לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום קפה!

הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.
נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.
בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.

החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.
כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.

הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.

ליאור ינאי

ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
הודעה חדשה

גאגיה קלאסיק
הודעה זו מכילה תמונות
22/04/15 07:19
53צפיות
שלום
ברשותי סט של גאגיה קלאסיק ולליט , עובד ונראה טוב.
המכונה נקנתה מיד שנייה ואת הלליט קניתי כחדשה . בשימוש מועט מאוד בשנים האחרונות עקב ההתעסקות הכרוכה ואני שוקל  מעבר למכונת קפסולות אוטומטית קומפקטית .
מהו המחיר אותו אני יכול לבקש למכירה ביד 2 ?
כמו כן , האם בטוח להשתמש בדוד האלומניום ? 
 
 
אלטעזאכן
22/04/15 07:33
38צפיות
48 שקלים חדשים.
אולי כפסולת מתכת תקבל יותר.
דוד אלומיניום בגאג'יה בטוח לגמרי לשימוש
22/04/15 10:04
43צפיות
פה מוכרים סטים כאלה ב 1000-1500 ש"ח, תלוי במצבם.
אם המכונה תקינה ונקיה מאבנית והמטחנה עובדת כמו שצריך לא תהיה לך בעיה למכור.
º
תודה לך
22/04/15 13:21
7צפיות
מציע לשקול שנית ולא להשתדרעק
22/04/15 15:11
32צפיות
הייתה לי קלאסיק שנים רבות, ותמיד נהנתי מהקפה שיצא ממנה. אחרי הרבה שנים שדרגתי למכונה אחרת - גם היא חצי-אוטומטית - ואני ממשיך להנות מהקפה בבית.
בעבודה לעומת זאת יש לנו מכונת קפסולות (כי אין מטבחון, והנוחות ניצחה את האיכות ) - כך שיש לי השוואה יום-יומית בין שני סוגי האספרסו. אני חייב לציין שאת מנת הקפאין הקפסולות בהחלט מספקות, אך את הטעם המשובח ואת ההנאה - הרבה פחות!
כאמור, על טעם ועל ריח וכו', אבל תשקול טוב-טוב
בעבודה
22/04/15 18:51
33צפיות
אני שותה 3-4 כוסות אספרסו ליום.מכונה אוטומטית ת אשר טוחנת פולים. ניתן בהחלט לומר שאני אוהב אספרסו.
בבית לעומת זאת המכונה ניצבת מול עיניי כבר שנים ללא שימוש כאילו שקופה. אני מניח שהמסקנה היא שההתעסקות מבאסת והתמכרתי לנוחות שבלחיצת כפתור.?
מכונה אוטומטית "אשר טוחנת פולים" בהחלט יכולה לתת תוצאה טובה,
22/04/15 20:23
31צפיות
...אם כי אחת טובה תעלה הרבה יותר מהסט הנוכחי שלך.
לעומת זאת מכונת קפסולות שתתן תוצאה אפילו סבירה - טרם פגשתי
הרעיון הוא
23/04/15 10:44
22צפיות
בסך הכל, לקנות קפה טחון טרי.
לשפוך לסלסלה עד הסף ולישר. להדק עם מכסה של הצנצנת הקטנה של נס קפה
מודאים שיש מים טריים ועדיף מסוננים המיכל.
מהדקים את הידית לראש.
שמים כוס (שטופה במים רותחים) מתחת לידית ומפעילים.
הקפה נוזל לכוס וזהו.
סוגרים ודופקים העוגה לפח (או למיחזור בחצר). או שמכינים עוד סיבוב.
 
אני למשל גם קולה את הפולים פעם בשבוע וטוחן סמוך לעשיית הקפה.
 
 
º
אחרי פעם פעמיים תקבל יותר מיומנות והכייף יגדל.
23/04/15 10:44
11צפיות
שו מכסה של נסקפה
23/04/15 21:36
19צפיות
לא שמעו כאן על טמפר? מכיר את כל כללי הטקס (נהגתי לגלוש כאן בעבר) אלא שמתישהו נמאס לי מהם. יש לי גם קנקן בריטה עם מסנן ישן מרוכך במלח מסוג שבטח לא מוכרים כבר  .
הפעלתי את המכונה מס פעמים היום.מקווה שנצליח לשקם את יחסינו
לביג: בודאי עם טמפר
24/04/15 10:03
15צפיות
אבל אם אני מאבד אותו במטבח אז http://www.alash.co.il/157444/%D7%A0%D7%A1 של 50 גרם משמש ללחוץ
לצערי לא כולם בבית שותים אספרססו
 
שמחתי לשמוע שאתה חוזר למוטב, "יא פושע קטן "
תעביר לה כמה שטיפות עם נוזל ניקוי
24/04/15 10:05
12צפיות
נוזל ניקוי של מכונות קפה בהקפדה לא לחמם הרבה בזמן הניקוי.
יש לי את אופרה וגם נפוליטנה היפים כמוה.
רק תקפיד על הנוזל הנכון: לגאג'יה יש נוזל ניקוי מיוחד...
24/04/15 14:03
16צפיות
...שמבוסס על חומצה טרטרית (במקום חומצת לימון) - שהיא אמורה להיות בטוחה לדודים מאלומיניום.
תודה
24/04/15 14:21
8צפיות
נשארה לי קופסא של קרם טרטר שקניתי בזמנו מחנות לצורכי אפייה
תודה והנה פתרון לטמפרים סוררים
הודעה זו מכילה תמונות
24/04/15 14:18
16צפיות
רעיון שלי שנולד במקרה. שמתי את הטמפר מוטה על מעמד אלומניום לנר בלוק קניתי באיקיאה
זה נראה נהדר, אבל אם הטמפר שלך עשוי מפלדה ולא מאלומיניום כמו
24/04/15 14:26
17צפיות
...הבסיס, תדאג לשכבה מפרידה של בד או פלסטיק ביניהם - אחרת עם הזמן תיווצר קורוזיה גלוונית במשטח המגע.
ישנו בידוד
24/04/15 20:09
10צפיות
פקק פלסטי של בקבוק והסיבה הינה שהשקע בפמוט עמוק מידיי , סיבה אסטתית , לא חשבתי כלל על אפשרות של קןרוזיה
שאלה לגבי תקלה במכונת קפה
24/04/15 15:22
10צפיות
שלום לחברי הפורום היקרים,
יש ברשותי מכונת נספרסו U ששירתה אותי נאמנות, באתי להכין כוס קפה והקפה יצא ישירות לתא של הקפסולות, מה יכולה להיות הבעייה, והאם לדעתכם אפשר לתקן אותה לבד?
 
תודה רבה :)
בכותרת מימין להודעה חדשה עם סימן קריאה כתום כתוב:
24/04/15 16:11
13צפיות
"ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו."
 
תגיד תודה שהתקלקל ותלך על הדבר האמיתי שהוא, מכונת קפה לאספרססו.
אני מחפש סוג מסויים של ספל
הודעה זו מכילה תמונות
21/04/15 23:08
46צפיות
שלום לכולם, יש לי שאלה קצת מוזרה... אני ממש מחפש סוג מסויים של ספלים. אני רוצה להעניק אותם מתנה ליומולדת לחברה שאוהבת לשתות את הקפה שלה רק בספלים הללו... היה לי סט שלם, ועם השנים הם נשברו אחת אחת ונשארה רק הספל הזו שבתמונה. בסט המקורי היו ספלים עם ציור לא רק של פלפל, אלא גם של ענבים ועוד. כולם היו באותו גודל וצורה ועם הכיתוב SIRAB CHWA בתחתית הספל.
יש למישהו מושג איפה אני מוצא כאלו? ואם למישהו יש...אשמח לקנות ממנוץ
 
מציע שתעבור בחנויות של קפה אפילו כמו אמיגו או טיב טעם...
23/04/15 10:48
13צפיות
וקנה איתה סט חדש או סט כפול חדש. ואת מה שנשאר שהיא תשמור למזכרת.
הסיכוי למצוא סט כמו שאתם מחפשים נמוך מאד.
כמה שאלות בנושא רובוסטה
21/04/15 12:00
52צפיות
בזמן האחרון אני משחק קצת עם קלייה של רובוסטה ושילוב של בין 10% ל-30% בתערובות. התוצאה נחמדה מאוד, ונראה שעוזרת להקטין חמיצות ולהגדיל את כמות הקרמה. הייתי שמח לשמוע דיעות נוספות.
 
- באילו סוגים של פולי רובוסטה אתם משתמשים?
- מה האחוז שלהם בתערובת?
- האם אתם קולים אותם ביחד עם פולי הערביקה, ואם לא, האם רמת הקלייה שונה?
- האם יש לדעתכם קשר כלשהו בין המראה של הפולים לאיכות שלהם?
 
שמח לשמוע. הגיע הזמן :) בסוף עוד תאהב את הקפה באיטליה :)
21/04/15 14:39
52צפיות
15-25%
אין קשר בין המראה לטעם/איכות
כפי שיהודה ציין, אין קשר למראה
22/04/15 00:15
308צפיות
ניסיוני ברובוסטה דל ומועט,
אבל היה לי ניסיון חיובי מאוד עם רובוסטה מונסון (הודו) -
טעם אדמתי עמוק נטול חמיצות לחלוטין.
 
פרופיל הקלייה שונה והקלייה מהירה בהרבה, במיוחד בחוף השנהב (קח את זה בעירבון מוגבל, זכרוני מעורפל) -
הייתי חייב לקלות בנפרד משאר הערביקות.
 
אור ירוק לא עובד
21/04/15 22:45
36צפיות
יש לי מכונת אקספרסו vibiemme single boiler
כשמפעילים אותה נדלק אור אדום למעלה וכהיא מגיעה לטמפרטורה נדלק אור ירוק למטה , האור הירוק לא פועל ולכן אני מניח שאם אין אור אדום אז יש אור ירוק
מה הסיבה , ואם נשרפה מנורה כיצד מחליפים המכונה נראת מאד דומה לזאת למרות שזה כנראה דגם קצת אחר https://nusantaracoffeeandtools.files.wordpress.co...
הגיע הזמן להשתדרג
18/04/15 10:52
80צפיות
כיום טוחן ברוקי, מכין קפה בבריקה ומקציף בטוטוקרמה.
 
רוצה להשתדרג. תקציב עד 4000 ש"ח.
 
סילביה המיתולוגית בתקציב (ראיתי ב 3500 ש"ח). האם זה עדיין הדגם המומלץ כמכונה ראשונה? התלבטויות נוספות?
כל מכונת קפה לאספרסו תשדרג לך
18/04/15 12:25
48צפיות
יש יותר זולים.
להקציף חלב אפשר עם פלאנג'ר. מפמפמים ויוצא יופי של קצף.
º
בטווח המחירים הזה - אין תחרות לסילביה
18/04/15 14:07
29צפיות
כבודה של סילביה במקומה מונח וזאת מכונה טובה בהחלט, אבל...
18/04/15 23:07
67צפיות
...המחיר שלה בארץ טיפה מוגזם, ולדעתי, אם תוסיף 500 (או תתמקח, או תחפש מתצוגה) - תוכל לקנות אוסקר, שזאת אופציה מליגה אחרת.
אני..
19/04/15 20:24
48צפיות
גם רוצה להשתדרג וחשבתי על אוסקר,הבעיה היחידה שלה זה זמן ההפעלה
הבנתי ש10 דקות שזה נראה לי חסרון גדול למכונה ביתית יש לי מכונה של דלונגי פשוטה
ב600 שח ולוקח 3 דקות גג לקבל קפה,אני מתאר לעצמי שלא באותה רמה של אוסקר
אבל ההכרנה יותר פשוטה...
אוסקר מכונה מכוערת ......
19/04/15 20:33
55צפיות
נכון שיש לה יתרון ברור: מחליף חום שאין לסילביה , אבל היא מכוערת ברמות וכולה מפלסטיק לעומת הסילביה שכולה מנרוסטה עם קווים נקיים. אני באופן אישי לא הייתי מכניס הביתה אוסקר גם בחינם.
 
לגבי חימום : גם סילביה צריך לחמם 10 דקות לפחות
על טעם וריח וגו׳
22/04/15 00:18
27צפיות
אני דווקא מחבב את העיצוב הפלסטיקי המגושם הזה, מעין שאריות מתחילת שנות ה-80,
עם עמידות בהתאם. אולי בגלל שגדלתי עם הדברים האלה...
 
 
קצת על סבלנות וחוש אסתטי
19/04/15 23:29
60צפיות
ובכן, לגבי זמן החימום אני יכול להגיד לך דבר אחד: איכות מיצוי האספרסו מושפעת חזק (בין שאר הגורמים) מיציבות טמפרטורת המים במהלך התהליך כולו. בשביל להשיג יציבות שכזאת נהוג לעשות את הראש וכמה שיותר חלקים אחרים במכונה מגושי ברזל גדולים וכבדים - שכן גושי ברזל כבדים - לכשיגיעו לטמפרטורת היעד - לא יישנו במהרה את חום גופם, ובטח לא לאורך מזיגת 30 מ"ל של אספרסו קצר (גם לא של ארוך). אך אליה וקוץ בה: בשביל שאותם גושי ברזל כבדים יגיעו לטמפרטורת היעד מלכתחילה - דרוש זמן. לצערי, חייב להגיד שאין כאן פלאים: ככל שהמכונה יותר איכותית ויציבה תרמית, כך היא בד"כ תהיה יותר גדולה וכבדה, וכל גם יידרש יותר זמן של חימום התחלתי. במכונה שלי למשל - שהיא בעלת ראש E61 - נדרש בין חצי שעה לשעה של חימום בתחילת היום. היו לי פעם מכונות שהתחממו תוך 5 דקות, וזה בהחלט היה נחמד, אבל האם בשביל זה הייתי חוזר אליהן - ממש וממש לא! את החימום ההתחלתי פותרים עם שעון שבת פשוט שמדליק את המכונה מבעוד מועד.
עכשיו לגבי ההערה של עופר: על טעם ועל ריח - גם של הקפה עצמו וגם של עיצוב המכונה שעושה אותו...
מישהו (כמוני) "מת" על האסתטיקה של שנות ה-50-60 של מכונות E61 ומכונות מנוף, מישהו אחר שונא אותן ומעדיף עיצוב תעשייתי מודרני, ומישהו שלישי אוהב פלסטיקים צבעוניים. מישהו חושב שהעיקר זה טעם הקפה ומצידו שיישב לו קוף קטן ומכוער על השיש ויעשה אותו, ומישהו (כנראה גם אתה) חושבים שהאסתטיקה במטבח ובכלל באוכל חשובה כמו הטעם (או לפחות משלימה אותו). כל אחד ואחת יחליטו לעצמם האם מתאים להם להתפשר (קצת) על איכות התוצאה תמורת איכות האמצעי, להתפשר על עיצוב האמצעי למען התוצאה, או לא להתפשר על אף אחד מהם - תמורת סכום סמלי (או לא כל כך) של מזומנים. העיקר להיות שלמים עם הבחירה - אחרת נכנסים לשדרוגים אינסופיים, ובסוף זה עולה יותר (מי כמוני יודע) - אבל זה כבר נושא לפוסט נפרד
 
רכשתי Dripper של חברת HARIO לצורך הכנת פילטר...
14/04/15 17:17
65צפיות
שלום לכולם,
 
זה המוצר שרכשתי:
 
בניגוד למה שאני מקבל מפילטר נייר-כאן זה ממש "נוזל" בקצב מהיר יותר,
האם זה בסדר, האם זה הגיוני?
אני שואל משום שהקפה מרגיש לי "דלוח" יותר עבור אותה כמות של קפה שהייתי רגיל לשים בפילטר נייר,
 
אשמח לדעתכם.
 
 
º
אז תשים נייר
15/04/15 08:25
21צפיות
אם כבר להישתמש בנייר-האם זה לא "מקלקל" את הרעיון...
15/04/15 11:23
27צפיות
של אותו  Dripper Hario (יקר יחסית) שקניתי?
כלומר-פילטר נייר אני יכול לשים בכל מקום (גם בתוך כוס חד פעמית עם חור למטה) הרי לא בשביל זה קניתי את ה Dripper שנחשב לטוב/יקר יותר
º
אתה רואה שהוא לא בדיוק טוב אבל יקר.
15/04/15 15:16
23צפיות
אני לא סגור על זה שהוא לא בדיוק טוב, אולי זה המוצר...
15/04/15 15:50
31צפיות
קשה לי להאמין שהוא "לא מספיק טוב"
אולי צריך להתרגל,
אולי ליטחון דק יותר,
להשתמש בצורה קצת אחרת...
 
 
º
נסה לטחון יותר דק
15/04/15 10:21
20צפיות
דווקא דק יותר? (אין סיכויי שיחלחל לתוך הכוס?)
15/04/15 11:19
25צפיות
כלומר, אני כן מרגיש ורואה גם "פירורי קפה" דקים מאוד (בעיקר למטה)
האם זה תקין?האם כך זה אמור להיות?
כן. הסיבה היא שתמיד יהיו כמה גרגירים שיהיו קטנים יותר
16/04/15 08:59
32צפיות
ויצליחו לחדור כל מסננת. לנייר יש יכולת טובה יותר לחסום אותם.
אז למעשה אין משמעות ל"מותג" ולמוצר היקר יותר...
16/04/15 09:24
32צפיות
מכיוון שבכל מקרה אני משתמש בנייר
(זה אולי נראה קצת יותר טוב/יוקרתי/מרשים מאשר כל קונוס פלסטיק אחר שעולה הרבה פחות וניתן להשגה ביתר קלות)
 
בגדול, האם אני צודק או שאני מפספס פה משהו?
 
לנייר יש יותר משמעות מהקונוס עבור הסינון. העיקר שהקפה יוצא
19/04/15 09:22
25צפיות
לך טעים. קפה פילטר מקפה משובח וטרי הוא תענוג אמיתי.
פילטר האריו
19/04/15 11:38
29צפיות
המלצה שלי לשחק בעובי טחינה, ניסוי ותהיה, עד שתגיע לעובי טחינה אופטימלי לטעם האהוב עליך.
אילו היה לי שקל על כל מוצר שהבטיח ולא קיים...
22/04/15 00:26
9צפיות
אם כבר עכשיו חלק מהקפה מצליח לחדור את המסננת,
הרי שטחינה דקה לא תעזור.
המוצר פשוט רע. ככה זה, קורה. 
 
הנייר עובד היטב לפחות ב-70 השנים האחרונות, ומלבד התחושה המציקה של שימוש במוצר חד פעמי,
הרי שאין כמעט שום חיסרון. הנייר מתפרק במהירות הן בתור קומפוסט והן בתור אשפה רגילה.
 
זה מה שקורה שמתפתים ל "דור השלישי" ....
17/04/15 06:58
44צפיות
אספרסו שה הקפה היחידי
 
כל השאר - לא שווה כלום
º
לא מסכים, משוכנע שרבים חושבים כמוני
17/04/15 07:07
21צפיות
כל דיעה לגיטמית כמובן. יש גם כאלו שאוהבים נס קפה וזו זכותם
17/04/15 13:17
33צפיות
העובדה היא שאתה עצמך לא מרוצה ...... קנה מכונת אספרסו ראויה לשמה ובטוח תהיה מרוצה
רק אספרסו.??
19/04/15 11:59
33צפיות
הגזמת לגמרי, זאת תשובה לא רצינית.
אני מעיד על עצמי שקניתי עדר פרות בשביל כוס חלב, עד היום שפכתי הרבה $ בעבור 1-2 ספלוני ריסטרטו ליום, כן אני איש אספרסו!
קפה פילטר משובח כבודו במקומו מונח. כשתתפתח ויתמזל מזלך לפגוש קפה פילטר משובח  תבין על מה אני מדבר.
 
º
איש באמונתו יחייה .......
19/04/15 20:31
14צפיות
צדיק באמונתו יחיה
22/04/15 00:20
18צפיות
די, אל תתנהג כמו מטיף דתי פנאטי. לא בתחום של טעם וריח, לפחות. חבל על האנרגיה.
בתחומים אחרים תעשה מה שבא לך
º
אבל הוא צודק
22/04/15 07:37
9צפיות
אי אפשר לנתק את כוס הקפה מההקשר בה שותים אותה
22/04/15 09:58
16צפיות
כמו שאנחנו מתאימים יין לאוכל, כמו שאנחנו לפעמים בוחרים לשתות תה (חס וחלילה) ולא קפה
אני מאמין ששתיית הקפה היא חלק מחוויה כוללת.
למשל בבוקר אני אעדיף לשתות קפה רך יותר ואכן כל הפילטרים למינהם מעולים או אספרסו עם חלב (הפוכים למינהם). אחרי ארוחת אני לרוב אעדיף אספרסו
וכשאני אצא לטיול הכי כיף לבשל קפה בפינג'אן, למרות שהיות יש אמצעים להכנס אספרסו גם בשטח.
אני מאמין שקפה טוב אפשר לשתות בהרבה צורות וכל אמצעי שתבחרו להשתמש בו שיספק חוויה טובה ומעניינת, כל עוד הקפה טוב!
º
ברור שאני צודק..... וזכותי להביע את דעתי
22/04/15 20:27
7צפיות
גמני איתך
24/04/15 10:07
3צפיות
אין כמו אספרססו בכל עת. גם כשממהרים. לעשות קפה מרגיע ולשתות אספרססו בהנאה גם.
יש חשיבות לאופן מזיגת המים
22/04/15 09:41
20צפיות
מזיגת המים צריכה להעשות באופן איטי ובהדרגה, אם תמזוג את כל כמות המים בפעימה אחת המים יעברו דרך הקפה מהר מידי ולא יחלטו אותו באופן אופטמאלי . כמו כן כפי שהציעו פה תנסה לשנות את עובי הטחינה.
הטחינה לא יכולה להיות דקה כמו של אספרסו אבל גם לא הרבה יותר גסה.
אני מאוד ממליץ לך להסתכל ב- Youtube יש שם הרבה סירטונים שמציגים את אופן השימוש במוצר ודומיו
 
תהנה
º
תגובה מעניינת, תודה...
22/04/15 10:04
4צפיות
פולי קפה לרכישה באיזור השרון? ורמת טחינה בKG79?
16/04/15 10:31
49צפיות
שלום אשמח לקבל המלצה למקום שאפשר לרכוש בו פולי קפה קלוייה באיזור המרכז.
חשוב לי תמורה טובה לעלות. (שלא יהיה פלצני מידיי ,יחסית זול ואיכותי/טרי).
בנוסף קניתי את הדלונגי KG79, על איזו רמת טחינה אני צריך לכוון אותה בשביל מקינטה?
ספורה ברמת השרון . 79 שח לקילו
17/04/15 06:56
37צפיות
 
אני קונה שם קפה פרסקו
º
אמיגו בז'בוטינסקי פתח תקוה
17/04/15 12:05
21צפיות
גילוי נאות: אני לא אוביקטיבי
22/04/15 09:49
24צפיות
השקעת במכונת קפה ביתית ולא בקפסולות, אני מאמין שאתה כנראה אוהב קפה
ועכשיו אתה מחפש קפה זול יחסית.... מה זה אומר? 
לא עדיף לקנות קפה על פי טעמו וטריותו?
כוס קפה מכילה בין 7-10 גרם, גם אם תיקנה קפה יקר ב- 200 ש"ח לקילו עדיין מחיר בכוס יהיה נמוך מ-2 שקלים (לא כולל חלב), זה זול משמעותית מקפה של נספרסו לדוגמא.
לגביי הפלצני אני מסכים איתך, קפה זה לא מוצר יוקרה, הוא מוצר צריכה. הוא צריך להיות עשוי טוב וטעים... וטעם זה עניין אישי  
 
מסכים איתך...
22/04/15 10:51
19צפיות
אבל הדרישה שלי הייתה כזאת:
"חשוב לי תמורה טובה לעלות. (שלא יהיה פלצני מידיי ,יחסית זול ואיכותי/טרי)"
תמורה טובה לעלות,
יחסית זול (ביחס לתמורה) ...
איכותי...
וטרי....
ממה שהבנתי כאן, כל קפה קלוי שנטחן בבית יהיה טוב בטעמו על פני קפה איכותי אחר שנטחן במפעל....
 
http://www.cafe-boutique.co.il/
22/04/15 15:39
21צפיות
יוצא הרבה יותר זול מ 200 ש"ח ל 100 גרם.
 
נסה. שם אני קונה את הקפה שלי שנים מספר
 
 
אmorphy richards 47968
15/04/15 03:39
27צפיות
אופן הפעלה של מכונת האספרסו morphy richards 47968
אמהות שהיו בהריון ב-2009-2010 (ילד בן 4-6) כנסו בבקשה
14/04/15 19:33
33צפיות
ערב טוב אמהות יקרות!

אולי זו בקשה קצת מוזרה, אבל אם הייתן בהריון בשנים 2009-2010 (ילד בן 4-6)
אני חייבת את עזרתכן בהשתתפות מחקר עבור לימודי הפסיכולוגיה שלי.
המחקר בוחן השפעות סביבתיות על התנהגות הילד,  ומי שתרצה תקבל אחרי מילוי השאלון דף הסבר מפורט.

השאלון הינו חשאי ודורש כרבע שעה מזמנכן.
אם אתן מכירות אימהות שמתאימות אשמח אם תעבירו הלאה!
תודה על שיתוף הפעולה ושבוע טוב 
http://goo.gl/forms/Z8N9MSjWpV
מכונת קפה לא יקרה
12/04/15 21:20
60צפיות
מחפש מכונת קפה עם מטחנה עד 3500 שקל
מישהו יכול להמליץ?
שאלות של מתחילים
10/04/15 22:10
107צפיות
היי
אני אוהב לשתות קפה בחוץ, בעיקר של MAURU עם חלב מוקצף, פעם-פעמיים ביום. חשבתי לקנות מכונת קפה הביתה, פחות מעדיף נספרסו כי אז אני כבול לטעמים שלהם ולא יכול לנסות דברים חדשים. האם מכונה שטוחנת פולי קפה ריאלית לשימוש ביתי של פעמיים ביום? האם כל פעם צריך לאכסן בקירור את הפולים?
הייתי מעדיף משהו שטוחן את הפולים, ואם אפשר גם מתנקה אוטומטית בקלות וכן שמקציף גם את החלב, עדיף עם מוט אבל גם אוטומטי זה בסדר.
אשמח לשמוע.
תשובות
11/04/15 14:34
99צפיות
מכונה שטוחנת פולי קפה (כלומר מכונה אוטומטית) בהחלט מתאימה לשימוש ביתי של פעמיים ביום.
 
אין צורך לאחסן את הפולים בקירור. פשוט קונים כמות שמספיקה לכמה שבועות. מה שהרבה יותר קריטי הוא שהטחינה תהיה בסמוך לחליטה, ובמכונות אוטומטיות זה המצב (בניגוד לקפסולות, שבהן הקפה נטחן חודשים רבים לפני כן).
 
הקצפה אוטומטית (קפוצ'ינטור) קיימת בחלק מהמכונות, אבל איכות הקצף רחוקה ממה שאתה רגיל לקבל בבתי קפה. כנ"ל עם מוט הקצפה או פתרונות מכאניים אחרים. עדיף לרכוש מכונה עם צינורית הקצפה וללמוד להשתמש בה. אחרי שלב לא ארוך של תרגול אפשר לקבל תוצאות מצויינות בקלות.
מצטרפת לשרשור
12/04/15 09:30
64צפיות
אחרי שחטפתי עצבים על הקפסולות,  נספרסו ומה שבינהם...
על איזו מכונה טובה ולא יקרה שטוחנת קפה אתם ממליצים?
יש קפה בטעם מנטה
23/04/15 11:48
5צפיות
סתאם. אני צוחק.
מעניין. למה נמאס לך מהקפסולות? או מהמכונה?
אצלינו כמה חבר'ה משתמשים במכונת קפסולות בעבודה והם מרוצים. כשמזמינים אותי לטעום אני תמיד מסרב.
º
12/04/15 11:08
23צפיות
גאגיה סינכרוני דיגטיל - עובי טחינה לאחר פירוק מטחנה
08/04/15 10:28
65צפיות
ביקשתי מאשתי היקרה להקפיד שיש מספיק מים במיכל כשהיא מכינה מספר גדול של כוסות,
והכשרונית מילאה מים במיכל הפולים במקום במיכל המים...
היא לא הבינה למה כל המים נוזלים על השיש 
לתומי חשבתי שמספיק לייבש את המטחנה כמה ימים, אך לאחר שהיא סרבה למשוך פולים, פירקתי את הסכינים וגיליתי גושי קפה טחון רטוב ודחוס שחסמו את הכל.
עכשיו היא עובדת כמו שצריך, הבעיה היא שבתהליך הפירוק פותחים את בורר עובי הטחינה עד הסוף ועכשיו אני לא יכול לדעת כמה בדיוק הוא אמור להסתובב חזרה.
אני יודע שיש סימונים, אבל לכיוון הפתיחה הבורר מסתובב חופשי, בלי סוף, ולכיוון הסגירה מן הסתם הוא נעצר בשלב כלשהו.
יש דרך לדעת מה העובי כרגע?
תודה ומצטער על החפירה
קודם כל, וזה תופס לגבי כל מכונות הקפה, לא לתת לאף אחד לגעת
12/04/15 11:18
54צפיות
לפני שהעברתם לו הדרכה.
אני לא מכיר את המכונה הספציפית אבל האם לא ניתן להגיע לזה בעזרת ניסוי וטעייה (כל פעם לסגור קצת עד שמגיעים לעובי הנכון)? רק לא לסגור יותר אם הגעת לעובי קמח כי אחרי זה (אם אין משהו שמגביל) אתה עלול להפגיש בין הסכינים.
אני אעבוד בשיטת ניסוי וטעייה, קיוויתי לשיטה יותר מדעית :)
13/04/15 10:32
35צפיות
כרגע בכל כוס ראשונה אחרי הדלקת המכונה הקפה יוצא בטיפות ולא בזרימה, ונשמע שהמכונה ממש מתאמצת, מה שכנראה מעיד שהטחינה דקה מדי.
לגבי הפירוק ללא הדרכה, הקפדתי לתת לעצמי סימנים לאן כל דבר אמור לחזור. לדעתי מאחר והמכונה כבר מאד ישנה, יש כבר חלקים שמסתובבים על ריק או חופשים שלא היו שם במקור, ולכן קשה להחזיק בדיוק למקום.
תודה
º
התכוונתי להדרכה לאישתך שתחיה
14/04/15 14:39
12צפיות
שום הדרכה לא תעזור למי ששם מים במיכל הפולים
15/04/15 10:29
23צפיות
בעיקר אחרי שכבר מספר פעמים בעבר היא מילאה מים ופולים כמו שצריך.
כנראה מדובר ברגע של היסח הדעת.
אבל היא הרגישה כל כך רע שהיא כנראה כבר לעולם לא תשכח...
בכל מקרה, אני בהחלט אקח לתשומת ליבי את ההערה כהערה כללית, לא כל מה שנראה לי טרוויאלי הוא בהכרח כזה למישהו אחר.
תודה!
º
19/04/15 09:49
2צפיות
פסח כשר ושמח|חגשמח|
02/04/15 13:49
5צפיות
גולשים יקרים,
|@|רצינו לספר לכם שחג האביב הבא עלינו לטובה, מלווה בהתרגשות רבה גם מבחינתנו:
יחד עם עונת הפריחה והצמיחה, גם אנחנו בתפוז עוברים שינוי מהותי והתחדשות, אותו תרגישו גם אתם בקרוב.

ועד אז - חג פסח כשר ושמח לכם ולבני משפחותיכם|!|
אוהבים,
צוות תפוז אנשים
תיקון מכונת גאג'יה סינכרוני
03/04/15 18:35
38צפיות
מחפש כרטיס בקר תקין, חדש או משומש , למכונת גאג'יה סינכרוני דיגיטל.
אילן
054-2377079
Flix

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה