בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום קפה!

הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.
נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.
בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.

החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.
כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.

הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.

ליאור ינאי

ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
הודעה חדשה

|תפוז| מחלק לכם כרטיסים לדג נחש|תו|
31/08/14 11:06
|דג|היכנסו לפורום מצעדים וביקורת מוזיקה, ספרו לנו מה השיר של הדג נחש שהכי מתאים לימים אלו.
ותוכלו לזכות בכרטיס זוגי להופעת שקיעה של הדג נחש!
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

|תו| היכנסו לפורום הריון ולידה - תמיכה ,וכתבו לנו מהו מצעד שירי שלמה הארצי האישי שלכם? אילו שירים שלו הייתם ממקמים בראש הטבלה?
ותוכלו לזכות בכרטיס זוגי להופעה "מסע ארצי" של שלמה ארצי בבריכת הסולטאן בירושלים!

לפרטים נוספים והשתתפות בתחרות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

|קדימה| היום בין השעות 18:00-20:00 נארח בפורום גרושים גרושות את לימור רוסקובסקי, יועצת חינוכית בבתי הספר.
לימור תענה על כל שאלותיכם בנושא לחץ כלכלי / חברתי במשפחה, תקופות של דרישות הולכות וגוברות, התערערות היחסים במשפחה וכו'..

אתם מוזמנים לשרשר את שאלותיכם כבר עכשיו
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
עזרה בבקשה; תקלה בגאג'יה קלסיק
29/08/14 11:08
21צפיות
מכונת הגיבוי שלי, הגאג'יה הותיקה, מסרבת לפעול דווקא כשצריך אותה, מעשה ....
 
המים מתחממים, המים יוצאים מברז ההקצפה, אך מסרבים לצאת מראש הקפה ובמקום זה חוזרים אל המיכל של המים. 
הוצאתי את הרשת . שום דבר לא השתנה.
קניתי חומר יעודי לניקוי, ואני מנסה לנקות את המכונה. ממש עכשיו...  
למדתי מדובי (תקן אותי עם אני טועה) לא לחמם את המים עם החומר היעודי לניקוי לחום גבוה.
'אך שוד ושבר' בשלב זה, עדיין הדברים לא משתנים. 
יש למי מן המומחים עצות ? משהו מבין מה מהות התקלה ואיך מתגברים עליה. 
 
תודה. תודה. 
 
 
º
דובי, אייכה!!!
29/08/14 16:21
8צפיות
דובי פה... לא לדאוג.... פשוט יום שישי זה.......
30/08/14 15:31
27צפיות
נתחיל מזה שאני ממליץ בחום לכל מי שיש מכונה של גאג'יה או בכלל, אשר מאוכסנות לתקופה, להוציא את המכונה אחת לחודש, לחבר לחשמל, לתפוח את ברז הקיטור וסתם להזרים איזה מיכל אחד שלם של מים...
 
מה שכנראה קורה אצלך זה שמכונה שעמדה הרבה  והפעלת בלי לשטוף  כנראה שחלקיקי אבנית שהתקלפו מדופן הדוד, זרמו עם המים ונעצרו בדיזה של שסתום התלת, במצב הזה, אם עדיין מטפטפת טיפה פה טיפה שם דרך ראש החליטה, הוצא מיכל מים, הפוך המכונה על הראש, פתח את הורג הרשתית, הסר רשתית, פתח שני ברגי LN מידה 5 שנמצאים מתחת לרשתית ומצמידים את הפלאנצ' לראש, הסר את הפלאנצ' בעזרת מברג נעוץ בין טבעת הראש לבין הפלאנצ', וראה אם אין סתימה של אבנית ותחמוצת אלומיניום שם, בהזדמנות זו נקה את הסביבה הזו.
הפוך את המכונה חזרה על רגליה, הכן תמיסת אבנית, פתח ברז קיטור והפעל מכונה לריקון בערך מחצית ספל מים. סגור ברז קיטור והפעל מעונה ותן לטפטופים לטפטף, גם אם המכונה מתחממת וגם אם היא נחנקת אם זה מטפטף, אחרי פרק זמן קצר, ברגע שתמיסת האבנית שהתחממה והפכה לאלימה מעט, תגיע לנקודת הסתימה, זו תשתחרר בפתאומיות.
 
אחרי שהסתימה תשתחרר, המשך בטיפול אבנית כרגיל (בעיקר דרך המקציף) ולא לשכוח... שטיפה ארוכה של לפחות ארבעה מיכלי מים ואך ורק דרך המקציף!!!
לא הצליח? צר לי... תצטרך להגיע לד"ר לטיפול כירורגי...
º
תודה, תודה. אנסה... בינתיים עברתי למקינטה...
30/08/14 20:36
4צפיות
כל מה שהוא אמר, ותדווח בבקשה בגמר
31/08/14 02:24
7צפיות
לחברים שלי יש בעיה דומה.
בנוסף, זאת יכולה להיות בעיה ב-OPV. אם זאת אכן הבעיה, אתה יכול לפתור אותה לבד, אבל תצטרך לשאול ממישהו פורטפילטר עם מד לחץ. או שבאמת תיקח לתיקון אצל טכנאי מומחה.
חזרתי לארץ, אחרי כמעט חודשיים מארה"ב - ארץ מעצמת הקפה
30/08/14 13:20
33צפיות
הבלתי-שתי...      תודה לכל מי שניסה לעזור ולסייע במצוקתי שם...
 
דובי דבש - ניסיתי את העצה שלך להגיד לאמריקאים במקום מקינטה - איטליין מוקה מייקר.... אבל גם את השם הזה - אף אמריקאי (שאני פגשתי) לא הכיר... וזה גם לא כ"כ משנה כי רוב פולי הקפה שטחנתי לי בסופרמרקטים וניסיתי אותם - לא היו מוצלחים/טעימים כמו שאני רגילה.
 
חזרתי עם המסקנה הבלתי נתונה לספק - האמריקאים לא יודעים מה זה קפה!   יש להם פולים, יש להם מטחנות ויש מכונות.... הם רק לא כ"כ יודעים מה עושים עם זה וחושבים שהטעם של הקפה המדולל לתפארת שיוצא להם - זה הדבר שנקרא "קפה"...
 
העיקר... שחזרתי לקפה הטעים שלי בבית!   אני הרבה יותר רגועה ומאושרת עכשיו...
º
30/08/14 22:17
4צפיות
קפה ללא קפאין
29/08/14 16:54
27צפיות
איך יכול להיות שיש כזה דבר?הרי הקפה עצמו מכיל קפאין?
שאלה טובה
29/08/14 19:43
25צפיות
אני מניח שניתן לייצר קפה ללא קפאין באמצעות תהליך של הוצאת הקפאין אבל זה בטח מתאים רק לאבקות אינסטנט ולא קפה טחון למכונה... אז אולי הצליחו באמצעות הנדסה גנטית להוציא את הקפאין מהצמח ? או שמצאו זן ללא קפאין ?
 
אין לי מושג רק מעלה תהיות, אמתין לתגובות המומחים
º
קפיצה קלה לוויקיפדיה ויגמרו כל התהיות
29/08/14 21:14
15צפיות
מצאתי מאמר טוב
30/08/14 12:57
17צפיות
 
אבל אני לא אתפלא אם יום אחד יגלו שמוטב מבחינה בריאותית לשתות קפה רגיל מאשר קפה נטול
למה זה ? 
מבלי להכנס לפרטים (וכנראה כבר יש כמה תיאוריות בנושא) התשובה הפשוטה היא שהטבע פשוט יותר חכם מהאדם והאיזון הטבעי הוא נכון יותר מכל מיני דעות ומחשבות אנושיות עונתיות וברות חלוף... (רק לפני כמה עשרות שנים טענו שמרגרינה בריאה יותר מחמאה לדוגמה... היום מבינים שזו הייתה שטות מזיקה, וזו רק דוגמה אחת)
טעם שרוף לקפוצ'ינו שלי
29/08/14 19:39
24צפיות
רציתי לשאול אם טעם שרוף יכול להיות קשור לחום גבוה מדי של המים במכונה אם אני קודם מחמם את המים לקיטור (מקציף) ואז עושה אספרסו ולא קודם משתמש במים להקצפה ??
 
בהתחשב כמובן שהטעם הזה לא נובע מהתערובת של הקפה שברור לי שאם הוא קלוי מדי אז יהיה לו טעם כזה
º
אכן, בדיוק כך - החום הגבוה גורם לטעם שרוף
29/08/14 21:20
13צפיות
º
כך חשבתי... תודה...
30/08/14 12:59
4צפיות
התלבטות קשה בנוגע למקינטה נירוסטה 4 כוסות
29/08/14 13:16
20צפיות
(מראש אציין שאני לא רוצה אלומיניום הן מסיבות בריאותיות והן כי אאפשר לשטוף אותם כמו שצריך במקרה הצורך, ובעיות הירקת למינהם.)
 
האפשרויות הן
venus 4 הציעו לי ב150
 musa 4 הציעו לי ב150
forever miss inox or miss cunny - מצאתי ב200 ו220.
משהו יודע מי היבואן של forever בארץ? 
 
בהתחלה רציתי לקנות את ונוס אבל יצא לי לקרוא שדווקא הגירסה של 4 כוסות לא טובה כמו השתיי כוסות ושהוא מוציא קפה דלוח..
 
אשמח לעזרה עם ההתלבטות..
 
 
 
 
מכונת קפה הדבר האמיתי ?
הודעה זו מכילה תמונות
27/08/14 13:04
77צפיות
היי האם מישהו יכול לחוות דעה לגבי הדגמים של המכונות האלה מעוניין לרכוש אחת מהן כמובן מדובר בראש אחד E61 תודה fiorenzatoDucale 1gruppofiorenzatoDucale Levetta
ראש אחד כמובן
ראש אחד כמובן
מה השימוש המיועד? בית קפה או בית?
29/08/14 00:40
37צפיות
לשימוש ביתי לדעתי עדיף בריקולטה (זה אם רוצים רק פיורנצטו).
בכל מקרה, אלה מכונות מבית טוב ועם שירות אמין בארץ.
Fiorenzato DUCALE
29/08/14 13:07
36צפיות
היי מעוניין רק בדגם הנוכחי וזה לשימוש במשרד אשמח לדעת מהיכן לרכוש בארץ
º
עניתי בפרטי
29/08/14 13:47
18צפיות
הקצפת חלב - בעיה
29/08/14 12:15
26צפיות
ברשותי מכונת גאג'יה בררה מזה 3 וחצי שנים.
ההקצפה במכונה נעשית ללא כל אביזר חיצוני של גאג'יה, אלא נטו עם הצינור חשוף.
בדר"כ אני מקציף ויוצאת לי שכבה מוקצפת אחיד, עם בועות ממש קטנות וצפופות כמו שצריך.
לאחרונה החלו לצאת בועות גדולות למדי, לא ענקיות, אבל פשוט גדולות וזה כבר לא ניראה ומרגיש אותו הדבר, לא כיף.
מה יכולות להיות הסיבות לכך?
* נעשה ניקוי אבנית לפני מספר ימים.
 
תודה ושבת שלום.
אורי
ניקוי דיסקית במכונת Gaggia evolution
הודעה זו מכילה תמונות
28/08/14 06:33
33צפיות
שלום לכם,
 
אני מעוניין לנקות את הדיסקית במכונת הגאגייה שלי, אבל לא מצליח לפרק אותה. הצלחתי לפתוח את הברגים (היה מאד קשה, היו דבוקים חזק מאד להברגה עם הרבה אבנית), אבל אני לא מצליח להסיר את הדיסקית. ניקיתי אותה, השתמשתי גם במברג קטן בשביל להוריד קצת אבן ושאריות קפה מהחורים וההברגות של הדיסקית. מצורפת תמונה.
 
אשמח אם יש למישהו עצה....
גאגיה - דיסקית
במקרה דימה שהיה לי , רק שימוש בכוח פתר את הבעיה
28/08/14 08:50
24צפיות
הבעיה היא ששימוש בכוח גם עלול לגרום לנזק אז צריך להזהר
תודה...
28/08/14 10:10
16צפיות
שימוש בכוח זה אכן דבר קצת מסוכן....
אגב...
28/08/14 10:19
17צפיות
אתה יכול טיפה לפרט איך עשית את זה? מברג ? עם/בלי פטיש? איפה לתת מכות... וכו'...
º
מברג שטוח בחיבור של הדיסקית עם גוף המכונה. בלי פטיש .......
28/08/14 15:41
10צפיות
º
תודה!
28/08/14 16:08
7צפיות
הצלחתי! האם כדאי/צריך גם להחליף גומיה?
28/08/14 16:44
21צפיות
תודה רבה על העצה, הצלחתי! עכשיו משרה את הדיסקית בחומר ניקוי, אבל עוד שאלה קטנה: הגומיה נראית לא משהו, האם כדאי להחליף אותה? (אני מעריך שהיא שם לכל הפחות שנתיים וחצי, כרגע נראית דבוקה לגמרי לתושבת). איפה משיגים גומיות כאלו?
 
 
כדאי גם כדאי. אגב, בקלאסיק שהייתה לי פעם...
28/08/14 18:03
13צפיות
...האבנית שבצד העליון של הדיסקית הייתה בדרך כלל כה דחוסה, שבתמיסה בלבד מעולם לא הצלחתי לנקותה, והייתי ממש מגרד אותה מכאנית - רק תיזהר על השפה החיצונית הדקה.
אמרו לי פעם שאפשר לקנות דיסקית כזאת עשויה מפליז, ושלפליז האבנית לא נדבקת. נשמע הגיוני, אבל מעולם לא ניסיתי בעצמי, כך שלא יודע האם זה נכון. אמיר בטח יודע.
כדאי להחליף גומיה . אפשר בחנויות ציוד קפה או אצל אברהמי
29/08/14 06:12
12צפיות
מחפש לעשות קורס מקצועי של בריסטה באיזור תל אביב והמרכז
28/08/14 00:30
25צפיות
מחפש קורס מקצועי שלא יהיה יקר מידי מצד אחד ומאידך שילמד אותי את כל היסודות בצורה טובה
אשמח להמלצות
קורס בריסטה
28/08/14 11:54
34צפיות
   Mokaflor,Barista basic coffee course Via delle Torri 55,  Florence.בוא לפירנצה, זול,  יעיל,  קצר.  בין 8-10/9 באנגלית, בביה"ס הטוב באיטליה כולו 300€.
חוות דעת על מטחנה
26/08/14 09:06
46צפיות
הי,
 
מה דעתכם על המטחנה הזו?
 
מה שאהבתי בה זה היכולת לבחור את מידות הטחינה.
 
השימוש יהיה כמטחנה ביתית לשימוש בבריקה שלי
 
תודה.
למקינטה היא מצויינת!
27/08/14 20:45
23צפיות
יש כזו משומשת במצב טוב בחנות שמעל התחנת רכבת ברחובות
|מוצץ| אירוע בייביסטאר לנשים בהריון
27/08/14 17:35
3צפיות
|*|את בהריון ורוצה להגיע לאירוע מהנה ולקבל מתנות שוות בשווי 200 ש"ח |?|

|תפוז| אנשים מזמינה אתכן לאירוע מיוחד, בו תמצאו את כל המוצרים שאתן צריכות לבייבי שלכם, בהנחות מיוחדות!

אתן מוזמנות להירשם בלינק הבא:
http://tapuzbiz.activetrail.biz/BabyStar

נתראה ביום חמישי 4.9 בין השעות 10:00-20:00 (אפשר להגיע מתי שרוצים)

האירוע מיועד לנשים בכל שלב של ההריון - אתן מוזמנות להפיץ לחברות.
º
מקינטה- מה הכללים הנכונים לשימוש נכון במקינטה?
24/08/14 17:34
19צפיות
קוראים את הוראות היצרן
25/08/14 08:36
37צפיות
מוזגים מים עד לקו המסומן. לרוב זה מתחת לשסתום הביטחון.
ממלאים הסלסלה עד שפתה העליונה בשטח ישר. לא מהדקים. הקפה צריך להיות טחון לא דק מידי (ממש לא טחון לטורקי).
מרכיבים הסלסלה.
מהדקים בתנועת הברגה די בכוח.
שמים על האש ההכי קטנה בכירים גז.
חשוב להכין בה את כמות מנות הקפה לפי ההגדרה שלה.
כשהקפה פורץ לחלק התחתון מקטינים את האש עד לסיום.
מייד מוזגים לכוסות המחוממות מראש.
º
תודה רבה
26/08/14 09:49
15צפיות
ואזהרה
27/08/14 20:43
16צפיות
לעולם לא לעזוב את המקינטה כשהיא על האש. אם יתאדו המים הטמפרטורה תעלה ואטמי הגומי או הסיליקון ימסו. השסתום ביטחון יהרס, הקרקעית תחרך ותקבל צבע כהה.
מנסיון של כל אילו ובנוסף:
גם שכחתי לשים מים, שכחתי להדליק את הלהבה, שכחתי לשים קפה, שכחתי להבריג חזק, שכחתי שאריות נייר בצינור שממנו פורץ הקפה, שמתי קפה לטורקי בסלסילה.
הוראות הייצרן?
26/08/14 12:34
25צפיות
למי בדיוק אתה מתכוון, אנחנו הישראלים צריכים הוראות ייצרן?!
רכישת מכונת קפה ומטחנת קפה מקצועית
23/08/14 14:24
106צפיות
שלוםאני חדש בעולם הקפה. הגעתי לחנות הגלריה לקפה ורציתי לדעת אם מישהו מכיר את המכונה שבעל המקום בנה ואיך היא והאם אפשר לסמוך על התפוקה שלה.שאלה שניה: אני מחפש מטחנה מקצועית ורציתי לקבל חוות דעת על מטחנה של חברת macap   דגם m5 ולדעת היכן ניתן לרכוש בארץ, האם זה לא יותר מידי מקצועי  לשימוש ביתי  והאם יש להם אתר תודה רבה
אתה מכוון גבוהה ....
24/08/14 03:33
92צפיות
המכונה מצויינת, מיועדת לשוק המסחרי אבל יכולה לתת למשתמש הביתי "הכבד" בדיוק את מה שהוא רוצה וצריך. לגבי המטחנה ששאלת עליה... למשתמש ביתי זה יהיה כמו להוריד יתוש עם תותח הוביצר.   אתה יכול בשקט "להצניע" במטחנה פשוטה יותר כמו אסקסו I STEEL.
מכונת קפה ומטחנה מקצועית
24/08/14 08:49
78צפיות
אז מה שאני מבין ממך זה שאפשר לסמוך על  הבחור ועל המוצר ?
ודבר שני האם שמעת על מטחנה דגם ללילת שרם איבגי משווק ואיך היא האם היא תעשה את העבודה והיכן ניתן להתרשם מהמכונה שהמלצת
תודה רבה
הלליט מעולה. משתמש בה בבית יום יום כבר יותר מ7 שנים.
24/08/14 10:49
72צפיות
גילוי נאות: אני גם מוכר את המטחנה הזאת (ורק אותה).
כבר יותר מ-7 שנים בשימוש ואף תקלה.
בנויה טוב (גוף נירוסטה עבה), מדוייקת (כיוון רציף), חסכונית (טחינה ישירות לידית), אמינה, תוצרת איטליה, שירות מבית טוב (רם איבגי).
ברשת ארומה אפילו עושים בה שימוש מקצועי - טוחנים בה את הנטול קופאין.
אותו כנ"ל: 7 שנים של שימוש יום-יומי בלליט, ולא הייתי...
25/08/14 23:40
29צפיות
זקוק לשירות אפילו פעם אחת. לגבי היוליה, אני לא מכיר, אבל בגלריה של קפה הייתי כמה פעמים והתרשמתי מאוד לטובה הן מהציוד שמסתובב שם והן מהמקצועיות של בעל המקום. לפי מה שאפשר להבין מהאתר, זאת מכונה בסטנדרט גבוה.
הלליט והאסקסו והנימוקס ומאיבריטל צ'אלנג'
24/08/14 14:33
67צפיות
אותו מנוע, אותו גיר אותם סכינים, רק המעטפת שונה..   שום הבדל!
חלקן באות עם כיוון רציף עם בורג לולייני וחלקן באות עם כיוון צעדים, בגדול אותה הגברת בשינוי אדרת.
º
לא הייתיי מקל ראש במעטפת ובטח לא בנותן השירות
24/08/14 21:31
27צפיות
ואם כבר בנותני שירות עסקינן...
25/08/14 09:50
53צפיות
השירות של מי שמספק את הלליט,בעיקר יקר מאוד, לפעמים שירות מצויין, לפעמים קצת פחות.....
 
 
 
 
 
 
מה אני אעשה.... פולניה, לא סולחת ולא שוכחת!
לי יש ניסיון טוב מאד איתו ואני עובד איתו כבר 11 שנים
25/08/14 11:09
47צפיות
בתקופת האחריות השירות הוא חינם. אחרי זה, מה לעשות, אף אחד לא עובד בחינם. נכון, שעות העבודה שלהם לא מתומחרות נמוך במיוחד אבל העבודה מקצועית מאד וניתנת אליה אחריות.
º
תראה...תשמע... יקר+סנטימנטים של גאון עם שריטות=
25/08/14 15:45
39צפיות
גם נכון. לא מכיר את אסקסו, אבל איבריטל ונמוקס...
25/08/14 23:41
34צפיות
מכיר גם מכיר. מטחנות טובות מאוד גם הן.
מה ההבל בין תה פרסי
22/08/14 14:36
43צפיות
לתיים אחרים? מסקרן אותי לטעום את התה הזה. נשמע טעים חבל על הזמן.
º
יצא לי לטעום. לא משהו מיוחד. תה שחור רגיל.
23/08/14 02:08
15צפיות
יצא לי לשמוע על חייל רוסע לשעבר
24/08/14 13:42
36צפיות
שהיו משתכרים מתה חזק במיוחד. בעצם מתמצית תה שהצבא הרוסי היה מנפק.
(-:
מדובר בתה שחור רגיל - Chifir-?????. לא מאמין שהם השתמשו בתה
24/08/14 16:54
22צפיות
מיוחד כלשהו
 
פרסום בתפוז - תפוז עסקים

בעל עסק קטן?

זה הזמן שלך להופיע בפורומים! למידע השאר את פרטיך כאן >>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה