לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום קפה
הפורום נוסד כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה - נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה וכולם מוזמנים לתרום משלהם! המשך

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
המשך >>

מכונת קפה
03/08/2015 | 09:29
1
30
שלום, אני לקראת נסיעה לאיטליה ומעוניין לקנות שם מכונה. תקציב - עד 1000 יורו. זו מכונה ראשונה אז אני לא רוצה משהו מאוד מסובך. אודה להמלצות על דגם, ומקום בו ניתן לקנות (אני אהייה בצפון איטליה) ואם בכלל כדאי לקנות שם.
תודה רבה מראש על הסיוע..
סתם מסקרנות, איך מביאים מכונת קפה? במזודה?
03/08/2015 | 14:58
10
בית קפה חדש בתל אביב שמגיש קפה פילטר בלבד
02/08/2015 | 17:18
30
 
מישהו ניסה ויכול לחוות דיעה?
בוקר טוב, מכונת הקפה שוב התקלקלה...
30/07/2015 | 09:53
20
56
יש לנו מכונה מסוג vivi שקנינו בחנות קדמה ברמת ישי. היא עבדה מצוין מספר שנים אבל בחודש האחרון היתה בתיקון כבר פעמיים (תיקון יקר מאד של 900 שקלים ועוד תשלומים על שתי ההובלות בכל פעם). היום בבוקר שוב התקלקלה המכונה...
מישהו מכיר אולי משווקים מורשים או מישהו שממש מבין בסוג המכונה הזו? מישהו אולי יודע מה הבעיה כשהדוד רותח ומבעבע ונוזל גם מתחתית המכונה במקום להוציא קיטור? בנוסף הלחץ במכונה עולה מאד לעיתים עד רתיחת הדוד. שוב מציינת כי הוחלף ווסת לחץ לחזק יותר ובוצע טיפול כולל למכונה. אני נואשת...
תודה על כל תשובה.
המכונה היא izzo vivi
30/07/2015 | 10:28
19
46
אשמח מאד לקבל עזרה, אני שותה נס.....
אחרי שחודש גם אני נאלצתי לשתות קפה בחוץ - אומנם לא...
30/07/2015 | 19:25
18
66
...נס, אבל יקר לאללה - אני בהחלט מבין לליבך.
אינני טכנאי, ומקווה שכאלה, שגם קוראים כאן בפורום, יעזרו לך יותר ממני, אבל המכונה שלי דומה לשלך, ובכמעט עשור שיש לי אותה טיפלתי בכל מני תקלות מוזרות. אגב, איזה דגם של ויווי יש לך בדיוק?
קשה לאבחן מבלי לראות, אבל היה לי מקרה דומה: שעון לחץ הדוד "קופץ", הדוד לא בונה לחץ ורותח במקום, ולבסוף מים חמים נוזלים מתחתית המכונה. במקרה שלי התיקון היה פשוט וחינם: כשפתחתי את המכסה והסתכלתי פנימה, ראיתי ששסתום שבירת הוואקום תקוע במצב פתוח בגלל גרגיר חלודה שנכנס לפתחו. מצב זה גרם לחוסר היכולת לבנות לחץ (הדוד נשאר פתוח דרך השסתום), רתיחת המים וגם "בריחת" המים מהדוד דרך השסתום המדובר. סילוק הגרגיר האשם וניקוי פתח השסתום פתרו את הבעיה באופן מיידי, יסודי וחינמי
 
הדוד של ויווי
תודה על העזרה!
30/07/2015 | 20:01
17
35
איך פתחת את המכסה? פשוט את ארבעת הברגים? זה מספיק כדי להגיע לאזור שמצולם כאן בהודעה שלך?
צר לי: המכונות שלנו דומות, אך לא זהות.
30/07/2015 | 20:13
16
45
בשלי זה 7 ברגים שנראים היטב על מעטפת הגוף החיצונית (שניים מהם מתחת למגש יבוש הכוסות). בשלך - תנסי להסתכל מה בדיוק מחזיק את העטיפה, או אולי חפשי סרטון הדרכה ברשת.
בהצלחה.
האם מותר לפתוח בהברגה את שסתום הלחץ??
31/07/2015 | 13:16
15
24
אני לא מצליחה לצרף תמונה להודעה אבל כשפתחנו את המכסה ראינו שכנראה נפל לתוך הדוד החלק הקטן של השסתום והאום נשאר חלול. אנחנו מנסים לפתוח את השסתום כדי להוציא עם מגנט את החלק שנפל פנימה האם זה אפשרי?
אם יש לכם מינימום של כישורים טכניים, מותר הכל
31/07/2015 | 13:43
10
35
אל תשכחו כמובן לנתק את המכונה ולתת לה להתקרר. כשפותחים את ההברגה, תיזהרו שלא לשבור שום דבר (אם כי נדרש די הרבה כח בשביל לשבור דוד נחושת), וכשסוגרים בחזרה, שימו משחה אוטמת לא מדביקה או סרט טפלון פשוט (רק שלא יבלוט פנימה לתוך הדוד). לגבי "להוציא עם מגנט" - יכול להיות יותר מאתגר ממה שאתם חושבים, כי החלק שנפל לכם פנימה בדרך כלל עשוי מפליז או מנירוסטה - חומרים לא מגנטיים בעליל. תנסו לאלתר משהו כי להפוך ולטלטל מכונה של 30 קילו' - זה לא תענוג גדול...
אגב, לא שאני רוצה לרמוז משהוא, אבל במכונה שזה עתה עברה טיפול ושיפוץ במעבדה מוסמכת, דבר כזה לא היה אמור לקרות
ספר לי על זה...
31/07/2015 | 16:02
7
30
זו הסיבה שאנחנו מנסים לפתור את הבעיה לבד כי נראה לי שמנסים לעשות עלינו כסף...
החלק שאנחנו מנסים לפתוח נראה כאילו מודבק לדוד, זה לא יכול לשבור משהו אם ננסה לנתק אותו בכוח?
אנסה שוב לצרף תמונה, זה לא ממש הולך לי
קשה להגיד בלי לראות.
31/07/2015 | 18:58
6
36
יתכן ומה שמחזיק את השסתום זה קצת אבנית שהצטברה בצד הפנימי שלו, ואז צריך רק קצת יותר כח. ויכול להיות שאצלכם זה כמו במכונה שלי - כל דבר סגור עם לוקטייט - ואז צריך לחמם את המברגה בשביל לשחרר ביתר קלות.
תנסו לחפש ביוטיוב - אולי מישהו צילם.
אין שסתום, החלק הבולט לא קיים נראה לנו שנפל אל תוך הדוד
31/07/2015 | 20:28
5
42
ה"שסתום" זה כל המכלול גם יחד - לא רק החלק הבולט באמצע.
01/08/2015 | 22:39
1
19
התכוונתי לפתיחת האום הגדול כולו: זה לא חלק אינטגרלי מהדוד, אלא חלק שמתברג בתוכו.
LMGTFY: מכונה ושסתום שונים, אותו עקרון:
01/08/2015 | 22:58
19
שישאר שם בפנים, שימי חדש במקום וזהו.
02/08/2015 | 09:19
2
15
תודה לכם
02/08/2015 | 10:17
1
24
גם אם לא נצליח לטפל בעצמנו בבעיה, כיף לקבל את עזרתכם
02/08/2015 | 18:23
6
עוד פעם אתה והמשחות שלך?!
02/08/2015 | 09:18
1
34
אטם טפלון או קרטון שמצורף לשסתום כשקונים אותו, לא צריך לא סטר טפלון ולא משחה ואפילו לא שחמוסטיק!
עכשיו תראה את החתולית מתרוצצת לחפש משחה אוטמת לא דביקה (90 שקל לבקבוק שיספיק לה בשביל לאטום את כל הצנרת בבית והברזים והלוסטרא של החשמל ל50 שנה לפחות) בכל חינויות הDIY ןכמובן שזה לא נמצא שם...
לך תדע - אולי יש לה כזאת בגלל זה אמרתי גם סרט טפלון.
02/08/2015 | 18:16
7
אם הדוד יבש
02/08/2015 | 09:00
3
19
אז מחדירים מקל כמו של מכחול שעל הקצה שלו מלופף מסקנטייפ אבל הפוך. שהצד המדביק חיצוני. אולי דבק דו צדדי.
עם פנס לראות את הפין שנפל וללכוד אותו עם הקצה הדביק.
ואם החלק הבולט ישאר בתוך הדוד, מה יקרה?!
02/08/2015 | 09:12
2
26
אל תתאמצי אפילו, הסירי את השסתום הישן, שימי שסתום חדש, את הפין שנפל פנימה , תוציאי בהזדמנות, כשגוף החימום ידרש להחלפה.. לא יקרה כלום אם הפין הזה ישאר בתחתית הדוד, אין לו בלאו הכי לאן לברוח.ולא, זה לא יעשה נזק לכלום.
כעקרון אתה לחלוטין צודק, זה רק אומר שהם לא ישפצו שסתום ישן..
02/08/2015 | 18:22
1
21
אלא יחליפוהו בחדש, מה שלאור העלות הנמוכה של שסתום זה מהווה אפילו פתרון עדיף. הדבר היחיד שאני לא יודע להגיד, ואתה בטח כן - זה איפה קונים אחד כזה בצפון (או שטעיתי ואתם לא מהצפון - במקרה כזה קונים בא. אברהמי בחולון).
עלות השסתום בארץ: בין 35 ל-106 ש"ח
02/08/2015 | 18:34
19
|*|הפורומים מתחדשים|!|
30/07/2015 | 15:46
9
גולשות וגולשים יקרים,
תפוז עובר תהליך התחדשות של שיפור חוויית המשתמש באתר.
אנו גאים ושמחים לבשר כי ביום שלישי הקרוב 4.8, החל משעות הצהריים אנו צפויים לעלות עם מערכת פורומים חדשה.
למעשה, הפיתוח נמצא בשלביו הסופיים ואנו עמלים כעת על בדיקות מקדימות.

לאחר ההשקה נמשיך לייצר שיפור מתמיד של האתר וגרסת הפורומים, כאשר אנו נשמח להמשיך ולקבל מכם פידבקים בשוטף בפורום משוב, מסרים אישים ומיילים.
ברצוננו לעדכן כי אנו עובדים בימים אלו גם על גרסה חדשה לאתר המותאם בסלולר ולבלוגים.

בין החידושים שצפויים לעלות ביום שלישי:
- מראה חדיש ועדכני
- אפשרות לכתוב הודעות בצורה מהירה יותר
- אפשרות לעקוב אחרי פורומים אהובים
- אייקונים חדשים ומשודרגים
- ממשק עבודה נוח ויעיל
ועוד...


שימו |לב| במערכת החדשה שצפויה לעלות ביום שלישי החתימות יוסרו באופן גורף עד לעליית מערכת חתימה משודרגת יותר (עליה עובדים בימים אלה).
לידיעתכם, במידה ותרצו לשמור את מה שכתוב בחתימה שלכם, אתם מוזמנים לעשות זאת עד יום שלישי בבוקר.

סופ"ש נעים |הלוואי|
צוות תפוז
מתלבט בין אוסקר לויביאמה דומובר
29/07/2015 | 09:01
3
53
הגאגיה אבולושן שלי שבקה, ואני רוצה לקנות מכונה חדשה. שמעתי רבות וטובות על האוסקר והיא הרשימה אותי מאוד בהדגמה. אני שותה גם אספרסו וגם קפוצ'ינו ולהקצפה טובה יש חשיבות אצלי. המליצו לי גם על הויביאמה דומובר בדגם הזה:
 
לדומובר מבחינתי יש יתרון בולט בעיצוב, ובכך שהיא קטנה יותר, ותתפוס פחות מקום על השיש. מהם ההבדלים הטכנולוגיים בין המכונות? האם האוסקר עדיפה ברמת הקפה וההקצפה? האם אחת מהן אמינה יותר?
 
תודה.
 
 
 
לאוסקר יש לפחות יתרון אחד
29/07/2015 | 09:04
49
אפשר להקציף את החלב במקביל לחליטת הקפה. אם אתה שותה קפוצ'ינו זה יתרון לא קטן.
אם אתה מעדיף עיצוב של E61, שותה קפוצ'ינו, ורוצה לחסוך מקום..
29/07/2015 | 23:47
49
...על השיש, תשקול לליט 62.
להתלבן בין מכונת סינגל בוילר...
02/08/2015 | 09:31
28
למכונת מחליף חום,גם אם הסינגל בוילר היא E61.זו השוואה לא טובה... האוסקר תהיה הקניה הטובה והמתגמלת יותר עבור הכסף רק מתוך היותה מכונת מחליף חום, הדומובר פיקולו נהדרת באספרסו ואיומה  בקקפוצ'ינו והאספרסו שאחרי הקפוצ'ינו. הדומובר פיקולו היא בהחלט מכונה יפה אבל באמת רק לאספרסו ולא מעבר.
הוראות הפעלה
29/07/2015 | 10:40
34
הוראות הפעלה למכונת קפה ידנית מסוג chromex דגם es 170
קפסולות נספרסו
27/07/2015 | 11:11
16
62
אהלן,
 
אני רוצה לקנות קפסולות לנספרסו אבל הקפסולות המקוריות ממש יקרות.
 
1. יש למישהו המלצה טובה לקפסולות חלופיות?
2. מישהו מכיר קפסולות שוקו מומלצות לנספרסו?
3. המלצה לאיפה לקנות/עדיפות לאתר אינטורנט להזמין ממנו?
 
תודה ויום מעולה לכולם!
מציע לך לקרוא את מה רשום מתחת ל"ברוכים הבאים לפורום קפה"
27/07/2015 | 13:03
3
52
אחסוך לך תחיפוש:
חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
1. טעם זה עיניין של טעם, מציע לך ללכת ולטעום מספר מוצרים - לא חסר - ולהחליט , בהתאם למה שמצא חן בעינייך תבחר איפה לקנות
 
צל"ש, אני אומר צל"ש
27/07/2015 | 22:14
43
למגיב מגיע ציון לשבח על הסובלנות.
חח אוקי. המלצות על מכונה שטוחנת פולים ברמת כניסה? מה העלות
28/07/2015 | 23:13
1
32
של פולים?
העלות היא בערך 60 אגורות לספל במקום 2.5 ש"ח
29/07/2015 | 09:02
30
לפי כמות הספלים והתקציב שתוציא על המכונה תוכל לחשב מתי בדיוק תתחיל להרוויח בהשוואה למכונת קפסולות. עבור מי ששותה קפה באופן יום יומי מדובר בד"כ בתקופה של שנה~שנתיים.
 
מה שכן, תצטרך להתרגל לרעיון שהציוד ייעלה פי כמה, אבל לטווח הארוך (לא מאוד ארוך כאמור) זה לא משנה, כי האופציה של מכונה רגילה תהיה זולה יותר מקפסולות.
שוקו
28/07/2015 | 12:22
9
52
מרתיחים מים
שמים בכוס 2 עד 3 כפיות אבקת קקאו עלית. הדגש על קקאו עלית כי האחרים לא מכילים את הקקאו ככה לפי מה שאני טועם.
 
מוזגים מעט מים ומערבבים להמסת כל האבקה.
מי שאוהב מתוק שיוסיף סוכר.
 
מוזגים חלב, רצוי חם.
 
מה הקשר לנספרסו?
קשר מובהק: שניהם מיועדים למי שלא ממש אוהב קפה
28/07/2015 | 18:33
1
17
אני ממש אוהב קפה, אבל גם שוקו (מבוסס שוקולד מומס)
28/07/2015 | 22:40
29
ואפילו, רחמנא ליצלן, תה.
 
 
אופציה טובה יותר
28/07/2015 | 22:35
6
39
1. לתוך ספל גדול (מאג) שוברים קוביות שוקולד במשקל של כ-15 עד 25 גרם (בהתאם להעדפה שלכם בנושא מתיקות). אני ממליץ על יחס של 2/3 שוקולד חלב ו-1/3 שוקולד מריר. אין צורך ממש לפורר את השוקולד. מספיק לשבור כל קוביה לשתיים או שלוש חתיכות.
2. מקציפים 200 מ"ל חלב עם מכונת אספרסו אמיתית (לא נספרסו), עד לקבלת מיקרו קצף בטמפרטורה של 67 עד 70 מעלות.
3. מוזגים מהחלב המוקצף על השוקולד עד שהוא מכוסה, ומערבבים עד שהוא נמס.
4. מוזגים את שאר החלב ואת הקצף, ומגישים ללא ערבוב נוסף.
 
למרקם שונה (ומוצלח לא פחות) אפשר להוסיף לפירורי השוקולד קרעי מרשמלו לבן.
 
אין קשר לנספרסו.
אני קבלתי את המרשם מפרופ' דניאלה יעקובוביץ'
02/08/2015 | 09:07
5
19
בשיחה בבית חולים וולפסון. מומלץ לפנות אליה בעניני דיאטה.
היא כל כך נחמדה ואני אוהב קקאו אז זה טוב מאד.
פרופ' מומחית לדיאטה המליצה לך על שוקו עלית???
02/08/2015 | 14:02
4
4
כן!! אבל רק ממש השכם בבוקר.
02/08/2015 | 22:39
3
9
משהו כמו 3 ארוחות בוקר עם קינוח מתוק בסוף.
ארוחת צהרים.
ארוחת ערב דלה.
02/08/2015 | 22:59
2
1
לא ממש לא בצחוק.
03/08/2015 | 15:01
1
7
חפש בגוגל
פרופ דניאלה יעקובוביץ
 
עכשיו הבנתי למה כל השנים...
03/08/2015 | 16:33
6
שמעתי שמכנים את בי"ח וולפסון בכינוי גנאי "וולפסוף" אכן אתה מוצא את סופך שם, עם רופאים כאלה אלוהים ישמור...
בתור אחד שדווקא אוהב את נספרסו....
28/07/2015 | 22:18
1
45
אני רוצה להגיד לך שמה שכתבת זה צעד אחד לפני שמישהו ישאל כאן : "אני אוהב נס קפה, והטייסטרס צ'וייס חזק מידי אני מעדיף אבקה בטעם נס של עלית בפחית העגולה היפה הזאת, אבל באמת שזה יקר מה דעתכם לנסוע לשוק בטירה להשיג קופסה של 30 בחצי מחיר, כדאי?"
תהיה בריא...
מסכימה שזה עניין של טעם, אבל גם יש כמה חלופות
29/07/2015 | 09:52
31
שלחתי לך בפרטי כמה מהחביבות עלי כדי לא להעמיס פה על שיחה שלא ברוח הפורום (:
עזרה! למה החלב מתקלקל אחרי ההקצפה?
15/07/2015 | 10:48
6
65
שלום, יש לנו מכונה קצת ישנה של סאקו (בת 6 או 7 בערך).
משתמשים בה יום יום ומקציפים חלב לקפה.
לאחרונה לפעמים אחרי שמוזגים את החלב לכוס הקפה, לאט לאט מתחילים להיווצר גושים קטנים שהולכים וגדלים ככל שמחכים... מזכיר קצת מה שקורה לקפה כששוכחים תרמוס עם קפה באוטו יום שלם (זה קורה... :))
בדקנו - החלב לא מקולקל והתאריך בסדר. זה קרה כבר כמה פעמים. 
מישהו יודע למה זה קורה?
תודה!
שינית משהו?
16/07/2015 | 09:18
5
41
אני לא יודע מה הסיבה, אבל כמו כל יירוט תקלות אחר יעזור אם תבודדי את הסיבה. תבדקי אם השתנה משהו בסוג החלב. אם לא עברת לחלב אחר אולי היצרן שינה משהו.
 
כמו כן כדאי לבדוק את טמפרטורת המקרר ואת טמפרטורת ההקצפה (אם את משתמשת במדחום להקצפה, אולי הוא לא תקין). המקרר צריך לקרר לכ-2 מעלות ואת החלב צריך להקציף לטמפרטורה של 65 עד 68 מעלות.
 
 
חלב
16/07/2015 | 11:24
4
46
יש רק סיבה אחת לבעיה, החלב, הוא מקולקל....
לא טמפרטורת ההקצפה ולא בטיח.
באם לא אמרו עד היום אז אני אקח זאת על עצמי-הקיץ כאן!
מקור האספקה לא דואג לטמפרטורות שינוע ואחסון וגם באם המקרר שלך תקין החלב במצב רע.
התופעה עונתית ומקומית. 
לא נתקלתי בהבדלים באיכות החלב בין עונות השנה
16/07/2015 | 15:38
3
34
אולי זה היה רלוונטי בימים שבהם החלבן השאיר בקבוק חלב מול הדלת, אבל כיום החלב שמור בקירור לאורך כל התהליך ולכן לא אמורים להיות הבדלים (ובפועל זה המצב מנסיוני).
חלב
16/07/2015 | 18:16
2
38
אמור להיות, זה משפט מנצח! 
אנו חיים במזרח התיכון?
בקרת טמפרטורה עולה כסף, והמובילים ובעליהם לא שמים עלינו קצוץ.
תבדוק ותמצא שמוצרי החלב מבלים מחוץ לקרור זמן רב מדי.
ואולי יש גורם אחר הגורם לקיטור במכונה להפוך חומצי? נשמע לא סביר.
 
מסכימה לגבי הרשתות וזה שמוצרים עומדים בחום יותר מדי
19/07/2015 | 10:41
1
38
אין לי ספק שזה קורה... מוצרים שבקירור עומדים מחוץ למחסנים ומחכים שיפרקו אותם...
מצד שני, זה קרה לנו עם חלב של טרה, של תנובה, שנקנה במגה, ב-ילו... והמקרר שלנו חדש.
ויש לנו את המכונה כבר 6 או 7 שנים - זה הקיץ הראשון שזה קורה.
וגם - כשאני טועמת את החלב לפני ההקצפה הוא בסדר גמור. וזה לא קורה לי בשום מקום אחר!
 
אם מישהו יודע אם זה יכול להיות משהו בתהליך ההקצפה אשמח להחכים :)
 
תודה!
אם זה לא החלב
19/07/2015 | 13:38
41
צריך לבדוק מים ממקור אחר ,או מנת קפה שונה .
 
|*|פורומים חדשים בתפוז|*|
16/07/2015 | 11:12
4
|פרח|מחפשים עבודה? מתלבטים מה לכתוב בקורות החיים?
בפורום דרושים עובדים תוכלו לקבל הכוונה מלאה בדרך לעבודה המושלמת עבורכם!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|מטוס|חולמים על חופשה חלומית באיטליה? מתכננים מסלול הטיול ברומא ויש לכם בתלבטיות?
בפורום טיולים לאיטליה תמצאו את כל המידע הנדרש!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|כסף|יש לכם שאלות בתחום הבנקאות? נתקלים בקשיים מול המערכת הבנקאית?
בפורום תביעות בנקים תוכלו לשאול ולהתייעץ!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|נורה|מעצבים מחדש את הבית ומתלבטים לגבי תאורה? מעוניינים לדעת מהו סוג התאורה החסכוני ביותר עבורכם?
בפורום ייעוץ תאורה תמצאו את כל המידע הנחוץ!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|אופניים|חולמת על אופניים חשמליים? שללו לך את רשיון הנהיגה ואתה מחפש דרך נוחה להתנייד?
בפורום אופניים חשמליים תוכלו למצוא את כל המידע הנדרש!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|מחשב|עומדים לפתוח עסק חדש? יש לכם שאלות לגבי הגדלת רווחים?
בפורום עסקים תוכלו לשאול ולהתייעץ!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|@|מתלבטים לגבי מכשיר שמיעה? מעוניינים לדעת מהו המכשיר שמתאים ביותר עבורכם?
בפורום מכשירי שמיעה תוכלו למצוא את כל המידע הנדרש!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
בעיה בתחזוק מכונה....
09/07/2015 | 10:56
8
84

אהלן כולם :]

אז אחרי הפסקה לא קצרה בכלל אליה יצאה המכונה שלי (גאג'יה קלאסיק, כפרה עליה), בגלל נסיבות כאלו ואחרות, החלטתי להחזיר אותה לשירות.
היא היתה באחסון משהו כמו חצי שנה, לאחר שניקיתי אותה בצורה בסיסית וכמובן ייבשתי היטב.

כעת, כשהוצאתי אותה  רציתי לנקות אותה בצורה יסודית.
אז פירקתי את המסננת שבראש (אותה מחזיק בורג קטן אחד), ואז התחלתי לפרק את הראש כולו (מה שמוחזק בשני ברגי אלן). נעזוב את זה ששחקתי מפתח בנסיון להוציא את הברגים, והצלחתי לבסוף לחלץ אותם והם עכשיו רוחצים ב WD-40.
הבעיה היא שאינני מצליח לחלץ את הראש עצמו. אני לא רוצה להשתמש בכוח עם מברג מחשש לפגוע בחלקים, ואינני רוצה להעביר במכונה מסיר אבנית מבלי להסיר את הראש כי אני פוחד שגושי אבנית ולכלוך יחסמו את מעבר המים.

ודבר נוסף וקצת קשור -
האם מומלץ לפרק את המטחנה שלי (אסקסו מיני) על מנת לנקות אותה, או האם להשאיר זאת למקצוען? (כסף קצת לחוץ כרגע, ואני מאוד טוב בלפרק ולהרכיב דברים...)
או שמא לא צריך בכלל להכנס לרזולוציות ניקיון כאלו במכונה  ביתית?

תודה!
 
לפני הפירוק של הראש
11/07/2015 | 11:24
3
57
תעשה ניקוי אבנית פנימי עם חומר תואם למכונה שלך. חומצת לימון או חומצה מומלצת לפי הדף הוראות.
 
נסה תהליך כזה.
טחן גרגרי אורז. לא שניסיתי אבל כתוב איפה שהוא שזה מנקה את המגרסה והסכינים.
גם פרוק וניקוי (ואפילו השחזה של מקצוען) לא תזיק. לרשום מספר הסיבובים כשאתה פותח.
הערה קטנה ,לא כל אורז
11/07/2015 | 21:00
49
אורז שמוגדר "מוכן בין רגע " אם יש מוצר כזה בישראל.
כנראה אורז שכבר רוכך .
 
לא הייתי ממליץ להכניס אורז למטחנה
12/07/2015 | 09:51
27
אני קראתי שקוואקר טוב לניקוי מטחנה
13/07/2015 | 09:35
28
|הדגש|בשום פנים ואופן לא!!|סדגש| לנקות מטחנה עם אורז!!!
15/07/2015 | 09:18
3
65
ראשית, אין שום צורך אמיתי לנקות מטחנה, זו אגדה ועיסוק מיותר, יתרה מזאת לאסקסו יש גיר שגלגל השיניים שבו עשוי טפלון  ואם תכניס אורז, בגלל היעדר תנופה, המטחנה תתקע וגלגל השינים יהרס!
אל תנקה את המטחנה הזו בשום אופן!!!  החלטת להיות בכל זאת אסיר של אגדות מטופשות של הום בריסטה? קלה חומוס  כמו שאתה קולה קפה, וטחן חומוס קלוי, החומוס  היבש יספח אליו שמנים של קפה וילכוד שארי קפה מגובש... שוב פעולה מיותרת, אבל אם אתה חפץ בלעשות נזקים שיפרנסו אותי בעתיד... יאללה, לך על זה
 
לגבי הפלאנצ', מברג ארוך, הפעל מנוף בין טבעת האחיזה של ידית החליטה , לבין הפלאנץ' וחלץ אותו. אין סיבה שיגרם נזק, ואם יגרם... יש לך שתי ידיים שמאליות  
אני הדגשתי
15/07/2015 | 09:21
1
46
לא מדובר באורז מצוי ,מדובר באורז בין רגע.
מוצר שאני לא מכיר בארץ ,כנראה אורז שעבר תהליך ראשוני של ריכוך .
גם האורז בן רגע...
15/07/2015 | 09:23
57
הוא עדיין קשנה מאוד, קשה בטירוף מידי עבור אסקסו אי מיני ויגרום למטחנה הזו נזק יקר!
אפשר עם פתיתים בצורה של אורז?
03/08/2015 | 11:00
1
אשמח להמלצה
08/07/2015 | 07:13
2
115
על חנות לקניית קפה טרי ואיכותי בתל אביב ובמרכז תל אביב
תודה לכם
ליד רחוב לוינסקי
11/07/2015 | 11:28
1
135
החלוצים 21 ת'א
שאל שם בחור בשם הס אם יוכל לעזור.
ממליץ בחום! בחור אמין, מצחיק ומבין עניין גדול בתחום
15/07/2015 | 23:32
29
האם גוף חימום במכונות הקפה מוסתר או גלוי ובא במגע עם המים?
04/07/2015 | 10:23
8
61
לי יש פרנסיס פרנסיס... אני שואל כי יש בעיה להרתיח מי בריטה כשהם באים במגע עם גוף חימום.
תלוי במכונה. בשלך לדעתי גוף החימום במים. מה הבעיה עם הבריטה?
04/07/2015 | 22:21
2
50
בבריטה יש את אותו השרף כמו שיש בכל פילטר תעשייתי רגיל בכל בית קפה בכל העולם. אם הייתה עם זה בעיה כלשהי, מישהו כבר היה צועק געוואלד...
לא בדיוק...
05/07/2015 | 07:49
1
51
למיטב ידיעתי  וחפירותי בשירשורים שעסקו בנושא... 
בפילטר של בריטה יש שילוב שני סוגי חומרים, האחד כמו במסנן הרזין, והשני פחם. 
הפחם - אינו מומלץ לחימום בישירות עם גוף החימום, (אם כי הבנתי שיש מקומות בארץ שכל המים המגיעים בצינורות עוברים דרך מסנן של פחם...). יש לחברת בריטה גם גופי סינון המיועדים למערכות של קפה. איזה חומר יש בהם, אני לא יודע . 
 
 
 
 
אתה צודק לגבי הפחם, אבל פחם פעיל סופח דברים מהמים, ולא אמור
05/07/2015 | 17:47
39
להסתפח אליהם. אם יש אי אילו חלקיקים שנושרים מהפילטר - וואלה זה אני באמת לא מכיר. נראה לי בטל בשישים, אך כאמור - אני לא חקרתי את זה לעומק.
גוף החמום בפרנסיס...
05/07/2015 | 09:40
3
59
... הוא גוף חימום טבול.
אל חשש , הוא מצופה ניקל.
לפי מה שקראתי קיימת בעיה כאשר המים של הבריטה באים במגע עם
06/07/2015 | 12:09
45
הניקל של גוף החימום כי הניקל חודר למים. קישור למאמר: 
 
שימו לב שעל הבריטה רשום שאין אחריות על מים שחוממו מעל 30 מעלות...
 
ניקל רק בעיקרון זה חומר רעיל
06/07/2015 | 13:31
1
45
אבל בציפוי של גופי חימום ביתיים זה לא רק ניקל אלא סגסוגת שמכילה גם כרום ופלדה משהו מעיין נירוסטה. שזה כבר לא מסיס במים גם לא בחמים "והניקל לא זז" מהמקום.
בדומה לפליז שזה נחושת מותכת עם עופרת שהמסג הוא חומר אינרטי ולא מזיק.
פליז זה נחושת+אבץ (אין עופרת)
19/07/2015 | 10:02
9
כבר מזמן לא ביקר כאן, אז אני אפרט ...
03/08/2015 | 10:45
4
היה כאן פעם לפני שנים רבות בחור שענה לשם אדיקט. הוא ייעץ למשתמים בקנקני בריטה לטפל בפילטר עם מי מלח, ועל כן השיטה נקראה על שמו, שיטת אדיקט.
המים מהבריטה אכן תוקפים את ציפוי הניקל של גוף החימום בגלל שפילטר הבריטה משחרר למים יונים בעלי מטען שלילי.
לא זוכר בדיוק את התהליך הכימי שקורה בין המסנן למלח, אבל זה מנטרל את החומציות של המים, ולכן גוף החימום לא נאכל.
הטיפול הוא: סינון כוס גדולה של מים עם 2 כפות מלח מומסות דרך הפילטר, ואז כדי לשטוף את עודפי המלח מעבירים כמה מחזורים של מי ברז דרך הפילטר.
הטיפול במלח גם גורם לריענון השרף בפילטר, ולכן בכל פעם שאני רואה שתחתית הקומקום מתחילה לצבור אבנית, אני מרענן את הפילטר בשיטה זו.
|*|פורומים חדשים בתפוז|*|
30/06/2015 | 18:42
5
|לק| מתכננות מסיבת רווקות לחברה הכי טובה ויש לכן שאלות? מחפשות רעיונות מגניבים לערב נשים מהסרטים?
|קדימה|היכנסו עכשיו לפורום מסיבת רווקות ערבי נשים ותקבלו את כל המידע הדרוש:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|לב| הזוגיות שלכם נקלעה למשבר? את מרגישה שהקשר תקוע אך לא רוצה לוותר?
|קדימה|פורום טיפול זוגי הוא בדיוק המקום בשבילכם! היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|מייל| מעוניינים להגדיל את המכירות ולא יודעים בדיוק איך? רוצים ללמוד על שיטות שיווק מומלצות?
|קדימה|היכנסו עכשיו לפורום מכירות ותלמדו מהי הדרך הנכונה ביותר!
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|בית| מתעניינים בתחום התכנון והבנייה? חובבי אומנות וטכנולוגיה?
|קדימה|פורום אדריכלות הוא בדיוק המקום בשבילכם! היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|שמש| חולמים על יום כיף חלומי ומתלבטים בין מגוון הטיפולים המוצעים בספא? סובלים מכאבי גב ורוצים לשמוע על טיפול באבנים חמות?
|קדימה|פורום ספא הוא המקום האידיאלי בשבילכם! היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|כלב| הכלב מתנהג בצורה מוזרה? החתול לא מפסיק לילל?
|קדימה|היכנסו לפורום רפואת חיות מחמד והתייעצו עם וטרינר מוסמך:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|סביון| חולמים על חופשה מיוחדת ולא שגרתית בארצנו היפה?
|קדימה|היכנסו עכשיו לפורום קארוונים קמפינג ותתכננו את הטיול המושלם!
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
פולי קפה-האם רצוי לשמור אחרי קלייתם במקרר יין?
30/06/2015 | 11:17
7
51
היי לחברים,
 
האם מומלץ לשמור פולי קפה-יום/יומיים/שלושה לאחר קלייתם בתוך שקית סגורה ובמקרר יין ?(18 מעלות) 
אני מתלבט מכיוון שבחודשיים הקרובים (לפחות) הטמפרטורה בדירה עשוייה להגיע ל 28-30 מעלות (בעיקר כשלא בבית ואין מזגן)
ולכן מתלבט האם להשאיר בחלק התחתון של הארון או להעביר למקרר יין,
 
תודה.
מישהו?
18/07/2015 | 18:23
6
7
שמירת קפה
21/07/2015 | 17:53
5
34
קפה נפגע מחמצן, אור, חום ולחות. 
לכן מניעתם ממנו עוזרת. 
קפה יש לצרוך בזריזות לפני שהוא נפגע מכל אלה, ומבעיות גיל. 
יש לשמור את הקפה במקום מוצל ויבש, ולמנוע ממנו חמצן, והכל לזמן קצר. 
הבעיה עם שמירת קפה במקפיא היא שכאשר מוציאים אותו מהמקפיא וחושפים אותו לחום ולחות החדר, אז בשל התנאים בהם הוא שהה קודם (במקפיא) נוצר עיבוי נוזלים, שזה ביטוי יפה ל: "הקפה נפגע אנושות מלחות". 
לכן כדאי להכניסו אחרי הקליה לשקית קפה מרובת שכבות, לגלגל אותה כמה שאפשר ולהניח בארון מוצל, והכל לזמן קצר. ככל שהקפה טרי יותר כך הטעם והפוליפנולים שלו ישמרו יותר. 
התשובה לנושא מקרר יין תלויה במאפייני הקרור. אינני מבין במקרר יין, ולכן לא אוכל לענות. 
יחד עם זאת, אם שמרת קפה במקפיא או מקרר יין, כדאי להוציאו משם זמן רב לפני פתיחת השקית (שלא תיווצר תופעת עיבוי הנוזלים, ורק אחרי שהוא מגיע לטמפרטורת החדר, לפתוח את השקית ולהשתמש. 
מקווה שעזרתי...
אילן שנהב - חותם הקפה
מקרר יין=18 עד 20 מעלות לא חושב שכדאי לחכות...
21/07/2015 | 21:50
4
23
תודה על תגובתך המפורטת!
 
דווקא ההיגיון שלי אומר שלא מומלץ לחכות עד שפולי הקפה יגיעו לטמפ' החדר וניתן (לדעתי לפחות) להשתמש מייד (כי מייד הוא עובר טחינה)
לא ככה?
לא. צטער. כוחות הטבע חזקים ומהירים אפילו ממך.
22/07/2015 | 17:46
1
10
אז אם ככה אז אולי עדיף בלי מקרר יין בכלל ואז...
22/07/2015 | 18:04
16
ואז גם ככה פולי הקפה כבר בטמפרטורת החדר,
לא ככה?
 
עדיין כדאי לחכות: גם אם המעבר הוא מ-18 ל-30 מעלות,
22/07/2015 | 20:48
1
26
הלחות תצטבר מייד על הפולים, וזה כפי שאילן כתב, לא מומלץ.
יכול להמליץ על כלי טוב לשמירת הפולים: לא ואקום, אלא צמצום אוויר חופשי במיכל לפי נפח הפולים שבו. אופציה נוספת ויותר אסתטית, פלוס ייתרון נוסף - מאפשר פליטת הגזים שלאחר קלייה.
בקיצור, הלחות הכבדה הורסת כל חלקה טובה... תודה!
22/07/2015 | 20:58
9
מכירה של מכונת קפה Melitta Caffeo Solo&Milk
27/06/2015 | 20:52
1
94
חברים שלום,
לצערי, עקב נסיעה לתקופה ממושכת, אני נאלץ למכור את מכונת הקפה שלי - Melitta Caffeo Solo&Milk. באיזה מקום כדאי לפרסם כדי להגיע לאנשים מבינים? נראה לי שיד2 לא מקום הכי מתאים לקהל של אוהבי קפה איכותי...
תודה!
HTCAFE ולמה לא גם ביד2?
02/07/2015 | 14:34
61
זה בחינם עם מחזור ענק של קוראים ומחפשים של הכל.
קניתי ביד2 שתי מכונות קפה וגם קולה קפה.
החלפת גוף חימום בקוויקמיל ווטראנו
26/06/2015 | 15:56
26
101
שלום חברים.
אחרי הרבה שנים של שימוש הגיע הזמן להחליף גוף חימום במכונה שלי: הישן התחיל לקצר.
את העבודה אני כרגיל מוכן לעשות לבד (אם כי לפתוח לוקאיט זה אף פעם לא תענוג גדול), השאלה היא איפה אני יכול לקנות גוף חימום מקורי ואטם חדשים? בדקתי באתר של אברהמי, ולא מצאתי שם משהוא דומה לזה שלי. באתרים האמריקאיים הכל 110 וולט ולא מתאים. הייתי פונה ליבואן שממנו רכשתי את המכונה, אבל הוא העתיק את עצמו לקנדה... בקיצור, כל עזרה ועצה תתקבלנה בברכה.
תודה מראש למשיבים.
גוף חימום של ווטראנו
אני נוטה להאמין
27/06/2015 | 13:29
3
71
שאם יש לך את הספציפיקציות של גוף החימום, ניתן לרכוש גוף חימום תואם.
לא מאמין שהגוף חימום ספציפי פר מכונה...
ומה פתאום כל הטיולים האלה ? מקנא
27/06/2015 | 13:30
1
42
צלילה זה התחביב השני שלי, וצילום זה השלישי
02/07/2015 | 19:05
14
ייתכן, אבל אם יש עדיין יבואן או...
27/06/2015 | 16:35
51
נותן שירות רשמי בארץ, הייתי מעדיף את המקורי - בעיקר בגלל אטימה והברגה. כך שאם מישהו יודע למי לפנות, אשמח לקבל הפניה.
קח את גוף החימום הישן שלך ל....
30/06/2015 | 08:58
16
60
....שפי אנרגיה בשדרות הר ציון בדרום ת"א, שיכין לך על בסיס  הישן  גוף חימום חדש, התוצאה אינה נופלת מן המקור.
בינתיים לא מצליח לפרק את הישן: מפחד לשבור את הדוד.
02/07/2015 | 01:07
14
38
הביאו לי בוקסה מתאימה של "1-1/2, אבל זה מרגיש שאם אני לוחץ עוד קצת - כל תחתית הדוד תתעקם לי. אני מחפש עכשיו אקדח חום - לנסות להמיס את הלוקטייט - ואולי גם מברגת אימפקט.
אדווח על התוצאה בהמשך.
מי סגר את זה עם לוקטייט?!
02/07/2015 | 08:52
13
50
יכול להיות שלא יהיה מנוס מלנתק את הדוד ממקומו... אקדח חום הוא קצת חלש למטרה, עדיף ברנר. מה שתופס את גוף החימום זו כנראה אבנית יחד עם  אטם EPDM שהפך דביק עם השנים...    למה שלא תקפוץ אלי ונעשה זאת יחד?
דיווח התקדמות
02/07/2015 | 18:50
12
60
קודם כל, אמיר, תודה רבה על העצות ועל הצעת העזרה - לקפוץ אליך ולאילן אכן היה הצעד הבא שלי במידה ולא הייתי מצליח
אבל הצלחתי, ולראיה התמונה. אקדח החום עבד: לפי האתר של לוקטייט, הוא מתרכך ב-150 מעלות, והאקדח מגיע ל-540 - הפעלתי אותו בחצי עוצמה. אבנית דווקא לא היתה כמעט בכלל - מרכך השרף אכן עובד. והאטם הוא מטפלון, ומצבו טוב (אני אחליף כמובן גם אותו). אבל החברה הזאת - קוויקמיל - סוגרים הכל עם לוקטייט, ולמדתי זאת בדרך הקשה, כשבאחד הטיפולים הקודמים שברתי מתאם 1/4 ל-3/8. אז כזכור לי גם באתי אליך אמיר לחפש כזה, ושלחת אותי לחבר'ה בסלמה, שאכן היה להם. אבל אז זה עלה לי 30 שקל, ואם הייתי שובר את הדוד עכשיו... לא רוצה אפילו לחשוב על זה. בקיצור 30 ש"ח על הלימוד - היה שווה
ועכשיו לשאלת השלב הבא. מצאתי גוף חימום כזה באנגליה ב-200 ש"ח כולל משלוח, כך שאו שאזמין מהם, או שאקפוץ לאברהמי, או שאשתמש בעצתך בהר ציון - מה שייצא יותר מהיר. השאלה היא איך לסגור את זה: שוב עם לוקטייט (איזה מספר ואיפה לקנות), עם סילר אחר, עם סרט טפלון?
אגב, המכונה היא בת שמונה בערך, והיא דלוקה אצלי כ-11 שעות ביום. מה גרם לגוף החימום להתפצח כך? זה אורך חיים סביר? אם כן, אקנה ישר שניים - שיהיה גם לפעם הבאה.
שוב, תודה מראש על העזרה, ואדווח גם בהמשך.
גוף חימום מפוצץ
8 שנים?!
05/07/2015 | 09:47
11
41
אחלה גוף חימום אם הוא החזיק כל כך הרבה זמן... עשה בערך כפול ממה שהוא אמור....
 
כשאתה סוגר, א5תה מחליף את אטם הטפלון ובשום פנים ואופן אתה לא שם לוקטייט!!!
מומלץ לשים גריז מיוחד עם אבקת נחושת או משחת שימון למכשירי מזון עמידה ב200 מעלות. זה יקל על הפתיחה בפעם הבאה.
אחלה, מזמין 2 - שיהיה לפעם הבאה. יש לי משחה לבנה שאילן פעם..
05/07/2015 | 17:51
2
38
...נתן לי למרוח על שני הפינים שתמיד נשחקים בראש E61 מעל ומתחת למנוף - זאת אותה המשחה?
בהחלט יכולה להתאים.
06/07/2015 | 08:16
1
22
06/07/2015 | 18:58
4
למה לא ללפף מעט סרט טפלון כמו בתבריג של צנרת מים?
06/07/2015 | 13:34
7
16
מה באמת עדיף, המשחה או הסרט? יש לי גם סיליקון נוזלי מאברהמי.
06/07/2015 | 18:57
6
14
או שמא זה טפלון נוזלי?
06/07/2015 | 19:17
5
13
יש כאן בילבול לדעתי בין גריז נחושת לדבק טפלון
14/07/2015 | 13:18
4
16
בכדי לשמור על תבריגים מפני שיתוך וקורוזיה והקלה על פתיחה עתידית אתה צריך "מוליקוט" זו משחה גרמנית מעולה עם נחושת, היבואן טקסמה מרחוב גיסין 90 קרית אריה פ"ת.
באותה חנות יש דבקים אנארוביים כמו לוקטייט, שהם מיועדים בדיוק לפעולה ההפוכה - למניעת פתיחה של תבריגים ולאטימה שלהם עם טפלון, כמו שמשתמשים חברות של צנרות גז- לדעתי אתה לא צריך את זה, אבל אם כן אזי באותה חנות תבקש "ארגו 4205" אני עובד עם כל המוצרים האלה...
מוליקוט זה רעיון מצוין. יש להם את ה-p1900 שלהם? כי לכל השאר
14/07/2015 | 14:44
16
לא טוב לאוכל. אגב, לא אתפלא אם המשחה הלבנה שאמיר מדבר. עליה - זה המוליקוט המדובר.
בינתיים, בתור עדכון ביניים על התקדמות השיפוץ: הזמנתי אחד מהבריטים ואחד לשפץ בשפי אנרגיה. נראה מי יהיה מוכן קודם. השני ישאר לי לשיפוץ הבא.
ארגו 4205 בטוח לא מתאים כאן: בדף המוצר שלהם כתוב מפורשות:
14/07/2015 | 17:26
2
18
The use of ergo® 4205 is not recommended for threads, cut in copper or copper
alloys, which have contact with hot water
קשה אתה.....
15/07/2015 | 09:22
1
24
אם תשים לוקטייט או כל חומר אטימה  אחד בתבריג דוף החימום, אני אבוא לך בחלום ואעשה לך אבו להלה!! מה לא מובן?!  לא אוטמים הברגה של גוף חימום בצורה כזו! שים גריז נחושת או משחת רוטלאב על בסיס סיליקוני, החלף אטם בחדש או שים אטם וייטון בקוטר מתאים, וחסל סדר!
 
בלי פאניקה - זה לא טוב ללחץ הדם, וגם כך אנחנו שותים יותר
15/07/2015 | 19:48
22
מדי קפה
לגבי הלוקטייט הבנתי כבר בפעם הראשונה - כשמסבירים לי לאט, אני מבין מהר
לא התכוונתי לשים את הארגו - סתם הערתי למען הפרוטוקול והידע הכללי של קוראי שרשור זה.
אגב, קיבלתי את גוף החימום מהאנגלים, ונחשו מה - שלחו לי אחד לא נכון. כך שלשפי אנרגיה יש כרגע סיכוי טוב לנצח בתחרות
 
רק עכשיו ראיתי את ההודעה. ניחשתי שיש כזה מקום. תודה!!!!!!!
02/07/2015 | 14:39
23
אין לי מושג איפה, אבל יש יצרן גופי חימום בארץ
02/07/2015 | 14:37
1
36
מכופפים את גוף החימום לפי הדוגמה.
יתכן שאם תמצא את המפעל ישברו את השרוף וידביקו גוף חימום חדש לפלאנז' הקיים..
לפי דובי זה אצל שפי אנרגיה בהר ציון ת"א...
02/07/2015 | 14:41
20
אין מזל: קיבלתי משפי את הגוף המתוקן - וגם הוא לא
20/07/2015 | 19:26
19
...תקין: הגעתי הביתה, סגרתי, חיברתי - לא מחמם. ניתקתי, מדדתי התנגדות - אינסוף, יעני נתק.
שוב פתחתי (טוב שאמיר שיכנע אותי לא להשתמש בלוקטייט), ואחזיר להם מחר. חבל שלא מדדתי התנגדות לפני שסגרתי: לא תיארתי לעצמי שיהיה לא תקין ישר מהיצרן...
אגב, זה ששפי עשו נראה קצת אחרת.
בקיצור, הסיפור נמשך, ובינתיים שותה את הקפה בחוץ.
גוף החימום של שפי אנרגיה
סוף טוב - הכל טוב
23/07/2015 | 21:52
1
17
ובכן, בסבב השני שפי ניצחו: גוף החימום המתוקן (שנית) שלהם הגיע היום, בעוד שהוולשים שלחו לי אומנם את שלהם, אך הוא טרם הגיע. נו שוין - יישאר לי להחלפה הבאה.
העיקר שסוף-סוף - אחרי חודש של שדות זרים - אני חזרתי לשתות קפה בבית.
 
אספרסו ראשון אחרי חודש של תיקון
סוף טוב הכל טוב - פרק 2: היום הגיעה ההחלפה מהבריטים, והפעם
31/07/2015 | 12:59
5
זה הדבר הנכון - יהיה לפעם הבאה שאצטרך.
GAGGIA BABY DOSE - פריקת לחץ
23/06/2015 | 06:34
1
60
אספרסו עושה טוב
לאחרונה כאשר לוחץת על הכפתור לחימום קיטור להקצפה - יוצא אדים רבים מראש החליטה (כמות חריגה...) מה שגורם ללחץ מאד חלש כאשר מתחיל להקציף..
פתחתי - לא נראה שיש צינור שפרץ ... מה הבעיה? 
אבנית....
30/06/2015 | 08:59
45
תעשה טיפול אבנית אחד טוב כמו שצריך, בריכוז  נכון של חומצה על מכונה קרה עד פושרת .
למבינים במכשירי מקניטה
17/06/2015 | 19:56
6
150
רכשתי מקניטה חשמלית של  GAT. המכשיר מנירוסטה ( כך רציתי מבלי להכנס לדיון אלומניום ...).
מסתבר שהמסנן עשוי מאלומניום. כל השאר נירוסטה, כוסית הקפה, החוצץ ....
כששאלתי את החנות שקניתי קדמה דרך האינטרנט ענו לי שזה מגיע כך.
שאלתי - האם למישהו יש את המכשיר הזה או ידוע לו /לה אם זה באמת כך?  לי לא נראה הגיוני שמכשיר שכולו נירוסטה יהיה בו חלק מאלומניום.
 
זו הכלה וזה נכון
20/06/2015 | 10:52
4
86
נראה קצת מאוחר לשאול את השאלות.
לדעתי באותה מידה יכולת לרכוש גם גוף אלומיניום .
ההבדל היחד הוא שנירוסטה שומרת על הברק 
ראשית תודה על התגובה
20/06/2015 | 20:12
70
שנית - זה לא מאוחר מאחר ואפשר להחליף  ( את המבסנן)
שלישית - שמתי לב לכך לאחר מספר ימים מהרכישה - לא צריך להענש על כך.
רביעית- אם הייתי רוצה אלומניום הייתי מזמין אלומניום - רציתי נירוסטה.
לעיקר -  אתה יודע בוודאות שזה כך? כי לי זה נראה מוזר להציע מוצר נירוסטה, שכל חלקיו מנירוסטה למעט המסנן.
ההבדל הוא במעבר חום
02/07/2015 | 15:38
2
29
גוף המקינטה שעשויה יציקת אלומיניום יותר עבה מהפח הדק של הנירוסטה. ואז החלק העליון של המקניטה  מאלומיניום מתחמם יותר והקפה שפורץ לקומקום העליון חם יותר. זו התאוריה שלי כי אין לי מנירוסטה להשוות.
הדקויות האילו קובעים טעמי קפה שונים.
ובלי קשר, נירוסטה עשויה מסגסוגת המכילה ניקל שהוא רעיל. בסגסוגת הוא לא רעיל.
נירוסטה ואלומיניום הם מוליכי חום גרועים
02/07/2015 | 22:48
1
28
זה רק ענין של יופי ,לא משפיע על טעם הקפה
 
נניח שנירוסטה זה כמו פלדה
06/07/2015 | 13:39
26
כאן https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%95%D7%9C%D... בטבלה האלומיניום מוליך חום בערך פי 3 מברזל.
בנוסף עובי החומר גם משפיע על המוליכות לטובה. הכוונה להוליך החום בזמן שהמקינטה על הגז ושהחלק העליון של המקינטה יתחמם גם לשיפור הארומה ולטמפרטורה סופית של האספרסו.
שוב, לא בדקתי עם מקינטת נירוסטה מעולם.
לא מכיר את המקינטה הזאת. גם לי זה נשמע מוזר. בכל מקרה אל תכנ
22/06/2015 | 15:03
74
ים חלקים מאלומיניום למדיח.
רנצ'יליו סילביה מול אוסקר
16/06/2015 | 22:37
7
93
הי 
עמדתי לרכוש את הסילביה ונתקלתי בכתבה הבאה שמשווה בינה לבין האוסקר: 
הסילביה נחלה תבוסה קשה מבחינת האספרסו ואני התאכזבתי... האם באמת יש כאלו הבדלים בין המכונות? למשהו יש ניסיון נוסף עם שתיהן ויכול לחוות את דעתו בנושא?
אשמח לדעתכם על המבחן.
תודה
לפני 3 שנים כמעט רכשתי סילביה
17/06/2015 | 07:50
3
80
למי שצורך קפה הפוך המכונה לא מתאימה בכלל כי צריך לחכות שהמיכל ירתח כדי לאפשר קיטור,ולאחר מכן הוא חם מידי כדי להכין שוב אספרסו,האוסקר היא מכונה מקצועית לעומת הסילביה שהגימור שלה יחסית פשוט,היא נמצאת בהמון קיוסקים כי היא מאפשרת עבודה רציפה,אין מה להשוות בין שתי המכונות
רנצ'יליו סילביה מול אוסקר
17/06/2015 | 08:10
2
79
אני צורך רק הפוך אבל הבנתי שניתן לזרז את קירור המכונה אחרי הקצפה ע"י שחרור מים חמים ואז יוזרמו מים קריר מתוך המיכל אל הדוד.
מה לגבי האפשרות להכין קודם אספרסו (לכוס חמה) ואח"כ להקציף חלב. זה לא מקצר זמן ההכנה?  
אגב, לבעלי הרנצ'יליו, כמה זמן לוקח להכין הפוך?
כאחד שצורך הפוך ומוכן להשקיע סכום דומה לזה של סילביה (אבל לא זהה לאוסקר) אילו עוד מכונות אופציונאליות ומומלצות?
תודה 
ההשוואה בין הסילביה לאוסקר היא מאוד בעייתית...
17/06/2015 | 08:52
1
102
הרנצ'יליו סילביה היא מכונת הסינגל בוייל הטובה ביותר שיש בשוק יש לה יתרונות ויש לה חסרונות, החיסרון הבולט  הוא באמת זמן ההמתנה לקיטור והיציבות הטרמית הבעייתית.   לא מומלץ קודם להכין קפה ואחר כך להקציף, זמן קירור המכונה מקיטור לקפה הוא קצר עד כדי עשירית, לאומת ההמתנה להווצרות קיטור בדוד. סיבה נוספת היא סיבה טכנית, מפלס המים בדוד עשוי להיות כזה שישאיר את גוף החימום חשוף, ולא טבול במים
 
האוסקר היא מכונת מחליף חום עם ראש טרמוסיפוני, היא גדולה בהרבה ואיכויות הגימור פחות טובוטת מהרנצ'יליו. האוסקר אמנם אמינה ביחס למכונות דומות בעלות מחליף חום, אך חייבים לזכור שלמרות  היתרונות העצומים של המכונה הזו ולמרות שזו המכונה עם התמורה לכסף, הכי גבוהה שיש בשוק, היא מכונה מרובת מערכות, יש בה אלקטרוניקה, יש בה פי 5 יותר צנרת, דוד ענק ואינה חסכונית באנרגיה, וגם לה, יש את הבעיות שלה ואת התקלות שאופייניות לה.
 
איכות הקפה בשתיהן גבוהה מאוד והיתרון של האוסקר תחת יד מיומנת בסילביה הוא קטן מאוד....
הסילביה אמינה יותר בזכות הפשטות והיעדר כל תחכום טכני, אין כמעט צנרת, אין אלקטרוניקה וסיכוי מאוד נמוך לתקלות, הסבילות לאמנית יחסית גבוהה. האוסקר פחות אמינה ויתכנו בה נזילות, הפרסוסטט נוטה להתקלקל אחת לתקופה (שנים, לא ימים, לא לדאוג) יתכנו תקלות אלקטרוניקה, ואין לה סבילות לאבנית כמעט כלל אבל, ראש טרמו סיפוני, דוד גדול, היכולת להקציף ולחלוט מנת קפה בעת ובעונה אחת ועלות התיקונים כשצריך, שאינה יקרה ואין תקלות טורדניות, כל עוד מקפידים על מים מטופלים .
 
אם אתה שוטה יותר קפוצינו, יש לך סבלנות להתחממות הכללית האיטית של האוסקר, לך על האוסקר...   אם אתה רוצה מכונה סופר אמינה וטובה  בעלת הכי פחות הוצאות תחזוקה שיש, אבל לוותר במעט על נוחות ההקצפה בעבור זמן התחממות כללי קצר יותר וזמני המתנה מעט טורדניים להקצפה ואתה שותה גם הרבה אספרסו בעיקר, לך על הסילביה.
תודה דובי. רכשתי לפני מספר ימים את הפרנסיס פרנסיס
17/06/2015 | 09:46
77
שהכינה קפה טוב, הקציפה לא רע והתחממה מהר (למיטב הבנתי בנושא) אבל עשתה בעיות מהיום הראשון (לא תמיד היתה תגובה ללחיצת הכפתור לחליטה) אז החזרתי אותה לחנות.
כרגע אני עומד בפני החלטה האם לקחת או להתעקש על פרנסיס חדשה כי למרות התלונות שלי לא נמצאה בה תקלה טכנית (אחרי בדיקת מעבדה) ולכן אני חושש לקחת אחרת חדשה במקום.   
חשבתי בהזדמנות הזו להשקיע כסף נוסף ולשדרג למכונה טובה יותר מהפרנסיס פרנסיס (מבחינת איכות הקפה וההקצפה) ולכן חשבתי על הסילביה. מצד שני הבנתי שחייבים מטחנה טובה במיוחד ולי יש מטחנה WPM ZD-15 ושאני לא ממש יודע אם היא מתאימה (אני חדש בתחום). כשמדברים על זמני המתנה גבוהים להקצפה על כמה זמן מדובר?  אני שותה רק קפוצ'ינו. מה דעתך? 
תודה
סילביה
18/06/2015 | 18:57
2
68
לי יש סילביה כבר כמה שנים ואני ממליץ עליה מכמה סיבות:
1. האוסקר פשוט מכוערת. היא כולה מפלסטיק ונראת רע לעומת נירוסטה של הסילביה עם קווים נקיים ועיצוב מקצועי
2. קפוצ'ינו: אני מכין קפוצ'נו כל בוקר: קודם מכין אספרסו , מדליק את חימום הקיטור ל 30 שניות ומקציף חלב. אין שום בעיה
3. יציבות תרמית - אם לומדים להשתמש נכון ולבצע גלישת טמפ' - אין שום בעיה.
תודה עזרת לי בשאלה דומה לזו של חיים
21/06/2015 | 19:04
1
52
מענין שאני בדיוק כמותו מעוניין לרכוש סילביה וביאסה אותי ההשוואה, אבל אז חשבתי שהמסקנה שם כל כך קיצונית שבטח לא ניתן לקחת אותה ברצינות, אי אפשר להגיד על הסילביה שהקפה בה זוועה, משהו מוזר בכל ההשוואה הזו,
בנוסף לא מבין כל כך את אלו שרוצים רק קפוצ'ינו, הרי מהות אהבת הקפה זה גם לשתות אספרסו, ובזה בהחלט יש יתרונות כולל במחיר לסילביה כפי שפירטו אחרים כאן - ולגבי קפוצינו גם אני מכין היום לפעמים את האספרסו קודם ולפעמים להיפך זה לדעתי לא משהו מהותי, שני סגנונות טעימים...
 
21/06/2015 | 19:22
7
סלסלת קפה למכונת Breville - 800ES
18/06/2015 | 12:51
3
58
היי חברים..
כפי שאתם יודעים במכונת Breville - 800ES סלסלת הקפה היא בעלת דפנות כפולות, כדי לחזק את הקרמה. אבל בגלל זה אי אפשר לעשות קפה ברמה גבוהה מאוד..רק סביר+. אני יודע מפורמים אמריקאים שאפשרי לעשות שינוי בסלסלה...אבל השאלה שלי היא כזו:
1. איפה בארץ אני יכול לקנות במחיר הגיוני סלסלת קפה שמתאימה לBreville - 800ES?
2. איזה סלסלה אני צריך לחפש?
3. האם יש דרך פשוטה לעשות זאת לבד?
 
תודה על העזרה!
LMGTFY
18/06/2015 | 14:30
2
77
תודה!!!
19/06/2015 | 14:25
13
22/06/2015 | 15:00
2
חם בפורומים של תפוז
הלוואי שתמותי!
הלוואי שתמותי!
מה עושים כשהילד מדבר לא יפה?
הלוואי שתמותי!
הלוואי שתמותי!
מה עושים כשהילד מדבר לא יפה?
המדריך להסרת שיער
המדריך להסרת שיער
מה היא השיטה המועדפת להסרת שיער בחודשי הקיץ?
המדריך להסרת שיער
המדריך להסרת שיער
מה היא השיטה המועדפת להסרת שיער בחודשי הקיץ?
הכלבה בדיכאון
הכלבה בדיכאון
עכשיו בפורום, איך להפחית את העצבות שלה?
הכלבה בדיכאון
הכלבה בדיכאון
עכשיו בפורום, איך להפחית את העצבות שלה?
Flix וידאו
FOODPAGE
כל המתכונים במקום אחד
קומונות
קומונה לרוכבי אופני-הרים.קומונת AM כשמה כן היא - All Mo...
כאן תקבלו מבזקי-חדשות בזמן אמת ודיווחים ראשוניים מסביב לשעו...
עדכונים שוטפים
12:29 | 03.08.15 דובי86
13:40 | 29.07.15 אורחים בפורום
12:01 | 29.07.15 אורחים בפורום
14:11 | 27.07.15 yossimik1
13:48 | 15.07.15 אורחים בפורום
13:56 | 09.07.15 Fine Schmecher
10:13 | 08.07.15 שחום נאה37
13:23 | 04.07.15 אורחים בפורום
23:52 | 27.06.15 אורחים בפורום
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ