להתיחס לישראלים כמו לקופים זה לא גזענות?

להתיחס לישראלים כמו לקופים זה לא גזענות?

בבקשה לא להאשים אותי בגזענות.
כדאי להתיחס גם לגזענות של אנשים שמתיחסים אל הישראלים כאל קופים. כמתואר בקטע העתונות.
(לא מצליח לשלוח קובץ).

Gloubal

New member
אבל כך מתייחסים רוב יוצאי ברה"מ לשעבר בישראל לישראלים

בבוז ובחוסר עניין.
&nbsp

איך עוד אפשר להתייחס ל"ישראלים" דבילים כמוכם?

Astroo

New member
טענתך מבוססת על מחקר?

נא להביא אסמכתא לטענתך

Gloubal

New member
לא צריך להיות גאון גדול כדי לשים לב שה"רוסים" בארץ לא

מעריכים את הישראלים יתר על המידה, ודי מתייחסים אליהם כאל נחותים או כלא מפותחים כפי שטען אדון ניצני.

דיסקליימר: הכוונה כמובן לישראלים שחיים בפריפריה, בעיירות הפיתוח ובשכונות המצוקה, כי אלו בעיקר הישראלים שהם נתקלו בהם כשעלו ארצה, שלא עשו עליהם רושם חיובי במיוחד ושהיה להם די קשה להתלהב מהם, בלשון המעטה.

Astroo

New member
אז אל תקרא לזה "הישראלים"

בזים לאנשים פרימיטיביים, צעקניים ומלכלכים את סביבתם. רוחשים כבוד לאנשים מתורבתים ומתחשבים בזולת, בלי קשר למוצא.

צריך רק לסייג

שרבים מהעולים הרוסיים שהשתקעו בפריפריה מייד לאחר עלייתם והישראלים הראשונים (ובמקרים רבים גם היחידים) שהם פגשו בהם היו המזרחים מכללילים את היחס שלהם אליהם על כלל האוכלוסיה הלא-רוסית ורואים בה מקשה אחת.

תודה. כך גם חשבתי,

שאתה יותר מדיי רציני בשביל תעלולים מסוג זה. ממש לא בסגנון.
זוכר איך קנטת בי בגלל החידה השובבה שהצגתי בפורום בלשנות?

אגב, צריך להציג אותה גם כאן, תחת השאלה "מיהו רוסי אמיתי".

לזה התכוונתי. מישהו חושב שזה בסדר?

אני גם לא אוהב את ההתיחסות לאנשים כבבונים בשיח הפנים - ישראלי. בדיוק מה שאמרת ועל זה כתבתי: התיחסות הבוז של יוצאי ברה"מ לשעבר אל ישראלים באשר הם ישראלים. הבאתי אפיזודות ואמירות שחוויתי מנסיוני האישי וממחישות את הענין.

Astroo

New member
אין לי מושג על מה אתה מדבר

ההשוואה של ערסים לבבונים איננה גזענית. הרי אף אחד לא יקרא ליהודי מזרחי שקט ואינטליגנטי "בבון". גם לאחמד טיבי אף אחד לא יקרא כך. ואילו לאשכנזי אלים, רועש ומלכלך כן יקראו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Astroo

New member
לא לכל הישראלים אלא לסוג מסויים

גם בשיח הפנים-ישראלי רווחת ההשוואה של ערסים לבבונים.

למעלה