה לאספרסו קצר כי הקפה מהבריקה לא דומה לאספרסו בשבום צורה. למען האמת אני לא משוכנע שהוא טעים יותר מזה של מקינטה רגילה. יש לו אמנם קרמה מסויימת, אבל היא לא מוסיפה הרבה בעיני - לא לתחושה בפה ולא למראה של הקפה (הקרמה די גסה ומתפוגגת במהירות).
 
בקיצור, מוצר נחמד, אבל המחיר גבוה מדי בשביל מה שמקבלים.
|רמקול|המשפיענים של |תפוז| אנשים
10/05/15 12:38
3צפיות
יש לכם דעה? בואו להשפיע!

קבוצת המשפיענים של תפוז אנשים, מחפשת אתכם.
הצטרפו אלינו ותהנו מחוויית צרכנות שונה ומעניינת עם מגוון הטבות וצ'ופרים.. וזאת, הרבה לפני כולם!

לחצו על הלינק הבא וצרפו עצמכם לקבוצה.
אנחנו כבר נדאג לאשר אתכם ;)
https://www.facebook.com/groups/613058758781259/

איזה קפה מומלץ לקנות למקינטה?
07/05/15 12:44
72צפיות
כמו כן, אין אני יודעת לפי מה שרשום על האריזה שזה מתאים למקינטה? וגם- אילו חברות הן בדרך כלל מומלצות וטעימות
תודה!! רק התחלתי להכין השבוע בפעם הראשונה. קניתי בנתיים לוואצה וזה נחמד אבל מה עוד יש?
לא ככה
07/05/15 21:33
81צפיות
צריך להגיע לבית קפה או חנות קפה שמוכרים קפה וטוחנים בעצמם. העדפה היא לקפה שנטחן באותו רגע או באותו יום. למקינטה לא חשובה כל כך רמת הטחינה אבל לא דק מידי ולא גס מידי. נטיה ליותר גס מלאספרסו.
הכי הכי, לקנות מטחנת קפה ולטחון לפני עשיית הקפה כמות של 2 מנות. וכך הטריות החשובה תתבצע בקלות.
בלית ברירה, אריזות מוכנות יש לקפה טורקי שזה טחון אבקתי ודק מאד, לא מתאים. למקינטה אפשר אם כתוב שזה לאספרסו.
לא ככה
09/05/15 17:38
71צפיות
קנה קפה קלוי טרי אבל לא טחון וטחן בעצמך לפני כל שימוש. לא צריך מטחנה יקרה בשביל מקינטה.
עוד מעט יבוא ״לא ככה״ שיגיד לך גם לקלות לבד.  בכל מקרה חשוב לטחון רגע לפני השימוש כי מרגע הטחינה הטריות מתדרדרת מהר מאד.
שלום לכולם
05/05/15 21:35
82צפיות
גיליתי את הפורום במקרה, ברשותי מכונת קפה דלונגי <מהמעט שקראתי אני עדיין ילד בהבנה שלי> .  מהמחשבה של לא להיות תלוי בכרישי המכירות וכמובן בכדי שאוכל לדאוג לטעמים כמובן שבחרתי במכונה אמיתית אבל ממש זולה בהמלצת חבר שעוסק בתחום אמר לי תתחיל עם זו.  אני משער שנשאל כבר בעבר והנה שוב בפעם המליון - המכונה בת שנה והיום לראשונה הרצתי בתוכה מלח לימון. כבר הרצתי מיכל מלא של מים מינרליים ועדיין יש טעם לוואי. אשמח להמלצתכם, כיצד אתם מנקים את המכונה בהנחה שהיא פשוטה כמו שלי. דגם המכונה הוא Delonghi 15 Bar 12 Cup ,usv תודה למשיבים.
 
 
 
 
 
מה זה הרצתי בתוכה מלח לימון? האם לפי הנחיות היצרן? כמו כן, ל
06/05/15 09:31
48צפיות
א מובן באיזה דגם מדובר. שמות הדגמים של דלונגי בד"כ מורכבים מאותיות ומספר. לדוגמא EC220, EC155 וכו'.
DeLonghi EC 250.B
06/05/15 18:56
38צפיות
 
ראשית אני מודה לך על ההענות והרצון לעזור. חממתי תמיסת מלח לימון לרמה של התמוססות האבקה, לאחר מכן אפשרתי לתמיסה להתקרר במעט ושפכתי למיכל המכונה, והתחלתי לעשות flushing לכשנגמר המיכל חזרתי על הפעולה עם מים מינרליים וכעת מריץ מיכל שני.  אלו לא הוראות יצרן אלה רעיון שלי להסרת האבנית, חשוב לציין שבמשך התקופה השתמשתי במים מהברז ואלה אינם איכותיים במקום בו אני גר <באי שכן> מלא אבן במים. תודה
 
 
מלח לימון מתמוסס גם במים פושרים. לא צריך לחממם. קישור מדריך
07/05/15 11:22
41צפיות
תודה רבה
07/05/15 21:53
29צפיות
היה צריך עוד שטיפה והטעם לוואי יצא ולמעשה יוצא קפה כמו ביום שקניתי אותה! נדיר! כמובן תודה רבה לך על העזרה וטוב לדעת שיש פורום קפה! עונג,  אגב אם אתה בקפריסין <לימסול> צור קשר אשמח לארח לקפה!
 
בשמחה. אני מקווה שאתה גם מפרק לגורמים את הפילטר
08/05/15 07:40
37צפיות
שבידית ומנקה אותו מידי פעם כי שם בד״כ הסתימה הגדולה.
º
ראה עמוד 9 שורת הציורים האחרונה
08/05/15 07:44
19צפיות
º
ברור שכן! תודה תודה לך
08/05/15 21:57
12צפיות
אז המטחנת דלונגי KG79 הגיעה... איך אני יודע באיזו רמה לטחון?
05/05/15 09:49
47צפיות
אשמח להנחיות לקביעת רמת הטחינה....
מדובר על טחינה למקינטה בריקה.
סוג של דרך פעולה כמו "לטחון ברמה הכי דקה ולבדוק או לטחון ברמה הכי גסה" וכו...
איך אני יודע שהגעתי לרמת טחינה התקינה??

תודה מראש לעונים
אני טחנתי הכי דק שאפשר, מבלי שיעברו גרגירים לתא העליון
05/05/15 10:23
36צפיות
אפשר להתחיל מנקודה מסוימת קצת אחרי האמצע לכיוון הדק.
אם אין גרגרים בכוס, אפשר לנסות קצת יותר דק.
אם יש גרגרים, לנסות קצת יותר גס.
כדי לוודא שהטחינה לא דקה מדי, אפשר להשאיר את המכסה פתוח ולוודא שכל הקפה פורץ למעלה במכה אחת ובזרימה טובה, כך שהקפה לא סותם את הפילטר.
רק להשואת ביצועים
05/05/15 11:18
33צפיות
לא שממליץ להשתמש, לשים פעם אחת קפה עלית טחון לשחור. זה אומר אבקתי הכי דק שאפשר להשיג לשם בדיקת המיצוי.
לא לדחוס!
לעשות קפה בתקווה שהסלסלה לא תיסתם מהאבקת קפה.
אני מניח שהדהלונג'י יתן רמת טחינה פחות אבקתית.
הטחינה למקינטה
05/05/15 22:20
48צפיות
צריכה להיות קצת פחות מגודל של גרגרי סוכר - לא לטחון לאבקה.
משם תתחיל לשחק.
יש למלא את הסלסלה עד הסוף ללא הידוק של הקפה, תסיר את העודפים עם סכין.
הקפה צריך לפרוץ כולו ולא להיות בטעם שרוף או דלוח.
טחינה דקה מדי, הקפה יישרף. טחינה גסה מדי, הקפה יהיה דלוח.
ברגע שהקפה מתחיל לפרוץ, כבה את האש והמתן עד שהתהליך יגמר (הרעשים יפסיקו).
רצוי להקטין את האש כשהקפה פורץ
07/05/15 21:40
24צפיות
ולכבות כשמפסיק לפרוץ. אצלי בבריקה המשקולת גורמת שהפריצה לא ממושכת אלא בBURSTS.
ולהסיר הצידה שהקומקום יתקרר.
תודה לכולם, תפעול ראשון יצא קפה יותר טוב ממה שיצא עד היום...
06/05/15 11:18
31צפיות
עכשיו מתחיל שלב המשחקים....
 
היכן קונים מכונת קפה LA PAVINI ברומא?
06/05/15 22:28
41צפיות
הי אני מעוניין לרכוש ברומא מכונת קפה מסוג la pavini  בשיטוט באינט' למעט אתר הבית של החברה בו ניתן להזמין רק אונליין , לא מצאתי חנות המוכרת את מוצרי החברה הנ"ל ברומא, אני שם בשבוע הבא ואשמח לעצה, תודה!!
º
אתה מתכוון La Pavoni?
07/05/15 12:42
49צפיות
º
טעות שלי - התכוונתי לla pavoni
07/05/15 14:17
21צפיות
אולי פה
07/05/15 16:49
60צפיות
טכניקת WDT
04/05/15 21:27
79צפיות
היי..
לאחרונה התחלתי להתנסות בטכניקת WDT לטובת מיצוי אחיד של הקפה בעריסה. בגדול הטכניקה המדוברת אמורה לשפר את פיזור הקפה בעריסה, תוך הקפדה על הפרוטוקול 
אני מחזיק במכונת גאג'יה עם פורפילטר עיוור (ידית naked), ולצערי רואה רק ירידה בביצועים כתוצאה משימוש בפרוטוקול (מיצוי לא אחיד ולא מלא של הקפה).
אני סקרן לדעת האם מי מכם השתמש בטכניקה זו וראה שיפור בביצועים יחסית לטכניקה הרגילה בה הוא משתמש?
עד כה מה שעשיתי היה לשים את כמות הקפה הרצויה בעריסה לחבוט מספר פעמים עד לפיזור סביר בעריסה ולבצע טמפינג.
לא ניסיתי, אבל זה נראה לי ממש מיותר
05/05/15 10:22
42צפיות
כמה קשה לקבל פיזור אחיד עם טמפר נורמלי?
º
נסה לפזר את הגושים בעזרת קיסם
05/05/15 22:22
16צפיות
מה שעשית עד כה מספיק טוב. אם אתה רוצה, ערבב עם קיסם או מחט ל
06/05/15 11:24
37צפיות
פני שאתה חובט ואז תחבוט, תטמפר כמו שאתה רגיל ותחלוט.
תודה,
17/05/15 16:34
7צפיות
תודה יהודה זה אמת נשמע הגיוני יותר. בכל מקרה, ראיתי שיש קורלציה מאד גבוהה לאיכות וטריות הקפה.
Flix
FOODPAGE

כל המתכונים במקום אחד

המסעדות מגיעות אליכם הבייתה. כל אחד יכול! לפרטים>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה