בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום קפה!

הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.
נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.
בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.

החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.
כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.

הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.

ליאור ינאי

ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
הודעה חדשה

האם נמצא הפתרון לסוגיית פטריית העלה המחליד?
29/07/14 09:57
 
נקווה שאכן נמצא הפתרון  אחרת מצב הקפה בעולם יהיה עגום ביותר!
האם התכוונת ל-חילדון?
29/07/14 19:15
1צפיות
ולא לעלה המחליד חח
כשהיו לי על עלי הגפן, פשוט הפסקתי להשקות. היובש שיפר את המצב.
משתמשים גם בגפרית שמפזרים שזה גם אורגני.
Brikka במשרד
29/07/14 10:10
1צפיות
אני רוצה להביא את ה-Brikka שלי למשרד אבל אין לנו כיריים או פלטה
יש איזה פתרון יצירתי לפלטה קטנה שולחנית (ברמת הקיוביק ) ?
אסור להכניס מכשיר חשמלי למקום עבודה
29/07/14 19:12
2צפיות
בגלל חשש לקצר, עומס יתר, שריפה, התחשמלות.
עדיף במטבחון ולקבל אישור ממקום העבודה.
 
לכל מקום שאני מחוץ לבית, הבריקה וכירים חשמליים וקפה טחון מלוים אותי.
רק במלון במוסקבה החרימו לי את הכירים. זה היה בניגוד לתקנון שלא קראתי והחזירו לי כשעזבתי.
מה תרצו שיהיה בדור הבא של הפורומים?
28/07/14 13:17
3צפיות
אנו מתחילים בימים אלו  תהליך אפיון ועיצוב מחדש של הפורומים בפרדס ומאוד מעוניינים שאתם תהיו שותפים לו.

  
כרגע אנחנו ממש בתחילת התהליך ונשמח לקבל מכם הצעות... מה פורום החלומות שלכם?

|שמש| איפה בעיניכם החוזקות של הפורומים|?|  באילו דברים לדעתכם אסור לגעת|?|
|שמש| אילו פיצ'רים חסרים לכם|?| מה לדעתכם כדאי להוסיף|?|


אתם מוזמנים להגיב בפורום פורומים 2015

עליית עמוד ההודעה החדש ב|תפוז|
27/07/14 11:58
10צפיות
גולשות וגולשים יקרים,
היום העלנו את עמוד הוספת הודעה החדש בכל הפורומים :-)

העמוד החדש כולל:
- עורך חדש בעמוד ההודעה שיאפשר הדגשת טקסט, לינקים, גדלי וצבעי פונט שונים.
- העלאת מספר תמונות  / סרטוני וידיאו / קבצים אחרים להודעה אחת.

בכל עניין (טכני או כללי) ניתן לפנות אלינו בשרשור המיועד בפורום משוב, במסר ל"הנהלת הפורומים" או למייל forums@tapuz.co.il.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

13 יתרונות בריאותיים של קפה
22/07/14 01:32
65צפיות
המאמר המקורי (באתר authoritynutrition.com), מגובה בקישורים למחקרים
גירסת אודיו
חלקי חילוף למכונת GAGGIA TEBE
17/07/14 13:01
47צפיות
שלום,
ברשותי מכונת GAGGIA דגם TEBE, כבר מספר שנים.
בקשר לרצף הנושא כאן, אין בעיה לנקות בנוזל נגד אבנית של יעקובי - אח"כ מזרמים הרבה מים דרך הדוד + מספר הרתחות. זהו.
זה כאשר אני לא מפרק למכונה את הצורה.
אחת לחמש שנים - בהמלצת הרבה אתרים וגם יצרן - צריך להחליף גומיות. אני מזמין מאתר cafepart, יש להם הכל. הזמנתי את כל הסט פעם אחרונה,
החלפתי והכל נסגר הרמטית "כמו חדש" (המכונה חיה כבר 13 שנים). (יש לי שרטוט מלא שהורדתי דווקא מאתר בהודו - שלא שולח לארץ, ניתן ללכת על דגם classic הכל שם זהה)
לאחרונה הזמנתי בטעות 2 גומיות פחות. אז במקום להזמין שוב 2 גומיות, שזה בערך $1.2 ואז לשלם $11 משלוח,
מי יודע היכן בארץ אני יכול להשיג גומיות? מי היבואן? (כתובת/טלפון/אתר)

לעזרתכם אודה
ליאור
º
נסה באברהמי
17/07/14 20:35
23צפיות
|תו| פורומים חדשים בתפוז |תו|
17/07/14 11:24
6צפיות
|קדימה| אנו שמחים לבשר על חידוש פתיחתו של פורום אוונסנס ואיימי לי|!|  בימים אלה איימי לי עובדת על מוזיקה חדשה.
בואו להתעדכן בכל מה שחדש אצל הלהקה הגוטית - רוקטיסטית>>

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...


|קדימה| לפני יומיים היא צייצה בטוויטר ציוץ שהצליח לעצבן רבים, אבל עדיין אנחנו אוהבים לשמוע את המוזיקה שלה בבית, בנסיעות באוטו ובמסיבות
היכנסו עכשיו לפורום ריאהנה |!|

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...


|קדימה| מכוכבת ילדים לילדה פרועה, אי אפשר להתעלם מהנוכחות שלה בשנה האחרונה בכל ערוץ אפשרי. ולכן פתחנו לכם את פורום מיילי סיירוס
בפורום תמצאו את כל החדשות והעדכונים החמים על מיילי ומי יודע אולי נצליח להביא אותה להופעה בארץ.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...

|קדימה| אנחנו מזמינים אתכם להיכנס כבר עכשיו לפורום של הראפרית המובילה ניקי מינאז'. ניקי עובדת בימים אלה על אלבום חדש ומשתפת פעולה כמעט עם כל אמן אפשרי!
בואו להתעדכן בכל הלהיטים שלה עכשיו בפורום>>

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
  

|קדימה| היא התחילה את דרכה בסרט "קאמפ רוק" והיום היא אחת הכוכבות הגדולות בארה"ב. עם אלבום חדש והשתתפות בסדרה המצליחה "גלי" האם היא בדרך אלינו?
בואו לדבר על זה בפורום של זמרת הפופ והשחקנית דמי לובאטו.

היכנסו לפורום כבר עכשיו >>
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
בהמשך לשיחתנו, כמה דק לטחון....
14/07/14 19:40
118צפיות
בהמשך לשיחתנו, כמה דק לטחון....
יש לי השגות לגבי דקות הטחינה לאספרסו לאומת מה שכתוב כאן בתרשים, קפה אספרסו יכול להיות טחון יותר לכיוון ה2-2.8... לפי הסקאלה שלהם, קפה אספרסו צריך להיות טחון באיזור ה3 מקרון ממוצא, תלוי באופי המכונה.
מעניין שהם מפרידים בין שיטות הפילטר למיניהן
16/07/14 23:58
51צפיות
יענו, לפי התרשים צריך לטחון הרבה-הרבה יותר דק לקונוס בודד.
די תואם לניסיון שלי.

עוד משהו שתואם לניסיון שלי - טחינה למקינטה אכן צריכה להיות גסה יותר מטחינה לפילטר,
כבר יצא לי לחנוק את הבריקה לא פעם ולא פעמיים עם קפה שהיה מתאים פיקס לפילטר.
נס'קפה מישו?!
16/07/14 22:58
110צפיות
קפה נמס משתלט על העולם
כתובות אינטרנט מצורפות:
º
חס וחלילה, מקווה שהמגמה תלך ותצתמצם
18/07/14 17:32
36צפיות
עם מה אתה מתגלח ? עם DE ? תער ? ...
20/07/14 06:48
46צפיות
.. אני מניח שלא.
º
אבן צור
20/07/14 07:51
21צפיות
במפה שבמאמר יש קורלציה די ברורה:
26/07/14 17:53
19צפיות
במדינות ששותות בעיקר תה מעדיפים נמס. נראה לי אך הגיוני: מי שלא מבין ולא מעריך קפה, אכן בדרך כלל מעדיף נמס - מתוך נוחות הכנה.
ומאידך, במדינות שכן מבינות בקפה, מעדיפים קפה טרי - שוב, הגיוני ביותר.
מבחינת נפח מכירות, מה לעשות - הסינים שותים תה, ויש הרבה מהם
מחפש לקנות דברים לקפה
14/07/14 15:31
76צפיות
יום טוב !
לפני מספר חודשים התעניינתי פה בפורום ובזכותכם הפסקתי לקנות נס לכל החיים.

קניתי שלושה זנים של קפה ומקינטה ועכשיו אני בשלב הניסויים
יצאו לי לקליות לא רעות בכלל אבל יש בעיה קטנה
לפעמים המוקה שיוצאת לי מהמקינה שקופה וזה לא מצא חן בעיניי אני רוצה שהיא תהיה שחורה כלילה.
איפה יכולה להיות הבעיה ? ניסיתי טחינה גסה ודקה פולי קפה קלויים מעט והרבה והמקינטה בסדר כי היא הוציאה לי פעם מוקה טובה.

בנוסף אני מחפש לקנות דברים שקשורים לקפה אז אם יש לכם משהו בסגנון אשמח לקנות !
-גורס קפה ידני\חשמלי
-מקינטה למנה 1 +
wellcome to the club
20/07/14 08:00
27צפיות
צריך למקינטה טחינה בינונית. חשוב גם שתהיה טחינה טריה.
מטחנה ידנית? לא ולא. זה יפה ככלי על השולחן רק ליופי. צריך לסובב הרבה שזה מיאש. אולי טוב במילואים כשאין חשמל.
אם כבר מטחנה כמו אורביט שהפסיקו ליבא. חשוב שזו תהיה מטחנה עם דיסקיות או חילזון קוני ולא סכינים בשביל טחינה אחידה. מטחנות לאבקה דקה יקרות. היתרון, שמקינטה תיסתם אם האבקה תהיה דקה מידי.
ניסיתי די בהצלחה להשתמש בבריקה של ביאלטי 2 מנות להוציא שוט בודד. ע"י ששמתי כדור פלסטי שלא ניתך בחום בתוך הסלסלה. ככה שנכנס פחות קפה. באחד המלונות זרקתי את עוגת הקפה עם הכדור לפח .

איך אתה קולה?
הקצפת חלב
13/07/14 09:49
67צפיות
היי. יש לי מכשיר קפה עם הקצפה אסקסו ספרד.
אני מקציף חלב לקפה הפוך ולפעמים החלב לא מקציף. האם יכול להיות שזה בעיה של החלב? או שיש בעיות אפשריות אחרות?
תנסה לשים את החלב 20 שניות במיקרו ולהוסיף
14/07/14 15:27
50צפיות
סוכר לפני ההקצפה
לי זה עובד
מה הרעיון בהוספת סוכר?
16/07/14 22:58
34צפיות
החלק במצב של מיקרופום חייב להכיל לקטוזה שהיא מתוקה .לא מוסיפים סוכר.
והטמפרטורה לא משנה .
צריך רק לחץ קיטור טוב ,להחדיר קיטור על שיכבת הגבול בין החלב לאויר (פססססס....) ולאחר שמכפיל בנפח להחדיר לשיכבה התחתונה למצב של
סיחרור החלב .
להחזיק ביד למטה עד למצב שאי אפשר להחזיק ,זו הטמפרטורה האופטימלית
בגמר דופקים בתחתית ומסחררים ביד.
קורה לעיתים רחוקות שיש בעיה עם החלב ואז
19/07/14 14:10
44צפיות
שום טריק לא עוזר. במקרים רגילים דווקא ככל שהחלב קר יותר, קל יותר להקציף אותו.  נסה לשים אותו, עם קנקן הנירוסטה במקפיא איזה שתי דקות או יותר לפני ההקצפה.
º
חח הסיליקון שדחפו לנו פעם
20/07/14 08:17
15צפיות
מקינטה בצרה
11/07/14 20:13
93צפיות
שלום, התחדשתי במקינטה של 9 כוסות וקפה טחון טעים אך אין תקשורת טובה ביני לבין המקינטה.
שמתי 2 כפות קפה טחון ושתי כוסות מים (בדיוק כמות האספרסו שארצה לשתות) ושמתי על הגז.
אך עוברים 20 דקות ומעלה ולא יוצא קפה כלל! (זה על אש גבוהה, אך לא מדי)
כשכן יצא לבסוף - היה ממש כמה טיפות והפסיק.
כשניקיתי את הכלי ראיתי שעוד יש המון מים
בתחתית הכלי והם כולם שחורים מהקפה!

מה קרה ואיך אני מתקנת את זה?

תודה מראש (:
מקינטה של 9 כוסות
11/07/14 21:58
68צפיות
כשמה, מיועדת להכנת 9 כוסות, לא פחות.
אתה לא יכול לשים כמה קפה וכמה מים שאתה רוצה.
12/07/14 10:00
67צפיות
קרא את ההוראות. קפה שמים עד הסוף (ממלאים את כל המסננת) ומים שמים בכמות שמותר. לא יותר ולא פחות. לא קיבלת עם זה כוסית מדידה? אם לא אז נסה למלא עד לפני שסתום הבטיחות.
יתרונות וחסרונות המקינטה
12/07/14 10:15
68צפיות
אכן תיקשורת לקויה ומצערת משהו...
יתרון של מקינטה הוא איכות המשקה המופק כמובן בתלות באיכות הקפה הטחון.
החיסרון הוא שלכל כמות של מנות יש צורך בכלי בגודל מתאים לכמות הרצויה.
כמה חוקים שלא ניתן לכופף בשימוש במקינטה.
13/07/14 00:07
92צפיות
כמה חוקים שלא ניתן לכופף בשימוש במקינטה.
מקינטה בנויה להכין כמות קפה מדודה, ברורה וקבועה! לא ניתן להכין פחות, לא ניתן להשתמש עם שתי כפות קפה ושתי כוסות מים! יש למלא תמיד את הכמויות המיועדות למכשיר!

כמות הקפה מתיחסת לספלוני אספרסו  במכילים 35-40 מי"ל משקה... אם משובר במקינטה של 9 מנות עסקינן, מדובר בכמות קפה שאמורה להספיק ל9 אנשים או 4-5 שתייני קפה כבדים ורדומים במיוחד! לא ממליץ לאדם בודד לשתות לבדו את כל התכולה שמקינטה 9/6/4 מנות לבדו, אלא אם עוד 15 ד' הוא יוצא לטריאטלון או איזה איירונמן או אימון קרוספיט אכזרי במיוחד.
אם את רוצה ממקינטה קפה דליל יותר עם כמות נוזל גדולה, יש להצטייד במקינטה קטנה יותר (3-2 מנות) להכין, לשפוך לספל את התכולה ולהוסיף מים חמים, לקבלת "אמריקאנו". למזלך , מקינטה זה דבר זול.

קפה למקינטה, יהיה קפה לאספרסו, טחון במידה 40-45 מיקרון ממוצא, לצורך העניין גודל הגרגירים יהיה בערך פי 2 מעובי הגרגרים שטחונים לאספרסו ופי 4(!!) יותר גס מקפה טחון לטורקי... כלומר אם שמת קפה שחור רגיל במקינטה, הקפה סתם את המעברים במסננת של המקינטה ולכן לא יצא קפה.  סתם לידיעה, כל הקפה האספרסו הטחון שנמכר בסופרמרקטים באריזות וואקום של לוואצה/מאורו/דנסי/עלית/אדברט דאו/ג'יקובס/קימבו/ וכיוב, טחון למעשה למקינטות ובכלל לא למכונת אספרסו

יש למלא מים עד הסימון אם קיים, ואם אין סימון עד שהמים נושקים בגובהם בשסתום הביטחון שבדופן החלק התחתון של המקינטה.
יש למלא קפה טחון מלא המסננת שבאמצע, שטוח ומלא עד שפת המסננת .
יש לסגור את המקינטה היטב ולהדק קלות... אין להדק את הקפה ולדחוס אותו טרם סגירת החלק העליון.
להניח על להבה שתהיה מתחת למקינטה ולא מסביבה.
ברגע שכל הקפה עלה למעלה לחלק העליון ונשמע פכפוך של קיטור, זה סימן שהמים סימו לעלות והמקינטה סיימה את פעולתה, למזוג לכוסות ולשתות לרוויה.

בהצלחה.
אם אני אוהב כוס קפה של 220 מ"ל
13/07/14 15:57
61צפיות
עם חלב, וזה יוצא לי טוב עם 10 גר' קפה טחון בפילטר DROPS, או היה עובד במכונת האספרסו שהתקלקלה - עם כמות המים כנ"ל (אחרי המיצוי של הקפה פשוט המשיכו לצאת מים רותחים).

אזי במקינטה אני חייב למלא לפי "אספרסו" של 10 גר' קפה על 50 מ"ל מיםואז להוסיף מים חמים/חלב?

ועוד שאלה לגבי הטחינה
13/07/14 16:04
42צפיות
את הקפה לאספרסו (המכונה מתה) טחנו לי ברמה של "3.5".
את הקפה ל- DROPS טוחנים לי "4.5".

למקינטה אני מבקש "5" או "5.5". האם במטחנה הפשוטה (באה יחד עם הבלנדר) אפיק טחינה גסה בסגנון ה"5" או ה-"5.5"?

אין דין יצחק הבר לטיל פאג'ר....
14/07/14 09:40
58צפיות
מה הקשר בין דריפ למקינטה?   לא הבנתי את השאלה שלך ומה בכך שלדריפ יש כלי משלו שלא קשור לסיפור?


דריפ על כל 150 מיל' מים יש לשים 8.25 גרם  קפה טחון מאוד גס.
הקשר הוא אופי הקפה שאנחנו שותים....
14/07/14 09:47
41צפיות
ויחס המים לקפה.
אחלה הסבר
20/07/14 08:23
20צפיות
רק שבסכמה חסר מה שיש רק במקינטה בשם בריקה של חב' ביאלטי.
משקולת שסותמת עם גומי את החלק העליון שממנו פורץ הקפה.
מה שמגביר את לחץ האדים ויוצר לדעתי קפה טעים יותר מהמוקה של מקינטות ללא מגביר הלץ.
9 זה רק ל-9 מנות קפה
20/07/14 08:07
20צפיות
אבל.
אבל אפשר לנסות לרמות. מרמים את נפח הסלסלה ע"י ששמים משהו שימלא את הנפח במקום קפה. אבל אז צריך גם פחות מים. אפשר לנסות לשים שליש מים כאילו ל-3 כוסות ולשים בסלסלה כדורי משחק שהם עם אויר ואז יהיה פחות מקום לקפה. חשוב שפני השטח בסוף יהיו ישרים וקרובים לרשת העליונה.
לא ניסיתי עם 9 רק עם ביאלטי בריקה של 2 לקבל שוט שקרוב למנה אחת.
שוב אני עם המצוקה האישית שלי, בארה"ב...
14/07/14 04:03
84צפיות
אני עם מקניטה וקפה מהארץ. האמריקאים מסתבר לא מבינים מה זה קפה טחון ולא מה זה מקינטה...  הצצתי במדף הקפה ב WALLMART ויש שם אריזות של קפה טחון שרשום עליו מושגים כמו: LIGHT, MEDIUM, DARK ... ?....  = משהו מזה יכול להתאים לי למקינטה?...
הבעאסה גם, שזה שום קפה איטלקי שאני מכירה...  ולהזכירכם, האמריקאים שותים קפה בקנקן של תה... משהו כמו פרקולטור - אם אני מבינה נכון. יש מצב שהקפה הטחון הארוז מתאים רק לפרקולטור שלהם ולא למקינטה שלי?
הם יודעים מה זה מקינטה רק ש...
14/07/14 09:44
80צפיות
הם קוראים לזה Italian moka maker
עדיף להשתמש עם מMUDIUM  הלייט יצא חצוץ מאוד הדארק יצא עם תחושה של שרוף...  טחינה בקשי מהם מעט יותר דק מטחינה לפילטר נייר אם הם לא מקירים את האיטליין מוקה מייקר...
º
THANKS!
20/07/14 12:56
7צפיות
מכונת קפה ידנית
10/07/14 23:49
106צפיות
שלום לכולם,

מחפש מכונת קפה חדשה- הדרישות:
חשובה לי מאוד איכות ההקצפה.
חוץ מזה חשוב לי זמן המתנה קצר עד שהמכונה מתחממת, וזמן המתנה קצר בין חליטת האספרסו לאפשרות להשתמש בסטימר.
התקציב: 2000-3000 ש"ח, כאשר 3000 זה ממש הגג של הגג.

אשמח להמלצות.
בתקציב שלך - בין 2000 ל 3000
11/07/14 12:00
82צפיות
נכנסים לא מעט מותגים כמו אסקסו,גאגיה, סאקו וכו'.
אני מציע לך לעשות כמה טלפונים לחנויות מתמחות בתחום לשאול ולבחור את זו שיש לה מבחר ואפשרות להתנסות בהקצפה וקפה בחנות לשתי מכונות לפחות.
תחזור לכאן אחרי סבב טלפונים קצר עם ההמלצות ונמשיך הלאה.
נשמע טוב
11/07/14 12:34
57צפיות
המלצות לחנויות?

משיטוט קצר הגעתי לספורה, אמיגו, בריסטפה..
ברמת החייל יש את קופיטים (לא יודע מה קורה שם)
11/07/14 21:57
73צפיות
קדמה קיימת ובועטת
תתחיל בסקר טלפוני
º
קופיטיים ז"ל, עכשיו זה לנדוור קופישופ....
13/07/14 08:36
41צפיות
מטחנה יש לך? אם לא אז תוריד 1000-1500 מהתקציב
12/07/14 09:56
49צפיות
תצטרך אותם עבור המטחנה.
אז הייתי היום בספורה...
13/07/14 19:40
78צפיות
המוכרת החביבה המליצה לי על גאג'יה קלאסיק ועל מכונה של אסקסו (לצערי שכחתי לרשום את הדגם, היא שחורה ורוב החלקים שלה מפלסטיק, נראית כמו צעצוע לטעמי).

מההתרשמות הראשונית שלי, הגאג'יה עושה רושם טוב, הקפה זורם היטב מהראש וקרמה טובה. המקציף עושה עבודה טובה מאוד וזמן ההמתנה בין החליטה לקיטור היה לדעתי משהו כמו 1:30.

האסקסו לא הרשימה במיוחד, והקפה היה מאוד נוזלי, אך אולי זה בגלל הטחינה.

את הגאג'יה היא הציעה ב-2300, וב-2890 עם מטחנה של גראפ (מקווה שאני רושם נכון). המטחנה נראית מאוד מאוד פשוטה.
את האסקסו הציעה ב-2200.

חשבתי לוותר בתחילה על מטחנה ולהתחיל מכמויות קטנות של קפה טחון.

אשמח לשמוע את דעתכם על המכונות, על המחיר, ועל דילמת המטחנה. וכן אם יש לכם המלצות למכונות נוספות.
מטחנה מומלצת / חובה
14/07/14 15:44
50צפיות
קשה להבין ממש מהתאור שלך מה היה בדיוק בחנות אבל ובכל מקרה
אם הגאג'יה והקפה שלה טובים עבורך - לך על זה.
למטחנה כדאי לצרף קישור מדוייק
ממליץ לבקר עוד חנות ולהתנסות.
º
קלאסיק הייתה לי הרבה שנים: ממליץ בחום!
15/07/14 22:49
26צפיות
איזה מכונה לקנות
12/07/14 22:14
87צפיות
הי,
מקווה שתוכלו לעזור לי כאן!
אני רוצה לקנות מכונת אספרסו לחבר שלי ליום ההולדת. הבעיה שאני מעט מוגבלת בתקציב של כ-500 ש"ח (פלוס מינוס)
אני מעדיפה לקנות מכונה ללא קפסולות, מאחר והן ממש מייקרות את השימוש במכונה.
לגבי המכונות ללא הקפסולות ראיתי את הדגמים הבאים בתקציב שלי:
1. DELONGHI EC220
2.AEG EA110
האם אתם ממליצים על אחת מהן? על אחרות? או במחיר הזה עדיף כבר ללכת על קפסולות?

תודה!

בתקציב כזה....
13/07/14 07:06
67צפיות
בתקציב כזה הייתי קונה מקינטה + מטחנה קטנה של תבלינים + מקציף חלב חשמלי.
מכונת קפה בתקציב כזה תוציא קפה דל ומבאס למי שאוהב קפה.

לחילופין : להגדיל קצת את התקציב ולחפש מכונה סבירה יד שנייה.
זה בתנאי שיש לכם מתחת לבית מקום לקנות בו קפה טחון טרי וטוב , פעם בכמה ימים.
רון
13/07/14 07:29
56צפיות
יש לנו מקינטה, אבל האמת שהיא קצת נהרסה לאחרונה :( , ויש לנו גם אחלה מקציף חלב חשמלי.
יש מכונה של נספרסו ללא מקציף בתקציב שלי, אבל שוב העניין של הקפסולות מייקר את הסיפור.
וגם של לאבצה..
מה הבעיה במכונות הפשוטות שציינתי למעלה? (אני הבנתי שהלחץ הכי חשוב, וצריך להיות לפחות 15 באר)

תודה :)
בואי נעשה סדרון קטן....
13/07/14 08:33
67צפיות
אנחנו חובבי קפה מושבעים, כולנו מכירים  את המכונות הזולות כי לכולנו בשלב מוקדם של התחביב, כנראה שהייתה מכונת קפה פשוטה.
אם להודות, כל המכונות הביתיות הפשוטות של דלונגי או גולדליין או AEG ובכלל, ובתנאי שזו מכונה עם משאבה , כמכונות בסיס, הן מכונות מצויינות, פשוטות שנותנות תוצאות מפתיעות.
זה לא משנה איזו מכונה תבחרי, הן כולן דומות והתוצאה דומה... כמו שהייתי אומר פעם לאנשים שמחפשים לרכוש אופניים בסיסיות והתלבטו בין מותג זה או אחר... כשהנתונים הטכניים זהים לחלוטין ומה ששונה זו השלדה, תבחרי את זו שהכי יפה בעינייך ושהעיצוב שלה הכי מתאים לך למטבח.
תמיד לזכור שגם מכונה כזו מהסוג הפשוט, צריכה טיפול אבנית אחת לתקופה, רצוי להזינה במים מסונני קנקן בריטה וטעם הקפה משתדרג פלאים כאשר מוסיפים מטחנה למשוואה, במקרה של מכונות מהסוג הזה גם מטחנות פשוטות יחסית.
לרוויה.
פרסום בתפוז - תפוז עסקים

בעל עסק קטן?

זה הזמן שלך להופיע בפורומים! למידע השאר את פרטיך כאן >>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה