בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום קפה!

הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.
נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.
בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.

החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.
כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.

הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.

ליאור ינאי

ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
הודעה חדשה

|*|נפתח פורום חוכמת ההמונים|*|
18/09/14 14:27
|נורה|פורום חוכמת ההמונים הוקם בשבילכם, הגולשים והגולשות שמעוניינים להשתמש בחוכמת ההמונים כדי לקבל עצות, תשובות, רעיונות וכל דבר אחר שיעניין אתכם.
חוכמת ההמונים יכולה לעזור ולהועיל בכל מקרה שבו אתם רוצים מגוון של דעות, מאנשים שונים אשר עוסקים בתחומים שונים, כדי לסייע לכם להגיע למסקנה מסויימת, רעיון או אפילו החלטה, בכל נושא שעולה על רוחכם.

מוזמנים להיכנס כבר עכשיו... ואל תשכחו להיות יצירתיים :-)

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
מכונת קפה ביתית הכי משתלמת לטווח הארוך?
18/09/14 14:08
7צפיות
הי חברים,
אני רוצה לרכוש מכונת קפה פשוטה לשימוש ביתי.
בYELLOW נמכרות מכונות במחיר זול, אך אתה מוגבל לרכישת קפסולות מהם בלבד - כך שבטווח הארוך יכול להיות שעדיף לרכוש מכונה יקרה יותר שיש לה תחליפי קפסולות.
בטווחי מחירים הללו מה המכונת קפה המשתלמת ביותר?
קניית קולה קפה
16/09/14 17:10
48צפיות
שלום לכולם , 
מחפש המלצה לקניית קולה קפה בארץ \ בחול במחיר שפוי .
אין בעייה להביא מאירופה או ארצות הברית ,( 220 וולט כמובן ) 
 
בברכה .
º
מצטרף
17/09/14 14:06
18צפיות
º
מה זה "מחיר שפוי"?
17/09/14 14:19
17צפיות
קולה קפה
17/09/14 16:13
31צפיות
מחיר עד 1600 ש"ח.....
 
ומה הדרישות מהקולה: כמה גרם, פעם בכמה זמן, לאיזו דרגה?
17/09/14 16:51
30צפיות
למען האמת הייתי ממליץ על ג'ן, אבל הוא לא נכנס למחיר שציינת: מחירו באירופה קצת פחות מ-400 אירו כולל מע"מ ולא כולל משלוח.
ג׳ין קפה
18/09/14 14:05
8צפיות
אשמח ללינק לאתר אמין שמוכר ב 400 אירו. ומהי עלות המשלוח?
מכונת פופקורן
17/09/14 18:09
160צפיות
כזו שפועלת על אוויר חם. לוקח קצת זמן להבין כמה זמן דרוש כדי להגיע לדרגת הקלייה הרצויה, אבל מנסים ולומדים. חיסכון כספי די רציני.
מה הכמות המקסימאלית שאתה קולה במכונה?
18/09/14 12:06
10צפיות
אני כבר שנים קולה במכונת פופקורן.
בכל קלייה אני קולה קצת יותר מכף מדידה אחת של המכונה.
לאחרונה נמאס לי לקלות כל פעם כמות קטנה, ועברתי לקנות פולים קלויים.
האם ניסית לקלות נגיד שתי כפות מדידה?
אני חושש שהמכונה תשרף או שהפולים לא יתערבבו כמו שצריך.
תודה!
מים למכונת קפה
17/09/14 16:32
33צפיות
ברצוני לשאול
יש לי מכונת קפה נספרסו.
אני יודע שמים מינרליים אסורים כי הם עושים הרבה אבנית.
יש לי 2 אפשרויות
1. מים מהברז
2. מים מהמיני בר (לא תמי 4), בעל מסנן TS101
האם המים מהמסנן הם בסדר ובעלות פחות אבנית מאשר המי ברז, או שהם גם עם יותר אבנית כמו מים מינרלים?
º
מים מקנקן בריטה.
17/09/14 18:50
12צפיות
המים החמים מבר המים שלך הם מים ללא אבנית
17/09/14 19:49
22צפיות
בנתיב המים החמים יש כדורי סיליפוס המטהרים את המים מאבנית. אני מוזג מים רותחים בכד. הם מצטננים, ושהם קרים אני מוזג למכונה.
נתיב המים הרותחים בבר המים נקי מאבנית
17/09/14 19:53
19צפיות
המים לפני הרתחתם עוברים דרך כדורי סיליפוס המטהרים אותם מאבנית. אני מוזג מים רותחים בכד ושהם מתקררים אני ממלא את מכונת הקפה
מעוניינת לרכוש קפסולות
17/09/14 19:02
32צפיות
אני מעוניינת לרכוש קפסולות קפה של נס פרסו. רצוי עוצמה 10
º
טוב
17/09/14 19:48
14צפיות
º
17/09/14 20:12
6צפיות
קפסולות "חיקוי" לנספרסו, מישהו ניסה/מכיר?
16/09/14 09:41
24צפיות
כאן יש פלצני קפה ... לא שותים נספרסו.
17/09/14 12:44
25צפיות
קראתי איפשהו שבנספרסו מנסים להילחם בקפסולות התואמות. במודלים החדשים של המכונות החליפו את המחט שמנקבת את הקפסולה למחט עדינה שלא מנקבת/מתעקמת אם משתמשים בקפסולות חלופיות.
 
º
יותר מעשי זה לשתול צ'יפ בכל קפסולה.
18/09/14 15:23
2צפיות
מעוניינת לרכוש מכונת קפה
14/09/14 20:37
72צפיות
חשוב לי שהיה מכונה עם ראש E61 ידנית חשוב לי מאד הקצפת החלב מהירה 10 שניות
והתקציב 10000 שקל
מה תעתכם על המכונה  קישור :
 
ROCKET מייצרים מכונות מעולות
15/09/14 15:38
58צפיות
מבחינת צורה חיצונית אני מעדיף את דגמי ה CELLINI עם דפנות ישרות כמו זאת:
 
 
זאת אותה מכונה רק עם צורה שונה של הדפנות
 
מבחינת מחירים שמעתי על לא מעט אנשים שקנו בחול למשל כאן:
 
ויצא להם הרבה יותר זול כולל משלוח ומיסים
צריך כמובן לקנות גם מטחנה טובה
תודה רבה ...
15/09/14 15:59
39צפיות
אכן זו המכונה שרצינו בהתחלה אבל
איין להם אותה במלאי
אוליי כדאיי לחכות ..ואז לרכוש אותה.
תודה על התשובה ..
 
אור
אם כבר rocket, הייתי הולך על ה-evo v2 - בגלל החיבור לצנרת...
15/09/14 23:15
34צפיות
...ומשאבה וולומטרית. כמובן שה-r58 היא המכונה הטובה ביותר שלהם, אבל שני דוודים למכונה ביתית זה ממש לא חובה לדעתי.
מבחינת העיצוב, גם אני מעדיף גוף cellini על פני giotto, אבל זה עניין חיצוני בלבד: בפנים זה אותה המכונה, והחברה מוכרת כל דגם בכל גוף (חוץ מ-r58 כמדומני).
º
תודה רבה גם זאת אשקול
16/09/14 13:57
12צפיות
מטחנה למקינטה
14/09/14 22:15
38צפיות
קניתי לא מזמן מקינטה ונוס 4, וכניראה שבעתיד הקרוב ארכוש של 2 כוסות.(אולי בריקה?)
 
חשבתי על המטחנות הבאות
PORLEX MINI 48$ 
HARIO MSCS-2TB 40$ 
HARIO MSS-1B 40$ 
לא אכפת לי גם חשמלית אבל בטח אין משהו איכותי בכסף הזה
 
שמתי עין בעיקר על porlex mini.
זה מספיק 20 גר' ל4 כוסות? 
- מה אתם חושבים על המוד הזה? http://youtu.be/xohgxk4sG3A
 
כמה כוסות קפה אתה שותה ביום/שבוע?
15/09/14 08:10
37צפיות
בשבילי מטחנה ידנית נסבלת לכוס עד 2 ביום, יותר מזה זה כבר מציק.
אם אתה שותה יותר, גם מחיר המטחנה יהיה שולי לעומת ההוצאה השוטפת על הקפה.
 
השמועות אומרות שגם מטחנה חשמלית פשוטה כמו זאת: http://www.delonghi.com/en-gb/products/coffee/coff...
תעשה את העבודה עבור מקינטה.
 
התעלול עם המקדח משעשע אבל נראה לי שככה תהרוס מהר מאד את המטחנה או המקדח או היחסים עם השותפים לדירה.
º
כמה זמן יקח לי לטחון 20 גר' קפה עם מטחנה ידנית?
15/09/14 17:08
12צפיות
זה תלוי
15/09/14 17:32
33צפיות
יד שמאל או ימין?
חח ומה זה משנה? O:
15/09/14 19:31
24צפיות
בכל מקרה הדלונגי לצערי יקרה מידיי 300 שקל זה לא זול...
מוכרת מכונת קפה expobar
14/09/14 19:51
60צפיות
מכונה ידנית גדולה
עם ראש e61
שירתה אותי נאמנה במשך שנתיים 
ניקנתה חדשה נימכרת עקב רצון
לעבור למכונה קטנה יותר.
 
נימכרת במחיר מצחיק של 2500 שח 
 
שווה הרבה יותר כמובן.
לפרטים נוספים אפשר גם במסר
 
אור
º
מנסה לשים תמונה ולא הולך לי
14/09/14 20:06
17צפיות
º
תמונות
הודעה זו מכילה תמונות
14/09/14 20:18
51צפיות
שאלה לגבי מילוי חוזר של פילטר JURA...
11/09/14 11:37
42צפיות
שלום לכולם,
 
ראיתי שנמכרות ערכות שונות למילוי חוזר של פילטרים למכונות קפה. 
במקרה שלי מדובר על פילטר CLARIS של מכונת JURA, שנועד למנוע אבנית.
ב EBAY יש מישהו שמוכר ערכה עם חומר למילוי חוזר. החומר בפנים הוא GRANULAR.
ראיתי בארץ שמוכרים חומר RESIN, במחיר די זול. 5 ק"ג ב 145 ש"ח.
 
 
האם מדובר על אותו החומר ? נראה כאילו הגרנולר בצבע שחור, לעומת הרזית בצבע צהוב/חום.
לעיונכם צירפתי לינקים לשני המוצרים.
האם מישהו יכול לתת הסבר על שניהם ?
 
 
על תחליפים
13/09/14 14:31
30צפיות
כדאי לבדוק היטב.
 
מצד שני במדיחי כלים ניתן להשתמש במלח בישול פשוט ולא המלח שמוכרים למדיחי כלים במחירים מופקעים.
 
 
שאלת ברטזה פרסייסו
10/09/14 18:07
54צפיות
יש לי אחת כזאת כשנה בערך, בזמן האחרון היא עושה קצת בעייות, 
באמצע העבודה היא כאילו נחנקת מפסיקה לטחון, אבל משמיעה כמו זמזום.
התקשרתי לתמיכה, ושלחו לי לימיטר חדש להחליף על הכרטיס החשמלי.
היא עבדה למשך כמה חודשים ושוב זה קורה,
מישהו נתקל? יודע מה גורם? לזרוק לפח? 
תודה לעונים
מודה באשמה, אין לי נסיון במכשיר ואני אפילו לא יודע ....
11/09/14 00:48
43צפיות
...אם יש בארץ יבואן רשמי  למטחנות הללו...
אני יודע שיש הרבה חומר בחו"ל על המטחנה הזו..
אני מעןולם לא ניסיתי אפילו כמשתמש את המטחנה ולצערי אין בפי תשובה.
 
 
 
 
 
מסתבר שהלך מנוע
12/09/14 23:14
27צפיות
שולחים לי חדש,
אולי אני צריך להפסיק לטחון חצץ
|*|נפתח פורום ייעוץ רוחני|*|
11/09/14 17:28
1צפיות
|@|לפעמים הרגשתם שאין תשובות לשאלות שלכם אצל הפסיכולוג או הרופא?

יש רגעים בהם צריך להניח לרגע בצד את הטכנולוגיה ולחזור לשורשים, לרוח.
לרגל השנה החדשה -  בואו להתייעץ, לשאול ולפרוק את כל שעל ליבכם בפורום ייעוץ רוחני.

מחכים לכם שם עם תשובות:  
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
מקינטה בריקה של ביאלטי - 2 או 4?
09/09/14 23:28
48צפיות
אהלן.
אני מתלבט בין בריקה 2 ו4 ספלים של ביאלטי. כרגע אני משתמש במקינטה 3 ספלים (לא בריקה), וזו כמות שמתאימה לי. מכיוון שאין בריקה 3 ספלים קשה לי להעריך מי מהשתיים יותר תתאים לי. באתר של ביאלטי מפרטים את כמות המים שממלאים במקינטה מראש, אבל לא בדיוק את הכמות שהיא מפיקה. האם מישהו מכם שיש לו מקינטה של 2 ו/או של 4 יכול למדוד את כמות התפוקה במ"ל ולספר לי?
תודה.
º
בריקה 2 מוציאה 60 מ"ל ביום חם ולח
10/09/14 08:09
36צפיות
מכיוון שהמיצוי של הקפה טוב יותר במקינטה בריקה של ביאלטי
11/09/14 11:33
35צפיות
לדעתי, בגלל שיש יותר לחץ אדים בגלל המשקולת.
אז ה-2 מנות הקלסי והותיק יתן תמורה נאה שוות ערך באופי ובטעם לקפה ממקינטה 3 מנות.
תודה לשניכם. מישהו יכול למדוד לי בבריקה 4 ספלים?
11/09/14 12:02
30צפיות
בתנאי אקלים זהים, כמובן...
º
יצא לך לטעום את הקפה של הבריקה?
11/09/14 20:41
24צפיות
º
האמת שלא, רק קיבלתי המלצות חמות.
12/09/14 13:44
19צפיות
אני מציע לך לנסות לפני שאתה קונה
13/09/14 10:06
37צפיות
מדובר במכשיר די יקר בהשוואה לתמורה שהוא נותן.
 
לי יש בריקה (הדגם הגדול) ואני לא יכול להגיד שבמובהק אני מעדיף את הקפה שהיא מספקת בהשוואה לזה של מקינטה רגילה. אני כן יכול להגיד שבמובהק אני מעדיף קפה מ-Handpresso, מכשיר שעולה סכום דומה (אבל מתאים יותר לשתיה לבד).
º
תודה, אקח את זה בחשבון.
14/09/14 15:21
10צפיות
קורס בריסטה בפירנצה
10/09/14 01:22
85צפיות
חוויותי מקורס בריסטה קצר בפירנצה בחברת Mokaflor באנגלית מדי פעם לפי הביקוש, מבטיחים קבוצה של מעט משתתפים, לא יותר משישה, היינו תריסר ++, מילה זאת מילה באיטליה.המקום מתמחה בקליה ללקוחות בינוניים מכל העולם, רק שני טון ליום...העברת הידע כמו באיטליה, מסודר? בערך. המדריך אנציקלופדיה מהלכת, שופע הומור, פתוח לשאלות בכל שלב.המשתתפים מכל עולם, רובם בשביל עסק עתידי או שיפור ושידרוג עסק קיים.הייתי המשוגע היחיד שעובר את החוויה בשביל אספרסו או שניים ליום.כמטייל באיטליה מזה שלושה עשורים הייתי די מבולבל ומתוסכל, בחיפושי אחר האספרסו המושלם.ורק עכשיו קיבלתי מענה,  בכל איזור הטעם אחר, כמו הפורנוגרפיה הוא עניין של גיאוגרפיה.North 80-100% Arabica Central 80% ArabicaSouth & Sicily 50-60% Arabicaתכין בכלים נכונים, לפי הוראות הפעלה מתאימות מחומרים טריים המתאימים לטעמך! באיטליה לא עשו עיניין מאספרסו, הם הכינו אותו. עכשיו הם גם עושים מזה כסף בגללשהעולם מגלה עיניין ב 25ml נוזל שחור. המקומיים שותים בעמידה, ועלות המשקה בין 0.8-1.2€.התיירים שיושבים משלמים בהתאם, ברוב המקומות בין1.5-4€ כולל קופרטה. בסן מרקו 9-10€ .אבל באיטליה כמו באיטליה במקומות המפורסמים מאתמול אפשר לקבל נוזל עכור במקום הדבר האמיתי. הפלורנטינים טוענים לבתי קפה הותיקים וההטובים, Gilli הוא אחד מכובדים.דובר הרבה על טעמים השונים של הזנים השונים ועל מורכבותם.זהוי ריחות וטועמים ע"פ "קופסת הריחות" התברר כמשימה קשה למתחילים.  הקלישאה, "כמה שאתה לומד יותר אתה יודע יותר כמה אתה לא יודע" עבדה! החוויה שווה את המחיר לשלושה ימים  320€ממתין לי עוד יום בנושא קליה ותערובות.
10/09/14 15:13
37צפיות
כבוד על ההשקעה
יש תמונות במקרה?
יש לך כח להגדיר מה כולל קורס בריסטה כזה (תפעול ציוד,הכנת קפה לסוגיו השונים,למודי בסיס וכו').
אגב בנושא גודל הקבוצה - אני לא הייתי מוותר כי במעבר בין 6 ל 12+ יש המון ירידת ערך לתלמיד בקורס בריסטה במיוחד בחלק המעשי שדורש זמן אישי עם כל מודרך.
עם כל אהבתי לאיטליה קטעים כאלו באיטליה שבהם הזמנת א' וקבלת ג' למדו אותי שצריך לדפוק על השולחן ולקבל את מה שהובטח
וזה עובד מנסיון.
 
נהדר!!
10/09/14 15:36
54צפיות
כאחד שחווה את החויה בצורה דומה באיטליה במספר קורסים שונים, דווקא אלו שפונים לרמה שמעל, הקורסים הללו הם חוויה של ממש ואגב עבר בראשי לארגן טיול מאורגן כזה לפירנצה או מילאנו  לקבוצה בת עשרה אנשים....
 
אגב, אני סקרן לדעת מי מעביר את הסדנה, יכול להיות שמדובר בפרנצ'סקו סנאפו? אם כן, תמסור לו ד"ש
אם אתה עוד שם... תשאל אותם...
11/09/14 07:13
56צפיות
קודם כל תהנה ותחווה.
דבר שני תודה על שיתוף.
 
אם אתה עוד שם תשאל אותם בענין קלייה. 
איך מגיעים לקלייה איטלקית במכשיר ג'ין - קפה, (מכשיר שעובד על אוויר חם). 
(אם אני מבין נכון זה דורש להאריך את הקלייה ולהגיע לפיצוץ שני אחרי  20 דקות ויותר, בלי לאפות ת'פולים במקום לקלות אותם). 
 
הרבה תודה מראש... 
 
קליה איטלקית?
11/09/14 11:51
51צפיות
סיימנו אתמול. קליה איטלקית? תלוי האיזור.  בפירנצה קולים עד הפיצוץ השני! או מעט במהלכו ומקררים מיידית. לא מגיעים לשלב בו הפולים מתחילים להבריק - שמן. גם הקולים הקטנים של עד עשר קג' עובדים על אויר חם, וגם שליDieckmann-Rostmeister.וכמובן עקומת הקליה צריכה להיות מעט קמורה ולא כעורה. ולא מגיעים לזמנים ארוכים! בכל הקליות שעשינו הזמנים היו עד 13דק'. :
º
תודה. מעניין. קליות טובות ואספרסואים מעולים.
12/09/14 08:06
19צפיות
º
תודה על השיתוף
11/09/14 14:31
29צפיות
º
י היפסקה להקציף את החלב מה הסיבה
09/09/14 08:40
49צפיות
אמממממ......היא הפסיקה כי קצף זה פאסה ולהפסיק זה כל כך 2013
09/09/14 22:20
55צפיות
מי הפסיקה, מה יש לך שם? האם זו הבחורה שלייד מכונת הקפה הפסיקה להקציף, או שמא זו המכונה שאנחנו לא יודעים איזו מכונה זו הפסיקה?!
חחחהה הרגתתאותי...
15/09/14 19:46
12צפיות
אשמח מאוד אם תיתיחס להודעה שלי למעלה
 
תודה.
פורום ייעוץ רוחני

חדש בתפוז

פורום ייעוץ רוחני בואו לקבל תשובות לשאלות >>

רונית כהן זמורה - מנהלת פורום טיפול זוגי ומשפחתי

פורום טיפול זוגי ומשפחתי

מענה על כך שאלה בדיסקרטיות היכנסו עכשיו >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה