לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום קפה!

הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.
נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.
בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.

החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.
כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.

הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.

ליאור ינאי

ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
הודעה חדשה

ביקורת: קפה בטעם חרא
30/09/14 14:26
22צפיות
שלום לכולם, שמח לראות שיש פורום לאוהבי קפה.
היום קניתי קפה טחון איטלקי לוואנצה מאטינו (Lavazza Mattino)
שמתי במקינטה ו... הטעם פשוט חרא
המחיר הוא 13 ש"ח למאה גרם שזה סביר לקפה איכותי
יש מצב שזה הקפה המפורסם שנותנים לחתולי בר לאכול פולים ואז אוספים אותם מהצרכים שלהם?
תרשה לי להיות מתחכמת ולשאול....
30/09/14 15:11
24צפיות
מאיפה אתה יודע טעמוש ל חרא מה הוא? ;)
בורצינות - זה לא אמור להשפיע, גם אם זה היה בצרכים של חיה כלשהי. שוטפים את זה היטב מסיבות היגייניות כמובן.
חחח
30/09/14 15:20
17צפיות
ידעתי שהשאלה הזו תגיע.. אז אשתי מאכילה אותי מידי פעם...
 
º
תרשה לי להיות מתחכמת ולשאול....
30/09/14 15:11
10צפיות
שאלה : אבנית במכונת קפה
30/09/14 14:00
16צפיות
גיסי רוצה למסור לי מכונה יחסית ישנה שלו (בת שנתיים) שהוא לא משתמש, לדבריו הסיבה שהוא קנה מכונה חדשה זה שאבנית סתמה את המכונה הישנה והציעו לו תיקון בהרבה מדי כסף, אז בכל מקרה הוא קנה מכונה חדשה ובישנה הוא שם  את החומר נגד אבנית של מדיח הכלים ועכשיו לדבריו היא עובדת מצויין.
 
מה אתם אומרים ? חומר כזה יכול לפגוע במכונה ? האם שווה לקבל מכונה אחרי טיפול כזה ?
 
מה הבעיה?
30/09/14 14:44
11צפיות
תפעיל על ריק כמה פעמים כלומר עם מים בלי קפה וזה ינקה את המערכת. 
דבר שני תמיד להשתמש במים מסוננים
אני לא מבין מה הדילמה נותנים לך תיקח לוקחים ממך תברח 
רוצים לזכות בכרטיסים לאביתר בנאי|?|
30/09/14 10:49
3צפיות
|תו|יש לכם הזדמנות לזכות בכרטיס להופעה של אביתר בנאי! היכנסו כבר עכשיו לפורום מצעדים וביקורת מוזיקה
כתבו לנו סיפור קצר שמשתמש מתוך שמות השירים מאלבומו החדש " יפה כלבנה" ותוכלו לזכות בכרטיס זוגי|!|

לפרטים נוספים והשתתפות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

|תו|בנוסף, אנחנו מחלקים חמישה כרטיסים זוגיים להופעה של אהוד בנאי באמפי שוני! כל מה שאתם צריכים לעשות זה להיכנס לפורום ציפורי לילה,
וכתבו לנו כתגובה להודעה איזה שיר של אהוד בנאי אתם הכי אוהבים ולמה? ואולי תזכו בכרטיס זוגי!

לפרטים נוספים והשתתפות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
מחפש ידית חילופית למכונת Saeco Magic Cappuccino
30/09/14 10:44
6צפיות
האם יש ידיות של מכונות אחרות שיכולות להתאים ? היכן אפשר להשיג ידית במחיר נוח ?
משהוא חדש
29/09/14 23:46
22צפיות
מתחיל..
27/09/14 10:34
75צפיות
מחפש מורה נבוכים לעשיית קפה ממכונה,מצד אחד אני רוצה
משהו יותר איכותי מהקפסולות הפופולאריות ומצד שני בגלל שאני מתחיל אני 
מתאר לעצמי שאני צריך משהו יותר בסיסי...
אם מישהו יכול לכוון אותי ממש מההתחלה אני אשמח..
אני חולה קפה ככה שאין לי בעיה להפוך את זה לתחביב מרכזי
תודה מראש!
ברוך הבא
27/09/14 15:08
44צפיות
התחלתי עם נס קפה, טורקי מורתח ועברתי למקינטה.
משם למכונה סבירה chromex 180D. יש לה ידית שבתוכה סלסילה/מסננת לפי כמות המנות. שמים קפה טחון שאני טוחן. גם את הפולים הירוקים אני קולה בעצמי.
דואגים למים ללא מלחים במיכל. דוחסים את הקפה שבסלסילה מבריגים לראש ומסיטים "המפסק המכני" והאספרססו זולג לכוס מחוממת.
היתרון שטוחנים את הקפה סמוך להכנה. נוצר מרקם אוורירי - קרמה ונהנים.
לגבי הקצפת חלב זה תהליך שנעשה במקביל בטכניקה שונה. אני לא משתמש בכלל בהקצפה.
תתחיל ברכישת מכונה יד שניה. הרבה קונים או מקבלים מתנה ומתפטרים ממנה.
תשאל לגבי דגמים ספציפיים. כאן הפורום מקצועי. יש עם דוד/ים חימום מאלומיניום יש מנחושת ויש צורות חימום שונות.
בהצלחה
תודה..
27/09/14 16:01
29צפיות
דודי...
לגבי הפרקטיקה בעבר פה ושם הפעלתי מכונה
בתקופה לפני שהיה מידע כמו היום..
השאלות שאין לי עדיין תשובה
1.איזה סוגי מכונה אני צריך לחפש?
2 מה התקציב שכדאי לי לשים (יד שנייה\חדש)
איזה סוגי קפה וכו..
אני מבין שזה פורום מקצועי מהקריאה הראשונה..
יש מקום יותר "ידידותי" בישבילי לקבל מידע או שאני אוכל להיעזר פה..
שתבינו...
27/09/14 16:03
35צפיות
את הרמת ידע שלי לגבי המיכשור,הייתי צריך לפתוח
וויקיפדיה בישביל לדעת מה זה מקינטה ובריסטה.....
אל דאגה - זה המקום הנכון להתחיל.
27/09/14 16:38
30צפיות
אבל תתחיל מזה שתספר למה אתה חותר: מהם סוגי הקפה שאתה אוהב, ומה התקציב שברשותך?
כעיקרון..
27/09/14 16:47
36צפיות
אני שותה בבית בין 3 ל4 נס קפה טסטר צ'וייס..בקפה שחור
אני לא נוגע (לא אוהב) בסוגי קפה של מכונות אני לא יודע להבדיל..
לגבי תקציב, כמה כדאי לי להשקיע בישביל התחלה פלוס?
 
º
מה אתה אוהב לשתות בבית קפה? אספרסו? קפוצ'ינו? פילטר?
27/09/14 17:22
19צפיות
בדרך..
27/09/14 17:51
46צפיות
כלל או אספרסו או קפוצינו...
אוקיי..
28/09/14 15:42
22צפיות
הצעת לי בתחילת השירשור מכונת קפה  chromex 180D..
כדאי לחפש יד שנייה?
תמתין
27/09/14 18:24
48צפיות
כולם בסופ"ש של ראש השנה.
 
אחרי...
28/09/14 07:08
37צפיות
חפירה די ארוכה בפורום הגעתי למסקנה (ואני מקווה שהמומחים מסכימים איתי)
שכדאי שאני אתחיל בקנייה של מקינטה עם כל הציוד הנלווה אליה,אחרי שאני אגבש טעם
בקפה אני אעבור למכונה יותר מקצועית...
לפי הטופיקים לגבי מקינטה אני מבין שבריקה (2\4) היא הכי פופולארית,בתור מתחיל 
כדאי לי איתה?
לגבי הקפה כדאי לי לקנות מוכן או שכדאי לי לטחון?הבנתי שאם לקנות למקינטה
מטחנה כדאי את זאת http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=753830?
לגבי מקציף כדאי את זה http://www.landwer.co.il/bialetti-tuttocrema-6?
אם אני טוחן פולי קפה או קונה טחון האמת שאין לי מושג במה להתחיל ובאיזה כמויות
מצטער על החפירה...תודה מראש!
 
לדעתי תתחיל ישר ממכונת קפה
28/09/14 15:11
29צפיות
לא מקינטה ולא קפסולות.
אני התחלתי עם מקינטה בריקה והיא בבית לטיולים כשאין חשמל.
הצעת..
28/09/14 15:54
33צפיות
לי לקנות יד שנייה,יש כמה סוגים שעליי להתמקד בהם?
אני בטח אצטרך טוחן ומקציף,הדוגמאות הנ"ל שהבאתי 
רלוונטיות?
אני משתמש בכזו. קבלתי אותה באתר אגורה.
28/09/14 18:04
25צפיות
עלתה לי רק הנסיעה למבשרת.
ניקיתי את משקעי האבנית. הוספתי דוחסן וסלסלה מנה אחת ואני משתמש להנאתי כבר שנה.
כשתקנה ביד2 תבקש שיראו לך איך להכין קפה וזו הדרך לוודא שהמכונה פחות או יותר תקינה.
א. מטחנה. לא טוחן. ב. המקציף הוא חלק מהמכונה (צינורית הקיטור
28/09/14 18:16
22צפיות
) ולא צריך לקנות בנפרד. מה תקנה תלוי בתקציב שלך.זה יכול להתחיל ב500 ש"ח (דלונגי יד 2 + מטחנת להבים) ולהיגמר בקרוב ל20000 ש"ח.
החלטתי..
28/09/14 22:24
32צפיות
לשמוע בעצתכם וללכת על מכונה יד 2 מסוג דלונגי..
ביד 2 יש כמה דגמים שנמכרים בחצי מחיר מחדש וכמעט כולם טוענים
שבקושי נעשה בהם שימוש...
הדגמים ונמחירים שמצאתי הם
ec220-150 שח (חדשה עולה 530)
ec 200-290 שח (חדשה עולה 700)
ec700-650 שח (חדשה עולה 1500)
ec 750-550 שח (חדשה עולה 1400)
איזו מבין הדגמים כדאי לי לבחור?
 
º
לי בעבודה יש את ה220 והיא סבבה לגמרי
29/09/14 00:12
19צפיות
אני קונה...
29/09/14 07:15
22צפיות
את ה220 חדשה (529 שח) עם אחריות שנה 
ייקח לה כמה ימים להגיע,בזמן הזה אני רוצה לקנות פולי קפה
איזה סוגים כדאי לי להתחיל? 
איזו מטחנה? אפשר עם זו? http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=753830
תודה לכל מי שעזר
בהצלחה
29/09/14 15:22
21צפיות
1. אופתע אם יש 220 חדשות במלאי. אם אין אז גם הדגם שמעליו (310) טוב.
2. היות וב220/310 יש מגביר קרמה, היא פחות רגישה לדיוק בטחינה ולכן המטחנה שציינת יכולה להתאים.
ובאיזה...
29/09/14 18:26
17צפיות
פולי קפה להתחיל?
תודה יהודה..
מבקש המלצה למקציב חלב אוטומטי
28/09/14 18:46
14צפיות

עדיף כזה שקל לנקות אותו
 
המליצו לי על המקציף של נספרסו אבל ניתן לרכוש אותו רק אם יש לך מכונה שלהם (ולי אין :)
 
תודה מראש!
סורי
28/09/14 19:04
16צפיות
עכשיו ראיתי שיש שירשור דומה בעמוד :)
הייתי צריך להריץ חיפוש לפני ששלחתי.
מחקתי את שרשור המכונה מYELLO ואני....
28/09/14 14:18
61צפיות
חייב להגיד מספר דברים ובאופן שאינו משתמע לשתי פנים.
  1. פורום קפה הוא מקום מפגש  ידידותי וחברי ומשול לא יותר מאשר "שיחת סלון" או הברברת שלייד שולחן האוכל בארוחת חג. כך גם, יש ליחס את משקל הדברים הנאמכים בו!
  2. המידע שנמסר בפורום, גם על ידי, הינו מידע שאינו נתמך ע"י שום גורם חיצוני, אף אחד מהכותבים כול אני, אינו מיצג בכתיבתו מעל דפי הפורום, אף אחד מלבד עצמו! לא יבואנים, לא משווקים ולא נותני שירות זה או אחר.
  3. אין ולא תהיה לגיטימציה להשמיץ אף חברה יבואנית של מכונות קפה!
  4. אין ולא תהיה לגיטימציה להשמיץ את המשווקים!
  5. אין ולא תהיה לגיטימציה להשמצת נותן שירותים ובעלי מקצוע המתחום!
  6. הפורום לא יהפוך לזירת ניגוח!  כולם מוזמנים להתדיין בתרבות שיח ראויה! מי שיש לו קובלנה או טענה ורוצה לספר לנו סיפור השתלשלות המקרים מול יבואן/משוק/נותן שירותים, יעשה זאת בתיאור מלא של המקרה!
  7. מי שמעלה סיפור שכזה, בהכרך שיצפה ממני או כל חבר אחר בפורום להציג באופן היפוטתי גם צד שני או שיצפה כי דובר מטעם הנקבל , יענה על קובלנותיו אם בעצמו, בשמו או על ידי !
  8. מי שקשה לו עם הקונספט של לקבל תשובות שאינן עולות עם צפיותיו  לפוציניו מוציניו קולקטיבי, מוזמן שלא להשתתף ולהעלות דיונים!
  9. מי שלא עמיד לחום, שלא יכנס למטבח!!!
  10. השרשור הוסר מאחר שהרגשתי שהפך , די באשמתי , להתנצחות  שאינה מוסיפה לי כבוד. הסרתי אותו מתוך שיקול עצמי ומבלי שהופעל עלי לחץ משום גורם למעט המצפון הרועש שלי, איני מפחד מאיומי תביעות דיבה נטולות עילה, מי שחושב שיש לו עילה לתבוע דיבתו נגדי , שינסה את מזלו.
|*|נפתח פורום הפרעת אישיות גבולית
28/09/14 11:18
4צפיות
|סיוע|הפרעת אישיות גבולית נחשבת לאחת ההפרעות הנפשיות הנפוצות בארץ ובעולם. לכן פתחנו פורום לכל מי שמתמודד עם ההפרעה הזו.
הפורום הוא המקום בו תוכלו לשתף, לתמוך, להכיר אנשים שמתמודדים עם קשיים דומים ולראות שאתם לא לבד בזה.

מוזמנים כבר עכשיו לפורום הפרעת אישיות גבולית
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
הסבת בריקה 2 כוסות לכוס אחת- האם אפשרי
27/09/14 08:16
42צפיות
כמשתמש מרוצה של מקינטה ביאלטי לכוס אחת חשבתי לנסות את חווית הבריקה.
מכיוון שלא קיימת בריקה לכוס אחת אני תוהה האם ניתן לקחת בריקה ל-2 כוסות ולהבריג אליה את מיכל המים והמסננת של המקינטה לכוס אחת והרי קיבלנו בריקה לכוס אחת.
מה דעת המומחים? אפשרי ?
התשובה היא לא...
27/09/14 13:10
38צפיות
אין התאמה בין הקוטר וההברגות של מקינטה מנה אחת (קטנטונת) לבריקה שתי מנות  שבקוטר ההברגה שלה יותר תואמת למקינטה 3 מנות, אבל דבר אחד נוסף, עלי להזהירך, החלק התחתון בבריקה עשוי מאלומיניום פי 2(!!) יותר עבה ממקינטה רגילה וזאת מאחר והבריקה אמורה לעמוד בלחץ גבוהה יותר., השמר לך והמנע מניסויים מיותרים.
 
בריקה 2 מנות עושה בדיוק 60CC של נוזל , עמו אספרסו כפול, זו כמות שמאוד נוחה לשתייה לאדם יחיד.
מקינטה בריקה של ביאלטי
27/09/14 14:58
29צפיות
מיועדת בדיוק ל-2 מנות דמוי אספרסו. גם כמות הקפה הטחון בסלסלה, גם המבנה אלומיניום שמעביר את החום מהאש למים שלוחצים על הקפה ועוברים דרכו בטמפרטורה הנכונה דרך הארובה לחלק העליון.
לכן הצלחתי חלקית להסב אותה לבערך מנה וחצי.
שמתי כדור פלסטי של איזה משחק ושמכיל ברובו אויר וכמובן לא נמס בחום! בתוך הסלסילה לפני ששופכים את הקפה הטחון. מה שאיפשר לפחות נפח של קפה בסלסילה. גם "גנבתי" בכמות מעט פחות מהקו מידה שבפנים. וגם עם להבה מעט מוקטנת בהתחלת החימום.
רק שבהסח דעת זרקתי את ה"עוגה" יחד עם הכדור.
 
גם בלי שום נסיונות המקינטה נשארה בחיים מתפקדת:
ללא מים בכלל,
על האש ואחרי רבע שעה נזכרתי,
ללא קפה בכלל,
סתימת הארובה בשארית נייר ניגוב,
אי הידוק של ההברגה,
הידוק ושימוש בקפה לטורקי.
מכונת קפה
22/09/14 20:15
94צפיות
שלום לכולם,
אני רוצה לקנות מתנה לאבא שלי מכונת קפה ומטחנת קפה.
לאחר חיפוש חשבתי על מכונת קפה דלונגי eco 310 ומטחנה דלונגי KG79.
בחנות המוכר טחן שאלו לא בחירות טובות ושמכונת הקפה אינה טובה והמטחנה (על אף שיש לה בורר עובי) טוחנת עבה מדי למכונות אספרסו.
אשמח לשמוע את דעתכם
המכונה נותת תמורה מאד טובה למחיר שלה. לא מכיר את המטחנה אבל
23/09/14 12:47
54צפיות
כנראה שהמוכר צודק ואסור לקנות אותה למכונת אספרסו אלה רק לפילטר או למקינטה. אם אתה מוגבל בתקציב, אתה יכול לנצל את העובדה שמכונת הקפה הזאת היא עם מגביר קרמה (ושכזאת היא פחות רגישה לדיוק בטחינה) ולקנות מטחנה פשוטה יותר של דלונגי - מטחנת להבים KG49 ולטחון איתה יותר דק אך פחות מדויק. אם התקציב יותר גבוה - קנה מטחנה טובה כגון Ascaso או Lelit.
מקציף קיטור לחלב - stand alone ללא מכונה
20/09/14 23:09
66צפיות
אני מתבאס מההקצפה של המקציפים הסיבוביים, מישהו מכיר מכשיר ביתי שמשמש רק להקצפת חלב ע"י קיטור?
יש מכשירים כאלו בדרך כלל לשוק המקצועי....
22/09/14 08:34
58צפיות
של דוד נפח ובקרת גובה מים, למקומות בהם יש דרישה גבוהה במיוחד להקצפת חלב ומכונות הקפה אינן מספיקות לצורך זה. מדובר במכשירים להספק גבוהה כמו בתי מלון, שדות תעופה, תחנות רכבת, קניונים וכיו"ב
 
למשתמש הביתי יש מעט מכשירים כאלו , בארץ נתקלתי רק במכשיר אחד , בקופמה יש מקציף שמייצר קיטור ומקציף עם קפוצ'ינטור, אבל לא עם דוד נפח וצינורית הקצפה....
יש את זה (קישור בתוך ההודעה)
22/09/14 19:35
52צפיות
לא מכיר מישהו שניסה את זה
בדיוק כזה חפשתי
30/09/14 19:57
אבל הם לא שולחים לישראל
אני רואה חברה בעבודה
28/09/14 18:08
18צפיות
שמקציפים עם ידני עם בטריות שמסובב ספירלה.
וואו איזה קצף יוצא מיזה.
אישית אני רוצה ללגום אספרססו ומוסיף מעט חלב קר גם להמתיק וגם לעדן את הטעם.
|*|פתחנו פורום לסדרה האהובה עליך|!|
21/09/14 17:31
7צפיות
לרגל העונה החמה ביותר בטלוויזיה, פתחנו את הפורומים הבאים:

|טי-וי| פורום מחשבות פליליות
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...

|טי-וי| פורום נקמה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום אוואטר והאגדה של קורה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום האישה הטובה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום שקרניות קטנות
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום על טבעי SuperNatural
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום נויורק
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|טי-וי| עד עצם היום הזה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...


אם הפורום לסדרה האהובה עליך עדיין לא נפתח, אתה מוזמן לפנות אלינו במסר אישי ולהציע את פתיחתו.
פודים לקפה מאורו
21/09/14 13:55
40צפיות
נתקעתי עם כמות עקב החלפה למכונה עם קפסולות. יש מעוניינים?
הבדל בין פיה לפיה?
19/09/14 08:17
67צפיות
יש לי מכונה של רוקט וזה עדיין לוקח לי הרבה זמן להקציף בערך 30 שניות אני משתמש בפיה של 2 האם יש הבדל פיה שאני משתמש לפיה של 4 בכמות הזמן?
אם לוקח לך 30 שניות להקציף עם רוקט כד חלב של 500CC
20/09/14 09:26
71צפיות
אז אחד משלושה....
  1.  לחץ הקיטור בדוד המכונה אינו נמצא בתחום האופטימאלי ונמוך משמעותית ממה שאמור להיות, הבט בשעון הלח, לחץ תקין הוא 1.2 באר ברום הלחץ ו0.9 בנמוך והלחץ צריך להיות נייד באיזור הזה. לא מעל ולא מתחת, כאשר פותחים את הברז יכול להיות שהמחוג יראה נמוך יותר אבל זה מסיבות טכניות שקשורות לאופי בו הורכב ה המכונה(שום דבר רע בזה, פשוט שיקולים הנדסיים ).
  2.  חרירי סופית צינור הקצפה סתומים למחצה, יש להסיר את הסופית ולהשרות אותה במים חמים עם סבון כלים רגיל או חומר מיוחד למקציפים(רינצה) למשך כחצי שעה ולחורר את החרירים בעזרת אטב מכתבים מיושר...
  3. אתה מפחד לפתוח את ברז ההקצפה עד למלא הספיקה ובשל כך מקבל קול ענות חלוש ואומלל של קיטור, ברוקט יש ברז פתיחה מהיר, פותחים את הברז עד לנקודה שמרגישים שיש התנגדות , מהנקודה הזו חצי סיבוב הברז פתוח עד הסוף, וחצי סיבוב חזרה סגור עד הסוף.  פתיחה מעבר לחצי הסיבוב הזה לא תניב יותר ספיקה והידוק הברז עד סופו לא תניב סגירה חזקה של הברז  ובכלל כל סיבובי הברז ללא ההתנגדות הם חסרי משמעות טכנית אמית.
 
י ש
20/09/14 14:46
49צפיות
יש לי כד גדול האם 30 שניון זה הרבה זמן
500CC זה כד בינוני.... מה הנפח של הכד שלךל
21/09/14 09:16
41צפיות
בכל מקרה למכונה יש דוד קטן יחסית שעובד נהדר עם קצה  שיש בו שני חרירים ולא עובד טוב כלל עם 4 חרירים,הספיקה מדוד של 1.8 ליטר , קטנה מידי ,  מה שיגרום לצניחת לחץ בדוד .
 
בכל מקרה כד נפח של 600CC אמור להספיק להקציף לשני ספלי קפוצ'ינו רגילים של 180C במכונתך במשך 18-22 שניות.   לגבי כדים גדולים יותר והקצפה למאג למשל אציין בפניך שגם מכונות מסחריות של בתי קפה, מתקשות בהקצפה בכדים עם נפח ענק, חייבים גם להכיר במגבלות היכולת של המכשיר שיש לך.
ארגון פתחון לב

החגים כבר כאן!

880 אלף ילדים ישארו רעבים ללא עזרתכם. בואו לתרום להם עכשיו >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה